Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 00:22

Ajzea je napisao/la:Izgleda ovoj ublehi ništa vezano za ovu državu nije bitno tako da mu je važnija titula bivše države od titule jedne jedine !
@bagrcavi, bezobrazan si ispo :lol:
Eto npr. meni Grbavica nije centar grada već centar svijeta ;)
Naprotiv,veoma je bitno i ne izmisljaj neke izjave koje ti samo u glavi imas...a cuj ubleha pa nisam ti ja Gredic :lolno:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 mar 2015, 00:24

:rol: :rol: :rol: kakav gigant, on se sav zapleo, bunca, kaže dan nacionalnosti, Grbavica centar grada. Dečko spucaj se razumom :mrgreen: Ili ćeš i ove godine biti bolje treći uz Allaha? :hmmmmm: :rol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 21 mar 2015, 00:27

MortemHz je napisao/la:I naravno i dalje nema odgovora na sve napisano...pocinjes shvatati znaci a sad drugi dio...jednom vracanje paljbom zastave prije dosta godina je tebi isto sto i konstantno pjevanje ubij,zakolji da ne govorim sta sve ne...
A i naravno na dan nacionalnosti je bilo ubij,zakolji sto nema veze sa zivotom ali dobro nismo svi isti naravno...pozdrav za grbavicu centar grada :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Fico is back nakon 10 dana umiranja od straha u svojoj rupi nakon mog odgovora :tokralju: kakve sad veze ima sto sam ovo pitao intelektualac? lik mi rece da sam licemjer zato sto sam prognozirao prolaz Zrinjskog u polufinale...nikad kraja sa focacima :lol: :lol: :lol:
Dame i gospodo, sretan nam dan nacionalnosti ! :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 00:29

bagrcavi je napisao/la::rol: :rol: :rol: kakav gigant, on se sav zapleo, bunca, kaže dan nacionalnosti, Grbavica centar grada. Dečko spucaj se razumom :mrgreen: Ili ćeš i ove godine biti bolje treći uz Allaha? :hmmmmm: :rol:
Ama ne mozete prikriti stvari bolan razumi to vise a to ako ne znas onda ne ides na utakmice...ti ces naci 1,2,3 ne bitno sto se desilo davno ali svakako da je za osudjivanje i mrzim sto se to desilo ali tebe nije stid govoriti kad na skoro svakoj utakmici se pjeva ubij ovog,zakolji onog :oops: :oops: cak i na dan nezavisnosti gdje se valjda treba pjevati himna naprimjer a ne ubij i zakolji opet...jadno
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 21 mar 2015, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 mar 2015, 00:32

A ti gledaš Željine utakmice?
DRUG NEBI TI PUNCA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 00:34

Ajzea,greska u pisanju...prenijelo me jer sam vec rekao ''nacionalisticka grupica'' moj kiks halalite
Ne gledam nego jedan vas je napisao na temi da kao trebate smanjiti ispade ali kao da ne moze sve odmah i pitam druga sutra jel' istina on kaze jeste nazalost i da su svi pjevali ali da on nije eto nije a i vjerujem mu posto je normala

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 21 mar 2015, 00:36

bagrcavi je napisao/la::rol: :rol: :rol: kakav gigant, on se sav zapleo, bunca, kaže dan nacionalnosti, Grbavica centar grada. Dečko spucaj se razumom :mrgreen: Ili ćeš i ove godine biti bolje treći uz Allaha? :hmmmmm: :rol:
Kazem vam ja, II srednje plafon :)

Ubi frajer argumentacijom.. :yawn: :zzz:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 00:38

I ti si ubio kad si mi rekao da sam licemjer jer sam prognozirao prolaz Zrinjskog u polufinale..ja ako sam II plafon onda si ti zaostao u razvoju a neutralni mostarac ti je objasnio neke stvari isto tako pa si se povukao u rupicu

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 mar 2015, 00:40

Ma to je do pomračenja sunca danas vjerovatno :lol: Odoh spavati, ovaj momak je vjerovatno pravnik, on da je branio Karla Donitza, Alberta Speera i ostale u Nurnberškom procesu vjerovatno bi bili oslobođeni. Kakva argumentacija, dvije priče vrti u krug pa dok ti ne dosadi :rol:
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 00:42

Laku noc GCG :mrgreen: :bow:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 mar 2015, 00:50

Nikad se oni nece oprati od Zubanovica i onog "sudara" na Kosevu !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 mar 2015, 00:52

MortemHz je napisao/la:Laku noc GCG :mrgreen: :bow:
A šta je to Grbavica centar grada? To ja nekad reko ili šta? Ako sam to ja reko budi toliko ljubazan pa mi nađi taj moj post. Vrlo lahko se to može naći.
Pa da i sa tim završimo.
DRUG NEBI TI PUNCA

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 mar 2015, 00:53

Elegant je napisao/la:Nikad se oni nece oprati od Zubanovica i onog "sudara" na Kosevu !
Opr'o je to Osmanhodzic. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 21 mar 2015, 01:08

Tesko Bgm :) Zuban je neponovljiv :salut:

Mortem popusti malo da ti ne vadim one postove, gdje prognoziras prolaz Zrinjskog u kupu, pa si nakon prve tekme siguran u prolaz Veleza i na kraju si kao pogodio :mrgreen:

Bravo, evo ti banana :clap:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 02:09

Hajde opet se peglaj vadi slobodno...mostarac ti je objasnio isto neke stvari a ja se sjeb'o koliko si zaostao :lol: :lol:

bilo je kao , prognoziram zrinjskom da ima vece sanse 70-30 , onda bilo 2:2 i ja napisao da vjerujem u prolaz rodjenih vise nego ikada i ti me nap'o rece mi da sam licemjer radi toga pa te onda i mostarac sjeb'o :rol: :rol: posto frajer nije zaostao i fino zna sta sam napisao..a sad stvarno koliko je tebi godina? ili ozbiljno imas neki poremecaj?
Bravo,evo ti banana :? :? wauuuuu :o :tokralju: :rol:

zrinjevac365
Kontakt:

Re: Odg: HŠK Zrinjski

Post Postao/la zrinjevac365 » 21 mar 2015, 02:22

Evo vam svima koji mislite da je Zrinjski "ukrao" stadion. Cernica i ti pročitaj. Veležovci samo navikli kukat i prosit,a od kukanja i kmečanja vam nema ništa.
Udruga prijatelja HŠK Zrinjski: Reagiranje na medijske napise na štetu HŠK Zrinjski

Imajući u vidu kako se nitko relevantniji od nas nije očitovao na tendenciozna pisanja pojedinih medija u BiH i Hrvatskoj koji lažima ocrnjuju ime Zrinjskog smatramo svojom obvezom reagirati na napise o „otimanju" stadiona i povijesti Zrinjskog.

Na pojedinim portalima se po tko zna koji put želi nametati "istina" i izmišljena povijest grada Mostara i HŠK Zrinjskog, koja za cilj nema ništa drugo nego raspirivati razmirice u Mostaru, s ciljem izvlačenja novčane koristi. Radi prave istine i vjerodostojnosti iznosimo određene činjenice.

Malo o povijesti HŠK Zrinjskog

Mostarski Zrinjski ima dugu i bogatu povijest, još s početka prošlog stoljeća. Naš klub je višestruki prvak Mostara u periodu između dva svjetska rata, te kao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva i prvi gradski klub koji je nastupao na turnirima izvan države, HŠK Zrinjski čini važan dio sportske povijesti našeg grada. Zajedno s Veležom, J.Š.K.-om i Vardarom u periodu između dva svjetska rata činimo svojevrsni fenomen sportskog rivaliteta, s obzirom na veličinu grada. To je bio rivalitet na sportskom terenu, dok van njega je uvijek vladalo međusobno poštivanje.

HŠK Zrinjski je predstavljao naš grad širom regije, makar je i u vrijeme Kraljevine bilo problema radi hrvatskoga predznaka u imenu. Neovisno u tom istom predznaku u Zrinjskom su oduvijek igrali igrači različitih nacionalnosti. Dolaskom komunista na vlast, Zrinjskom se baš radi hrvatskoga predznaka onemogućuje djelovanje. Vlasti su uvjetovale brisanje predznaka i promjenu imena, na što se nije pristalo, tako da je došlo do zabrane rada Kluba. Zabrana je trajala sve do 1992. godine. Tada se obnavlja rad kluba, a kroz proteklih 20-ak godina Zrinjski postaje najuspješniji sportski kolektiv u gradu. Toliko o "izmišljenoj" povijesti kluba.

Istina o stadionu i „aparthejdu"

Gradski stadion pod Bijelim brijegom nikad nije bio Veležov stadion, nego vlasništvo grada Mostara. FK Velež ni u bivšoj Jugoslaviji nije sudjelovao u održavanju stadiona, nego je to bila odgovornost uprave Grada. Obnovljeni Zrinjski nakon posljednjeg rata je u stadion uložio znatna materijalna sredstva kako bi ga učinio funkcionalnim i prilagodio zahtjevima UEFA-e, te je iz tih razloga sklopljen dugogodišnji ugovor o korištenju stadiona sa gradskom upravom grada Mostara. Prema tome, notorna je neistina da se FK Veležu "oteo" stadion, a još je veća neistina kako se FK Veležu branilo ili brani igranje na tom stadionu.
Naime, nakon smirivanja međunacionalnih sukoba, u Mostaru s godinama jača i međusobni dijalog, pa se 2009. godine u Gradskom vijeću Grada Mostara pokreće rasprava na temu igranja FK Velež na stadionu HŠK Zrinjski. Vijećnici iz reda hrvatskoga naroda, kao i sami gradonačelnik, nude prijedlog da FK Velež svoje domaće utakmice igra na stadionu, pod uvjetom da ravnopravno sudjeluje u održavanju stadiona i projektu daljeg renoviranja i izgradnje, kako bi se u Mostaru mogle odigravati i utakmice europskih natjecanja.

Prijedlog je otišao na adresu FK Velež, koji isti odbija izrazivši želju da Grad nastavi ulagati u stadion u Vrapčićima, kao prijelazno rješenje dok se ne izgradi budući stadion na prostoru Sjevernog logora u Mostaru. Na osnovu podataka Sportskog saveza Grada Mostara, samo u periodu od 2007. do 2011. godine za svrhe ulaganja u stadion u Vrapčićima Veležu je s gradskog proračuna dodijeljeno 496.211 KM, a u periodu od 2011. do 2014. godine oko 340.000 KM. Time je FK Velež sportski kolektiv koji je dobio daleko najviše financijskih sredstava iz proračuna grada. Također, gradska javna poduzeća su sudjelovala i sudjeluju u financiranju FK Veleža, čak i van uobičajenog sponzorstva, pa je primjerice JP Vodovod za FK Velež vratio dug komercijalnoj banci u iznosu od 22.283 KM. Uz sve ovo, član UO FK Velež i Premijer Vlade FBiH, Nermin Nikšić, je izdašno pomagao svoj klub za vrijeme predsjedanja platformaškom vladom, što putem direktnih grant sredstava, što indirektno putem privrednih subjekata koji su dobivali natječaje spomenute Vlade FBiH.

Sve ove podatke i činjenice iznosimo kako bi pokazali da Grad Mostar ne diskriminira FK Velež, te da FK Velež nije žrtva nikakvog "aparthejda" na račun HŠK Zrinjski, kako to žele nametnuti pojedini medijski i ini dušobrižnici. Radi se isključivo o tendencioznim napisima koji za cilj imaju materijalnu korist.

Cijenimo želje simpatizera i članova FK Velež, čak i onih koji s Mostarom nemaju nikakve veze, ali želimo poručiti da izuzmu ime Zrinjskog u svojim namjerama. Želje su jedno, a stvarnost je nešto sasvim drugo. Stvarnost je da, kao i prije spomenutoj povijesti, mi živimo u trenutno jedinom multinacionalnom gradu u BiH, a u redovima Zrinjskog ravnopravno igraju igrači svih nacionalnosti. Tako će ostati i u buduće, a oni kojima smeta uspjeh HŠK Zrinjksog, kao i hrvatski predznak u imenu našeg kluba, morat će se na njega naviknuti.

Povijest je dokaz da ga nisu uspjeli izbrisati niti jači, pa neće ni skupina plaćeničkih novinara i samoprozvanih analitičara kojima je i u 21. stoljeću to trn u oku i najveći problem ovog grada i države.

ZRINJSKI JE ŽIVOT I VIŠE OD TOGA!
Udruga prijatelja športske obitelji Zrinjski
[/quote]

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: zrinjevac365, dana/u 21 mar 2015, 02:27, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 02:25

Prvak Mostara? :shifty:

zrinjevac365
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la zrinjevac365 » 21 mar 2015, 02:28

MortemHz je napisao/la:Prvak Mostara? :shifty:
Da, prvak Mostara. U doba između dva svjetska rata.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 21 mar 2015, 02:31

MortemHz je napisao/la:Koliko su daleko Vrapcici od BB?
slika

Od BB je 7 ali od Sarajeva ima 127km, tebi je daleko na magarcu da ides :yawn: L.noc :wave:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 mar 2015, 02:40

Kakav poremecaj...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.