Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

MElloo
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la MElloo » 20 mar 2015, 16:19

iskratel je napisao/la:Ahaha, sudac iz Norveske za Prevca 18.5, a za Freunda 19.5.
svakako je izbrisana :)
Zar sve slovenski fanovi gledaju :mrgreen:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 20 mar 2015, 17:04

Organizator opasno pokvario uzitak u drugoj seriji. Pa toliko leđnog vjetra, u prosjeku 18 u plusu za svakog takmicara, te izlazna brzina 107.4, sto nije dovoljno za duzine za blizu rekorda. Moralo se ici bar kapiju vise.

Npr. Freund u normalnim okolnostima ovdje skace blizu 240, dok danas 230. Nadam se da ce organizacija naredna dva takmicenja biti malo velikodusnija prema publici.

Prevc fenomenale ocjene. :bow: :bow: Freund 44 poena ispred u generalnom.

Slovenija izdominirala.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 20 mar 2015, 17:10, ukupno mijenjano 2 puta.
- Ed Woodward for Prime Minister !

focak2701
Kontakt:

Post Postao/la focak2701 » 20 mar 2015, 17:09

Respekt Prevc 5 x 20

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 20 mar 2015, 17:10

znaci u nedelju navijam da Prevc opet pobijedi al da Freund bude 3 i da pobjedi za 4 boda, u prvoj seriji nakon skoka Prevca skracuju Freundu zaletiste al hajd svim silama pokusavaju da Prevc uzme al dobit ce

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 20 mar 2015, 17:13

Fenomenalno. :salut:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 mar 2015, 17:18

O tome odlučuje žiri, a to su ovako sudije, direktor takmičenja i još jedna figura, ne mogu se sjetit' u ovom momentu, glas svakog od njih vrijedi isto (svih 5 sudija vrijede jedan glas), a odluka se donosi većinskim glasom, mada obično to bude jednoglasna odluka. Što se tiče organizatora oni bi naravno najviše željeli duže skokove ali nije do njih.

Odlično takmičenje zaista, gledali smo nekoliko jako dugih skokova ali prije svega gledali smo stilski kvalitetne skokove i ove visoke ocjene su zaista opravdane. Za razliku od Vikersunda doskočište na Planici je pod većim nagibom i omogućava lakši doskok u telemarku čak i na velikim dužinama. Ako ste primijetili Prevc je u ovom zadnjem skoku doskočio u telemarku bez da je morao da savija noge u koljenima, to je savršen doskok i apsolutno opravdane dvadesetke obzirom da je i u zraku bio miran. Vidim dežurni Slovenac opet kuka na neku ocjenu tamo :D

Inače odlično izdanje Prevca što me raduje jer se borba prenosi na zadnji dan o čemu sam sanjao cijelu sezonu, nadam se da će zadnji skok u sezoni odlučiti pobjednika SK-a ma ko to bio od njih dvojice. Ako vjetar počne da duva u prsa možda vidimo i WR, sa vjetrom od 1 m/s i više u leđa to je jako teško očekivati iako je Prevc bio jako blizu. Moram pohvaliti i Krafta ali i Tepeša, odlično izdanje danas :clap:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 20 mar 2015, 17:33

Ma mislio sam na to, ne direktno na organizatora takmicenja u Sloveniji, neg' organizaciju takmicenja ovog sporta. Naravno pocev od Tepesa do Hofera.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 mar 2015, 17:39

OnlyUnited je napisao/la:Ma mislio sam na to, ne direktno na organizatora takmicenja u Sloveniji, neg' organizaciju takmicenja ovog sporta. Naravno pocev od Tepesa do Hofera.
Sve su to stari partybreakeri i ljubitelji sigurnosti :D

Daj sutra i prekosutra vjetar u prsa :pray:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 20 mar 2015, 18:18

Zamisli 15 u minusu... :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 mar 2015, 18:22

Al' ne ko danas kad skače Zografski nego daj jedno 1.3 m/s u prsa kad skaču Freund, Prevc, Kraft i ostali :pray:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 20 mar 2015, 18:31

:pray:

Inace, sutra Slovenija po meni top favorit, u sastavu: Damjan, Semenic, Tepes i Prevc. Kranjec je prevelik rizik iako je ovo njegova disciplina, al' ovo 11. mjesto je mozda i najbolji plasman sezone. :roll:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 mar 2015, 18:35

Mislim da je bolje ići sa Kranjecom pa čak i Dežmanom nego sa Damjanom, ovaj zadnji je u baš lošoj formi. I Kranjec je istina al' on se na Planici osjeća kao u vlastitoj fotelji, to nema veze s formom. A Semenič je strašan ova dva dana :tokralju:

Tepeš i Prevc naravno nisu upitni. I slažem se da su veliki favoriti sutra.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 20 mar 2015, 18:40

Meni je onaj Dezman poput Freitaga (naravno Svabo je kvalitetniji) al' nikako spojiti dva dobra.

Mozda i krenu sa Kranjecom, al' je Damjan bio dobar u Vikersundu (prvi dan, drugi podbacio) te Bad Mitterndorfu, pa sam zato mislio, iako je danas Kranjec bolji.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 mar 2015, 18:46

Tad je Damjan bio u dosta dobroj formi, čak se jedno vrijeme uvrstio među 10 najboljih u SK-u. Možda griješim ali mislim da njegovo skakanje uglavnom ima veze s formom dok Kranjec recimo može da bude među 15 ili čak 10 na Planici bez obzira na formu dok recimo na normalnoj skakaonici ne može ni do bodova, čak su mu i kvalifikacije upitne pa je zato izletio sa spiska u zadnja dva mjeseca.

Uglavnom širina slovenačkog rostera je zavidna, iz takvog rostera prije ili kasnije morao je iskočiti vrhunski skakač i to je bio Prevc.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 20 mar 2015, 18:47

Goran Janus odmah nakon utakmice za SLO2 rekao, da ce prvi letjeti Tepeš, onda Semenič i Kranjec, a kao posljedni Prevc.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 mar 2015, 19:04

Mudra odluka Janusa da me posluša :D

Inače moram da pohvalim atmosferu danas, definitivno sezona tradicionalno s pravom završava na Planici, a dobro je i to što ćemo u narednim godinama ponovo na Planici gledati najduže skokove. Mislim nemam ništa protiv Vikersunda ali navika je navika :D

Inače, Prevc je takođe smanjio zaostatak u poretku letača na 35 bodova pa ako kojim slučajem uzme veliki globus (razlika 44 boda) automatski će uzeti i mali u letovima, tj. odbraniti titulu iz prošle sezone.

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 20 mar 2015, 19:30

Planira se, da bude svih pet letaonica HS 225m. Za Oberstdorf vec su planovi na papiru, a za Harrachov ce pomoci Gorisek i co, jedini problem za Cesku su sada pare.

Isto tako nakon 20 godina planira se adaptacija skakaonice/letaonice Copper Peak u Ironwoodu (Michigan SAD).

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 20 mar 2015, 21:33

Imam jednu molbu da svi pogledate skok Kasaia i Prevca pa onda odlučite da li je Prevc zaslužio one 20-tke nakon Kasaia bez da gledate dužinu koja ide svakako u korist slovenca.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 mar 2015, 12:17

Nisu mnogi čini se uranili jutros da pogledaju ispostavit će se jednu seriju timskog takmičenja. Dominantna Slovenija, dosta dobra Austrija, solidna Norveška i užasna Njemačka, to bi otprilike bilo u najkraćem o jutrošnjim dešavanjima. Vjetar je počeo da duva u prsa i to jako ali zaletište je išlo dole čak do četvrte kapije u jednom momentu. Međutim veći problem bio je jak bočni vjetar kao i naleti vjetra od preko 2 m/s. U principu prva i jedina serija jedva se privela kraju, a među fantastičnim Slovencima najbolji je bio Tepeš sa čini mi se 237.5 metara, on je skakao u prvoj grupi. Austrija je vodila nakon dvije serije, a onda su se na zaletištu ukazali Fettner i Schilerenzauer i takav poklon Slovenci su znali da iskoriste. Norvežani solidno ali ništa bolje od toga, daleko od borbe za pobjedu. A Njemačka je nakon prve grupe bila osma (zadnja), nakon druge sedma, a nakon treće i četvrte šesta :facepalm:

Vidjećemo sutra šta će biti s vremenom, nadam se uslovima za napad na WR i borbu za oba globusa do zadnjeg skoka.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 mar 2015, 12:29

Znaci Slovenija, ocekivano.

Vjetar je uvijek problem, al' to se vise osjeti na letaonicama. Nadam se da je ova sezona bila najava da u slijedecoj imamo vise kandidata za wc (Freund, Prevc, Kraft, Stoch, Schliri, Amann, Hayboeck, Fanemel, Bardal, Velta pa mozda i Freitag).

Odlaskom Morgenstana, Loitzela, Malysza, pa i Ahonena (iako ove sezone skace cini se onako vise iz hobija), takodjer i Schmitta, koji je bio zastitni znak sve ovo vrijeme, dobili smo ipak grupu od 10 top skakaca za naredni period. Bit ce tu naravno neko iznenadjenje (prije svega mislim na 4 skakaonice).

Pomenuti skakaci ce vjerovatno biti dobar razlog da zaboravimo tu staru slavnu gardu koju svi znamo od kako pratimo ovaj sport.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.