Malonogometna reprezentacija BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ASD
Kontakt:

Re: Malonogometna reprezentacija BiH

Post Postao/la ASD » 19 mar 2015, 19:22

bhfanatic14 je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:Ovaj 9-tka nas cini mi se Kahvedzic straha igrac(centrafor) drzi loptu samo tako! A za Novoselca netreba pricati, igrao sam protiv njega i samo se mozes diviti kako igra! Ostali isto dobri, jedino 10-tka kritican igrac! Golman :tokralju:
Oti svi igraci sto si nabrojo su bili dva puta ovdje kod nas na turnirima i dva puta smo ih razbili moja ekipa 4-1 i 4-0... Igro i Kahvedzic i Mulahmetovic i Golman ovaj i svi...toliko o nasoj repki...Steta je da se zovu samo igraci iz Bih jer bi imali u inostranstvu straha igrace koje se bave malim nogometom. Zelim im puno srece da se plasiraju na prvenstvo !
Kada ih ima tako dobrih ne znam zasto ne igraju za Austriju, Svicarsku i slicne zemlje, nisu to neke futsal sile.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 19 mar 2015, 20:06

Futsal je kod nas vise rekreativan sport nego li profesionalan a o uslovima ne zelim ni pricati. Nasa futsal reprezentacija je na nekom poluamaterskom nivou kao sto je u fudbalu Luksemburg recimo..

Dovoljno je reci da reprezentativci vise para zarade na turnirima nego li u nasim maticnim klubovima...

Poderali smo Latviju i dobili objektivno mnogo ozbiljniju Holandiju...

A ovaj Austrijski Falkao nek malo smiri dozivljaj... Nije ti ovo basket pa da budes bolji od nekog 1 na 1 .

Futsal je prvenstveno timski sport i bez uigranosti i trke nemas nista... Imas ih i ovdje na turnirima valjaju loptu pa nikakve koristi na kraju...

Razlog zasto su ovi momci pozvani je jer su najbolji i jer su najuigraniji i mozda 1,2 sa stelom jer bez tog ovdje ne moze.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 mar 2015, 21:14

Rusi vode 2:0... Baraz je osiguran ali za direktan prolaz moramo dobiti Ruse a cini se da su ipak najjači u ovoj grupi!!!

Sent from Angelina's bed

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 19 mar 2015, 21:25

Zajko zaba fali ovoj reprezentaciji :P kralj bajramskih turnira hehe

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 19 mar 2015, 21:46

Pohvale reprezentaciji vidi se pomak u igri u odnosu na prosle utakmice u Zetri kada smo gubili od Norverske i sl.
Futsal u BIH ima veliki potencijal:naši policajci,svestenici i druge firme su medju prvim u svijetu na turnirima.Nasa dijeca svakodnevno igraju lopte po livadama i igralistima.Nazalost nemamo sistema da se npr.organizuju skole futsala,opsirnija liga osnovnih i srednjih skola na nivou opcine i kantona.Tada bi klupski skauti pratili djecu i dovodili u svoje klubove.Ovako propali fudbalski talenti se okrecu futsalu.Jednostavno to je nasa realnost u bilo kojem sportu.

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 19 mar 2015, 22:31

Cuj ako dobijemo Ruse, pa vidi se koliko prate ljudi ovdje Futsal, Rusija je medju 3 najbolje ekipe u Evropi, mi smo u barazu i to je veliki uspjeh koliko se ulaze u ovaj sport. Nadam se da cemo u barazu dobiti nekog s kim se mozemo nositi
Limvo Likce

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 mar 2015, 22:39

bagra je napisao/la:Cuj ako dobijemo Ruse, pa vidi se koliko prate ljudi ovdje Futsal, Rusija je medju 3 najbolje ekipe u Evropi, mi smo u barazu i to je veliki uspjeh koliko se ulaze u ovaj sport. Nadam se da cemo u barazu dobiti nekog s kim se mozemo nositi
Rusi u svemu za 2,3 klase bolja reprezentacija od nas ali lopta je okrugla i sve je moguće :thumbup:

Naš cilj je svakako ispunjen i sve više od toga je premija.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 19 mar 2015, 22:41

Nemamo nikakve sanse protiv Rusa koji imaju 2 najbolju europsku ligu i dosta Brazilaca.Na ovom turniru su bez 2 najbolja brazilca Lima i Cirilo,no ipak imaju 2-3 + golmana s kojim dosta igraju i koji odlicno dijeli lopte.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 19 mar 2015, 22:47

FaraonTM je napisao/la:
bagra je napisao/la:Cuj ako dobijemo Ruse, pa vidi se koliko prate ljudi ovdje Futsal, Rusija je medju 3 najbolje ekipe u Evropi, mi smo u barazu i to je veliki uspjeh koliko se ulaze u ovaj sport. Nadam se da cemo u barazu dobiti nekog s kim se mozemo nositi
Rusi u svemu za 2,3 klase bolja reprezentacija od nas ali lopta je okrugla i sve je moguće :thumbup:

Nema veze sto je lopta okrugla jer Ruse nemamo ni 5 % sanse da dobijemo ;)
Rusi su strasna reprezentacija sto se tice futsala.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 mar 2015, 22:48

FaraonTM je napisao/la:

Sve je moguće, i Federer je bio za 2 klase bolji od Stakhovskog na Wimbledonu kojeg je osvajao 7 puta i izgubi. Ne pobjeđuju uvijek favoriti. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 19 mar 2015, 23:07

Igraju li jos onaj Cirilo i jos cini mi se trojica Brazilaca za Ruse ?

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 19 mar 2015, 23:19

Svašta se ovdje može pročitati. :D Prvo nigdje nikoga godinu dana, a sada ih ima dosta koji misle da su veliki magovi ove igre, i kao prate. Al' haj. Sve je za ljude. Drago mi je da je tema bar malo živnula. I da će ovaj, pa moram reći uspjeh, naše reprezentacije podstaknuti ljude da prate i našu futsal ligu.

Čitam neko poredi turnire sa zvaničnim utakmicama. Oj majko. :lol: Kolika god da je nagrada na nekom turniru, a što je veća nagrada, to je i veći broj kvalitetnih igrača, i samim tim teže doći do pehara. Naročito, ako se igra u daljem mjestu odakle dolaze igrači, pa se igra veći broj utakmica u kratkom vremenu, negdje čak i grupa u jednom danu, šansa za kiks je mnogo veća.

Ne želim ja reći da su naši momci Mamarela, Amado, Kike, Falkao, Rikardinjo, Romulo i ostali, daleko od toga. Ali čemu podsmjehivanje i ponižavanje ovih momaka. Kakvo nam je stanje u državi, a zatim i u sportu, dobro je da i ovo imamo. Ali jok, pobjedili smo mi njih na turniru. :roll: Na Bozicnom turniru u Istocnom Sarajevu dodje MNK Centar, i pobjedi ga ekipa sastavljena od veterana Slavije. Da li je to pravi pokazatelj stanja u reprezentaiji, ne naprotiv.

Ovo što trenutno gledate je, za one koji manje prate ovaj sport, možda i ponajbolja ekipa koju trenutno imamo. Vidim proziva se i Boro zbog sina. Ja itekako imam dosta stvari protiv Bora, ali ne može se osporiti da Ivan ima kvalitet za određen broj minuta u ekipi. Ova je ekipa puna mladosti. Ivanković je jedan od najboljih mladih igrača ne u Bosni i Hercegovini, tu je vjerovatno najbolji, nego u regionu uopšte. A i sami znate valjda koliko Srbija ( Ekonomac prije svega), a naročito Hrvati ulažu u futsal i omladinske kategorije. Jedino što fali ovoj ekipi je Marijo Aladžić. Na žalost momak je imao tešku operaciju slijepog crijeva, i nije mogao igrati. Uz Ivankovića najbolji mladi igrač BiH.

Mi smo u ove dvije utakmie pokazale veoma kvalitetnu igru. U dobrim sam odnosima sa našim pomoćnicima, i velikim brojem igrača, i svi oni su pred početak isticali da je za njih najvažnije da osiguraju baraž. Dakle, ne zanose se oni nekim velikim dometima, ne očekuju čak ni prolaz na EP pretjerano, svjesni su koliko se malo ulaže u futsal, i ne smatraju se igračinama koje ne smiju izgubiti na turniru. Njima je bitno da igraju futsal i pobjedjuju dok mogu. Kada bi znali koliko svaki od njih zarađuje ponaosob, vjerovatno biste ustali i izgovarali ime. A tako srčano igraju za BiH. Niti u jednom sportu mislim da nije toliko pozitivina atmosfera između Srba, Hrvata i Bošnjaka, kao što je u futsalu. Bitno je samo da se igra.

Holanđani su jedna nacija koja je u futsal napretku. Ako npr. uporedite ovu reprezentaciju, sa onu od prije par godina kada smo igrali, vidjećete da je ovo mnogo kvalitetnija reprezentacija. Pa čak i kvalitetnija od onih utakmcia prošle godine. Letonija isto tako napreduje. Prije 2-3 godine ih nije nigdje bilo, a sada mogu reći da imaju par pristojnih igrača, poput Dacka.

Rusi su svijet za sebe. Iako ovo nije baš skroz najjača ekipa koju oni imaju, tu su i dalje Gustavo, Romulo, Robinjo, Sergeev. Kao što rekoh pred utakmice meni lično jedna od najjačih reprezentacija svijeta. U krugu Španije i Brazila. Toliko o tome. Ne treba očekivati pobjedu, daleko smo od toga. Zna se šta ćemo od ovih momaka dobiti, to je borba. Pa i ako nas razgulee, a sumnjam da će, nema veze. Mi smo naše odradile. A Kruško,Nera, Cuni, Tomo, Dražen nas neće razočarati. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 mar 2015, 23:51

Raja u kolko je tekma sutra i jel' dzabaluka ulaz? Zetra jel' ono? :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 mar 2015, 23:57

nisam siguran, pošto ne pratim baš malonogomentu repku, al' čini mi se da smo skoro fasovali u baražu i to praktično u zadnjim sekundama? da l' smo protiv Holandije igrali, ne znam

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 19 mar 2015, 23:59

Edin TM87 je napisao/la:Raja u kolko je tekma sutra i jel' dzabaluka ulaz? Zetra jel' ono? :D
Subota,18:30 :)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 mar 2015, 00:05

Unofficialpage je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

Sve je moguće, i Federer je bio za 2 klase bolji od Stakhovskog na Wimbledonu kojeg je osvajao 7 puta i izgubi. Ne pobjeđuju uvijek favoriti. :D
Tako je druže Džumhur :D

@arelinho

Znam, šanse gotovo da ne postoje ali kao što rekoh ne treba odmah skidati gaće, mislim ok prepustiš njima ulogu favorita, jači su od nas 10 puta, izađeš na parket "pobiješ se" pa šta bude na kraju :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 20 mar 2015, 17:26

Interista je napisao/la:Igraju li jos onaj Cirilo i jos cini mi se trojica Brazilaca za Ruse ?
Nema Sirila, ni Lime. Tu su Gustavo, Romulo i Robinjo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 mar 2015, 22:38

Kakva su pravila u malom nogometu da stranci mogu igrati za nacionalne selekcije? Evo vidim u Rusa od igrača koji ne igraju a koji su bili glavni, i ovih koji su sada glavni mahom stranci, osim jednog igrača i tog golmana su domaći kojeg ste pomenuli ako se ne varam?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 21 mar 2015, 15:01

zizu1991 je napisao/la:Kakva su pravila u malom nogometu da stranci mogu igrati za nacionalne selekcije? Evo vidim u Rusa od igrača koji ne igraju a koji su bili glavni, i ovih koji su sada glavni mahom stranci, osim jednog igrača i tog golmana su domaći kojeg ste pomenuli ako se ne varam?
Rusima više stranci i nisu toliko bitni igrači kao prethodnih godina. Stasala je uz prethodne Brazilce jedna generacija ruskih igrača poput Pervezeeva, Sergeeva, Liskjova,Abramova, koji uz Gustava (trenutno možda i najbolji golman svijeta), te Romula i Robinja čine jednu izuzetnu cjelinu. Ali ako pogledamo prethodne godine kada su tu bili i Sirilo, Eder, Pula, značajan je napredak domaćeg futsala.

Ograničenja po pitanju stranaca još uvijek nema nekih pretjeranih. Ipak, za strance se uglavnom odlučuju bogate zemlje, koje i dosta ulažu u fusal. Recimo Kazahstan ili Azerbejdžan. Istina, Kazahstan ima svoja dva jaka futsal kluba i trudi se da uznapreduje domaći futsal, pa repku uglavnom čine oni, uz Igitu ( jedan od najboljih golmana na svijetu u igri "višak") i Lea. Sa druge strane imaš npr. Azerbejdžan gdje u ovim kvalifikacijama igra pet stranaca+selektor, a još dvojica zbog povrede nisu mogli da igraju.

Ostale selekcije se uglavnom oslanjaju na domaće igrače. Za sat vremena počinje prvi susret naše grupe. letonija i Holandija će da nas zagriju za naš meč, zato svi u Zetru, da pomognemo našim momcima.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 mar 2015, 15:45

Ali glupost od FACE TV-a najbolju tekmu rade u snimku. :facepalm: Kome je još bitan CD, ne gleda niko živ :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Venom i 7 gostiju.