Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Kakvih ce sve negodovanja i opstrukcija biti mislim da ce biti velikih problema, prvenstveno od odvih iz RS tzv. "srpkih" klubova, ali i nekih klubova iz Federacije koji su na niskim granama.
Samo po pravilima i regulacijama FIFA/UEFA pa ko zaluzi rezultatski i ja bih to nazvao "imovinskim uslovim" (stadion i objekti) neka igra ligu 12 !
A kada pogledas sa druge strane kad bi se ovo usvojilo sezone 2015/16 - (16/17) bile bi žestoke, s obzirom na ova ispadanja i opstanak !
Samo po pravilima i regulacijama FIFA/UEFA pa ko zaluzi rezultatski i ja bih to nazvao "imovinskim uslovim" (stadion i objekti) neka igra ligu 12 !
A kada pogledas sa druge strane kad bi se ovo usvojilo sezone 2015/16 - (16/17) bile bi žestoke, s obzirom na ova ispadanja i opstanak !
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 19 mar 2015, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
cekaj, nije jos gotovo...
nigdje se ne spominje uslov fsrs, i tek treba entitetski savezi ovo da "odobre"...
sad krece koMeNdija!
nigdje se ne spominje uslov fsrs, i tek treba entitetski savezi ovo da "odobre"...
sad krece koMeNdija!
- ficobahtic
- Kontakt:
Bas takoTHEC je napisao/la:Prijedlog skraćenja BH Telecom Premijer lige koja bi od sezone 2016/17 brojala 12 klubova, uz zaključak da se u međuvremenu pronađu modaliteti za zaštitu regularnosti takmičenja. O ovom prijedlogu izjasniće se delegati na sjednici Generalne Skuptine NS/FS BiH 16. 04. 2015. godine, s tim što će prijedlog prethodno razmatrati i skupštine entitetskih saveza.ficobahtic je napisao/la:Mislim da ne, mada ovdje nije bas precizno definisano. Koliko sam ja shvatio sljedeca sezona (2015/16) ide po starom a onda u sezoni 2016/17 skracenje na ligu 12 u kojoj bi ispalo 6 klubova.Na sjednici u Zenici, koja je u toku, Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine usvojio je prijedlog skraćenja Premijer lige BiH sa 16 na 12 klubova od sezone 2016./17.
Detalji tek trebaju biti objavljeni, ali prema prelilminarnim saznanjima našeg lista, naknadno će se definisati određeni mehanizmi zaštite regularnosti takmičenja, s tim što će o tom prijedlogu izjasniti skupštine entitetskih saveza prije odlučivanja na Skupštini državnog saveza 16. aprila.
znaci ipak po ovome naredne sezone ispada 6 klubova

Ovo gore nije bilo bas najbolje formulisano, dok vec ovo sto si ti postavio jasno kaze da ce liga imati 12 klubova u sezoni 2016/17.

Ovo se mora usvojiti kako god jer ako ova "agonija" jos malo potraje mogli bi se vrlo brzo naci pri samom dnu evropske fudbalske mape

Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Džaba ne znam koliko skraćenje lige ako klubovi ne budu imali para. Problem BH fudbala je što većina klubova ne može finansijski da se mjeri čak ni sa klubovima iz najviših rangova Srbije ili Hrvatske.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Joj lupusa kasni ko djeciji doplatak,dobra je zajebancija samo sto je dosta stvari izmisljeno ali moralo se nesto dodati valjda...bila je ovakva zajebancija sto je neko ''nas'' napravio za sve klubove...prije par godina,strasno 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pa koga ste vi mogli zajjebavati prije par godina iskreno? 

DRUG NEBI TI PUNCA
- hskzmostar
- Kontakt:
Drina bila marka i Misi Misi najzesce!bagrcavi je napisao/la:Pa koga ste vi mogli zajjebavati prije par godina iskreno?

2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
-
- Kontakt:
Sarajevo ima najjače igrače bez ikakve dvojbe, ali nemaju najbolju ekipu. Od pojedinaca nema ništa već trebaju napraviti ekipu. Borac je dokazao da ne igraju novci nego momci. A ove smicalice i zajebancijee na račun navijača Sarajeva su razumljive i navijači Sarajeva su ih zaslužili. Jer čim je doveden prvi igrač počele su priče tipa naviknite se na dugogodišnju dominaciju Sarajeva,mi smo divovi i mali milion drugih priča. Ispali ste iz kupa, a i u ligi nećete daleko dogurat s takvom igrom i s takvim stavom. Želio bi vam poručiti da se brinete o Sarajevu i bodrite te ga na stadionu, a ne da se nama qurčite na forumima i društvenim mrežama stranim investicijama. Bez uvrede, al ako morate zajebavatt sa bodovnom razlikom prvo je stvorite na terenu pa onda zajebajitee.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
zrinjevac365 je napisao/la:Sarajevo ima najjače igrače bez ikakve dvojbe, ali nemaju najbolju ekipu. Od pojedinaca nema ništa već trebaju napraviti ekipu. Borac je dokazao da ne igraju novci nego momci. A ove smicalice i zajebancijee na račun navijača Sarajeva su razumljive i navijači Sarajeva su ih zaslužili. Jer čim je doveden prvi igrač počele su priče tipa naviknite se na dugogodišnju dominaciju Sarajeva,mi smo divovi i mali milion drugih priča. Ispali ste iz kupa, a i u ligi nećete daleko dogurat s takvom igrom i s takvim stavom. Želio bi vam poručiti da se brinete o Sarajevu i bodrite te ga na stadionu, a ne da se nama qurčite na forumima i društvenim mrežama stranim investicijama. Bez uvrede, al ako morate zajebavatt sa bodovnom razlikom prvo je stvorite na terenu pa onda zajebajitee.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Bit ce i sponzor jaci za ligu 12 od 16/17 (recimo da ce klubovi dobivati 10 puta vise nego sad 30 milja) sto ce ipak dati neku stabilnost klubovima koji budu redovni u istoj.
Problem ce nastati sto lige ispod ce biti skupe igracke koje skoro niko nece pratiti finansijski. A moglo bi i to drugacije, da je recimo napraviti zajednicku II ligu pa tek onda entitetske.
Uglavnom, najbitnije je da pocne. Ostalo ce vremenom doci.
Problem ce nastati sto lige ispod ce biti skupe igracke koje skoro niko nece pratiti finansijski. A moglo bi i to drugacije, da je recimo napraviti zajednicku II ligu pa tek onda entitetske.
Uglavnom, najbitnije je da pocne. Ostalo ce vremenom doci.

Numquam Desistemus!
-
- Kontakt:
Samo nadam se da će se pooštriti uvjeti za licence,a ne da svaka livada bez reflektora i bez semafora dobije licencu. Veliki problem je što bi vrlo malo klubova ispunilo uvjete, ali šta je tu je treba gledati prema naprijed. Igrati u Velikoj Obarskoj,Ugljeviku,Foči,Gabeli, Vrapćićima i takvim stadionima više nema smisla. Kada pogledate da ima 5 6 ekipa koje stalno ulažu u infrastrukture dugi niz godina i pridržavaju se svih odredbi i propisa,a sa druge strane neki se provlače i samo mažu oči nekim malim radovima i treba biti strog i sve kažnjavati ne igranjem na svom stadionu dok ga ne srede.
Nemoj srat za 20 godina vaseg postojanja napravili ste samo semafor na ukradenom stadionu i ti mi nasao omalovažavat.zrinjevac365 je napisao/la:Samo nadam se da će se pooštriti uvjeti za licence,a ne da svaka livada bez reflektora i bez semafora dobije licencu. Veliki problem je što bi vrlo malo klubova ispunilo uvjete, ali šta je tu je treba gledati prema naprijed. Igrati u Velikoj Obarskoj,Ugljeviku,Foči,Gabeli, Vrapćićima i takvim stadionima više nema smisla. Kada pogledate da ima 5 6 ekipa koje stalno ulažu u infrastrukture dugi niz godina i pridržavaju se svih odredbi i propisa,a sa druge strane neki se provlače i samo mažu oči nekim malim radovima i treba biti strog i sve kažnjavati ne igranjem na svom stadionu dok ga ne srede.
From father to son
Npr da navijac širokog to napiše pa hajde. Ljudi su od nule napravili stadion. Svojim parama trudom i svaka cast. Ispred nas su s infrastrukturom drama ali da ovaj bjelocarapan ovako nesto pise kojem je stari pilao šume po bosni a majka plela vunene čarape po zapadnoj hercegovini dok je moj stari direktno i finansijski ucestvovao u izgradnji bb iskljucivo za potrebe Veleza stvarno nema smisla.
From father to son
Cernica je napisao/la:Npr da navijac širokog to napiše pa hajde. Ljudi su od nule napravili stadion. Svojim parama trudom i svaka cast. Ispred nas su s infrastrukturom drama ali da ovaj bjelocarapan ovako nesto pise kojem je stari pilao šume po bosni a majka plela vunene čarape po zapadnoj hercegovini dok je moj stari direktno i finansijski ucestvovao u izgradnji bb iskljucivo za potrebe Veleza stvarno nema smisla. Koji si hinjavac mišu jedan. Stidiš li se imalo svog komentara boje jkuma

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Cernica je napisao/la:Npr da navijac širokog to napiše pa hajde. Ljudi su od nule napravili stadion. Svojim parama trudom i svaka cast. Ispred nas su s infrastrukturom drama ali da ovaj bjelocarapan ovako nesto pise kojem je stari pilao šume po bosni a majka plela vunene čarape po zapadnoj hercegovini dok je moj stari direktno i finansijski ucestvovao u izgradnji bb iskljucivo za potrebe Veleza stvarno nema smisla. Koji si hinjavac mišu jedan. Stidiš li se imalo svog komentara boje jkuma

1946
Jeli vi zaista vjerujete da će oni iz manjeg bh entiteta prihvatiti Ligu 12 bez svojih glupih ideja?
A bez entitetske dozvole nema ništa od skraćenja. 

Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 20 mar 2015, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Samo UEFU obavjestit sta rade i kojim se metodama sluze, sve ce biti zavrseno u jednoj sedmici. 

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
sto vise idu na **** sa tom raspravom...nikada nama proslost nece dati naprijed..
u vrapcicima se moze napraviti fino zdanje od 10,12 milja,i to natkriveno,mislim da mostar kao grad,i klub kao velez,moze naci investitora za isti..bili oni ovakvi ili onakvi,bb zaboravite,ne kao stadion,ali brate,da igraju oba tu nema smisla,bilo bi tu svega,nazalost,bilo bi par hiljada normalnih sa obje strane neretve,dosli bi ljudi gledati i zrinjskoga i veleza,ali djaba kada onih par stotina usijanih glava misli samo kako pocet kavgu..
sredite brate vrapcice,napunite stadion neka gori sve u ime veleza,dok god se budete vodili bb i prosloscu,nikada velez nece stat na noge i biti kao nekad..
a zrinjski ko zrinjski,bio i ostao nula,neznam sto se zamarate stim

u vrapcicima se moze napraviti fino zdanje od 10,12 milja,i to natkriveno,mislim da mostar kao grad,i klub kao velez,moze naci investitora za isti..bili oni ovakvi ili onakvi,bb zaboravite,ne kao stadion,ali brate,da igraju oba tu nema smisla,bilo bi tu svega,nazalost,bilo bi par hiljada normalnih sa obje strane neretve,dosli bi ljudi gledati i zrinjskoga i veleza,ali djaba kada onih par stotina usijanih glava misli samo kako pocet kavgu..
sredite brate vrapcice,napunite stadion neka gori sve u ime veleza,dok god se budete vodili bb i prosloscu,nikada velez nece stat na noge i biti kao nekad..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Iskreno druze ja se nebi ni vratio pod bb niti sam neki nostalgicar za njim. Ja sam tu proživio svoju mladost,sve ono što jedan navijac poželjeti moze ali nisam na to bio aludirao. Vise je to bio odgovor ovom licemjernom smecu koji sigurno nikad nije dao marke za svoj klub,kao sto ni njegov klub nije ucinio za svoj stadion i on mi nasao pricat i solit pamet. Imat cemo mi stadion koji zadovoljava kriterije. Hvala bogu ima nas gomila i ne žalimo za razliku od ovog šonje kojem klub u svojoj 20-ogodišnjoj istoriji ništa nije sam napravio osim semafora. Šuti boje jkuma bar budi čovjek u životu. Eto vam stadion ali miran budi mišu malisolinas je napisao/la:sto vise idu na **** sa tom raspravom...nikada nama proslost nece dati naprijed..![]()
From father to son
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.