Pozdrav Raja,
Ja volim da se zajebajem kao sto svi to ovdje znate, izvinjavam se ako sam nekad pretjerao. Osim sto volim da se zajebajem, pratim ovaj klub od kako znam za sebe, negdje od 80-setih. Svi dobro znamo sta se nasem Velezu dogodilo, to netreba zaboraviti, ali ako hocemo naprijed, treba dovesti u klub sposobne/profesionalne ljude, koji nisu samo u Velezu da bi se ogrebali i dobili platu. Trebaju nam kvalifikovani ljudi, svako za svoju poziciju. Pa ovdje na forumu se vidi da ima sposobnije raje nego onih sto su trenutno u klubu, kad bi samo njih doveli na odgovarajuca mjesta, vidila bi se razlika. Mislim da je sada, nakon ovih katastrofalnih rezultata, izgubljena sezona, izgubljen kup, doslo vrijeme da se neke stvari promjenu, ako ikako mislimo naprijed. Ima trenutno u Velezovoj upravi I sposobnih ljudi, koji su svojim radom i napravili neke stvari nabolje, nije sve crno ko dresovi svinjskog, npr mali dug, dobijanje evropske license, oni mogu da ostanu, ali skart treba otjerati.
Evo sta ja predlazem I to treba da se uradi na vrijeme:
1. Nakon ostavke Feje, koji da budemo objektivni nije jedini krivac za ove rezultate, treba da ga prate I drugi, odgovorni krivci. Ja sam I dalje ubjedjen da Feja nije los trener, voli covjek Velez to svako zna, imao je nesrece. Nemojte samo zaboraviti da ga je i sranje u svlacionici, organizovano od brnjasa vladavica i ostalih, omelo tako da smo tu izgubili i neke dobre igrace poput Skaljica koji su se nasli izmedju dvije vatre. Mozes imati najbolje igrace, ali ako ti je stanje u svlacionici racku i ako imas kukolja ,dzabe sve. Nas problem je sa kukoljem jer imamo ljudi koji su to samo da bi napunili svoj dzep, boli ih kita za Velez, vise nas mozda vole neki navijaci zrinjskog. Necu spominjati imena ostalih ljudi iz uprave, svi mi znamo na koga se to trenutno odnosi. Nesposobnost odgovornih ljudi moze svako da vidi, vidi se na prilozenom i rezultatima, o tome je bespotrebno pisati, najbolje da sami odu, bilo bi ruzno da ih mi navijaci silom skidamo. Ukratko nesposobnjakovici treba da idu, nije Feja sam kriv.
2. Raspisati konkurs za upraznjena mjesta i da se ta mjesta popune kvalifikovanim ljudima. Npr, dovesti Pirketa i sposobne mlade ljude kao njega na mjesto za marketing/business. Ako ce se mjesta popunjavati preko stele kao do sada, pisi propalo. Danas klubovi rade i funkcionisu kao kompanije, ako ne poslujes kako treba, treba da se ugasis. Jedino ovdje kod nas drzava i stranke pomazu klubove koji su se davno trebali ugasiti. U nas jeste komplikovana situacija, ali trebamo se ugledati na pozitivne primjere kao Siroki, Sarajevo, jer i u ovoj zemlji ima pozitivnih primjera...Nezaboravimo, dok god u klubu imamo nesposobne ljude, mozemo I Kloppa dovesti da nam bude trener, ali cemo samo cupkati u mjestu kao do sada. Nemoze mi niko reci da u zemlji sa 50% nezaposlenih, nema dovoljno kvalifikovanih ljudi. Ja kao i vecina pravih Velezovih navijaca znamo, da kvalifikovanih ljudi ima samo nemogu naprijed od lopova koji trenutno sjede u upravi. Tako nam je u cijeloj drzavi i ako cemo se pomiriti da tako bude i u Velezu, nepise nam se dobro.
3. Povecati ulaganje u omladinsku skolu. Ono sto je krasilo prijeratni Velez je bila njegova omladinska skola. Ponovo, necemo se vracati na ono sto nam je uradjeno, kako nemamo gdje trentirati itd. Znamo da velike pare prolaze kroz klub da bi se dovodili neki neprovjereni igraci, umjesto da su se te pare ulagale u omladinsku skolu. Ko je donosio te odluke? Ko je dovodio pijanice, lopove i druge neprovjerene igrace umjesto das u pare isle negdje drugo? Da se nisu mozda prale pare? Bilo kako bilo, udvsotruciti ulaganja u omladinsku skolu iz koje je prijeratni Velez dovodio najbolje igrace, ako mislimo naprijed sada je trenutak. Pa mogli smo dovesi prave trenere omladinske skole umjesto sto se se plate davale vladavicima, i ostalim brnjasima/propalim igracima. Poslati kuci sve koji su se jucer setali terenom, nek nam igraju omladinci ako treba, ionako je izgubljena sezona, igrace bolje djecaci nego istetovirani-Zvezda grande, propali igraci. Treba biti posten I dati do znanja I ostalim propalitetima sto su jucer igrali u prvoj postavi da treba da idu jer ti isti tu samo popunjavaju mjesta gdje bi neki od mladjih talentovanih igraca mogao da igra., budimo objektivni je od tih istih nikad nece biti igraca…
4. Otvoriti vrata Velezovim bivsim zvjezdama, nemogu da vjerujem da niko drugi nece da se prikljuci upravi, dovesti Milog Hadziabdica, Corbu, Sergeja, Tucu... mislim a bi barem jedan od njih pristao, ali bojim se da oni znaju sta se dogadja i da se radi nekih drugih ljudi drze dalje od kluba isto kao i sposbni mladi ljudi koji bi radili njihove poslove sto puta bolje. Pirke je primjer ponovo.

5. Posto je Velez ime koje ovi trenutno u upravi ocigledno toliko I ne cijene, treba traziti ulagace. obnavljati veze sa Turskom, traziti nekoga ko bi ulozio u ovo sveto ime, jer bi mu se sigurno vratilo kad bi pravi ljudi bili u klubu. Marketing, marketing, marketing ponovo se vidi koliko nam je uprava nesposobna.
Kad bi samo ovih pet stvari popravili gdje bi nam bio kraj? Nadam se da ovo nece ostati samo snovi nas, pravih Velezovih navijaca.
Volim vas sve majke mi moje!
Mostar u Srcu, Velez do groba