RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 16:30

shaman7 je napisao/la:
RamizBegovic je napisao/la:Nek Manekeni pogledaju djecu Veleža U-18 koja zadnji 6 kola neznaju za poraz,svaku ginu i igraju za gol više.
12.kolo VITEZ-VELEŽ 1:3
13.kolo VELEŽ-SLOBODA 2:2
14.kolo ZVIJEZDA-VELEŽ 1:3
15.kolo VELEŽ-BORAC 2:1
16.kolo VELEŽ-DRINA 2:2
17.kolo VELEŽ-MLADOST 3:0
Od mogući 18 bodova osvojili su 14 bodova 4 pobjede 2 remija 0 poraza, gol razlika +8 15:7

Manekeni stidite se!Ugledajte se na djecu Veleža.
I dođu do prvog tima, tj. ne mogu više igrati radi godina i onda budu otjerani, pruži im jako mala prilika da pokažu šta znaju i da budu zadržani u Veležu. Zato je sad Blagaj pun naše djece i skoro pa čitav roster uz par starijih igrača čine FK Blagaj. ****, ne valjaju nam igrači koji igraju u Plzenu, Taborskom , ali sve što valja mi pustimo (Bašić, Behram, Salčin) . Tako nam je sve, pa jedan čovjek na svom fb profilu iznese da se samo od Letića i još nekoliko igrača koji su otišli mogla živjeti sezona 2015/16.
što govori o čistom amaterizmu, a da znaju kao što ne znaju, od tih su se para mogli donekle uraditi krov a ne čekati milostinju sa strane. :oops: :facepalm:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 16:35

koliko je samo love prošlo kroz klub, mogli smo imati skoro pa riješeno pitanje stadiona, a ne maštati o BB, a i laik zna da od toga nema ništa, jer da ima UEFA bi 100 puta dosad postavila pred savez ultimatum ili riješite slučaj VELEŽ ili suspenzija saveza, vjeruj mi da bi i kunto i panto skočio samo da spasi svoju guzicu.

mi smo sebi najveći dušmani, ne trebaju nam sa strane, tužno ali istinito :plac: :plac: :plac:

RamizBegovic
Kontakt:

Post Postao/la RamizBegovic » 19 mar 2015, 16:40

Znateli šta je žalosno što vjerovatno u klubu kontaju da nece biti nikoga protiv Sarajeva i onda pauza zbog reprezentacije i poslje toga malo ce se sve zaboraviti i tako to.
Svi u subotu nebude li borbenosti znate šta treba.....! :evil:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 16:51

što ovo nema emisije rodjeni, rodjeni? :twisted: samo pričaju o los angelesu. :roll:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 19 mar 2015, 16:54

AlemC85 je napisao/la:što ovo nema emisije rodjeni, rodjeni? :twisted: samo pričaju o los angelesu. :roll:
Kad treba početi ja taman prebacio :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 16:55

vm22 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:što ovo nema emisije rodjeni, rodjeni? :twisted: samo pričaju o los angelesu. :roll:
pa daj link, kod mene na RTM samo muzika :x

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 16:58

e ybm ti više muziku... :twisted: :twisted: :twisted:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 19 mar 2015, 17:03

AlemC85 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:
pa daj link, kod mene na RTM samo muzika :x
pa i u mene je zato te pitam kad treba početi :)
Haj valjda će početi brzo, baš me zanima šta će reći

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 17:05

@vm22 prvo bile reklame pa opet muzika :facepalm: :facepalm:

112233445566778899
Kontakt:

Post Postao/la 112233445566778899 » 19 mar 2015, 17:13

Vracamo se s utakmice jucer, malo prije Binga, pjeske se vracaju u nasim dresovima covjek i malo dijete a ispred njih jos 50tak momaka razocarani i nikakvi. Suze mi na oci kad sam vidio malca koji je toliko prepjesacio sa starim da bi navijao za svoje Rodjene a oni nisu u stanju opucati na gol i jos na kraju bezobrazno odbijaju skinuti dresove sto se trazilo od njih. Fuj. Uprava i trener jos gori, noga cim se desio prekid. Vakat je da idu svi pa taman morali sve iz pocetka, iz kantonalne lige. Samo prose a niko ne zna gdje su te pare. Gade mi se. Kakva su ono pojacanja, Reljic lopte stopati ne zna, Zvonic u neka doba sam sebi podapeo... grozno.
Zadnja izmjena: 112233445566778899, dana/u 19 mar 2015, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 mar 2015, 17:14

AlemC85 je napisao/la:Evo jedna vijest koja će ovu nesposobnu upravo dobro zabrinuti i dobro udariti po glavurdama: Danas je Izvršni odbor saveza definitivno odlučio da od sezone 2016/2017 kreće liga sa 12 klubova, što znači da imamo tačno ROK OD 2 GODINE da ojačamo još više klub u svim segmentima a ne da ga oslabimo, kao što neki u upravi rade a sve zbog amaterizma yebo ih on u d.upe. :twisted:
:
Aleme druze ti si ovde dobro fulio,nikakve 2 godine mi nemamo na raspolaganju,nego 2-3 mjeseca.Iduca sezona 15/16 je kvalifikaciona za ligu 12,jer liga 12 krece od sezone 16/17,tako da ako ne ojacamo igracki kadar imamo ozbiljan problem.Da ne spominjem da skoro sigurno na kraju ove sezone ostajemo bez dvojice najboljih,Anija i Malete.Kad na sve ovo dodamo da za tu sezonu moramo imati i krov na tribini a sezonu iza i reflektore onda dolazimo do zakljucka da vremena nemamo ni malo,moramo zapeti jace nego ikada.Nisam pametan sta i kako rjesiti nadolazece stvari i obaveze ali sam sasvim siguran da je neophodno praviti akciju kakvu do sad nikad nismo.Bez obzira na trenutno stanje apatije zelim vjerovati da cemo naci nacina da sve rjesimo na nase zadovoljstvo.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 19 mar 2015, 17:15

Pozdrav Raja,
Ja volim da se zajebajem kao sto svi to ovdje znate, izvinjavam se ako sam nekad pretjerao. Osim sto volim da se zajebajem, pratim ovaj klub od kako znam za sebe, negdje od 80-setih. Svi dobro znamo sta se nasem Velezu dogodilo, to netreba zaboraviti, ali ako hocemo naprijed, treba dovesti u klub sposobne/profesionalne ljude, koji nisu samo u Velezu da bi se ogrebali i dobili platu. Trebaju nam kvalifikovani ljudi, svako za svoju poziciju. Pa ovdje na forumu se vidi da ima sposobnije raje nego onih sto su trenutno u klubu, kad bi samo njih doveli na odgovarajuca mjesta, vidila bi se razlika. Mislim da je sada, nakon ovih katastrofalnih rezultata, izgubljena sezona, izgubljen kup, doslo vrijeme da se neke stvari promjenu, ako ikako mislimo naprijed. Ima trenutno u Velezovoj upravi I sposobnih ljudi, koji su svojim radom i napravili neke stvari nabolje, nije sve crno ko dresovi svinjskog, npr mali dug, dobijanje evropske license, oni mogu da ostanu, ali skart treba otjerati.
Evo sta ja predlazem I to treba da se uradi na vrijeme:

1. Nakon ostavke Feje, koji da budemo objektivni nije jedini krivac za ove rezultate, treba da ga prate I drugi, odgovorni krivci. Ja sam I dalje ubjedjen da Feja nije los trener, voli covjek Velez to svako zna, imao je nesrece. Nemojte samo zaboraviti da ga je i sranje u svlacionici, organizovano od brnjasa vladavica i ostalih, omelo tako da smo tu izgubili i neke dobre igrace poput Skaljica koji su se nasli izmedju dvije vatre. Mozes imati najbolje igrace, ali ako ti je stanje u svlacionici racku i ako imas kukolja ,dzabe sve. Nas problem je sa kukoljem jer imamo ljudi koji su to samo da bi napunili svoj dzep, boli ih kita za Velez, vise nas mozda vole neki navijaci zrinjskog. Necu spominjati imena ostalih ljudi iz uprave, svi mi znamo na koga se to trenutno odnosi. Nesposobnost odgovornih ljudi moze svako da vidi, vidi se na prilozenom i rezultatima, o tome je bespotrebno pisati, najbolje da sami odu, bilo bi ruzno da ih mi navijaci silom skidamo. Ukratko nesposobnjakovici treba da idu, nije Feja sam kriv.
2. Raspisati konkurs za upraznjena mjesta i da se ta mjesta popune kvalifikovanim ljudima. Npr, dovesti Pirketa i sposobne mlade ljude kao njega na mjesto za marketing/business. Ako ce se mjesta popunjavati preko stele kao do sada, pisi propalo. Danas klubovi rade i funkcionisu kao kompanije, ako ne poslujes kako treba, treba da se ugasis. Jedino ovdje kod nas drzava i stranke pomazu klubove koji su se davno trebali ugasiti. U nas jeste komplikovana situacija, ali trebamo se ugledati na pozitivne primjere kao Siroki, Sarajevo, jer i u ovoj zemlji ima pozitivnih primjera...Nezaboravimo, dok god u klubu imamo nesposobne ljude, mozemo I Kloppa dovesti da nam bude trener, ali cemo samo cupkati u mjestu kao do sada. Nemoze mi niko reci da u zemlji sa 50% nezaposlenih, nema dovoljno kvalifikovanih ljudi. Ja kao i vecina pravih Velezovih navijaca znamo, da kvalifikovanih ljudi ima samo nemogu naprijed od lopova koji trenutno sjede u upravi. Tako nam je u cijeloj drzavi i ako cemo se pomiriti da tako bude i u Velezu, nepise nam se dobro.
3. Povecati ulaganje u omladinsku skolu. Ono sto je krasilo prijeratni Velez je bila njegova omladinska skola. Ponovo, necemo se vracati na ono sto nam je uradjeno, kako nemamo gdje trentirati itd. Znamo da velike pare prolaze kroz klub da bi se dovodili neki neprovjereni igraci, umjesto da su se te pare ulagale u omladinsku skolu. Ko je donosio te odluke? Ko je dovodio pijanice, lopove i druge neprovjerene igrace umjesto das u pare isle negdje drugo? Da se nisu mozda prale pare? Bilo kako bilo, udvsotruciti ulaganja u omladinsku skolu iz koje je prijeratni Velez dovodio najbolje igrace, ako mislimo naprijed sada je trenutak. Pa mogli smo dovesi prave trenere omladinske skole umjesto sto se se plate davale vladavicima, i ostalim brnjasima/propalim igracima. Poslati kuci sve koji su se jucer setali terenom, nek nam igraju omladinci ako treba, ionako je izgubljena sezona, igrace bolje djecaci nego istetovirani-Zvezda grande, propali igraci. Treba biti posten I dati do znanja I ostalim propalitetima sto su jucer igrali u prvoj postavi da treba da idu jer ti isti tu samo popunjavaju mjesta gdje bi neki od mladjih talentovanih igraca mogao da igra., budimo objektivni je od tih istih nikad nece biti igraca…
4. Otvoriti vrata Velezovim bivsim zvjezdama, nemogu da vjerujem da niko drugi nece da se prikljuci upravi, dovesti Milog Hadziabdica, Corbu, Sergeja, Tucu... mislim a bi barem jedan od njih pristao, ali bojim se da oni znaju sta se dogadja i da se radi nekih drugih ljudi drze dalje od kluba isto kao i sposbni mladi ljudi koji bi radili njihove poslove sto puta bolje. Pirke je primjer ponovo. :)
5. Posto je Velez ime koje ovi trenutno u upravi ocigledno toliko I ne cijene, treba traziti ulagace. obnavljati veze sa Turskom, traziti nekoga ko bi ulozio u ovo sveto ime, jer bi mu se sigurno vratilo kad bi pravi ljudi bili u klubu. Marketing, marketing, marketing ponovo se vidi koliko nam je uprava nesposobna.
Kad bi samo ovih pet stvari popravili gdje bi nam bio kraj? Nadam se da ovo nece ostati samo snovi nas, pravih Velezovih navijaca.

Volim vas sve majke mi moje!

Mostar u Srcu, Velez do groba
Zadnja izmjena: Tosre, dana/u 19 mar 2015, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 19 mar 2015, 17:16

k.urac ćemo gledat Aleme brate :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 17:21

vm22 je napisao/la:k.urac ćemo gledat Aleme brate :D
upravu si :rol: :rol: :rol: yebla ih Turska serija. :oops:

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 19 mar 2015, 17:23

rodjenisa je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Evo jedna vijest koja će ovu nesposobnu upravo dobro zabrinuti i dobro udariti po glavurdama: Danas je Izvršni odbor saveza definitivno odlučio da od sezone 2016/2017 kreće liga sa 12 klubova, što znači da imamo tačno ROK OD 2 GODINE da ojačamo još više klub u svim segmentima a ne da ga oslabimo, kao što neki u upravi rade a sve zbog amaterizma yebo ih on u d.upe. :twisted:
:
Aleme druze ti si ovde dobro fulio,nikakve 2 godine mi nemamo na raspolaganju,nego 2-3 mjeseca.Iduca sezona 15/16 je kvalifikaciona za ligu 12,jer liga 12 krece od sezone 16/17,tako da ako ne ojacamo igracki kadar imamo ozbiljan problem.Da ne spominjem da skoro sigurno na kraju ove sezone ostajemo bez dvojice najboljih,Anija i Malete.Kad na sve ovo dodamo da za tu sezonu moramo imati i krov na tribini a sezonu iza i reflektore onda dolazimo do zakljucka da vremena nemamo ni malo,moramo zapeti jace nego ikada.Nisam pametan sta i kako rjesiti nadolazece stvari i obaveze ali sam sasvim siguran da je neophodno praviti akciju kakvu do sad nikad nismo.Bez obzira na trenutno stanje apatije zelim vjerovati da cemo naci nacina da sve rjesimo na nase zadovoljstvo.
Necu akcije, hocu sponzore i investicije, dosta vise merhameta, crvenog kriza i polumjeseca. Ako ovi ljudi u upravi to ne mogu ostvariti nek idu, ako nema niko drugi da dodje idemo u kantonalnu ligu pa ispocetka isprofilirace se neko, ima u Mostaru i BiH sposobnih mladih ljudi, ne mora znat sutnut lopte vazno je da zna prodat prozivod. Eno onog malog Selimovica u Sarajevu. Moram priznati da sam ljubomoran na pitare radi njega.

Ja mogu cekati ako cu docekati jak Velez, zao mi mozda sto moj stari nece i mnogi drugi koji ga prate 50 i kusur godina ali ja imam strpljenja.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 17:24

rodjenisa je napisao/la:
:
prvenstveno sam mislio na infratsrukturu koja će nam biti mnogo, mnogo veći problem, jer valja naći milion KM. :(

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 mar 2015, 17:33

@Bliss u pravu si pogresno sam se izrazio,ali bez obzira odlicno si rekao,dosta je vise akcija RAje sirom svijeta,ali se bojim da mi vise vodimo racuna o Velezu nego oni koji su placeni za to
@Tosre :kralj: sjajan tekst si napisao i svaka ti cast za svako slovo napisano :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

PS Vidim logovanu nasu @Red One pa je molim za njen komentar jucerasnjih desavanja :pray:
Znas djavolice da rado citamo tvoje izvjestaje i mozda imas nesto za reci sto mi nismo primjetili :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 18:04

koga ovi lažu sa RTM? nigdje emisije? :facepalm:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 mar 2015, 18:16

evo tek sada počelo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 mar 2015, 19:18

Šta kažu Aleme, nisam upratio?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.