FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kakve ste vi tetkice, samo kenjate i psujete igracima. Mahalci dosli na svoje.
Ovu priliku koristim da Vas nabijem na qurac pa i dalje pljuljte po svemu.
I kada tesko je kad redas poraze...
1946
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Ovo veceras vec lici na ekipu.
ja se slazem sa tobomobiteljskicovjek je napisao/la:Ovo veceras vec lici na ekipu.
Samo Sarajevo
Zamjeram prosle dvije utakmice. Normala.. Ko je zadovoljan ispadanjem, nabijem ga na qrac. @head nadji se
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
+1 volim,volim,volim,volim SARAJEVO!!!Head je napisao/la:Kakve ste vi tetkice, samo kenjate i psujete igracima. Mahalci dosli na svoje.
Bez obzira na ležanje po terenu i prvu tekmu u kojoj smo ošteceni, Borac je zaslužio da prođe dalje. Pokazali su više želje i borbe, za razliku od naših. Nadam se da ce posle ovog dobiti po dzepu, jer ih tamo najviše boli.
Šta reci za tekmu, dosta mi je licila na prvu tekmu odigranu na Koševu. Ono što sam gledao mi se uopšte ne sviđa. Pretpostavljam da zbog lošeg terena nisu sastavili 3 pasa, sve dok Stojcev nije ušao. Ono što mi nije jasno je da niko nije opucao sa distance, baš kao i prošlu tekmu. Okic, Protic i Tatomirovic su najgore odigrali. Zao mi je što Stojcev nije igrao od prve minute, jer je unio dosta svježine. Falio nam je Stojcev ili Bilbija veceras, jer oni trenutno zaslužuju da igraju prije Alispahica. Nisam za to da se odma tjera i lincuje Kodro, jer ne smatram da je on jedini krivac, što nismo dalje prošli. I prije sam govori, a evo veceras se pokazalao da trebamo igrati sa Benkom i Velkoskim u napadu.
Šta reci za tekmu, dosta mi je licila na prvu tekmu odigranu na Koševu. Ono što sam gledao mi se uopšte ne sviđa. Pretpostavljam da zbog lošeg terena nisu sastavili 3 pasa, sve dok Stojcev nije ušao. Ono što mi nije jasno je da niko nije opucao sa distance, baš kao i prošlu tekmu. Okic, Protic i Tatomirovic su najgore odigrali. Zao mi je što Stojcev nije igrao od prve minute, jer je unio dosta svježine. Falio nam je Stojcev ili Bilbija veceras, jer oni trenutno zaslužuju da igraju prije Alispahica. Nisam za to da se odma tjera i lincuje Kodro, jer ne smatram da je on jedini krivac, što nismo dalje prošli. I prije sam govori, a evo veceras se pokazalao da trebamo igrati sa Benkom i Velkoskim u napadu.
Zadnja izmjena: miden, dana/u 18 mar 2015, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
Das Ist Walter
Po meni oni nisu zasluzili da prodju, sta god ko rek'o. 

LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Lagano ga poflautaj meni i citavoj ekipi Sarajeva.amorovski je napisao/la:Zamjeram prosle dvije utakmice. Normala.. Ko je zadovoljan ispadanjem, nabijem ga na qrac. @head nadji se
Dozvoljeno je.
1946
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Znas da uopste nikada nisam omalovazao neki klub. Ne vidim odakle materijala za takvo nesto i najavljivanja nekih pobjeda od po 5-0. Ali pogledaj molim te Velež od pocetka polusezone pa do danas. Evo cak su danas ostali i bez trenera. Gledao sam utakmicu protiv Zrinjskog i odbrana im je ocajna od golmana do komplet defanzivne linije. Ako se bude ovako anemicno igralo ja onda ne znam...hilmo je napisao/la:Sve dok mi svoje protivnike budemo shvatali ovako; loš, nema para, raspadaju se, mi nećemo laganu pobjedu upisati. Svaka će nam utakmica biti za kidanje živaca. Hajmo probati mostarce shvatiti na ovaj način.Bosniacum Lilium je napisao/la:Velez odavno nije bio u tezoj situaciji, ako to ne uzmemo **** onda sve !
Imali su dobru prednost pred revanš protiv izuzetno jakog protivnika, međutim zbog opuštanja igrača su izgubili i sad su svi ljuti. Igrači ljuti sami na sebe, trener na igrače, uprava na trenera i igrače a navijači na sve redom. I utakmica u subotu ima je vadiona a takve utakmice su najteže. Igrači će da grizu za pozitivan rezultat, a njima je pozitivan rezultat i remi. Ohrabrujuće im je što smo mi, rekao bih neočekivano, ispali iz kupa i tu smo malo rastrešeni i oni će tu tražiti svoju šansu.
Znači čeka nas izuzetno teška utakmica, a nama je potrebna pobjeda. Pritisak, nervoza i manjak samopouzdanja su nam u narednoj utakmici najveći neprijatelji.
Vjerujem da možemo dole pobjediti, biće teško.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Evo da i ja dam svoje neko viđenje.
Kao prvo, žao mi je što smo ispali, al' šta je tu je, idemo dalje, ostaje nam borba za titulu. Kažem borba jer dokaz su ove tri posljednje utakmice da neće biti lako. Vidjelo se tu dosta pozitivnih, ali također i mnoštvo negativnih stvari koje treba ispraviti. Na Kodri je sve. Mora bolje da posloži ekipu, da pronađe 8-9 standardnih igrača, i da tek onda vrši neku rotaciju. Ovo ovako nije kako treba.
Dokaz, vezan za Krstu Velkoskog, Kodri je taj da on treba igrati, dobili smo mnogo na igri kada je on ušao, također i postignut gol. Momak nije za klupe i ne treba je grijati, neka to radi Okić koji je preloše odigrao večeras (i posljednje dvije utakmice). Protić također, loše brate, loše. Centaršut 0. Duljevića ću također spomenuti jer nije nešto posebno igrao večeras, imao je mnogo pogrešnih pasova, i nije se nešto posebno isticao kako on to najbolje zna.
Sve u svemu, treba ovo prežalit i već sutra početi razmišljati o utakmici protiv Veleža. Neće biti lako, evo ostali su bez trenera, puni bijesa, ljutnje, hira. To žele sve da ispolje protiv nas i to im je prilika da se oduže navijačima i upravi. Svako ko misli da ćemo ih "razbit, razvalit, razjebbat, uništit, demolirat, ubit" taj se vara, biće preteška utakmica. Bićemo i mi a i oni pod velikim pritiskom. Ja se nadam da ćemo pobijedit, s 0:1 sam prezadovoljan.
Poslije svega, da imamo 10 Ronalda i 1 Neura, ja ću strahovat i nikad neću biti optimističan. U ovoj našoj "talašika" ligi, sve je moguće.
Okrenut se Veležu i nadati se pobjedi!
Kao prvo, žao mi je što smo ispali, al' šta je tu je, idemo dalje, ostaje nam borba za titulu. Kažem borba jer dokaz su ove tri posljednje utakmice da neće biti lako. Vidjelo se tu dosta pozitivnih, ali također i mnoštvo negativnih stvari koje treba ispraviti. Na Kodri je sve. Mora bolje da posloži ekipu, da pronađe 8-9 standardnih igrača, i da tek onda vrši neku rotaciju. Ovo ovako nije kako treba.
Dokaz, vezan za Krstu Velkoskog, Kodri je taj da on treba igrati, dobili smo mnogo na igri kada je on ušao, također i postignut gol. Momak nije za klupe i ne treba je grijati, neka to radi Okić koji je preloše odigrao večeras (i posljednje dvije utakmice). Protić također, loše brate, loše. Centaršut 0. Duljevića ću također spomenuti jer nije nešto posebno igrao večeras, imao je mnogo pogrešnih pasova, i nije se nešto posebno isticao kako on to najbolje zna.
Sve u svemu, treba ovo prežalit i već sutra početi razmišljati o utakmici protiv Veleža. Neće biti lako, evo ostali su bez trenera, puni bijesa, ljutnje, hira. To žele sve da ispolje protiv nas i to im je prilika da se oduže navijačima i upravi. Svako ko misli da ćemo ih "razbit, razvalit, razjebbat, uništit, demolirat, ubit" taj se vara, biće preteška utakmica. Bićemo i mi a i oni pod velikim pritiskom. Ja se nadam da ćemo pobijedit, s 0:1 sam prezadovoljan.
Poslije svega, da imamo 10 Ronalda i 1 Neura, ja ću strahovat i nikad neću biti optimističan. U ovoj našoj "talašika" ligi, sve je moguće.
Okrenut se Veležu i nadati se pobjedi!
4.10.2009
Morao sam ohladiti malo, jer zaista mi je krivo bilo ispasti protiv ovih cetnika i da takav jadan protivnik prodje dalje a mi popusismo njihovu foru. Ovo veceras je za mene mnogo mnogo bolje izgledalo! Svi su se zalagali i treba ih pohvaliti, ne zasluzeno ispadamo ali tako je to i to kada ti treba treca utakmica da slomis bunker. Sto se tice same igre, u vecini sam onako zadovoljan. @hilmo, rekao sam ti da Alispahicu samo treba par utakmica i on ce biti dobar.
Veceras je dobro odradio a mogao je i gol postici. Sto se tice Duljevica, on mora defenetivno sa klupe startovati, Okica ne zelim ni spominjati znate sami. Velkoski bravo, i zasluzio je da pocinje. Za mene ovo dobro izgleda sada, ovaj kostur zadrzati i tu mijenjati par igraca i drzati se koncepta i igre. Boli me neka stvar sta ce ostali misliti, ali vjerujete da bih teren bio kao onaj u zenici prosli bih mi ovo. Ovaj teren je dobar samo bunkerskim ekipama.
Veceras je dobro odradio a mogao je i gol postici. Sto se tice Duljevica, on mora defenetivno sa klupe startovati, Okica ne zelim ni spominjati znate sami. Velkoski bravo, i zasluzio je da pocinje. Za mene ovo dobro izgleda sada, ovaj kostur zadrzati i tu mijenjati par igraca i drzati se koncepta i igre. Boli me neka stvar sta ce ostali misliti, ali vjerujete da bih teren bio kao onaj u zenici prosli bih mi ovo. Ovaj teren je dobar samo bunkerskim ekipama.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Ma znam i nije se ovo odnosilo na tebe, nego općenito a tvoj sam post uzeo kao "inspiraciju". Mnogo puta smo se uvijerili da klubovi koji igraju protiv nas imaju taj neki dodatni motiv, još ako nađu malu rupu u našoj ekipi onda je još gore, a priznat ćemo da ih imamo. Vidjeli smo to najbolje u ovim utakmicam u kupu.Bosniacum Lilium je napisao/la:
Znas da uopste nikada nisam omalovazao neki klub. Ne vidim odakle materijala za takvo nesto i najavljivanja nekih pobjeda od po 5-0. Ali pogledaj molim te Velež od pocetka polusezone pa do danas. Evo cak su danas ostali i bez trenera. Gledao sam utakmicu protiv Zrinjskog i odbrana im je ocajna od golmana do komplet defanzivne linije. Ako se bude ovako anemicno igralo ja onda ne znam...
Nisam znao za da su otali bez trenera, to je još gora situacija, desi se pozitivan šok u ekipi.
U Mostaru moraju, ali moraju igrati sljedeći: Delač, Puigaća, Mihojević, Tatomirović, Kallasi, Cimirot, Radovac, Stojčev, Duljević, Okić i Benko. Može se izvršiti mala rotacija pa ubaciti Velkoskog umjesto Okića.... Bojim se da neće dati maksimum protiv bivše ekipe.
@MCMXLVI
Treba Alispahiću još vremena... onaj slobodnjak pred kraj je trebao izvesti Velkoski.
Ma da igramo protiv juniora veleza, opet ne treba prognozirat deranje guzova. Ako smo ista naucili, naucili smo da protiv bas svakog moramo igrati sa full respektom, i protiv svakog oznojiti maksimalno dres.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Naravno da nisam zadovoljan ispadanjem ali za razliku od zadnjih utakmica ovo veceras je puno bolje. Uvjeren sam da moze jos bolje i energicnije. Na kraju da sve zaredom izgubimo to je moje Sarajevo i najvise na svijetu ga volim.
normalno da smo svi nezadovoljni ispadanjem iz kupa, al sta cemo niko na svijetu ne ostaje stalno u takmicenjima i ispada se, a za ovo se trebamo zahvaliti cuicu koji je imao debelog uticaja, da je bio onaj penal druga bi se prica sad pricala al tako je zivot ide dalje a mi imamo jos jedan front da ganjamo gdje su opet stvari u nasim rukama !!!
ako je u prve dvije tekme, a posebno u prvoj bilo dosta gresaka onda zakljucno sa trecom treba istaci da smo mi nadigrali borac na njihovom terenu, dominirali 90 minuta a oni se branili ko zepa i odbranili al to govori do kojeg smo nivoa dosli i pored ispadanja !!!
takodjer bitne stvari su da se Delac profilisao u prvog golmana i konacno imamo normalnog insana na toj poziciji, drugo je Mihojevic koji je za svoje godine momacki odigrao ove dvije tekme i mozda imamo novog dragulja u ekipi !!! tu je bilo dosta igraca koji su podbacili i odigrali losije nego sto mogu ali takav je zivot al je jedno jasno da je i Krste zavaljen krilu kako smo mi to popularno govorili kvalitetniji igrac od Okica uz duzno postovanje prema njegovim golovima, jednostavno se Krste bolje snalazi kada udje u 16 metara, bolji u skok igri, kvalitetniji dribling i mora biti u prvih 11 jer smo odmah 2 puta opasniji !!!
glavu gore, za vikend nas ceka Velez i uloziti maksimum napora da ih dobijemo !!!
ako je u prve dvije tekme, a posebno u prvoj bilo dosta gresaka onda zakljucno sa trecom treba istaci da smo mi nadigrali borac na njihovom terenu, dominirali 90 minuta a oni se branili ko zepa i odbranili al to govori do kojeg smo nivoa dosli i pored ispadanja !!!
takodjer bitne stvari su da se Delac profilisao u prvog golmana i konacno imamo normalnog insana na toj poziciji, drugo je Mihojevic koji je za svoje godine momacki odigrao ove dvije tekme i mozda imamo novog dragulja u ekipi !!! tu je bilo dosta igraca koji su podbacili i odigrali losije nego sto mogu ali takav je zivot al je jedno jasno da je i Krste zavaljen krilu kako smo mi to popularno govorili kvalitetniji igrac od Okica uz duzno postovanje prema njegovim golovima, jednostavno se Krste bolje snalazi kada udje u 16 metara, bolji u skok igri, kvalitetniji dribling i mora biti u prvih 11 jer smo odmah 2 puta opasniji !!!
glavu gore, za vikend nas ceka Velez i uloziti maksimum napora da ih dobijemo !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Podcijenili ste nas, i to je to. U prvoj utakmici vam se osvetilo, kasnije ste se trgnuli. Al jbg, ako nesto zna ova ekipa Borca, to je braniti se. Vise srece drugi put. 

Eh evo mene sad me banujte eeevo šta Kodro napravi sa Okićem i Duljevićem.Krste kad je ušao kao da je drugi tim na terenu a prvo poluvrijeme nismo se čestito sa loptom sastavili doduše imali smo dvije dobre šanse.nadam se da je Šef skontao da mora starter biti Krste pa ako ga ne ide mijenjaš ga pa valjda če nas Bog manje kažnjavati jer smo stoka koja brzo zaboravlja igrača koji gine za Sarajevo i sastavljaju se timovi bez majstora e pa ima ga da je ko mrva (nažalost).Jedan dokaz golman Borca anonimus svugdje če primiti 3-4 goola protiv Sarajeva ispada kao Beara u najboljim danima sve to dragi Bog vidi i vrača nam.Valjda ćemo doći pameti dok nije kasno sastav ne zamišljaj (kad igraš napadaćki i trebaš rezultat) bez Benke i Krste a ako ih ne ide onda gore osporovani dvojac ubacivati(Okić-Duljević pa i Bekić) a ne obrnutoi kao večeras nažalost
P.S. pregledo sam snimak sad tek.Sin mi je snimio

Sarajevo ljubavi moja!
Ne volim timove koji igraju kukavički ali drugačije niste mogli da ste se otvorili dobili bi tricu ali za borbenost kapa do poda i čestitam vam prolaz mi smo sami sebe izbacili.Pitanje za tebe misliš da možete do kupa ja mislim da če te ispasti a ako ga i osvojite nemam ništa protiv -naprotiv kako mislite u Europu nemate niti če te imati licencu bolje da ste prodali Kup ako niste nama prodajte ga nekom skim budete igrali mislim radi finansija jbg nije sportski ali šta češ sila Boga ne moli. Čestitam još jednomRedBlue je napisao/la:Podcijenili ste nas, i to je to. U prvoj utakmici vam se osvetilo, kasnije ste se trgnuli. Al jbg, ako nesto zna ova ekipa Borca, to je braniti se. Vise srece drugi put.

Sarajevo ljubavi moja!
Ne da nije sportski nego NIJE LEGALNO. Ogromna razlika.sekac je napisao/la:Ne volim timove koji igraju kukavički ali drugačije niste mogli da ste se otvorili dobili bi tricu ali za borbenost kapa do poda i čestitam vam prolaz mi smo sami sebe izbacili.Pitanje za tebe misliš da možete do kupa ja mislim da če te ispasti a ako ga i osvojite nemam ništa protiv -naprotiv kako mislite u Europu nemate niti če te imati licencu bolje da ste prodali Kup ako niste nama prodajte ga nekom skim budete igrali mislim radi finansija jbg nije sportski ali šta češ sila Boga ne moli. Čestitam još jednomRedBlue je napisao/la:Podcijenili ste nas, i to je to. U prvoj utakmici vam se osvetilo, kasnije ste se trgnuli. Al jbg, ako nesto zna ova ekipa Borca, to je braniti se. Vise srece drugi put.
Vrlo tesko, mislim da smo autsajderi koga god da dobijemo, al bas zato sto momci igraju bez pritiska tu vidim neku malu sansu. Kao sto Stokic rece, idemo utakmicu po utakmicu pa sta bude, ko zna...sekac je napisao/la:Ne volim timove koji igraju kukavički ali drugačije niste mogli da ste se otvorili dobili bi tricu ali za borbenost kapa do poda i čestitam vam prolaz mi smo sami sebe izbacili.Pitanje za tebe misliš da možete do kupa ja mislim da če te ispasti a ako ga i osvojite nemam ništa protiv -naprotiv kako mislite u Europu nemate niti če te imati licencu bolje da ste prodali Kup ako niste nama prodajte ga nekom skim budete igrali mislim radi finansija jbg nije sportski ali šta češ sila Boga ne moli. Čestitam još jednomRedBlue je napisao/la:Podcijenili ste nas, i to je to. U prvoj utakmici vam se osvetilo, kasnije ste se trgnuli. Al jbg, ako nesto zna ova ekipa Borca, to je braniti se. Vise srece drugi put.
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, GradKamena2, OzmoodPinglewood i 48 gostiju.