Po meni u TOP 3 poslijeratna dresa

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Ne mogu da skontam gdje je Cocalić , ostalu trojicu sam upratio.Megafon1 je napisao/la:
Pisao sam jucer da imamo jos tri godine ugovora sa Jomom. Jedini problem je sto nam ovi iz Jome salju te neke classic modele. Ako se ne varam, tek ove godine su nam poslali malo drugaciji od classic modela.FaraonTM je napisao/la:Ne bi bilo lošeplavipatriota je napisao/la:i meni, volio bih nešto slično na pruge, lijepo bi bilo da neko blizak klubu predloži...FaraonTM je napisao/la:E ovi dresovi iz sezone duple krune su bili jedni od boljih poslije rata, bar za mene
navijači se mogu pitati bar ovakve stvari, siguran sam da ima neki pogodan proizvođač u svakom koji bi uradio ovakve dresove
Dino igrao u veznom redu sjecam ga se bas dobro,mangup bio vazda..Zabio je taj go glavom kad smo prosli pitare..Dinu je povreda sjebala i oprostio se s nekih mozda 25 god..sad je na Malti neki kafic ima..Choks je napisao/la:"Astren"Koje ovaj sa plavom kosom
Dino Muharemović . Sjećam se da je zabio gol protiv Sarajeva u kupu kada smo dobili 3-1 na Grbavici . Poslije se nekako izgubio , mislim da je završio rano karijeru .
Coca ti je ovaj prvi sto stoji do Seheceze je napisao/la:Ne mogu da skontam gdje je Cocalić , ostalu trojicu sam upratio.Megafon1 je napisao/la:
Što se Širkog tiče, nije loše, ali može dosta bolje. Bod je bitan, ostalo sve više manje.
U prvom poluvremenu je to solidno izgledalo, držali smo ih daleko od gola i uspjeli u tome. Kresinger nije imao dva dodira sa loptom osim nekih zračnih duela. Općenito je odbrana dobro izgledala, daleko bolje nego u prvom dijelu sezone i pokazalo se da je istina ono što sam tad pisao, nije do odbrane i kvaliteta igrača u odbrani, nego do koncepcije igre. Dvije utakmice protvi ekipa iz vrha i niti jedan primljen gol, zahvaljujući i Antoloviću koji je u odličnoj formi. Krila su dosta rasteretila bekove, nevjerovatna je hemija i uigranost između bekova i krila, odlično izgledaju u oba pravca.
Odbrana nam više nije problem, kao ni relacija odbrana-veza. I to fino izgleda nakon ove dvije utakmice, ali ono što zabrinjava je relacija veza-napad i veza općenito.
Hasanović očajan, gubi već osvojene ili ničije lopte, kasni nazad, nikakav sa loptom u nogama. I mogu shvatiti nema para za dobre igrače, ali ne mogu shvatiti da se nije doveo nijedan igrač na toj poziciji bar da bude konkurencija Hasanoviću, pa možda ovaj i odigra koju tekmu kako treba.
Sadiković nije bio loš, ali on, kao i Varea, nisu igrači za ovakve utakmice gdje se branimo i čekamo kontre, zato su i zakazali. Oni su igrači koji su najbolji sa loptom i blizu protivničkog gola. Kad se treba braniti i trčati, tu ne mogu ponuditi ništa vrijedno pomena osim što čuvaju prostor. Mali Amir malo podlegao pritisku, ali i pored toga je na momente bio dosta dobar.
Ono što brine je da davno nismo imali jača krila, čak ni u šampionskim generacijama, uvijek se to nekako kripilo sa Bekrićem, Zebom ili donedavno Vareom, ali ih malo iskorištavamo onda kad treba.
Tranzicija je dosta loša jer sa ovakvim krilima i Kokotom, ovaj Široki je bio zreo da primi jedan gol jer su često stoperi ostajali sami. Protiv Olimpika je to bilo solidno, sad očajno, tako da tu ima najviše mjesta za napredak i kad bi taj segmet igre doveli na jedan visoki nivo, moglo bi se svašta očekivati.
Široki pravo ozbiljna ekipa i po meni su bodove izgubili jer se Željo dobro branio i imao malo više sreće, a ne zato jer su oni loša ekipa. Pandža strašan igrač, neprelazan.
Zato sam i pitao, jer dobro se sjećam da sam čitao u novinama o ovom momku, sa priprema u onoj sezoni kada je trener bio Nenad Starovlah, tada je bio priključen prvom timu i kako se je tada pisalo uz Štilića momak je najviše obećavao a poslije toga ništa, ne vjerjem ni da je ikako i zaigrao za prvi timamko27 je napisao/la:Na fotografiji je generacija 87 i 88. Nije Dino na fotografiji, on je stariji 2-3 godine od ovih momaka. Zaboravio sam prezime ovog momka, mislim da je Avdic, igra negdje u federalnoj ligi danas.
To je taj sad igra negdje Konjic ili Jablanica.Astren je napisao/la:Zato sam i pitao, jer dobro se sjećam da sam čitao u novinama o ovom momku, sa priprema u onoj sezoni kada je trener bio Nenad Starovlah, tada je bio priključen prvom timu i kako se je tada pisalo uz Štilića momak je najviše obećavao a poslije toga ništa, ne vjerjem ni da je ikako i zaigrao za prvi timamko27 je napisao/la:Na fotografiji je generacija 87 i 88. Nije Dino na fotografiji, on je stariji 2-3 godine od ovih momaka. Zaboravio sam prezime ovog momka, mislim da je Avdic, igra negdje u federalnoj ligi danas.
Mislim da igramo protiv Pofalickog, utakmica se igra povodom dana reintegracije Grbavice..bagrcavi je napisao/la:Pile s kim igramo sutra?
Ako onaj Nuspahic zaigra jednu utakmicu do kraja sezone bice cudo nevidjeno. Momak se boji svoje sjene.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Buba00 je napisao/la:Pratim puno omladinske pogone ponajvise Zeljeznicara al iskreno i drugih timova. Definitivno u ovoj ligi u Juniorima odskacu Zeljeznicar i Siroki Brijeg, dok u Kadetima Siroki Brijeg , Sarajevo i Zeljo su najdominantniji.
Zeljo godinama izbacuje po 2 3 igraca kao i Siroki dok je u Sarajeva taj broj znatno manji.
Sto se tice Juniora zeljo je apsolutni vladari Beganovic , Hiros , Osmankovic, Durakovic , Hasanovic i Mujagic klasa iznad. U kadetima Behram i Zeric klasa ispred svih svojih kolega ( S tim da Mujagic igraa za Juniore a trebao bi za kadete). Zeric nije igrao protiv Sirokog i zato su izgubili ma da i kadeti Sirokog igraju u stilu Barcelonine La Masie, iz noge u nogu jako brzi i prodorni. I sto je najbitnije konkretni. Mozda su na neki nacin previse oslabili kadete tim prebacivanjima u Juniore al ok vjerovatno je to planski uradjeno.
Koliko smo dominantni u proizvodnji igraca pokazuje sljedeci podatak:
A Selekcija:
Ibrahim Šehić (Qarabag)
Ervin Zukanović (Chievo)
Edin Cocalić (Mechelen)
Semir Štilić (Wisla)
Edin Višća (Istanbul Basaksehir)
Edin Džeko (Manchester City)
Riad Bajić (Željezničar)
U21 Selekcija:
Vedran Kjosevski (Željezničar)
Kerim Memija (Željezničar)
Damir Sadiković (Željezničar)
Haris Hajradinović (Gent)
Armin Hodžić (Dinamo)
U19 Selekcija:
Amer Gojak ( Dinamo Zagreb )
Emir Ćutahija ( FK Željezničar)
Dzenis Beganović (FK Željezničar)
Kemal Osmanković (FK Željezničar)
Ismail Durakovic (FK Željezničar)
Amer Hiroš (FK Željezničar)
U17 Selekcija:
Ajdin Mujagić (Željezničar)
Seid Behram (Željezničar)
Denis Žerić (Željezničar)
Kad se uporedi da ostali klubovi imaju 1 ili 2 igraca u Omladisnkim selekcijama maksimalno , dovodi nas do cinjenice da smo najveci proizvodjac igraca u BIH. Nazalost druga je stvar sto mi nemamo jednog Mamica ili Zahovica da to unovci. Svako ljeto ili zimu dovedemo 2 3 mlada igraca u Omladisnke pogone koji su nedovrseni potencijali i pravimo od njih igrace npr tako je dosao Behram iz Mostara , Mujagic iz tesnja... Dovedu se mladji jer je tada lakse raditi sa njima. I na zadnjem testiranju U15 reprezentacije tj oni se samo pripremaju za U17 al ne igraju nikakve kvalifikacije imali smo najveci broj igrača od svih klubova u BIH!
Znaci mozemo reci da imamo aposlutnu dominaciju u Omladinskim kategorijama , s tim da nazalost uslovi nisu vrhunski.
Nisam ni znao da igramo ako saznas u koliko javi da mogu pogledati sutra imam vremena.bagrcavi je napisao/la:Pile s kim igramo sutra?
Ako onaj Nuspahic zaigra jednu utakmicu do kraja sezone bice cudo nevidjeno. Momak se boji svoje sjene.
Sent from my iPhone using Tapatalk
To sam i ja upratio, bit će izgleda lijepo do nedjelje, a onda od nedjelje nekoliko dana kiše:diplomatija je napisao/la:Ima li neko dodira sa ljudima u klubu da im provuce kroz usi da pokušaju pomjeriti utakmicu za subotu, jer ce sve do subote biti ovako lijepo vrijeme, a u nedjelju se očekuje kiša i niže temperature cijeli dan..
Ispravljeno izvini al stvarno ih je puno al ovaj u prvom timu onaj tamo ovaj vako onaj nako.... Tesko ih pohvatati vise heeh Pozzzdobrinja je napisao/la:A gdje ti je Amir Hadžiahmetović...prešao iz U 17 u U 19....
Trenutno korisnika/ca: Anpa, MoSaZeLjo1921, Paromlinac i 34 gosta.