Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Manchester United FC
On je doveo Robbena isto kao što je doveo npr. i Di Mariu. Kakve on zasluge ima ako Robben ili Di Maria pod njegovom palicom igraju loše, a pod nečijom drugom dobro? Nikakve, eto kakve.
Schweinsteiger je i prije njega bio vrhunski igrač kojeg su i prije njega koristili na toj poziciji, nije tačno da je bio isključivo krilni igrač. Ništa on nije preporodio Schweinsteigera i ništa on nije zaslužan što je ovaj postao igrač svjetskog formata, to se znalo i prije njegovog dolaska.
U Barceloni su ga prvi put otjerali maramicama, a drugi put da ne kažem kakvom motkom. I on je valjda zaslužan za Barcu koju će 10 godina kasnije voditi Guardiola. Lik stalno eksperimentiše i mijenja igračima pozicije i to uglavnom bezuspješno, ne znači da ako neko kasnije stavi nekog igrača na jednu od tih pozicija i napravi rezultat da je to sad zasluga van Gaala. Nije.
Schweinsteiger je i prije njega bio vrhunski igrač kojeg su i prije njega koristili na toj poziciji, nije tačno da je bio isključivo krilni igrač. Ništa on nije preporodio Schweinsteigera i ništa on nije zaslužan što je ovaj postao igrač svjetskog formata, to se znalo i prije njegovog dolaska.
U Barceloni su ga prvi put otjerali maramicama, a drugi put da ne kažem kakvom motkom. I on je valjda zaslužan za Barcu koju će 10 godina kasnije voditi Guardiola. Lik stalno eksperimentiše i mijenja igračima pozicije i to uglavnom bezuspješno, ne znači da ako neko kasnije stavi nekog igrača na jednu od tih pozicija i napravi rezultat da je to sad zasluga van Gaala. Nije.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Hvala Bogu pa je odustao. Ja sam se bojao te njegove tvrdoglavosti, ali je ipak bio dovoljno pametan pa da odustane od toga (barem zasad). Sa te strane me pozitivno iznenadio, samo je problem što je zakasnio, dosta bodova se već izgubilo do tada i za to je u potpunosti kriv. Također, nije ni sa alternativom u startu bio siguran, ali mislim da se sad nazire otprilike kako bi formacija trebala permanentno izgledati. Samo da se to još i igrački posloži kako treba, jer je zaista previše rotacija, kombinacija, permutacija... isprobano dosad.topnik1 je napisao/la: Kad je vidio da je zagustilo odjednom je odustao od svoje filozofije sa 3 igrača nazad.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
- OnlyUnited
- Kontakt:
@Rajaz
Cilj dovodjenja Gaala bio je da reparira greske prethodnika, dovede kvalitetna pojacanja te uigra tim i naravno izbori ligu prvaka.
Sta je uradio, od 29 utakmica svega 3 - 4 licili na ekipu, De Gea skoro svaki mec junak, katastrofalne takticke odluke (Rooney na cm, Shaw wb), milion nekih formacija,.. Imali smo do sada nevidjenu srecu.
Zatim, imas pare, Rio/Vida napustili klub, umjesto da pojaca odbranu, on pravi guzvu u napadu. I mnogo drugih stvari, tako da nakon 9 mjeseci ne vidim nekog pomaka.
Sjetimo se situacije kada je Carrick prije poluvremena treba da ostane na stoperu, pa nastala zabuna skoro pola minute niko od igraca nije znao o cemu se radi. Luj zeli mnogo, ali kao da nema cvrst cilj sta i kako da uradi, pa koristi nevidjene rotacije.
Ovaj mec protiv Tottenhama je mozda nagovjestaj za bolje partija, al' govorim o prijasnjih 28 kola.
Cilj dovodjenja Gaala bio je da reparira greske prethodnika, dovede kvalitetna pojacanja te uigra tim i naravno izbori ligu prvaka.
Sta je uradio, od 29 utakmica svega 3 - 4 licili na ekipu, De Gea skoro svaki mec junak, katastrofalne takticke odluke (Rooney na cm, Shaw wb), milion nekih formacija,.. Imali smo do sada nevidjenu srecu.
Zatim, imas pare, Rio/Vida napustili klub, umjesto da pojaca odbranu, on pravi guzvu u napadu. I mnogo drugih stvari, tako da nakon 9 mjeseci ne vidim nekog pomaka.
Sjetimo se situacije kada je Carrick prije poluvremena treba da ostane na stoperu, pa nastala zabuna skoro pola minute niko od igraca nije znao o cemu se radi. Luj zeli mnogo, ali kao da nema cvrst cilj sta i kako da uradi, pa koristi nevidjene rotacije.
Ovaj mec protiv Tottenhama je mozda nagovjestaj za bolje partija, al' govorim o prijasnjih 28 kola.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 15 mar 2015, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Patrice_Evra_3 je napisao/la:Hvala Bogu pa je odustao. Ja sam se bojao te njegove tvrdoglavosti, ali je ipak bio dovoljno pametan pa da odustane od toga (barem zasad). Sa te strane me pozitivno iznenadio, samo je problem što je zakasnio, dosta bodova se već izgubilo do tada i za to je u potpunosti kriv. Također, nije ni sa alternativom u startu bio siguran, ali mislim da se sad nazire otprilike kako bi formacija trebala permanentno izgledati. Samo da se to još i igrački posloži kako treba, jer je zaista previše rotacija, kombinacija, permutacija... isprobano dosad.topnik1 je napisao/la: Kad je vidio da je zagustilo odjednom je odustao od svoje filozofije sa 3 igrača nazad.
Naravno hvala Bogu iz vaše perspektive. Ja sam samo konstatovao tu njegovu silnu filozofiju koja je veoma brzo pala u vodu.
Zaista se ne može naći nijedan normalan razlog zašto je igrao sa 3 pozadi i to je da ekipa dobro igrala pa hajde. Mančester je bio očajan, što rezultati možda i ne pokazuju (kontradiktorno onome po čemu je poznat), ali najviše zaslugom golmana, jer sve ostalo je bilo užas.
Čovjek živi od slave nekakve da je izgradio temelje Bayerna i Barse, a koliko je bio dobar nije ni dočekao da vidi izgrađenu kuću.
Zaboravlja se činjenica da je potrošio preko 200 miliona eura, i idalje se priča o građenju. Ne kažem da nije trebalo potrošiti, ali to nije prenio na teren ni 1%
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Čekaj, trebao je nastaviti sa time iako je očito da je to promašaj? Pa, vjerovatno da, iz perspektive svih ostalih.topnik1 je napisao/la:Patrice_Evra_3 je napisao/la:Hvala Bogu pa je odustao. Ja sam se bojao te njegove tvrdoglavosti, ali je ipak bio dovoljno pametan pa da odustane od toga (barem zasad). Sa te strane me pozitivno iznenadio, samo je problem što je zakasnio, dosta bodova se već izgubilo do tada i za to je u potpunosti kriv. Također, nije ni sa alternativom u startu bio siguran, ali mislim da se sad nazire otprilike kako bi formacija trebala permanentno izgledati. Samo da se to još i igrački posloži kako treba, jer je zaista previše rotacija, kombinacija, permutacija... isprobano dosad.topnik1 je napisao/la: Kad je vidio da je zagustilo odjednom je odustao od svoje filozofije sa 3 igrača nazad.
Naravno hvala Bogu iz vaše perspektive. Ja sam samo konstatovao tu njegovu silnu filozofiju koja je veoma brzo pala u vodu.
Zaista se ne može naći nijedan normalan razlog zašto je igrao sa 3 pozadi i to je da ekipa dobro igrala pa hajde.

Ta filozofija je upalila sa Holandijom na SP, sa Unitedom nije i tu priča staje. Da li će to biti kobno za Unitedovu sezonu, ostaje da vidimo, sezona se još može spasit.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Želiš reći da je Robben igrao loše pod Gaalom ?DukeOfWellington je napisao/la:On je doveo Robbena isto kao što je doveo npr. i Di Mariu. Kakve on zasluge ima ako Robben ili Di Maria pod njegovom palicom igraju loše, a pod nečijom drugom dobro? Nikakve, eto kakve.
Di Maria je druga priča, neuporedivo slabiji igrač od holanđanina. Ne znam čak ni jel on Gaalov transfer mada ne bi želio ni ulaziti u tu priču, nebitno.
Scweinsteiger je bio dobar igrač, ali nije bio klasa. Igrao je krilo ili po strani, nikada striktno nije igrao centralno, sve dok nije došao Gaal. Kasnije će postati jedan od najboljih veznjaka svijeta i niko ga se neće sjećati kao krilnog igrača. Ovo je bio genijalan potez Van Gaala.
Njegov problem u Barceloni nije bio fudbal pa ni titule koje je uzimao ( 2 lige i kup ) nego mediji i tadašnja ikona kluba, Rivaldo. Oni su bili razlog za odlazak. Govorim za prvi put kada je bio u Barci.
@ Patrice_Evra_3 Ma ne kažem to, nego iz perspektive neutralca to je drugačija priča. Vama je naravno hvala Bogu pa promijeni.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Brate pročitaj ono što je Carragher izjavio za to trošenje. Trošili su i ostali timovi iz top 4 pa evo većina ih je loša i isto igraju toplo-hladno. United je trebao potpuni remont koji i nije baš dobro odrađen, ostali timovi su samo nadogradili rooster.topnik1 je napisao/la:Patrice_Evra_3 je napisao/la:Hvala Bogu pa je odustao. Ja sam se bojao te njegove tvrdoglavosti, ali je ipak bio dovoljno pametan pa da odustane od toga (barem zasad). Sa te strane me pozitivno iznenadio, samo je problem što je zakasnio, dosta bodova se već izgubilo do tada i za to je u potpunosti kriv. Također, nije ni sa alternativom u startu bio siguran, ali mislim da se sad nazire otprilike kako bi formacija trebala permanentno izgledati. Samo da se to još i igrački posloži kako treba, jer je zaista previše rotacija, kombinacija, permutacija... isprobano dosad.topnik1 je napisao/la: Kad je vidio da je zagustilo odjednom je odustao od svoje filozofije sa 3 igrača nazad.
Zaista se ne može naći nijedan normalan razlog zašto je igrao sa 3 pozadi i to je da ekipa dobro igrala pa hajde. Mančester je bio očajan, što rezultati možda i ne pokazuju (kontradiktorno onome po čemu je poznat), ali najviše zaslugom golmana, jer sve ostalo je bilo užas.
Čovjek živi od slave nekakve da je izgradio temelje Bayerna i Barse, a koliko je bio dobar nije ni dočekao da vidi izgrađenu kuću.
Zaboravlja se činjenica da je potrošio preko 200 miliona eura, i idalje se priča o građenju. Ne kažem da nije trebalo potrošiti, ali to nije prenio na teren ni 1%
Nije ovo opravdavanje lošeg Uniteda već samo kažem da taj argument ''potrošio je'' i ne pije toliko vode.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ni blizu kao nakon toga. Moj dojam.Rajaz je napisao/la: Želiš reći da je Robben igrao loše pod Gaalom ?
Di Maria je druga priča, neuporedivo slabiji igrač od holanđanina. Ne znam čak ni jel on Gaalov transfer mada ne bi želio ni ulaziti u tu priču, nebitno.
Scweinsteiger je bio dobar igrač, ali nije bio klasa. Igrao je krilo ili po strani, nikada striktno nije igrao centralno, sve dok nije došao Gaal. Kasnije će postati jedan od najboljih veznjaka svijeta i niko ga se neće sjećati kao krilnog igrača. Ovo je bio genijalan potez Van Gaala.
Njegov problem u Barceloni nije bio fudbal pa ni titule koje je uzimao ( 2 lige i kup ) nego mediji i tadašnja ikona kluba, Rivaldo. Oni su bili razlog za odlazak. Govorim za prvi put kada je bio u Barci.
Dobar? Bio je vrhunski, vrhunski je već 10 godina. Moj dojam.
Meni se učinilo da je po starom, dobro oprobanom receptu nakon dobrih počeo bilježiti loše rezultate i ostavio rasulo iza sebe.
Bušilica.
Je li mi dobar avatar kmecalice

Je li mi dobar avatar kmecalice

- OnlyUnited
- Kontakt:
Al' Carrick kod vodeceg gola.
Blind u posjedu, naizgled bezopasna situacija po protivnika, ocekujem da ce vratiti lotpu do Jonesa, no ipak Carr se kretnjom oslobadja dvojice igraca, a onda ubitacan pas prema Felli. Za takvo nesto je potreban instinkt, tajming te citanje igre, to il' imas il' ne.
Doista veliki igrac.

Doista veliki igrac.

Uhh velika stvar sto se Carrick vratio u ovom trenutku,odmah u prvoj teskoj utakmici pokazuje koliko ce biti bitan do kraja sezone,njegovo prisustvo,mirnoca i savrsen pas su ono sto nama treba.On i Rooney su jedina dva igraca koja su nam ostala iz Fergijeve ere sa tom njegovom "jasnom i konkretnom" igrom,savrseno se razumiju ali dobra stvar sto su se Blind i Herrera uklopili sa njima.
Vjerovatno cemo ostale utakmice gledat trio Carrick-Herrera-Fella a na lijevom beku Blind koji ce pomagati i veznom redu ali vrsiti funkciju beka.Na ostalim pozicijama ce biti tih nekih rotacija dok se naravno zna jos pozicija golmana i napadaca
Raduje me da smo konacno dobili dobitnu kombinaciju igraca koje cemo koristit i formaciju na koju smo navikli i mislim da bas u ovoj formaciji sa ovim igracima mozemo imati jasnu i razumnu igru prema naprijed,jedini problem ce biti ta odbrana za koju se nadamo da nece imati pojedinacnih gresaka koje bi nas mogle kostat plasmana u top4
Vjerovatno cemo ostale utakmice gledat trio Carrick-Herrera-Fella a na lijevom beku Blind koji ce pomagati i veznom redu ali vrsiti funkciju beka.Na ostalim pozicijama ce biti tih nekih rotacija dok se naravno zna jos pozicija golmana i napadaca
Raduje me da smo konacno dobili dobitnu kombinaciju igraca koje cemo koristit i formaciju na koju smo navikli i mislim da bas u ovoj formaciji sa ovim igracima mozemo imati jasnu i razumnu igru prema naprijed,jedini problem ce biti ta odbrana za koju se nadamo da nece imati pojedinacnih gresaka koje bi nas mogle kostat plasmana u top4
-
- Kontakt:
Tacno isto takodje mozemo u tu eru dodati i Antonia stvarno momak gine za klub!
Antonio je jedan od najzahvalnijih igraca na svijetu i on definitivno zasluzuje mjesto u klubu,samo problem je sto ovaj momak jedino od dobrih osobina ima brzinu snagu i tu borbu koju spominjes a za njegovu poziciju koju igra(krilo)on nema dribling,centarsut,tehniku,udarac tako da bi po meni on samo trebao da bude u sirem sastavu nikako prvi izbor.MrParanoic je napisao/la:Tacno isto takodje mozemo u tu eru dodati i Antonia stvarno momak gine za klub!
Najbolje koristit ga u rotaciji i kad su neke fizicki zahtjevnije utakmice,trenutno se koristi na beku sto je poptuno ne ispravno barem sa moje strane,odradi on solidno to na beku al definitvno ne treba biti ispred Rafaela je momak ima potencijala da postane jedan od boljih bekova svijeta a ne igra zbog toga sto mu konkurenciju predstavlja krilo,mislim da nema logike
Svonsi nam je otkinuo 6 bodova,valjda mogu i Liverpulu barem 2.
P.S.

P.S.

-
- Kontakt:
Da samo Valencia ima.mozak za razliku od Brazilca koji napravi crveni sad pa sad.Sjetinse prosle sez s Liverpoolok,sjeti se Riberija,imali smo Bajerna u saci.Itd itd.
Slazem se ima i tog,njegove greske smo skupo platili i to je njegova jedina mana,ali mislim da bi on vremenom napredovao skupljajuci iskustvo i sigurno ne bi imao vise tih glupih gresaka.Odigrao je dosta velikih utakmica a to je dokaz koliko ga je Fergi cijenio,trenutno je u zrelim godinama i moze samo napredovati na tom psiholoskom planuMrParanoic je napisao/la:Da samo Valencia ima.mozak za razliku od Brazilca koji napravi crveni sad pa sad.Sjetinse prosle sez s Liverpoolok,sjeti se Riberija,imali smo Bajerna u saci.Itd itd.
-
- Kontakt:
Vidjet cemo nadam se i ja da ce ga povrede zaobici,on je borben zna sa loptom slican Marcelu.S jedne str on sa druge Shaw trebalo bi to sljedece sezone biti ubojito
- OnlyUnited
- Kontakt:
Dovesti Clynea i rijesiti poziciju beka. Decko je jedan od najboljih tacklera lige.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.