RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

RodjeniiBrato
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la RodjeniiBrato » 15 mar 2015, 21:44

Raja s tribina, ustvari, nikad nije ni otišla. Samo su tribine izmještene, proširene. Od USA i Canade, do Australije. Od vrha Skandinavije do vrta Dobre Nade.

Idemo RAja u srijedu svi na tekmu.
FORZA!

slika
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 15 mar 2015, 22:04

rodjenisa je napisao/la:Evo da malo prokemantarisem zbivanja od juce i da se osvrnem malo na tekmu u Srijedu.
Bas kako sam prije par dana najavio,jucerasnja utakmica mi je bila bitna u toliko da se niko ne povrijedi i da nam se kljucni igraci malo odmore nakon teske tekme pod BB.Evo fala Bogu nije se niko povrijedio ali sam poprilicno iznenadjen cinjenicom da smo igrali skoro pa u najjacem sastavu.Moram priznati da sam zbog toga malo ljut na Feju,valjda zna sta nas ogromna vecina misli i sta ocekujemo od uzvrata kupa.necu puno galamiti ali eto ostaje da vidimo sta je to zamislio sa ovom cudnom odlukom da igra sa najjacim sastavom jednu gotovo nebitnu utakmicu.I ne bih se slozio sa misljenjem da je takva odluka cin moralnog odnosa prema nasim protivnicima,mi prije svega treba da gledamo nase interese,a prioritetni nam je prolaz u polufinale kupa BIH.Evo kako rekoh sacekacu Srijedu,mozda je ovo ipak bila dobra odluka u smislu dodatnog uigravanja linija.
Jedno sam siguran,u Srijedu svim raspolozovim snagama obezbjediti prolaz dalje,ove su nam kone u velikom padu forme,rezultata i neka se ta tendencija nastavi i nakon Srijede.Sinoc i danas u razgovoru s ljudima u Mostaru stekao sam dojam da ce posjeta biti dobra,mnogi ce nakon dugo vremena ponovo na stadion,ljudi su puni nade i optimizma,tako da bi bilo sjajno iskoristiti sansu za ostanak pozitivne atmosfere oko kluba i vece posjete u buducnosti.Ne zelim nekim eufornicnim izjavama praviti nekakav dodatni pritisak na ekipu,siguran sam da su svi u klubu svjesni sanse i da cemo udruzenim snagama izvojevati konacnu pobjedu.
Forza Velez ljubavi moja
brate svakom svoja konta ali ja se ni sekunde neslazem uvezi toga da se liga do kraja sezone igra reda radi... jashta je nego feja trebao igrat sa prvom postavom i ginut za sva 3 boda! tako je trebao i u prvom kolu, nema tog koji me moze ubijedit da nismo za 5 klasa bolji od drine i mladosti i da ih sigurno trebamo dobit ako igraci daju sve od sebe i ako im je naredjeno da ginu a ne da igraju da bi se cuvali za kup.. evo sve i jedna ekipa koja je ispred nas na tabeli je do sad propustala bodove a mi smo umedjuvremenu igrali sa dvije mozda i najlosije ekipe u ligi i od toga imamo samo bod za dva kola! :o :o da smo obe dobili bili bi 2 boda iza olimpica i borca, 5 iza zelje, 6 iza kona, 7 iza sarajeva i 9 iza sirokog.. a svi nam oni, osim olimpica kojeg svake godine dobijemo na otoci, dolaze na megdan na nas stadion i sanse za top 4 i evropu kroz ligu bi bile velike i ne bas nerealne.. ovako su sve karte bacene na kup i ako kojim slucajem samo jednu tekmu lose odigramo, nebudemo imali srece taj dan, itd itd, sve propada u vodu! ova situacija je dovela do toga da je tekma protiv kona sad u srijedu tekma za bit ili nebit, tekma na noz i tekma gdje igraci u glavama od prve sekunde imaju da ako neprodju sjebali su sezonu! ako neprodjemo u srijedu sezona je gotova za nas i to je za mene nedopustivo da se dopusti da se sezona svede na jednu utakmicu! a cak i da kone izbacimo u srijedu opet imaju dvi tekma u polufinalu sa sarajevom, borcem, olimpicom, sirokim.. i opet tu treba u dvi tekme dobit! pa kad to rijesis opet u finalu isti scenario, opet dvi tekme protiv jake ekipe!! prerano su iz kluba ligu zrtvovali za kup, haj da je jedino finale ostalo pa bi i skontao ali tek smo u drugoj tekmi 1/4 finala i imaju jos 3 tekme do finala, normalno ako dodjemo do njega...

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 15 mar 2015, 22:07

mikki21 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Evo da malo prokemantarisem zbivanja od juce i da se osvrnem malo na tekmu u Srijedu.
Bas kako sam prije par dana najavio,jucerasnja utakmica mi je bila bitna u toliko da se niko ne povrijedi i da nam se kljucni igraci malo odmore nakon teske tekme pod BB.Evo fala Bogu nije se niko povrijedio ali sam poprilicno iznenadjen cinjenicom da smo igrali skoro pa u najjacem sastavu.Moram priznati da sam zbog toga malo ljut na Feju,valjda zna sta nas ogromna vecina misli i sta ocekujemo od uzvrata kupa.necu puno galamiti ali eto ostaje da vidimo sta je to zamislio sa ovom cudnom odlukom da igra sa najjacim sastavom jednu gotovo nebitnu utakmicu.I ne bih se slozio sa misljenjem da je takva odluka cin moralnog odnosa prema nasim protivnicima,mi prije svega treba da gledamo nase interese,a prioritetni nam je prolaz u polufinale kupa BIH.Evo kako rekoh sacekacu Srijedu,mozda je ovo ipak bila dobra odluka u smislu dodatnog uigravanja linija.
Jedno sam siguran,u Srijedu svim raspolozovim snagama obezbjediti prolaz dalje,ove su nam kone u velikom padu forme,rezultata i neka se ta tendencija nastavi i nakon Srijede.Sinoc i danas u razgovoru s ljudima u Mostaru stekao sam dojam da ce posjeta biti dobra,mnogi ce nakon dugo vremena ponovo na stadion,ljudi su puni nade i optimizma,tako da bi bilo sjajno iskoristiti sansu za ostanak pozitivne atmosfere oko kluba i vece posjete u buducnosti.Ne zelim nekim eufornicnim izjavama praviti nekakav dodatni pritisak na ekipu,siguran sam da su svi u klubu svjesni sanse i da cemo udruzenim snagama izvojevati konacnu pobjedu.
Forza Velez ljubavi moja
brate svakom svoja konta ali ja se ni sekunde neslazem uvezi toga da se liga do kraja sezone igra reda radi... jashta je nego feja trebao igrat sa prvom postavom i ginut za sva 3 boda! tako je trebao i u prvom kolu, nema tog koji me moze ubijedit da nismo za 5 klasa bolji od drine i mladosti i da ih sigurno trebamo dobit ako igraci daju sve od sebe i ako im je naredjeno da ginu a ne da igraju da bi se cuvali za kup.. evo sve i jedna ekipa koja je ispred nas na tabeli je do sad propustala bodove a mi smo umedjuvremenu igrali sa dvije mozda i najlosije ekipe u ligi i od toga imamo samo bod za dva kola! :o :o da smo obe dobili bili bi 2 boda iza olimpica i borca, 5 iza zelje, 6 iza kona, 7 iza sarajeva i 9 iza sirokog.. a svi nam oni, osim olimpica kojeg svake godine dobijemo na otoci, dolaze na megdan na nas stadion i sanse za top 4 i evropu kroz ligu bi bile velike i ne bas nerealne.. ovako su sve karte bacene na kup i ako kojim slucajem samo jednu tekmu lose odigramo, nebudemo imali srece taj dan, itd itd, sve propada u vodu! ova situacija je dovela do toga da je tekma protiv kona sad u srijedu tekma za bit ili nebit, tekma na noz i tekma gdje igraci u glavama od prve sekunde imaju da ako neprodju sjebali su sezonu! ako neprodjemo u srijedu sezona je gotova za nas i to je za mene nedopustivo da se dopusti da se sezona svede na jednu utakmicu! a cak i da kone izbacimo u srijedu opet imaju dvi tekma u polufinalu sa sarajevom, borcem, olimpicom, sirokim.. i opet tu treba u dvi tekme dobit! pa kad to rijesis opet u finalu isti scenario, opet dvi tekme protiv jake ekipe!! prerano su iz kluba ligu zrtvovali za kup, haj da je jedino finale ostalo pa bi i skontao ali tek smo u drugoj tekmi 1/4 finala i imaju jos 3 tekme do finala, normalno ako dodjemo do njega...
Objasnio covjek...

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 15 mar 2015, 22:18

@miki21 brat moj,svi mi imamo svoje misljenje i neke argumente za isto.Ja sam buraz sit nerealnih ambicija i ocekivanja i radije bih se posvetio necemu sto ce nam donijeti vise radosti ,vise pozitive pa sam zbog toga iznio misljenje kakvo jesam.Svjestan sam ja da je ovo moje pomalo kocka,ali ponekad i na kocki uzmes,a puno smo mi prosuli bodova ranije ,kad smo jaci bili igracki.Recimo ja kontam da ce nas eventualni prolaz u polufinale mobilisati i donijeti toliko potrebnu pozitivnu atmosferu.Sjeti se da je Siroki prosle godine zrtvovao kup zarad borbe za titulu,Siroki koji je za koplje iznad nas evo 20 godina sebi bira sta mu je bolje,a kamo li mi da se mislimo.Da ne spominjem proslogodisnje greske oko naseg postenog nastupa u prvenstvu,pa ispasmo od Celika u istoj fazi takmicenja.Nekad treba malo taktizirati :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 15 mar 2015, 22:19

slika
From father to son

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 15 mar 2015, 22:53

Po mom ustaljenom običaju komentar utakmice sam ostavila za dan poslije. Kao i mnogo puta dosad, povratak sa gostovanja je bio predug tako da se sinoć i nisam mogla javiti sve i da sam imala nešto spremno. Nadam se da ćete mi to oprostiti jer evo nemamo nikoga raspoloženog da nam napiše nekoliko rečenica o dešavanjima na zelenom terenu... Doduše, cijela Veležova navijačka delegacija je brojala 30-ak ljudi pa je vrlo teško i očekivati da će se od tako malog broja neko uhvatiti u koštac sa izvještavanjem o očajnoj utakmici koju smo juče gledali...

U ovom izvještaju međutim neću krenuti sa dešavanjima na terenu već sa nečim što sam primijetila prije utakmice. Zaista sam ostala prijatno iznenađena izgledom i infrastrukturom (nažalost nedovršenom...) stadiona Rudara, trenutnog člana 2. Lige RS-a grupa istok kao i prijemom Ugljevičana i navijača iz Velike Obarske. Prije same utakmice sam imala priliku razgovarati sa nekoliko njih i već prije početka meča sam imala predstavu o tome kakvu ću ekipu gledati, koji su im glavni igrači i ostale generalije koje su mi interesantne kod naših suparnika. Po ulasku na stadion, ljubazni redari su me otpratili do mjesta namijenjenog za goste (nisam bila sa RA :oops: ...) i dobila sam mjesto na najudobnijim stolicama na kojim sam ikad sjedila- tapacirane sa naslonima za ruke na natkrivenom dijelu tribine tako da sam cijelu utakmicu odgledala kao da sam bila u pozorištu. Što se mene tiče sutra bih započela s pisanjem peticije „Vratite Rudar u PL“ :lol: jer bi bilo izvrsno ponovo otići na ovakvo gostovanje...

Šalu na stranu, ovakav uvod sam napisala smišljeno i namjenski jer je sjedenje na utakmici i čavrljanje s ljubaznim domaćinima u hladnom martovskom danu zaista bilo jedino vrijedno spomena u tih 90 i kusur minuta. Na tribini smo svi ostali nemalo razočarani igrom obje ekipe- domaćina koji ne znaju i nas koji ne možemo, nećemo ili ne znamo, sasvim svejedno. Kad saberemo ove činjenice, možete pretpostaviti da je utakmica 17. kola u Ugljeviku bila za zaborav. „Papirnati“ domaćini su svih 90 minuta bezuspješno pokušavali naći način da dođu do Bobićevog gola, pri čemu su se najviše oslanjali na vještine našeg bivšeg igrača Anela Ćurića i brzinu našeg također bivšeg beka Dušana Hodžića. Međutim, klub iz Obarske ne bi bio tu gdje jeste da zna kapitalizirati išta od tih bezbrojnih napucavanja lopte, iz igre koja to zapravo i nije. Sve njihove akcije su se svodile na to da se lopta nađe u našem 16-ercu u 2-3 poteza. Za takvu taktiku im i nije bio potreban vezni red- samo golman, stoperi i napadači. No, međutim, mi smo mogli igrati i bez golmana, Mladost je bila žalosno jalova i vjerovatno ne bi dala go da se utakmica igrala do Dnevnika. I dok sam takvo nešto očekivala od davljenika u premijerligaškom društvu, naša igra me opasno zabrinula. Ustvari, njen nedostatak. Cijelo vrijeme mi se činilo da smo taktički ostali u nekom vakuumu između njihove „hrkljuš“ taktike kojom smo i mi pokušali igrati zbog neadekvatnog i teškog terena i naše, suptilnije verzije gdje su veznjaci nositelji igre tako da nismo odigrali bukvalno ništa, a kad na to dodam i totalnu nezainteresovanost i nedostatak agresivnosti dobijem jednu jako lošu kombinaciju koja ne ulijeva povjerenje za nastavak prvenstva i Kupa. Veležove akcije su nažalost završavale daleko od gola domaćih i jedini udarac na utakmici koji smo uputili nije predstavljao nikakvu prijetnju za golmana Mladosti. Jedina pohvalna stvar koju bih mogla izdvojiti u ovoj utakmici je što mislim da smo na ovakvim gostovanjima kakva igramo ovog proljeća pronašli idealan stoperski par- Mahinić- Zvonić. Spremno su se uklopili u protivničku taktiku „izbij u 16“ gdje su spremno glavama, nogama i čim sve ne odbijali lopte od Bobićevog gola. Pojedinačno bih rekla ovako:

Bobić- Premda nije imao nekog posla, ono što je odradio je bilo prilično solidno i što je najbitnije sigurno. Imao je jedan kiks koji je mogao i gore proći da smo s druge strane imali neku ozbiljnu ekipu, ali ovako je bio sasvim OK.

Pejić- Premda je ekipa Mladosti bila preloša, moram reći da mi se čini da vrlo često zakasni na svog igrača i da se ne nalazi uvijek na pravom mjestu što je za jednog beka od presudne važnosti. Požrtvovan je on i sve to, ali mi na lijevoj strani ne donosi prevagu koju očekujem da bi on i Dino mogli imati saradnju koju imaju Maleta i Ani. I tako već 3.utakmicu...

Maletić- Juče je igrao svašta nešto-desnog beka, desno krilo, lijevo krilo i na svakoj poziciji je bio vrlo profesionalan i mogu slobodno reći korektan. Sa lakoćom je dobijao rijetke duele s krilima i bekovima Mladosti, tako da su pored njega izgledali smiješno, ali nažalost kao i ostatak ekipe, nije uspio donijeti prevagu... Za njegov odnos prema dresu i profesionalnost moj naklon i duboko poštovanje :tokralju: ...

Mahinić- Meni je bio skoro pa savršen. Premda nam je svima poznat po paničnoj igri i izbijanju lopte nasumce, nakon povratka s posudbe je naučio bar da 2-3 sekunde smisli šta uraditi s loptom. A upravo to vrijeme čini razliku... Budući da smo se većinu utakmice branili imala sam ga priliku dobro osmotriti... Ima tu još malo paničenja kad ga lopta zatekne nespremnog, ali je u većini slučajeva bio super stoper. Imao je čak i jednu akciju gdje je odšetao sam do protivničkih 20-ak metara, ali ga je valjda tada Feja izbacio iz koncentracije kad mu je rekao da doda loptu. Šteta, mogao se proslaviti...

Zvonić- Mogla bih napisati skoro istu stvar kao i za Mahinića, ali nas je jedna njegova greška mogla opasno koštati. Sve u svemu, koncentrisan na zadatke dočekivanja lopte na glavu i njenog iznošenja van 16 m što mu je bio jedini zadatak na utakmici. Bravo Zvonke :clap:

Nikolić- „Nakata“ je već 3. utakmicu neprepoznatljiv. Koliko sam ja izbrojala, imao je 3 tačna dodavanja u cijeloj utakmici. Za korektora premalo i zaustaviću se na ovome...

Kodro- Pored svih naših veznjaka se isticao :facepalm: ... Mislim da sam rekla dovoljno...

Janković- Janka mi je cijelo vrijeme dok je igrao djelovao umorno i prilično neraspoloženo. Ako on nema svoj dan (a definitivno ga nije imao...) teško je očekivati da će se bilo ko ispred njega naigrati. To takođe znači i da će krila ostati uskraćena za njegove asistencije. I dalje čekam dan kad će on i Blagi zaigrati skupa u punoj formi...

Hajdarović- Njega su u Ugljeviku baš tukli, onako krvnički... Više vremena proveo na zemlji nego na nogama. Nažalost, u tim rijetkim momentima aktivne igre je prilično griješio u prijemu i dodavanju lopte, ali njegova požrtvovnost i hrabrost se uopšte ne dovode u pitanje...

Hebibović- Ani je definitivno „prekucao“ male klubove kakva je Mladost. Svaku loptu je primio s lakoćom, beka „vozao“ i „lomio mu kičmu“, ali nije bio uobičajeno opasan i konkretan. Pokušao je čak malo igrati i na lijevom krilu... I on nije bio onakav kakvim smo ga navikli gledati, ali i da jest, ne bi imao s kim igrati...

Reljić- Dugo čekam trenutak da nešto napišem o njemu , ali čekaću 4-5 kola da kažem mišljenje... Novi je...

Rezerve:

Blagojević- „Tata“ fudbalske igre :kralj: ...

Haurdić- Upao u jako nezgodnom momentu na jako nezgodnu poziciju centarfora, malo i desnog krila i nije pokazao ništa. Uopšte ga nisam upratila...

Barišić- No comment.

Sljedeća utakmica pred nama je ona u Kupu gdje igramo protiv gradskog rivala kojem na čelu s novim trenerom također ne cvjetaju ruže. Očekujem jednu naoko ružnu utakmicu, ekipa koje su totalno van forme ali kojoj bi zanimljivost mogli dati navijači obje ekipe. Oni će vjerovatno biti ti koji će puniti novinske stupce, jer nijedna ekipa ovo proljeće nije ništa pokazala. Nadam se da će na tribinama sve proći korektno, a što se terena tiče- ne bi mi smetala ni jedna fudbalska uspavanka slična onoj iz Ugljevika...

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 15 mar 2015, 23:13

rodjenisa je napisao/la:@miki21 brat moj,svi mi imamo svoje misljenje i neke argumente za isto.Ja sam buraz sit nerealnih ambicija i ocekivanja i radije bih se posvetio necemu sto ce nam donijeti vise radosti ,vise pozitive pa sam zbog toga iznio misljenje kakvo jesam.Svjestan sam ja da je ovo moje pomalo kocka,ali ponekad i na kocki uzmes,a puno smo mi prosuli bodova ranije ,kad smo jaci bili igracki.Recimo ja kontam da ce nas eventualni prolaz u polufinale mobilisati i donijeti toliko potrebnu pozitivnu atmosferu.Sjeti se da je Siroki prosle godine zrtvovao kup zarad borbe za titulu,Siroki koji je za koplje iznad nas evo 20 godina sebi bira sta mu je bolje,a kamo li mi da se mislimo.Da ne spominjem proslogodisnje greske oko naseg postenog nastupa u prvenstvu,pa ispasmo od Celika u istoj fazi takmicenja.Nekad treba malo taktizirati :salut:
i jeli sirokom bilo bolje? nije brate, izgubili i ligu i kup i ostali mahajuci ruka! a to za nas i kup sa celikom je bas dokaz onom o cemu ja pricam, nadigrali celik u obe tekme ali ispali od realno dosta losije ekipe od nas u tom trentku! kup je kup svasta se moze desit.. a ove sezone nema ekipa kao celik da su ostale u kupu, to jest ekipa od koji smo mi realno bolji na papiru.. sve i jedna ekipa koja bude igrala u polufinalu ce bit favorit protiv nas, barem blagi(borac (ako prodje sarajevo, olimpic).. pa zato moje pitanje jeli lakse dobit po jednom mladost i drinu nego 2 puta naprimjer siroki? jer nas kup i jest malo poseban sa svojim sistemom igranja 2 tekme u svakom kolu i puno je teze iznenadit favorita preko dvi tekme nego da je klasicni kup sistem gdje se igra jedna..

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 15 mar 2015, 23:23

mikki21 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:@miki21 brat moj,svi mi imamo svoje misljenje i neke argumente za isto.Ja sam buraz sit nerealnih ambicija i ocekivanja i radije bih se posvetio necemu sto ce nam donijeti vise radosti ,vise pozitive pa sam zbog toga iznio misljenje kakvo jesam.Svjestan sam ja da je ovo moje pomalo kocka,ali ponekad i na kocki uzmes,a puno smo mi prosuli bodova ranije ,kad smo jaci bili igracki.Recimo ja kontam da ce nas eventualni prolaz u polufinale mobilisati i donijeti toliko potrebnu pozitivnu atmosferu.Sjeti se da je Siroki prosle godine zrtvovao kup zarad borbe za titulu,Siroki koji je za koplje iznad nas evo 20 godina sebi bira sta mu je bolje,a kamo li mi da se mislimo.Da ne spominjem proslogodisnje greske oko naseg postenog nastupa u prvenstvu,pa ispasmo od Celika u istoj fazi takmicenja.Nekad treba malo taktizirati :salut:
i jeli sirokom bilo bolje? nije brate, izgubili i ligu i kup i ostali mahajuci ruka! a to za nas i kup sa celikom je bas dokaz onom o cemu ja pricam, nadigrali celik u obe tekme ali ispali od realno dosta losije ekipe od nas u tom trentku! kup je kup svasta se moze desit.. a ove sezone nema ekipa kao celik da su ostale u kupu, to jest ekipa od koji smo mi realno bolji na papiru.. sve i jedna ekipa koja bude igrala u polufinalu ce bit favorit protiv nas, barem blagi(borac (ako prodje sarajevo, olimpic).. pa zato moje pitanje jeli lakse dobit po jednom mladost i drinu nego 2 puta naprimjer siroki? jer nas kup i jest malo poseban sa svojim sistemom igranja 2 tekme u svakom kolu i puno je teze iznenadit favorita preko dvi tekme nego da je klasicni kup sistem gdje se igra jedna..
Drug moj,ovo podvuceno je kljucna recenica mog predhodnog posta,svjestan svih nasih problema u ovoj takmicarskoj sezoni.Dakle i ja sam nezadovoljan zbog naseg trenutnog plasmana na tabeli,ali smo trenutno veoma blizu prolaska u polufinale kupa,takmicenja preko kojeg mozda mozemo u Evropu,MOZDA.Ovo nam se nudi trenutno,3 boda iz Ugljevika = nista

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 mar 2015, 23:33

RodjeniiBrato je napisao/la:Fino,fino :clap: :clap: :clap:

slika

slika

slika
:ljepota: :ljepota: :ljepota: ostao sam bez teksta... :o

super su ovaj tunel odradili, nisam se nadao da će ispasti ovako... ;)

ovaj će stadion abd za nekoliko mjeseci biti k'o bombona.... ;)

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 15 mar 2015, 23:46

@Red One duzan sam ti i zahvalu za izvjestaj,ali i izvinjenje sto to nisam spomenuo u predhodnom postu.Malo sam se zanio u ovoj diskusiji sa drugom @miki 21.Sorry jos jednom

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 mar 2015, 00:58

samo da pozdravim RedOne ;) Njen izvještaj mi se dosta svidio najviše iz razloga što u istom kaže da smo dobili novi stoperski par Mahinić-Zvonić, gdje su pohvaljeni obojica, iako je Zvonić opet imao jedan kiks. Izgleda da je dobordošla posudba Mahinića, koji nam se vratio kao gotov produkt, naročito nakon odlaska Škaljića i Merzića, čime smo postali tanki na tim pozicijama. Kako stvari stoje sa Mahinićem smo dobili novog kvalitetnog stopera. ;)

Dalje, ovaj tunel je stvarno ispao predobro, majke mi nisam se nadao da će ovako dobro sve ispasti, iznenadili su sve nas. :thumbup: Konačno nam stadion dobija prave obrise. :bih:

Što se srijede tiče bit će nam užasno teško, jer će kone učinit sve da nas izbace, pa čak da se služe i prljavim stvarima, ništa novo od njih. :oops:

Koliko je Feja ozbiljno shvatio utakmicu u srijedu, govori podatak da je do srijede naredio karantin za igrače gdje će isti u miru dočekati utakmicu, što je dobro, jer će biti manji pritisak, odnosno na konama će biti pritisak, oni će ganjati pobjedu, a mi ćemo čekati samo grešku.

Kako god se završila ova sezona, za nas će ovo ljeto biti jedno od najbitnijih u posljednjih 20-ak godina, jer treba očekivati neke promjene u radu kluba. Po meni, ali ne moram biti upravu, ovo ljeto će značiti prekretnicu u novijoj historiji kluba iz Mostara, zato što će se odrediti smjernice za buduća vremena. Ja bih volio da mi o ovoj temi raspravljamo na našem forumu kada se pokrene.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 16 mar 2015, 06:33

rodjenisa je napisao/la:@Red One duzan sam ti i zahvalu za izvjestaj,ali i izvinjenje sto to nisam spomenuo u predhodnom postu.Malo sam se zanio u ovoj diskusiji sa drugom @miki 21.Sorry jos jednom
druze nemoj pogresno shvatit, nista ruzno ni agresivno nisam mislio, zdrava diskusija nikom neskodi! ja imam svoj pogled, ti svoj a zajednicki ja mislim da se mozemo slozit da se neslazemo i to je to! :twisted: :twisted:

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 16 mar 2015, 10:01

slika

HOČEMO POBJEDU
From father to son

Pala
Kontakt:

Post Postao/la Pala » 16 mar 2015, 10:09

zizu1991 je napisao/la:Pa kako takav projekt da doživi kolaps?
Evo da se kratko osvrnem na ovo tvoje pitanje.

Grupa Rodjenim za Rodjendan je osnovana sa zeljom da zajednicki komuniciramo i samim tim sebi omogucimo da lakse zajednicki pomazemo rad naseg kluba.
Prva zamisao je bila neki mali poklon za 90-ti rodjendan naseg Veleza ali je u saradnji sa ekipom iz cijelog svijeta taj "mali poklon" prerastao u veliku cifru od koje je kupljen autobus za nase Rodjene.
To nas je ponukalo da nastavimo pa smo u organizaciji iste grupe moleci i kumeci po cijelom svijetu (sto vjerujte zbog svih vec poznatih karakteristika naseg naroda nije nimalo zahvalan posao) skupili sredstva od kojih smo uspijeli da obucemo dobar dio podmalatka, da ucestvujemo u izgradnji pomocnog terena sa vjestackom travom, da pomognemo rad kluba navijaca Red Army, da pomognemo rad Narodne Kuhinje u Mostaru, GSS-a kao i pomoc u lijecenju naseg sugradjanina)
Grupa je bila zamisljena kao mjesto gdje ce mo se sastajati, komunicirati i kencijati na normalan ljudski nacin ali se to u nekih zadnjih par mjeseci svelo na verbalne sukobe pojedinaca. Ni upozorenjima kao ni iskljucivanjem pojedinaca iz grupe to nazalost nije prestalo. Mi koji smo vodili grupu nemamo vremena da svakodnevno izigrajemo policajce pa da sklanjamo postove, upozorajemo clanove grupe i zato smo se odlucili na jedan ovako radikalan potez.
Niko od nas ne prestaje sa pomaganjem nasem klubu i gradu samo sto to vise nece ici preko zajednicke stranice nego ce isti ljudi da rade pozivaju na pomoc i koordiniraju istu ali iskljucivo preko svojih privatnih profila.
Jos jednom jedno veliko HVALA svim navijacima i simpatizerima Rodjenih sirom svijeta koji su bili dio ove grupe i koji su svojim donacijama pomogli gore navedene akcije.
Pozdrav

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 16 mar 2015, 10:40

Pala nemas sta izigravat policajca nabijes ga nogom iz grupe i cao đaci. Nisam nikad pisao po njoj ali sam cesto znao uci i nasmijat se mostarskim izvalama i sjetit se ljudi koje nisam vidio 25 godina,koje sam cak bio i zaboravio. Ako vam 5-10-15 ljudi moze razjebat grupu onda neznam
From father to son

Pala
Kontakt:

Post Postao/la Pala » 16 mar 2015, 10:51

Cernica je napisao/la:Pala nemas sta izigravat policajca nabijes ga nogom iz grupe i cao đaci. Nisam nikad pisao po njoj ali sam cesto znao uci i nasmijat se mostarskim izvalama i sjetit se ljudi koje nisam vidio 25 godina,koje sam cak bio i zaboravio. Ako vam 5-10-15 ljudi moze razjebat grupu onda neznam
Drug vjeruj da se nema vremena da bi se trosilo na nebuloze pojedinaca, neka idu kuci i tamo se istresaju na svojim najmilijima.
Vise volimo trositi ovo malo vremena koje imamo na aktivnosti vezane za konkretnu pomoc (a to cemo sigurno nastaviti da radimo) nego da se morimo sa kojekakvim idiotima i njihovim nacinima razmisljanja.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 16 mar 2015, 10:53

Pala je napisao/la:
Cernica je napisao/la:Pala nemas sta izigravat policajca nabijes ga nogom iz grupe i cao đaci. Nisam nikad pisao po njoj ali sam cesto znao uci i nasmijat se mostarskim izvalama i sjetit se ljudi koje nisam vidio 25 godina,koje sam cak bio i zaboravio. Ako vam 5-10-15 ljudi moze razjebat grupu onda neznam
Drug vjeruj da se nema vremena da bi se trosilo na nebuloze pojedinaca, neka idu kuci i tamo se istresaju na svojim najmilijima.
Vise volimo trositi ovo malo vremena koje imamo na aktivnosti vezane za konkretnu pomoc (a to cemo sigurno nastaviti da radimo) nego da se morimo sa kojekakvim idiotima i njihovim nacinima razmisljanja.
Brat razumijem te u potpunosti. Zao mi je ali postujem vase odluke jer vi znate najbolje. Živio tebra :salut:
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 mar 2015, 10:54

Pala je napisao/la:
Pala da se i ja uključim u diskusiju. Pročiato sam na ovoj grupi da će se uskoro obznaniti aktivnosti u vezi pomoći klubu u izgradnji krova na centralnoj tribini. Pošto se ova grupa zatvara kako da saznamo kada i gdje da se počne sa uplatama?

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 16 mar 2015, 10:56

AlemC85 je napisao/la:
Pala je napisao/la:
Pala da se i ja uključim u diskusiju. Pročiato sam na ovoj grupi da će se uskoro obznaniti aktivnosti u vezi pomoći klubu u izgradnji krova na centralnoj tribini. Pošto se ova grupa zatvara kako da saznamo kada i gdje da se počne sa uplatama?

Ovo i mene zanima :-)

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 16 mar 2015, 11:04

Pala je napisao/la:
Bravo @Pala drug,odlicno si to rekao.Ja sam prije nekog vremena sam napustio grupu,mada sam mogao ostati pasivan i ponekad nesta procitati.Ali stvari koje su se desavale u poslijednje vrijeme sugerisale su na ovakav scenarij.Ja mislim da je tamo bilo ljudi kojima je bio zadatak da ruse i miniraju ideje,akcije dobrih ljudi koji su za Velez toliko dobra dali.Ja sam i na ovom forumu govorio da cemo se morati obracunati sa pojedincima koji ruse Velez .Nemam ja apsolutno nista protiv kritike i konstruktivne rasprave ali ljudi vrijedjaju,lazu,neargumentovano napadaju pojedince gdje i laik moze zakljuciti da se radi o licnim animozitetima pojedinaca.Svi bi nesto mjenjali a nemaju prijedloga kako i sta a uz to tu prednjace debili koji qrcem nisu mrdnuli da pomognu.Ne ide to tako

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.