NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2015, 10:45

james se izjednacio sa priceom na prvom mjestu naboljih asistenata cavsa svih vremena

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 mar 2015, 10:59

http://espn.go.com/nba/player/_/id/2530 ... er-johnson" onclick="window.open(this.href);return false;

Nakon Hasana drugo otkrice, Tyler Johnson :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 mar 2015, 21:04

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 mar 2015, 01:05

http://basketball-players.pointafter.co ... m=dt#Intro" onclick="window.open(this.href);return false;

Najbolji igrači ikad na pozicijama na kojim su izabrani na draftu. Vrlo zanimljivo. :)
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 mar 2015, 12:30

Najbolja draft klasa ?

1984 vs 1996 vs 2003

1984:
- Jordan
- Hakeem
- Perkins
- Barkley
- Stockton
- K. Willis
- A. Robertson

1996:
- Bryant
- Iverson
- Nash
- R.Allen
- Marbury
- S.A.Rahim
- Wallace
- J.Oneal
- Stojakovic
- Big Z.

2003:
- Lebron
- Wade
- Carmelo
- Bosh
- D. West
- Korver
- Kaman

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 11 mar 2015, 13:04

1984>2003>1996

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 mar 2015, 19:03

Kobe Bryant je napisao/la:Najbolja draft klasa ?

1984 vs 1996 vs 2003

1984:
- Jordan
- Hakeem
- Perkins
- Barkley
- Stockton
- K. Willis
- A. Robertson

1996:
- Bryant
- Iverson
- Nash
- R.Allen
- Marbury
- S.A.Rahim
- Wallace
- J.Oneal
- Stojakovic
- Big Z.

2003:
- Lebron
- Wade
- Carmelo
- Bosh
- D. West
- Korver
- Kaman

u voj prvoj treba spomenuti i thorpa

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 11 mar 2015, 19:29

Kobe Bryant je napisao/la:Najbolja draft klasa ?

1984 vs 1996 vs 2003

1984:
- Jordan
- Hakeem
- Perkins
- Barkley
- Stockton
- K. Willis
- A. Robertson

1996:
- Bryant
- Iverson
- Nash
- R.Allen
- Marbury
- S.A.Rahim
- Wallace
- J.Oneal
- Stojakovic
- Big Z.

2003:
- Lebron
- Wade
- Carmelo
- Bosh
- D. West
- Korver
- Kaman
Tako kako si ih i poredao. '84-'96-'03
Viva la France, as they say in Rome.

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 mar 2015, 17:28

U posljednje vrijeme česta tema su namjerni fauli ili poznata Hack a Shaq strategija. Vrlo često se koristi u zadnjim minutama utakmice, kako bi se zaustavilo vrijeme i usporilo protivnika. Shaquille O’Neal je mrzio to i kao igrač i sad kao NBA analitičar, jer po njegovom mišljenju je to uništavalo igru. Na meti su uvijek igrači sa slabim postotkom realizacije slobodnih bacanja, što je i on sam bio.

Tu strategiju je Gregg Popovich počeo koristiti sada već i u ranijim fazama utakmice, što je fanovima NBA počelo smetati i po nekima uništava bit igre. Ali po izjavi Popa, on to ne namjerava promijeniti jer su slobodna bacanja također dio igre.

„Baš kao i ako suparnička momčad ne igra dobru obranu, vi pokušate to iskoristiti. Ako imaju igrače koji ne mogu pogoditi slobodno bacanje, vi pokušate to iskoristiti. Cilj je pobijediti. Da li izgleda loše? Da li izgleda ružno? Izgleda užasno“.

U tijeku je rasprava da li se trebaju mijenjati pravila ili ne, neki vide to kao dio igre, a neki kao uništavanje igre i sporta s taktiziranjem.

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 mar 2015, 20:06

Već smo ranije spominjali na našem portalu kako je NBA liga potpisala novi ugovor o TV pravima s kućom Time Warner Cable vrijedan 2,67 milijardi dolara koji počinje u ljeto 2016. godine. Taj ugovor će prouzročiti nevjerojatan porast igračkih ugovora – ovogodišnji salary cap od 63 milijuna dolara skočit će na preko 90 milijuna za samo jedno ljeto. Ovakav siloviti skok zabrinuo je komesara lige Adama Silvera koji je htio dogovoriti postupno povećanje tijekom nekoliko godina kako bi se izbjegao šok. Međutim, Udruženje igrača (NBPA) je odbilo prijedlog Lige, tako da će ljeto 2016. biti vrlo vruće.

Napomenimo nekoliko stvari. Prvo, stavimo u perspektivu taj novi TV ugovor. Sadašnji ugovor koji izlazi za godinu i pol svojedobno je također bio rekordan i vrijedi 930 milijuna dolara. Dakle, radi se o povećanju od preko milijardu i pol dolara koje će se manje-više ravnomjerno podijeliti između 30 NBA momčadi. Drugo, maksimalni ugovor koji igrač može potpisati izravno je vezan uz salary cap. Najveći ugovor koji igrač može potpisati je duljine 5 godina i iznosi najviše 25%, a u iznimnim slučajevima 30% salary capa. Samo zbog toga plaće najvećih zvijezda poput LeBrona Jamesa, Kevina Duranta, Russella Westbrooka, Blakea Griffina, Stephena Curryja, Jamesa Hardena i ostalih mogle bi narasti za sedam do deset milijuna dolara – godišnje. U tom svjetlu treba promatrati odluku LeBrona da dočeka ljeto 2016. kao slobodan igrač, kao i sve glasnije (iako prilično nevjerojatne) priče o Durantovom napuštanju Oklahome.

Iako je jasno kako će najviše novca opet dobiti najbolji igrači i najveće zvijezde, dosta će se toga preliti i „običnim“ igračima jer raste i Mid-Level iznimka (oko 5,5 milijuna dolara ove godine), što odgovara iznosu prosječne plaće u ligi. Ipak, najveće žrtve ove nove podjele bit će veterani i igrači koji će se umiroviti u prvoj ili drugoj godini novog ugovora (dakle, do 2018.). Oni neće moći osjetiti punu snagu promjene jer su svoje glavne dugoročne ugovore već odavno odradili i u ovim godinama će većinom potpisivati za veteranski minimalac koji neće bitnije narasti.

U svakom slučaju, NBA liga bogato je naplatila svoju popularnost. Velika većina igrača imat će od toga velike financijske koristi, a hoće li ljeto 2016. proizvesti nove mega-momčadi i ispremiješati snagu među divizijama, vidjet ćemo uskoro.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 mar 2015, 00:07

BIHfan je napisao/la:
@aleme ne slazem se da fransizni igrac ili superstar mora biti prva opcija. Westbrook i Durant su superstar igraci, isto ko u ono doba kad su James i Wade bili zajedno. Klay pa i Butler bi bio lako fransizni igrac da igraju npr u Phili jer bi gradili ekipu oko njih. Po meni Fransizni igrac i superstar nije isti nivo, superstar je igrac koji cini prevagu sam i donosi titule i vodi ekipu daleko u PO, osvaja invidualne nagrade sa role igracima, a fransizni igrac je igrac preko kojeg ekipa gradi ekipu. Nadam se da razumijes sta ti pokusavam kazat.
Da ne spamamo tamo temu ljudima, tek sad ovo vidjo...

Ova boldovana recenica ti nea skoro nikakvog smisla, kontradiktira samu sebe. Napiso sam ti da zavisi od situacije, gdje, sta, ko, i kako (kad se udruze superstars). Westbrook i Durant su obojica superstars, ali igraju skupa, Westbrook je 1a opcija (sve zavisi od tima, igraca itd.), ali je cisti franchise igrac, on moze biti prva opcija u x ekipa, imat svoju ekipu, i da se gradi oko njeg, o tome nea govora.

Klay i Butler bi bile forsirane prve opcije, jer nemaju te predispodicije prvenstveno u playmaking da bi bile kvalitetne prve opcije, jednostavno nisu taj kalibar igraca, da nose ekipu i da to rade u kontiuinitetu. Tako da bi bile forsirane prve opcije, nesto u fazonu mozda Lawsona koji je star ali je igrom slucaja u takvoj situaciji, on je fina druga opcija superstaru u ekipi, ili eventualno vec izgradjenoj ekipi ovako poput Rocketsa, perfektan fit... Ili nama kad je Kevin Martin bio neki franchise igrac, hajde Boga ti, cisto forisranje jer neas bolje, to nije franchise igrac niti kvalitetna prva opcija poput TMaca sto smo imali ili Hardena sad, ni blizu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 mar 2015, 00:21

alemsa je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
@aleme ne slazem se da fransizni igrac ili superstar mora biti prva opcija. Westbrook i Durant su superstar igraci, isto ko u ono doba kad su James i Wade bili zajedno. Klay pa i Butler bi bio lako fransizni igrac da igraju npr u Phili jer bi gradili ekipu oko njih. Po meni Fransizni igrac i superstar nije isti nivo, superstar je igrac koji cini prevagu sam i donosi titule i vodi ekipu daleko u PO, osvaja invidualne nagrade sa role igracima, a fransizni igrac je igrac preko kojeg ekipa gradi ekipu. Nadam se da razumijes sta ti pokusavam kazat.
Da ne spamamo tamo temu ljudima, tek sad ovo vidjo...

Ova boldovana recenica ti nea skoro nikakvog smisla, kontradiktira samu sebe. Napiso sam ti da zavisi od situacije, gdje, sta, ko, i kako (kad se udruze superstars). Westbrook i Durant su obojica superstars, ali igraju skupa, Westbrook je 1a opcija (sve zavisi od tima, igraca itd.), ali je cisti franchise igrac, on moze biti prva opcija u x ekipa, imat svoju ekipu, i da se gradi oko njeg, o tome nea govora.

Klay i Butler bi bile forsirane prve opcije, jer nemaju te predispodicije prvenstveno u playmaking da bi bile kvalitetne prve opcije, jednostavno nisu taj kalibar igraca, da nose ekipu i da to rade u kontiuinitetu. Tako da bi bile forsirane prve opcije, nesto u fazonu mozda Lawsona koji je star ali je igrom slucaja u takvoj situaciji, on je fina druga opcija superstaru u ekipi, ili eventualno vec izgradjenoj ekipi ovako poput Rocketsa, perfektan fit... Ili nama kad je Kevin Martin bio neki franchise igrac, hajde Boga ti, cisto forisranje jer neas bolje, to nije franchise igrac niti kvalitetna prva opcija poput TMaca sto smo imali ili Hardena sad, ni blizu.
Ovaj prvi pasus ok.
Dok me drugi zanima zasto ti je playmaking toliko bitan oko toga da li je neko superstar ili nije. Eto George i Davis su ja mislim po tebi superstar ili bolje reci first option igraci a nemaju neki playmaking.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 mar 2015, 00:43

BIHfan je napisao/la:
Ovaj prvi pasus ok.
Dok me drugi zanima zasto ti je playmaking toliko bitan oko toga da li je neko superstar ili nije. Eto George i Davis su ja mislim po tebi superstar ili bolje reci first option igraci a nemaju neki playmaking.
Playmaking i nije presudan (zavisno i od pozicija) koliko je nosenje ekipe, Paul George je dokazana prva opcija, lik vodio ekipu 2 godine zaredom do jednih od najboljih rekorda lige, i ECF oba puta, najbolji je igrac i prva opcija te ekipe, koja nije Orlando Magic niti Philly, lik je znaci dokazan. Kad pogledas SG's u zadnjih x godina (ima izuzetaka), koji su bili prve opcije i franchise igraci/ superstars ove lige, svi su bili jaki playmakeri, Wade, TMac, Kobe (jeste suto ali daleko od tog da je bio los playmaker), Jordan, Iverson, Harden itd. Klay Thompson je jump shooter 82% suteva su mu midrange ili trice, i onih 18% sto dobije pod kosem pola su u tranziciji. Ne moze on biti franchise igrac kao ovi pomenuti, jednostavno nije taj kalibar da nosi ekipu, on je to sto jeste, jaka druga opcija superstaru. Gledo si eto MVP-a Rose-a, ne mos mi sad reci da Lawson moze nositi ekipu i da mos graditi ekipu oko njeg kao oko onog Rose-a, hajde svega ti.. Opet sve zavisi od ekipa, koji su igraci tu itd. ali je u sustini tako

Sto se tice Davisa, covjek je PF, mislim.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 mar 2015, 00:55

Klay moze biti prvi igrac ekipe i da se ekipa pravi preko njega ali isto tako ta ekipa nece prebacit 30 pobjeda..Sto vodi tome da se preko njegovih ledja ne moze praviti USPJESNA ekipa. To je moje neko misljenje..

Oko Leonarda, Butlera i Georgea je druga situacija. Oni su slican tip igraca i ne moraju biti prva opcija da budu najbolji igraci svojih ekipa. Klay je nesto potpuno drugo, on za ucinak treba sutirati..

Klayova ekipa bi bila nalik Kobeovoj bez big mana samo jos sa slabijim rekordom jer uz sve nije niti vodja na terenu kakav je George ili Butler.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 mar 2015, 01:02

alemsa je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Ovaj prvi pasus ok.
Playmaking i nije presudan (zavisno i od pozicija) koliko je nosenje ekipe, Paul George je dokazana prva opcija, lik vodio ekipu 2 godine zaredom do jednih od najboljih rekorda lige, i ECF oba puta, najbolji je igrac i prva opcija te ekipe, koja nije Orlando Magic niti Philly, lik je znaci dokazan. Kad pogledas SG's u zadnjih x godina (ima izuzetaka), koji su bili prve opcije i franchise igraci/ superstars ove lige, svi su bili jaki playmakeri, Wade, TMac, Kobe (jeste suto ali daleko od tog da je bio los playmaker), Jordan, Iverson, Harden itd. Klay Thompson je jump shooter 82% suteva su mu midrange ili trice, i onih 18% sto dobije pod kosem pola su u tranziciji. Ne moze on biti franchise igrac kao ovi pomenuti, jednostavno nije taj kalibar da nosi ekipu, on je to sto jeste, jaka druga opcija superstaru. Gledo si eto MVP-a Rose-a, ne mos mi sad reci da Lawson moze nositi ekipu i da mos graditi ekipu oko njeg kao oko onog Rose-a, hajde svega ti.. Opet sve zavisi od ekipa, koji su igraci tu itd. ali je u sustini tako

Sto se tice Davisa, covjek je PF, mislim.
Lawsona nisam ni spominjao, on nije kalibar da bude elite igrac nikako. Thompson moze biti taj superstar, ima on dosta oruzja u napadu, odbranbeno je jak igrac, sve sto mu treba je neki Playmaker u ekipi. Eto Harden je bio treca opcija, u danasnjoj prici sam nekako siguran da ti ne bi rekao da bi on sam mogao biti prva opcija, jer nije Harden imao ovaku ulogu u OKCu sa dosta playmakinga kao u Rocketsima, plus to sto kazes da je vodio neku ekipu. Ja ti kazem Butler i Thompson vrlo vrlo lako bi bili prve opcije i franchise igraci da imaju svoju ekipu, Butler je cak vec sad prva opcija u Bullsima.

EDIT: da dodam jos nesto, Klayu mnogo bolje stoji da bude druga opcija, jer ko sto kaze ovaj tuzlak nema liderskih sposobnosti, nema ni Curry po meni. Klay je dosta slican onom Allenu iz prajma.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 mar 2015, 01:37

tuzlak1987 je napisao/la:Klay moze biti prvi igrac ekipe i da se ekipa pravi preko njega ali isto tako ta ekipa nece prebacit 30 pobjeda..Sto vodi tome da se preko njegovih ledja ne moze praviti USPJESNA ekipa. To je moje neko misljenje..

Oko Leonarda, Butlera i Georgea je druga situacija. Oni su slican tip igraca i ne moraju biti prva opcija da budu najbolji igraci svojih ekipa. Klay je nesto potpuno drugo, on za ucinak treba sutirati..

Klayova ekipa bi bila nalik Kobeovoj bez big mana samo jos sa slabijim rekordom jer uz sve nije niti vodja na terenu kakav je George ili Butler.
Kobe je ekipu u rangu današnjeg New Yorka ili Philapedlphie odvedo do 45 pobjeda i nema šanse da bi Klay s takvom ekipom mogao doći i do 30 pobjeda a kamo li nešto više.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 mar 2015, 17:50

Gdje gledate snimke utakmica? Ja imam neku stranicu replay.nbaliveonline al blokirane neke utakmice...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 mar 2015, 18:55

JHam je napisao/la:Gdje gledate snimke utakmica? Ja imam neku stranicu replay.nbaliveonline al blokirane neke utakmice...
http://www.reddit.com/r/NBAstreams
http://www.rojadirecta.me/
http://www.balkansport.info/forum.php
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 mar 2015, 20:55

The Thunder were enjoying an impressive blowout over the young Minnesota Timberwolves, and Westbrook was going to be left to watch the final couple of minutes a single rebound short. That’s when he took matters into his own hands. He looked over at the Thunder’s official scorekeepers, holding his arm up.

“Tip?” he said, nodding his head. “Tip?”

A quick conference at the scorer’s table and right around the time the buzzer sounded on the Thunder’s 113-99 win, Westbrook suddenly had his triple-double: 29 points, 10 rebounds and 12 assists. His eighth of the season, sixth in the last eight games, and the first player since Jason Kidd in 2007-08 to have eight or more in a season (Kidd had 13).

The rebound appears to be a tad dubious, an offensive board awarded with 2:35 left where Westbrook went up to tip back a missed 3-point attempt by D.J. Augustin. Westbrook was given a missed shot on it, so everything is on the up and up, but still, hard not to raise an eyebrow.

I kako da cijenim nesto ovakvo?? :oops: :oops: Da ne bude zabune,gledao sam tekmu i 10.skok je,malo je reci,bio nepostojeci...Sramota za sve igrace koji ovo rade i dok god im je to na umu,tesko ce ikada ista znacajnije osvojiti...Jbt Pop prekine Duncanu niz od 1300+ utakmica sa postignutim kosem zarad njegovog odmora i cinjenice da se gleda ekipa,a ne individualac,a ovi ovako postupaju. :roll: :roll: Naravno,ovo nije prvi slucaj,bilo ih je jos,a da ne spominjem kako mnogi treneri,pa i igraci salju "pisma uvjeravanja" onima koji glasaju i biraju All star igrace,DPOYe,MIPove itd...Sramota! :oops: :oops:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 mar 2015, 21:41

Ima li video na kom se vidi da to govori, jer sam citao da je demantovao...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 9 gostiju.