Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Fiorentina je rahmetli vec odavno ili. 

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Dzeko je da se razumjemo exstra kvalitetan igrac al ovaj sportsport ba je "zaljubljen" do usiju u njega,svaki dan dzeki se cijena mijenja ,malo skoci pa padne ko burza a o klubovima da ne pisemo i na kraju nikad nista od ikakva transfera!
HSK Zrinjski Mostar
zlatni momce, kako su rahmetli?harishp je napisao/la:Fiorentina je rahmetli vec odavno ili.
- JuveSissoko
- Kontakt:
hahaha najjaca su ova poredjenja ko je koga,daj ba,jest Man U pobijedio velikom razlikom Milana,al to isto mogu ja sad reci,da je Abate kod 1 0 za Milan pogodio onu 100% priliku ibilo 2 0 za Milan,tesko da bi situacija isla u obje utakmice po Mancesterovoj zelji,pa Scholes profula volej i pogodi ga lopta u drugu nogu i da gol,daj ba ,ti medjusobni dueli su puni sitnica i srece,nemojte bas po tome da mjerite jacinu Lige,kao eto Bayern razbio Juventus ovo ono,pa Bordo je razbio Bayern u obje utakmice i sta sadharishp je napisao/la:Fiorentina je rahmetli vec odavno ili.

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Pogresno on samo prati sta drugi napisu.pa cak ces recimo pun klinac na hrvatskim ''glasilima'' da vidis buljuk napisanih istih stvari o Dzeki.Nije on kriv sto hrvati manje ubadaju u BL ili negdje drugo.Isto tako ni za interesovanjeBabilon je napisao/la:Dzeko je da se razumjemo exstra kvalitetan igrac al ovaj sportsport ba je "zaljubljen" do usiju u njega,svaki dan dzeki se cijena mijenja ,malo skoci pa padne ko burza a o klubovima da ne pisemo i na kraju nikad nista od ikakva transfera!
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Tako to ide, i index je zaljubljen u Olica, Petrica itd...Babilon je napisao/la:Dzeko je da se razumjemo exstra kvalitetan igrac al ovaj sportsport ba je "zaljubljen" do usiju u njega,svaki dan dzeki se cijena mijenja ,malo skoci pa padne ko burza a o klubovima da ne pisemo i na kraju nikad nista od ikakva transfera!
Ne bi bilo lose da ode u Bayern ali gdje god da ode samo da ne ide u Italiju. Svi kvalitetni igraci bjeze iz Italije a naam se da on nece u suprotnom smjeru. Jos ako se sad dokaze da je i Inter namjestao sudije potonuce jos vise seria A a i onako su davno izgubili korak sa Njemcima, Englezima i Spanjolcima
Fakat.Al sto onda mene koji klinac citiras.Kad ti jaro @ADO ebe buve sa tim...ovaj je onog itd.JuveSissoko je napisao/la:hahaha najjaca su ova poredjenja ko je koga,daj ba,jest Man U pobijedio velikom razlikom Milana,al to isto mogu ja sad reci,da je Abate kod 1 0 za Milan pogodio onu 100% priliku ibilo 2 0 za Milan,tesko da bi situacija isla u obje utakmice po Mancesterovoj zelji,pa Scholes profula volej i pogodi ga lopta u drugu nogu i da gol,daj ba ,ti medjusobni dueli su puni sitnica i srece,nemojte bas po tome da mjerite jacinu Lige,kao eto Bayern razbio Juventus ovo ono,pa Bordo je razbio Bayern u obje utakmice i sta sadharishp je napisao/la:Fiorentina je rahmetli vec odavno ili.ta logika ne pali

Citaj vise od dva posta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma nista,htjedoh reci,da prestanete sa snovima kako je njemacka jaca od italijanske lige ,harishp je napisao/la:Fakat.Al sto onda mene koji klinac citiras.Kad ti jaro @ADO ebe buve sa tim...ovaj je onog itd.JuveSissoko je napisao/la:hahaha najjaca su ova poredjenja ko je koga,daj ba,jest Man U pobijedio velikom razlikom Milana,al to isto mogu ja sad reci,da je Abate kod 1 0 za Milan pogodio onu 100% priliku ibilo 2 0 za Milan,tesko da bi situacija isla u obje utakmice po Mancesterovoj zelji,pa Scholes profula volej i pogodi ga lopta u drugu nogu i da gol,daj ba ,ti medjusobni dueli su puni sitnica i srece,nemojte bas po tome da mjerite jacinu Lige,kao eto Bayern razbio Juventus ovo ono,pa Bordo je razbio Bayern u obje utakmice i sta sadharishp je napisao/la:Fiorentina je rahmetli vec odavno ili.ta logika ne pali
Citaj vise od dva posta.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- bistrikboy
- Kontakt:
Mrsko mi ponovo kucat'...
bistrikboy je napisao/la: Bremen je njemackom fudbalu prosle godine napravio veliku uslugu u LP je pobjedio Intera i igrao nerjeseno,a u UEFA cup-u izbacio Milana i dogurao do finala,nekako istu stvar je Bayern ove godine napravio sa Juventusom i Fiorentinom,u direktnim duelima su bundesligasi svakako vec ispred jos samo da ova tablica UEFA-ina to pocne pokazivati...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- JuveSissoko
- Kontakt:
ahaa,tajna koeficijenta je u cinjenici da italijanski timovi dobijaju 2 godine zaredom engleske klubove od koji puse odmah na pocetku,zato jer su englezi u prednosti zadnjih godina,tu se gubi to 4-to mjesto 

- bistrikboy
- Kontakt:
Ja o direktnim duelima on o Englezima,a Bayern izbaci najbolji engleski tim...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma ja ti govorim,gdje je italija izgubila tu prednost,u vezi koeficijenata ,jer se brise sezona od prije 5 godina a dodaje ova,tako da u proteklom periodu su italijanski klubovi mislim 3 puta u LS dobijali direktno engleske,i tu gubili cesto u omjeru 3 0 a dok su po kupu uefa njemacki klubovi skupljali te koeficijente,tu lezi najveci razlog 

- velez_mostar
- Kontakt:
Njemački tiražni dnevnik Bild pozabavio se špekulacijama kako bi nogometni gigant Bayern mogao utrošiti 50 milijuna eura zarađenih ulaskom u polufinale Lige prvaka….
Koje će nove zvijezde dovesti Bayern za sljedeću sezonu i koliko će platiti za produljenje ugovora s Francskom Riberyjem, postavlja pitanja Bild i špekulira s odgovorima…
Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenige kaže:
- Naš cilj nije uštedjeti novac, već poboljšati momčad. Nismo toliko naivni da bismo vjerovali kako imamo jednako kvalitetnu momčad kao i najbolje europske momčadi poput Barcelone ili Intera. No, sljedeće sezone želimo napraviti novi korak u osnaženju sastava.
Znaci ,predsjednik najveceg njemackog kluba DALEKO (svi ostali u njemackoj su daleko ispod) ,kad on kaze da nema sta traziti medju Barcom i Interom (prvakom Italije),po snazi ,pametnom dovoljno!
Koje će nove zvijezde dovesti Bayern za sljedeću sezonu i koliko će platiti za produljenje ugovora s Francskom Riberyjem, postavlja pitanja Bild i špekulira s odgovorima…
Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenige kaže:
- Naš cilj nije uštedjeti novac, već poboljšati momčad. Nismo toliko naivni da bismo vjerovali kako imamo jednako kvalitetnu momčad kao i najbolje europske momčadi poput Barcelone ili Intera. No, sljedeće sezone želimo napraviti novi korak u osnaženju sastava.
Znaci ,predsjednik najveceg njemackog kluba DALEKO (svi ostali u njemackoj su daleko ispod) ,kad on kaze da nema sta traziti medju Barcom i Interom (prvakom Italije),po snazi ,pametnom dovoljno!
Pa kako se onda desava da svako malo neko drugi osvoji Bundesligu?
Dakako da Bayern ima konkurenciju u domacem prvenstvu. Nemoj mi samo one price da Bayern moze samo sam sebe pobjediti. Svi se mjere prema najboljem, tako da svaka ekipa u BL-u daje svoj maksimum u utakmicama protiv Bayerna. Ima tu dosta ekipa koje su vise od prosjeka, barem 7-8 stabilnih ekipa koje mogu svakome pomrsiti racune u bilo kojoj ligi petice.
Pa sjeti se Werdera i njihovih duela sa "tvojim" Interom. Neko je vec spominjao direktne duele njemackih i talijanskih klubova, prethodnih sezona. Ako je gdje neizvjesno i nepredvidivo onda je to u Bundesligi.
Ovo nije tema da se o tome prica, ali interesantno koliko je gupih komentarea napisano. I, po obicaju, svako hvali ligu u kojoj igra njegov omiljeni klub.
Izjave tipa da bi se neki Palermo, Napoli ili sta ti ja znam ko, prosetao kroz Bundesligu, su u najmanju ruku smijesne. Drzite se onogo sto je relevantno, a to je da Seria A tone sve dublje i dublje, za razliku od Bundeslige, koja je iz godine u godinu bolja. Bili to koeficijenti, direktni dueli, gledanost, zanimljivost i dr.
Eto ljubitelji Calcia se mogu pohvaliti da kod njih ima veci broj imena...jos.
Mada i ta imena hvataju maglu, ha ih neko drugi zovne.
Ne bih se dalje raspravljao, samo cu jos nesto reci, Dzeko bi se snasao u Bayernu!

Pa sjeti se Werdera i njihovih duela sa "tvojim" Interom. Neko je vec spominjao direktne duele njemackih i talijanskih klubova, prethodnih sezona. Ako je gdje neizvjesno i nepredvidivo onda je to u Bundesligi.
Ovo nije tema da se o tome prica, ali interesantno koliko je gupih komentarea napisano. I, po obicaju, svako hvali ligu u kojoj igra njegov omiljeni klub.

Eto ljubitelji Calcia se mogu pohvaliti da kod njih ima veci broj imena...jos.

Ne bih se dalje raspravljao, samo cu jos nesto reci, Dzeko bi se snasao u Bayernu!
Vom Jäger zum Gejagten
drag si mi kao forumas, ali stvarno dovodis svoju reputaciju u pitanje sa ovakvim komentarima...velez_mostar je napisao/la:
Ja sam pricao o konkretnim stvarima ,a to je da Palermo ima kvalitetnije igrace od bilo kojeg bundesligasa ,ili Fiorentina ,a tek je u sredini tabele ,o tome pricam..mozda su Njemci pametniji ,pa bolje posluju ,u to ne ulazim ,ali kvalitet ekipa u Seriji A ,igraca ,i sl je milion puta ,ne pola miliona ,nego milion puta veca od Njemackih.
Ne mozemo zanemariti cinjenicu da najveci broj zvijezda igra u toj ligi ,da najvise velikih utakmica ,i derbija pruza ista ..sve ide na stranu Serie A ..to sto imaju problema u organizaciji ,i sa korupcijom nema veze sa kvalitetom.
spomenuo sam i maloprije Barcelonu i Real ,uzimam Primeru u obzir,pa da nije te 2 ekipe nidje ih ne bi bilo ,i kakva je snaga lige ako se samo 2 ekipe gonjaju za prvaka.To sam samo naveo kao primjer.
Bayern je ,moramo to naglasiti ,bio losiji u 2 utakmice od ekipe koja je u sredini tabele serije A ,Fiorentine ,i koja se prosle godine jedva ugurala u LP ,i uz pomoc sudija su ih prosli..ali ,opet kazem ,nisu u ovom slucaju potrebni bilo kakvi primjeri ,ko imalo poznaje nogomet ,ko ima osnovne informacije u vezi liga petice ,ne treba mu posebna pamet da skonta da je Serie A od Bundeslige jedno 2 miliona puta bolja.
Italija jeste liga prepuna tih zvijezda, no od toga su minimalno polovica njih POTROSENI IGRACI, tj igraci u poznim igrackim godinama ili daleko od svog vrhunca karijere...
Nesta, Cannavaro, Ronaldinho, Beckham, Del Piero, Seedorf, Zambrotta, Totti, Toni, Mutu, Zanetti...
Naravno da postoji i niz mladih talentovanih igraca, te onih koji su na svome vrhuncu, ali takvih postoji i u Bundesligi. drugo je to sto je italija uziva JOS UVIJEK vecu pozornost na internacionalnoj sceni pa i mladi igraci dolaze vise do izrazaja... ali tesko ces naci mladog talenta u italiji a da nemas pribliznog u njemackoj, budi u to siguran. ukoliko zelis navedi koji primjer, nije problem. Kakav crni Napoli ili Palermo da imaju bolju ekipu od bilo kojeg tima iz njemacke? ili ta prica o "setanju kroz ligu"... ovo je stvarno podcjenjivacki od tebe.
italijanska liga crpi ostatke onoga sto je nekada davno bila: najjaca liga na svijetu, ali ono o cemu PasoDzigera govori je njen konstantni pad kvalitete. Europaleague nije sigurno nijednom timu "neatraktivna" jer donosi najinteresantnije dvije stvari: novac i medijsku pozornost! ili mozda smatras da je ispod casti juventusu ili romi osvojiti Europa league? Italijanska liga trenutno JOS UVIJEK zivi od stare slave, jer ono sto je godinama gradjeno, se ne moze lako ni unistiti.
Slazem se kad kazes da je talijanska liga neizvjesna, i da ima dosta ujednacenih klubova... No, po tom pitanju je Bundesliga apsolutni hit gdje svako svakoga moze pobijediti. svake godine imas 7-8 ravnopravnih klubova, i jedan bayern koji djelimicno odskace... cinjenica je jedna, a to je da talijanima englezi i spanci sve vise bjeze dok se njemci sve vise priblizavaju...
u citavoj toj prici dzeko nema potrebe da trci ko mlada u italiju nazor... izmedju milana i bayerna -> bayern je daleko bolji izbor.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Principatus
- Kontakt:
Licno moram reci da isto ne bih volio da Dzeko ide za Italiju, razlozi su vec na zadnjim stranicama dobro navedeni. Isto tako ne mogu ozbiljno shvacati kada se prica tako lose i potcjenjivacki o Bundesligi, jer je to van svake realnosti, posebno aktuelne. Bundesliga je jasno jedna veoma zdrava liga, interesantna jer toliko ekipa mogu konkurisati sa Bayernom kome igraju jedan Lahm, Robben, Ribery, Gomez etc. A ovi su izbacili ManU, kojeg doduse bi i Wolfsburg pod Magathom izbacio.
Wolfsburg i VW moraju se do sljedece sezone odluciti sta i kako, VW ima ambicije da Wolfsburg igra svake sezone u champions league. Po tome moraju biti vise konzekventni, dakle dovesti strasnog trenera i pojacati najzad odbranu. Ova defenziva im jeste pod Magathom primala manje golova, ali je i tu cesce kiksala, posebno jos u kupu UEFA. Doveli su ovog Rever, mozda on nesto pokaze. Pekarik isto jak. Mozda cak pojacati i napad, jer Grafite nikako da dodje pri sebi, Martins je ok, nenormalno brz, ali iskreno nista strasno nije pokazao kada je bio zdrav i imao sansu za to. Inace nema smisla sebi drzati napadaca od 30-40 milliona a na drugim pozicijama da skripi. Iz tog razloga mislim, da ce se Wolfsburg pojacati u sljedecem prelaznom roku i ponovo biti kandidat za titulu.
Wolfsburg i VW moraju se do sljedece sezone odluciti sta i kako, VW ima ambicije da Wolfsburg igra svake sezone u champions league. Po tome moraju biti vise konzekventni, dakle dovesti strasnog trenera i pojacati najzad odbranu. Ova defenziva im jeste pod Magathom primala manje golova, ali je i tu cesce kiksala, posebno jos u kupu UEFA. Doveli su ovog Rever, mozda on nesto pokaze. Pekarik isto jak. Mozda cak pojacati i napad, jer Grafite nikako da dodje pri sebi, Martins je ok, nenormalno brz, ali iskreno nista strasno nije pokazao kada je bio zdrav i imao sansu za to. Inace nema smisla sebi drzati napadaca od 30-40 milliona a na drugim pozicijama da skripi. Iz tog razloga mislim, da ce se Wolfsburg pojacati u sljedecem prelaznom roku i ponovo biti kandidat za titulu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- velez_mostar
- Kontakt:
Da ne ulazimo dublje u razgovor o snagama lige ,pitam te da mi ,bez okolisanja ,glasno ,jasno ,napises koja je ,po tebi liga jaca ,Serie A ,ili Bundesliga._dreamer_ je napisao/la:drag si mi kao forumas, ali stvarno dovodis svoju reputaciju u pitanje sa ovakvim komentarima...velez_mostar je napisao/la:
Ja sam pricao o konkretnim stvarima ,a to je da Palermo ima kvalitetnije igrace od bilo kojeg bundesligasa ,ili Fiorentina ,a tek je u sredini tabele ,o tome pricam..mozda su Njemci pametniji ,pa bolje posluju ,u to ne ulazim ,ali kvalitet ekipa u Seriji A ,igraca ,i sl je milion puta ,ne pola miliona ,nego milion puta veca od Njemackih.
Ne mozemo zanemariti cinjenicu da najveci broj zvijezda igra u toj ligi ,da najvise velikih utakmica ,i derbija pruza ista ..sve ide na stranu Serie A ..to sto imaju problema u organizaciji ,i sa korupcijom nema veze sa kvalitetom.
spomenuo sam i maloprije Barcelonu i Real ,uzimam Primeru u obzir,pa da nije te 2 ekipe nidje ih ne bi bilo ,i kakva je snaga lige ako se samo 2 ekipe gonjaju za prvaka.To sam samo naveo kao primjer.
Bayern je ,moramo to naglasiti ,bio losiji u 2 utakmice od ekipe koja je u sredini tabele serije A ,Fiorentine ,i koja se prosle godine jedva ugurala u LP ,i uz pomoc sudija su ih prosli..ali ,opet kazem ,nisu u ovom slucaju potrebni bilo kakvi primjeri ,ko imalo poznaje nogomet ,ko ima osnovne informacije u vezi liga petice ,ne treba mu posebna pamet da skonta da je Serie A od Bundeslige jedno 2 miliona puta bolja.
Italija jeste liga prepuna tih zvijezda, no od toga su minimalno polovica njih POTROSENI IGRACI, tj igraci u poznim igrackim godinama ili daleko od svog vrhunca karijere...
Nesta, Cannavaro, Ronaldinho, Beckham, Del Piero, Seedorf, Zambrotta, Totti, Toni, Mutu, Zanetti...
Naravno da postoji i niz mladih talentovanih igraca, te onih koji su na svome vrhuncu, ali takvih postoji i u Bundesligi. drugo je to sto je italija uziva JOS UVIJEK vecu pozornost na internacionalnoj sceni pa i mladi igraci dolaze vise do izrazaja... ali tesko ces naci mladog talenta u italiji a da nemas pribliznog u njemackoj, budi u to siguran. ukoliko zelis navedi koji primjer, nije problem. Kakav crni Napoli ili Palermo da imaju bolju ekipu od bilo kojeg tima iz njemacke? ili ta prica o "setanju kroz ligu"... ovo je stvarno podcjenjivacki od tebe.
italijanska liga crpi ostatke onoga sto je nekada davno bila: najjaca liga na svijetu, ali ono o cemu PasoDzigera govori je njen konstantni pad kvalitete. Europaleague nije sigurno nijednom timu "neatraktivna" jer donosi najinteresantnije dvije stvari: novac i medijsku pozornost! ili mozda smatras da je ispod casti juventusu ili romi osvojiti Europa league? Italijanska liga trenutno JOS UVIJEK zivi od stare slave, jer ono sto je godinama gradjeno, se ne moze lako ni unistiti.
Slazem se kad kazes da je talijanska liga neizvjesna, i da ima dosta ujednacenih klubova... No, po tom pitanju je Bundesliga apsolutni hit gdje svako svakoga moze pobijediti. svake godine imas 7-8 ravnopravnih klubova, i jedan bayern koji djelimicno odskace... cinjenica je jedna, a to je da talijanima englezi i spanci sve vise bjeze dok se njemci sve vise priblizavaju...
u citavoj toj prici dzeko nema potrebe da trci ko mlada u italiju nazor... izmedju milana i bayerna -> bayern je daleko bolji izbor.
Kao pokazatelje kvaliteta lige cemo uzeti ,kvalitet igraca koji nastupaju tu ,imena ,kvalitet klubova koji nastupaju tu,u globalnim razmjerama odnos izmedju prvih 10 klubova Italije ,i 10 Njemacke ,i pitam te jos jedanput ,da li bi prije gledao utakmicu Roma-Juve ,ili Inter-Milan ,sa bilo kojom utakmicom iz Bundeslige,hvala unaprijed!
Molim te ,probaj da ponovo ne pricas o tome kako je Bundesliga u usponu ,a ova u padu ,i sl stvari..to je evidentno ,ali Serie A ,ima kredit da pada 10 godina ,a da se ova dize 10 godina ,opet se nece balans uspostaviti.
heh o cemu vi Bog vas pomogo pa ja da sam na Dzekinom mjestu nikad u Italiju nebi osim kad bude imao tako oko 35-36 u Milan zavrsiti karijeru,u Italiji se njeguje odbrambeni fudbal tamo je tesko biti uspjesan napadac,nek on gleda prema Spaniji ,a ni u Bayernu mu ne bi bilo lose,ima tu dosta mjesta za napredak a i igrat ce LP...
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"
- JuveSissoko
- Kontakt:
Dzeko ako je takva klasa kao sto se "prica" i ako vrijedi 40 miliona,trebao bi da uspije i u Italiji gdje se "njeguje defanzivni " fudbal(davni stereotip iz 60-tih godina),kontam,jel ko pitao Vieria,Del Piera, Tonia,Trezegueta,Ronalda,Kaku,Roberta Baggia, sine jel hoces da igras u italijanskoj ligi gdje ces tesko davat golove ili ces da uspijes kao napadac u nekoj drugoj ligi,a ti si klasa i vrijedis 40 miliona,ma mozda bi trebao zaobic tu italiju 

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Amazon [Bot], Baci13, Bing [Bot], CAGarfia, denza, kakarut, perun, Sheyi, signalidunapark i 74 gosta.