Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sabinho
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sabinho » 13 mar 2015, 23:36

:facepalm: :facepalm: Ako je nece skracivati na nacin da tabela bude jedini relevantan pokazatelj ko ide u drugu ligu a ko ce nastupati u elitnom drustvu onda ne treba nikako da je skracuju. Zamislite ljudi iz Uefe vide recimo Travnik na kraju zauzeo 11.poziciju i pitaju ljude iz naseg saveza zasto je Travnik otisao u nizi rang a ovi im odgovaraju da je to tako jer su bosnjacki klub i da moraju zadovoljiti apetite predstavika FSRS. :facepalm: :facepalm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2015, 23:39

Da, ali bi već naredne sezone dobili ligu kakvu priželjkujemo. Ponavljam, dugoročno je to itekako prihvatljivo, ako nemaju kvalitet, ispadaju i to je to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 mar 2015, 23:41

Objasni to klubu koji će se naći iznad crte a ispasti. Ne možeš tako tretirati klubove.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 mar 2015, 23:46

Virtual lako je na taj nacin razmisljati meni i tebi kad navijamo za klubove koji su 100% sigurni kao prvoligasi. Zamisli kako je recimo navijacima iz Tuzle koji su eto sad jedanaesti na tabeli i da oni moraju biti zrtvovani za ravnopravnost srpskih timova?
ZAMISLITE SAMO KAKVA BI TEK TAD NASTALA MRZNJA PREMA SARAJEVU KAO GRADU, ISPALO BI DA SMO IH UTOPILI DA NAMA BUDE BOLJE :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 mar 2015, 23:47

Tad bi bilo s punim pravom da budemo iskreni.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2015, 23:48

Ta crta se treba ranije definisati, jer samo nas to vodi ka svjetlu na kraju tunela. Ovdje se neka cijena mora platiti, drugačije neće moći. Ako neko očekuje da će se FSRS 'smilovati', čisto sumnjam da će se to desiti. Ne znam kakav je uticaj UEFA-e na sve ovo, dali oni mogu određivati pravila? Mada mislim da se oni ne miješaju u rad saveza.

Što kaže Cartman, neko mora kleknuti, ovaj put za dobrobit fudbala...
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 mar 2015, 23:49

Niko to neće napraviti i nikog ne bih ni krivio zbog toga. Na kraju će popustiti oni koji nemaju nikakve argumente na svojoj strani, a to je savez manjeg entiteta.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 mar 2015, 23:50

Isto tako ne dozvoljavaju da se politika mijesa u sport.

@Duke naravno da bi u tom slucaju imali pravo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2015, 23:52

Da li ovo spada u domen politike? FSRS je ravnopravno glasačko tijelo u NFSBiH.
Voli te tvoje Sarajevo.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 13 mar 2015, 23:55

Lako je pricati treba ih pustiti jer ispast ce oni sledece godine. Ne nece! A zamislite kako ce klubovima iz federacije biti? Valja se njima ponovo vratiti iz lige gdje bi npr. bila Zvijezda, Travnik, Vitez, Celik, Sloboda a samo jedan ulazi.
Fino vec sada prijavati fsrs Uefi, usput poslati i utakmicu Leotar-Zeljeznicar i zavrsen slucaj!
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 mar 2015, 23:55

Virtu4l je napisao/la:Da li ovo spada u domen politike? FSRS je ravnopravno glasačko tijelo u NFSBiH.
Spada na neki nacin, pa to je cista diskriminacija na nacionalnoj i geografskoj osnovi. Kako da objasne zasto je bas Sloboda protjerana u nizi rang a ne Mladost koja je to prema tabeli zasluzila? Vrlo je jasno o cemu se radi jos je sigurno da ljudi iz UEFE sigurno imaju u vidu da predstavnici FSRS rade sve prema instrukcijama iz politickog vrha manjeg bh entiteta.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 13 mar 2015, 23:57

Ma ovo sto FSRS trazi apsolutno u praksi nije izvodljivo. Svaki klub koji nezasluzeno ispadne bi dobio spor kod Uefe bez po muke. Cak mislim da bi se desio bojkot vecine klubova koji po ovom principu ne bi htjeli ni da se takmice.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 mar 2015, 00:00

To niko ne spori. Ali to što su ravnopravno glasačko tijelo ne znači da svaki njihov prijedlog mora biti prihvaćen. Oni se moraju izdignuti iznad politikantskva i pseudonacionalnih interesa i dići ruku za sportski prijedlog. Sport ne smije biti instrument politike čak ni u ovakvoj državi, a sportske institucije ne smiju biti preslikane političke institucije, one moraju da djeluju nezavisno od politike. I to će se desiti prije ili kasnije jer će svi jednog dana shvatiti da politika (a pogotov politika sa ovih prostora) uglavnom koči razvoj sporta. Ljudi će shvatiti da može postojati entitetska skupština, entitetska vlada, entitetska policija, entitetsko sve i svašta, ali da ne može biti entitetski sport, to je oksimoron.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 mar 2015, 00:37

Nikakv nacionalni ili bilo kakav kljuc osim sporstkog ne dolazi u obzir kad je izbor klubova za ligu u pitanju. Previse je ova zemlja u svim sferama pravila ustupke, dosta vise ili ste s nama ili idite u pm. Ne svidja vam se sistem gdje najboljih 12 igra umjesto 5 ovih 6 onih itd...odlicno izvoli istupit iz lige pa igraj tamo gdje ti mislis da je dobro po tebe.

Jel mozda neko iz saveza Federalnog kriv sto u RS izuzev Borca i Slavije nema ozbiljnog kluba? Ulozi pare u timove i infrasktruru, budi najjaci pa sto se mene tice nek je svih 12 iz RS u Premijer ligi nikakav problem.

Sto se sistema takmicenja tice meni se licno svidjaju dva principa:

1. Da se igra dva puta svak sa svakim to je 22 kola i da se dodatnih 10 odigra tj jos jednom igras sa svakim s tim da se domacinstvo odredi pomocu zrijeba.

2. Sistem Belgije: nakon 22 kola podlijes 6 za prvaka i 6 za opstanak i onda igars jos po dva puta sa tih 5 sto su u tvojoj grupi. Kod njih se bodovi prepolove, ali to nije nuzno mogu se i zadrzat svedno je jer isto ti dođe.

Najveća glupost koja bi se mogla napravit je da se igra neki Kup sistem ili PO kakv je bio prije u ligi tamo 2000. Na taj nacin bi se citava sezona svela u jednu ili dvije tekme sto nije nimalo posteno prema ekipama koje bi recimo bile dominantne u ligaskom dijelu. Sad ce neki rec to je draz tako svak ima sanasu bla bla...jest, al haj npr zamisli da tvoj klub ima iz 22 kola 59 bodova drugoplasirani 40 i hladno u tom PO ti se desi los dan i ostanes bez titule, a znas da si 10 puta jaci. Cak nidvo mec nije realn jer moze se desit da te na neki penal i bunker dobiju tamo 2:0 i stas onda ? Uglavnom ono sto hocu rec da je totalno neposteno da nakon toliko kola, muke i znoja se sve svede na jednu ili dvije utakmice :)
=\_1921_/=

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 14 mar 2015, 00:43

MCMXLVI je napisao/la:Lako je pricati treba ih pustiti jer ispast ce oni sledece godine. Ne nece! A zamislite kako ce klubovima iz federacije biti? Valja se njima ponovo vratiti iz lige gdje bi npr. bila Zvijezda, Travnik, Vitez, Celik, Sloboda a samo jedan ulazi.
Fino vec sada prijavati fsrs Uefi, usput poslati i utakmicu Leotar-Zeljeznicar i zavrsen slucaj!
Informativno, utakmica je davno predata uefi, a istraga u vezi namještenih utakmica traje i po nekoliko godina.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 mar 2015, 00:47

egocentrik je napisao/la:
MCMXLVI je napisao/la:Lako je pricati treba ih pustiti jer ispast ce oni sledece godine. Ne nece! A zamislite kako ce klubovima iz federacije biti? Valja se njima ponovo vratiti iz lige gdje bi npr. bila Zvijezda, Travnik, Vitez, Celik, Sloboda a samo jedan ulazi.
Informativno, utakmica je davno predata uefi, a istraga u vezi namještenih utakmica traje i po nekoliko godina.
necete dobit pehar dok ga ne osvojite dzaba placete ;)
=\_1921_/=

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 14 mar 2015, 01:20

invincible1921 je napisao/la:
egocentrik je napisao/la:
necete dobit pehar dok ga ne osvojite dzaba placete ;)
Razumijem zasto se slavili titulu pred polupraznom grbavicom, ne bih ni ja slavio nesto sto je namjesteno.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 mar 2015, 01:21

svaka ti cast na tom moralnom cinu. Sad imate pare eto kupili ste igrace kupite i utakmice jel vam brani neko :)

Mi smo otisli i korak dalje kupili smo nekoliko rekorda lige koji ce jos dugo tu stajati
=\_1921_/=

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 14 mar 2015, 01:24

invincible1921 je napisao/la:svaka ti cast na tom moralnom cinu. Sad imate pare eto kupili ste igrace kupite i utakmice jel vam brani neko :)

Mi smo otisli i korak dalje kupili smo nekoliko rekorda lige koji ce jos dugo tu stajati
Vec od sledece sezone ce oni padati jedan po jedan, budi siguran u to : )
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 14 mar 2015, 01:26

MCMXLVI je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:svaka ti cast na tom moralnom cinu. Sad imate pare eto kupili ste igrace kupite i utakmice jel vam brani neko :)

Vec od sledece sezone ce oni padati jedan po jedan, budi siguran u to : )
Dok ne vidim ne vjerujem :) ...salu na stranu mislim da je svima postalo jasno pa tako i vama da se hajdukovim principom kmecanja i plakanja ne moze nista postici. Brate budi najbolji i osvoji prvo mjesto dobices titulu , a sve price oni su krivi jer su kupili, ovi su krivi jer nas nisu pustili, ovaj je kriv jer to ne piju vode i nece te nikud dovest
=\_1921_/=

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.