FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

neroazzurni
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la neroazzurni » 13 mar 2015, 16:01

mah magica style :lol: nema veze sta ko rekao on navlaci vodu na svoj mlin :urnebes:

ali izraz "doba prije FFPa" me tacno oraspolozio, kao da je danas to neki osrednji klubic sa nekom zvjezdicom u vidu Demba Ba a Pelegrini reda li reda titule :mrgreen:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 mar 2015, 16:03

arminz je napisao/la:oslabljeni i omatoreli Milan osvojio ligu prvaka 2007.
Oslabljeni i omatoreli Milan je osvojio LS, jer je to takmichenje u formatu koji ne troshi ekipu kao shto to chini liga. U ligi je taj i takav Milan popasao zaostatak od -30, kao shto ga i sad pase. A popasao ga je, jer im je otishao Shevchenko, a doveli su Oliveiru.

BTW, do 2010. i Mourinhovih startnih XI u finalu protiv Bayerna, Milan je bio najstarija ekipa ikada koja je zaigrala finale KES/LS. S tim, da je Milan u 2007. imao Costacurtu, Boneru, Ambrosinija, Ronalda koji vishe nije lichio na sebe, klinca Gourcuffa i Borriella na klupi, a Inter iz 2010. je imao igrache tipa Balotelli, Stankovic, Muntari, Santon, Pandev - sve same reprezentativce svojih zemalja i igrache koji su u svojim primeovima.

Covjek ti napiso da niko ne govori da je on WC trener a ti opet :crazy:
Chovek mi je napisao da ja spinujem, a spin nije kad pokazhesh da se neko nashao na pravom mestu u pravo vreme i da je kapitalizovao na tome, te da ima reputaciju WC trenera, kao i platu istog - ali ne i znanje i umece. Toliko o tome. :kafa:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 mar 2015, 16:06

neroazzurni je napisao/la:ali izraz "doba prije FFPa" me tacno oraspolozio, kao da je danas to neki osrednji klubic sa nekom zvjezdicom u vidu Demba Ba a Pelegrini reda li reda titule :mrgreen:
Naravno da nije osrednji klubic, ali M.City vishe ne daje po 150-200 miliona evra na 1 mercato, kao u Mancinijevo vreme + shto dobija penale od UEFA svako malo i prinudjen je da prvo proda, pa da kupi, da bi se knjige izbalansirale.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 13 mar 2015, 16:55

Sinoć sam zadugo ležao u krevetu i samo o tome razmišljao i još uvjek me ljutnja uzme kada pomislim kako bezveze ispadosmo. Umjesto da nam digne rejting pobjedom nad Vukovima, i da se više ljudi ne podsmjehuju sa nama, on zbog svoje fudbalske neinteligencije nam još više sroza ugled. Jedino taj lik zna dovest dobre igrače a u svemu ostalom je nivo Mazzarija. Od sad pa na dalje i ubuduće kao što Siamo potpisuje sa nekim izborima :mrgreen: tako ću se i ja potpisivat sa:

Je*o mu Carrizo mater :kafa:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 mar 2015, 17:02

:rol:
Rekoh ja...nek mu puste da dovede igrače,a onda boljeg trenera uzet :mrgreen:
neroazzurni je napisao/la:pogledaj bolan jos jednom onu sansu, pa niko njemu ne zamjeri sto je profulao, nego sto je imao Icardia samog koji je bio ispred praznog gola
Podolski je tek dosao, valja mu se priviknuti na okruzenje, pritisak, saigrace...Rodrigo je tu vec dugo i ako njemu nije stalo do kluba vise nego do licne statistike onda ne znam, sta imamo ocekivati od igraca koji je tu na posudbi
I da, bolje da je igrao Puskas koji je buducnost kluba nego matori narcis koji ne moze podnjeti da ga je vrijeme pregazilo i da ima neko mladji ko trpa vise od njega

Kako si samo pao pod Magicin spin oko Mancinija, kazem ti svi smo mi svjesni da on nije WC trener, ali da i ti koristis te spinove cuj poslije Calcopolia, jel to i ti sad ne priznajes nase titule, cuj poklopilo mu se a frajer osvoji desetak titula do sad u karijeri, cuj u Citiju prije FFPa pa jarane jel to sad za njih igraju neki anonimusi a Pelegrini pravi cuda, nemoj mi kora na rende, nije on precijenjen, on je realno ocijenjen cim trenira Galatu/Inter a ne Real, Barcu, Bajern
Ja sam bio protiv Mancinija i kad je dolazio.Kad se cinilo da je Mazzarri blizu otkaza sam govorio samo da Mancinija ne dovedu...
26.10.2014:
SiamoNoi je napisao/la:grozim se pomisli da Mancini ovo preuzme
Ostalo ti je Magica objasnio."Doba prije FFP-a" znaci da se tada u dva,tri prijelazna roka iskeširalo pola milijarde dok danas to nije moguce vise.

slika
slika
Nema nigdje Icardija slikaAko na istu akciju mislimo...

Ovo za Puscasa se slažem,ali zato mu je trebalo davati šansu i kroz ligu.Ne mozes ga u ovakvoj utakmici odjednom ubacit.

Izbori :kafa:

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 13 mar 2015, 17:20

eto igrac ulazi u sesnesterac, ova dva zelena ga nece ni cuvati vec idu na crtu, pusti sebi cijelu akciju pa ces vidjeti...nebitno

tad je Citi gradio tim, arapi tek uplovili i odrijesili kesu, naravno da neces svake godine ubrizgavat 200 miliona, sad vec ide prodaj pa kupi mada i danas uzimaju koga hoce samo muljazom preko posudbi isl. uglavnom plate igraca su i danas iste, astronomske, ali danas je bar stvoreno neko ime neku konstantu, u Mancinijevo doba je bilo sve novo, gomila dobrih preplacenih/arogantnih igraca na jednom mjestu, svaki zvijezda za sebe, po meni je uspjeh bilo s njima osvojiti titulu jednom Fergusonu
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 mar 2015, 17:38

I tako se tim gradi sa 200 milki po mercatu 4-5 godina, je l' tako :?: :roll:
Mislim: 25 milki ovde, 35 onde, pa onda kupish rezervu od svega 30 milja i tako... :kafa:

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 13 mar 2015, 18:08

ama covjece nije Mancini kriv za to, to bi se desilo bilo ko da je trener, arapi se odlucili igrati fudbala i to je to. kupili jedan osrednje los klub a imali zelju da bude najbolji na svijetu, nego sta ce nego ulupati pola milijarde, a znamo svi da to ne moze za jedan mercato, naravno da su ih mnogi menadjeri oprali na ruke, pa i jednog abramovica su prali pa je dovodio za ogromne pare razne levate, a lik voli i zna sta je lopta, a da ne operu neke kozojebe sa istoka, zato i kazem pored svih tih pocetnickih problema u Fergi-ligi Mancini je uzeo titulu, za mene uspjeh

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 mar 2015, 18:59

Bas me zanima kakav ce ljetni mercato biti.Handanovic vjerojatno odlazi (12m se spominje,ali sve ispod 15 je :-? ,istina istice mu ugovor na kraju iduce,ali je*enih 12 m?!?) i treba uzeti golmana.Valjda nekom nece past na pamet ideja da Bardi brani.Spominje se da bi se moglo Perina dovesti i to bi bio vrhunski potez.

Murillo dolazi na stopera i nadam se da ce se uzeti jos jedan kvalitetni tipa Schar.Ne znam sta da mislim o Juanu...daleko od proslogodisnjih igara,ali dobiti ce vjerojatno opet sansu.
Santona ce se otkupiti i moze biti dobar kao backup i da se mijenja sa Ambrozijem,ali jedan kvalitetniji bek se mora uzeti (Darmian za odredjenu svotu i drugu polovicu Benassija?).Campagnaro i Jonathan noga u guzicu.Nadam se i Nagatomo i Vidic.Andreolli ostaje zbog kvote domacih,Filipe eventualno ko neko 5.,6.jeftino rjesenje iako ne znam sta ce im toliko stopera tako da lagano i njega otpisat.

Guarin tipican primjer nekonstantnog igraca uz to 29 na ledjima sa visokom placom.Popizdit cu ako cu ga jos jednu sezonu morat gledat,a placu nece drasticno smanjiti i biti rezerva tako da noga u guzicu.Toulalan (?) uz Medela kao par def.veznih,Zdravko Je*eni Kuzmanovic noga u guzicu.Ne vjerujem da ce vratiti Crisetiga sa posudbe.Treba dovesti jednog kvalitetnog vise ofenzivnog veznog i prestati Kovacicu izmisljat nove pozicije.Obi mozda ostane zbog kvota i tih pizdarija.

Podolski se vjerojatno vraca u Arsenal.Treba dovesti kvalitetan backup za Icardija.Po mogucnosti nekog kreativnijeg napadaca.Tek ce sranje bit ako ce se Icardija morat prodat...

To je 5 igraca za dovesti uz ova dva (?) dogovorena.Mnogo ce veselo da bude.

SampiJuve
Kontakt:

Post Postao/la SampiJuve » 13 mar 2015, 19:06

Treba Kovu prodati, nek prodise dijete negdje, o tome se sve vishe i suska. Sada Imamo Tulalana, on i Broz ce da dominiraju Italijom. :facepalm:

Moremo mi qrcu sastavljat, kad nigdje nista nismo uradili, sada mozemo samo prodaju glavnih igraca ocekivati.

A Mancini obecava titule. :facepalm: :facepalm:
Murillo=JJ

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 mar 2015, 19:27

neroazzurni je napisao/la:ama covjece nije Mancini kriv za to, to bi se desilo bilo ko da je trener, arapi se odlucili igrati fudbala i to je to. kupili jedan osrednje los klub a imali zelju da bude najbolji na svijetu, nego sta ce nego ulupati pola milijarde, a znamo svi da to ne moze za jedan mercato, naravno da su ih mnogi menadjeri oprali na ruke, pa i jednog abramovica su prali pa je dovodio za ogromne pare razne levate, a lik voli i zna sta je lopta, a da ne operu neke kozojebe sa istoka, zato i kazem pored svih tih pocetnickih problema u Fergi-ligi Mancini je uzeo titulu, za mene uspjeh
Pa o tome ti i pricham sve vreme, ali izgleda ti ushi nemash.

Chovek se nashao na pravom mestu u pravo vreme. Dobio blanco papir da napishe koga hoce i bum - dobio sva ta pojachanja, a to je vishe od 20 skupo placenih igracha u 4 letnja mercata. I shta je uradio sa time :?:
Napoli ga izbacio iz LS u grupnoj fazi, Sporting ga nashamarao u LE. Uzeo je 1 titulu u prvenstvu i to jedva za 4.5 sezona, a imao je 4x najskuplji tim lige.

U Interu bilo isto. Juventus u drugoj ligi, Milanu zabranjeno da se pojacha na vreme + ostali bez Staama i Sheve, Roma bez kinte, Fiorentina koja se tek vratila iz Serie B i bila u tim u izgradnji. I Moratti mu da na pladnju Ibrahimovica, koji je Mr Championship uz josh gomilu drugih vrhunskih igracha (Cesar, Maicon, Samuel, Cambiasso...). I Manciniju opet treba zadnje kolo da uzme scudetto, a u Evropi ga L'pool gazi kao mache mushkatlu.

Kako je to neki extra rezultat :?: Imash ekipu koja bi trebalo da bude 20-30% jacha u odnosu na konkurenciju, jer je dosta skuplja i ti opet chekash da te fortuna pomazi, jer kad nje nema - nema ni titula.
A tu Fergi-ligu su 1 Ancelotti ili 1 Mourinho prekucavali u prvim sezonama, kad su im gazde davale blanco papire.
Evo, videcesh i sad: Mancini ce najverovatnije dobiti mercato ili 2 da sastavi ekipu po svome, vec je u januaru imao te privilegije. Prilichno sam siguran ne da nece samo propustiti da uzme scudetto, vec nece ni ugroziti Juventus u sledecoj sezoni, iako mozhda nece imati teret igranja u Evropi.

Precenjen trener do bola. :kafa:

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 13 mar 2015, 20:14

Kako je precjenjen tako sto ima 10m platu i vodi ekipu koja brani titulu i LP.
Tu je negdje Mancinijeva trenerska ruka i trenutni Inter, cak sta vise mislim da je korak ispred trenutnog Intera i da mu svojim transferima moze obezbjediti dobar osnov za buducnost.

Covjek je osvojio, pa kako, nije ni bitno vazne su titule, nit je nivo Josea nit Carla ali sasvim ok trener.
Pa koliko je rumenko ulupao miliona u Lpool pa im titula i dalje mokri san, i pored silnih miliona ili cak milijardi mora se imati i ono nesto za osvajanje a on to ima sigurno a ne kako vi hocete predstaviti plod srece i bruke para, narocito u Engleskoj gdje su neki ulupali milione u nekoliko sezona a neko u samo 2-3 prelazna roka a na kraju racunica skoro pa ista.

Meni je najvaznije u cijeloj prici sto insistira na svome i na kraju odgovara za to, a ne kao mnoge pickice prije njega kojima kao nista ne treba a samo se navukli na sisu da vuku pare i nista mi nismo krivi, vidis da nemam dobre igrace, a za koje nema muda da insistira jer mu je bitno da vodi Inter, pa dokle ide ide.

Interovu politiku u zadnje 4 godine ni Mourinho ne ispravi za polusezonu, nakon triplete se prvi put ide koliko toliko naprijed, ekipa dobija oblik i nazire se stil igre koji ce se nadogradjivat, ko to ne vidi i poredi ovo sa WM jbg onda, nema potrebe ni raspravljati.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 mar 2015, 20:52

Prvo: taj Rumenko ili Debeli shpanski konobar je uzeo LS i igrao josh jedno finale sa Lpoolom. Da nije nikada nishta vishe uradio, to je vishe od celokupne Mancinijeve karijere, pa na kvadrat. ;)
Da ne govorim o tome shta je napravio sa Valencijom, shto je za divljenje.
Istina, nije uzeo P'ship, ali na svim drugim poljima je imao uspeha.

Drugo: ako ti je Mazzarri nivo sa kojim cesh da poredish nekoga - onda je Mancini tu 1 Capello lichno.
Problem je u tome shto ni Mancini u nekim "apsolutnim ciframa" nije neki vrhunski parametar, jer on nije ni trener stvaralac, a ni trener pobednik. A Interu je potreban combo te dve krajnosti, jer su sezone nakon triplete bile 1 pishanje uz vetar.

Trece: ako si ti srecan sa Mancinijem, te ako je to 1 konsenzus medju navijachima Intera - me fine. Neka onda RM ostane na klupi Intera i sledecih 15 godina, jer mi je to garant da ce Inter biti vishe nekonkurentan nego rival Napoliju. Mozhemo da se igramo igre nasheg dragog @SiamoNoi-ja, po principu neka komshiji crkne krava... :zviz:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 13 mar 2015, 22:46

Nemam ja nista protiv komšijine krave nego su neke druge krave simpatičnije :hmmmm:
MaGiCa je napisao/la:Problem je u tome shto ni Mancini u nekim "apsolutnim ciframa" nije neki vrhunski parametar, jer on nije ni trener stvaralac, a ni trener pobednik. A Interu je potreban combo te dve krajnosti, jer su sezone nakon triplete bile 1 pishanje uz vetar.
Ovaj gospodin:
slika
Jos je covjek slobodan i samo čeka veliki angažman gdje će radit dar-mar.

slika

SampiJuve
Kontakt:

Post Postao/la SampiJuve » 14 mar 2015, 10:04

MaGiCa je napisao/la:Prvo: taj Rumenko ili Debeli shpanski konobar je uzeo LS i igrao josh jedno finale sa Lpoolom. Da nije nikada nishta vishe uradio, to je vishe od celokupne Mancinijeve karijere, pa na kvadrat. ;)
Da ne govorim o tome shta je napravio sa Valencijom, shto je za divljenje.
Istina, nije uzeo P'ship, ali na svim drugim poljima je imao uspeha.
Rumenko i Mancini bara-bara treneri, ne znam odakle tebi toliko postovanje prema rumenom.Ocito se vodish ovom nashom, kod nas je, najbolji je.

Tuchel budaletina luda, a koliko sam upratio imao uspjeha s jednom ekipom i to ne prevelikog.

Di Mateo, Simeone, Klop, Hidink, Lucesku koji su "moguci", Murinjo, Anceloti, Konte i Kapelo koji su realno nedostizni i Bielsa, Emery koji su klasa ispod, ovo ostalo sve prevare.

Kada vidimo jednog od ovih na klupi imamo se cemu nadati.
Murillo=JJ

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 14 mar 2015, 11:23

Eto Benitez je trenercina :clap:

@Beppe
Ne znam kako su moguci ti koje si naveo, niko ti nece doc u ovakav inter i sam Mancini se sebi cudio sto je prihvatio poso. Mozda Di Mateo i Lucescu al stvarno ne znam kakav bi upgrade bili u odnosu na Mancinija
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 mar 2015, 12:12

SampiJuve je napisao/la:Tuchel budaletina luda, a koliko sam upratio imao uspjeha s jednom ekipom i to ne prevelikog.
Kako ne?Takva budaletina ovdje i treba.Novi Klopp.

Di Matteo je teska prevara.Lucescu i Capello su prozvakani.Simeone,Tuchel,Emery od spomenutih,a da su koliko-toliko realni.Bielsa mi je odlican,ali Inter ne bi znao s njim.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 mar 2015, 17:31

slika
Podolski neće biti otkupljen,a igra ispred Puscasa? :facepalm:
Handanovic se odmorio u nebitnoj utakmici u EL i spreman je za veliki okršaj sa mocnom Cesenom.Idemo po to 8.mjesto.
Inter have lost three games after scoring the first goal(s) since 2013/14. Mancini has lost two of these:
slika
Mancini's numbers since his arrival: W8 D7 L7
S obzirom na izreceno na zadnjoj presici odmah bi mu vrata pokazao.Tvrdoglavo go*no kao i Mazzarri.Ako Inter iduće sezone sa Mancinijem među tri bude nosit ću klaunov avatar idućih godinu dana.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 mar 2015, 21:38

SampiJuve je napisao/la:Rumenko i Mancini bara-bara treneri, ne znam odakle tebi toliko postovanje prema rumenom.Ocito se vodish ovom nashom, kod nas je, najbolji je.

Rumeni je uzeo 2x Primeru ispred Reala, Barce i tadashnjeg Super Depora.
Uzeo je i 2xUefa Cup/EL, kao i LS i odigrao gomilu polufinala i josh jedno finale.

Mancini je u Evropi uzeo shta :?:
Muda od labuda, mozhda :?: :roll:

Nisam ni rekao da je najbolji, jer je kod nas - vec da je za RMa 1 Lippi/Capello lichno.
Kad Mancini bude uradio neshto u Evropi ili u domacim takmichenjima mimo najvecih budzeta i timova koji su puni ko brodovi - onda cu mozhda i da promenim mishljenje, ali me za 15 godina trenerske karijere nije ubedio da je klasa Beniteza. :kafa:

SampiJuve
Kontakt:

Post Postao/la SampiJuve » 15 mar 2015, 14:05

arminz je napisao/la: Mozda Di Mateo i Lucescu al stvarno ne znam kakav bi upgrade bili u odnosu na Mancinija
Po meni ogroman, obojica.
SiamoNoi je napisao/la: Kako ne?Takva budaletina ovdje i treba.Novi Klopp.
Po ponasanju mozda, autoritetom takodjer, ali iskreno ne znam jel mu znanjem dorastao.

MaGiCa je napisao/la:
Rumeni je uzeo 2x Primeru ispred Reala, Barce i tadashnjeg Super Depora.
Uzeo je i 2xUefa Cup/EL, kao i LS i odigrao gomilu polufinala i josh jedno finale.
Sjecash li se mozda sastava te Valencije, kad vec govorimo o sreci.Nije nista morao raditi, sve igraci na zalasku, bez ikakvih uspjeha, zeljni trofeja, on solidan takticar, npr. u finalu poginuli ljudi i pobijedili onakav Marsej. Drogba, Bartez, Skoro :urnebes: itd.

U Liverpool doshao kao trenerska velicina, poklopile se stvari, kao sto kazesh za Mancinija, dobio ultra nafuranog Gerarda i fin tim, kao i raspored, uz dvije utakmice izuzetka.Po meni to je najjaci Liverpool koji sam gledao je onaj koji je preuzeo, dok on nije poceo sa svojim pojacanjima, Degenima, Rierama itd. Unistio ekipu. Sta je u Interu, Celziju uradio? Koliko je repica dobio? U Napoliju takodjer.?Koliko ste potrosili na pojacanja u ove dvije sezone?Gdje ste sada? Gdje ste bili i pod Mazzarijem.
MaGiCa je napisao/la: Kad Mancini bude uradio neshto u Evropi ili u domacim takmichenjima mimo najvecih budzeta i timova koji su puni ko brodovi - onda cu mozhda i da promenim mishljenje, ali me za 15 godina trenerske karijere nije ubedio da je klasa Beniteza. :kafa:
Mancio je upravo klasa Beniteza, odnosno ni jedan ni drugi nisu klasa, vec prosjecni treneri koji imaju jednu dvije dobre karatkeristike, ali im fale ostale tri, cetiri.

Ali kao sto uvijek pisem, neka vama rumenog josh 100 godina.
Murillo=JJ

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.