RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 12 mar 2015, 23:18

zizu1991 je napisao/la:Vjerovatno je bilo dosta prozivanja. Ono što on radi po temi "susjeda" nek' njemu ide na čast. Pokušajte da ga ignorišete, mislim da bi to bilo najbolje po sve nas.
:thumbup: BRAVO
Prodjoh malo kroz postove od juce ,valjda sad ono miran,rahat sto bi se reklo,ja kako ljudi mjenjaju raspolozenje :lol: to je za proucavanje,red psovki,kritika,nebuloza pa red hvalospjeva,samo sto sevdalinku ne zapjevamo :lol:
SLUSAJTE ME SAD I ZAPISITE
PROLAZIMO OVO RAJA
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 12 mar 2015, 23:27

Jasta nego prolazimo brato samo pamet u glavi. Smecari su to. Ici ce na sve nacine da se prekine utakmica. Ne treba past na njihove škutorske provokacije. Samo forza brato,samo kako mi znamo citav stadion svi do jednog. Samo engleski grla i dlanovi,bez pirotehnike i top udara. Kad ih mlatnemo i prođemo njima ce to bit spram mrtvom glavom a nama samo prolazak malog seljackog kluba. Samo pametno raja moja fina do polufinala a onda autoprevoz vucic i bregava neka priprema mehanizaciju :njanjanja:
From father to son

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 12 mar 2015, 23:31

Od uzbuđenja ne znam jesam li pisao jučer i komentarisao utakmicu, ali mislim da nisam. Uglavnom, čestitke herojima na terenu i herojima na tribini. Totalna tortura je jučer održana nad nama, ali neka je, Velež je svašta preživio. Ognjen Valjić na terenu, spajdermeni sa zapada i policija na tribinama, ali neka, dignut ćemo se još jači, pa će nam se svi sklanjati sa puta. Nakon što sam prosao pored kluba navijača, nije me zadovoljila brojka koja se sprema na utakmicu, ali kazu oko 150 prijavljenih , to se i ispostovalo. Svaka cast momcima, nek ode u pola raje u Ugljevik, kostur zadržan i to treba forsirati kroz čitavu polusezonu i svaku narednu u što većem broju.

O utakmici. Moj Denise Zvonicu, oprastam ti svaku gresku (prvi njihov go i penal) zbog rezultata, ali moraš biti iskusniji i pribraniji.

Ani i Janković :bow: .

Bobić :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bow: :bow: :bow:

Gledam danas emisiju na RTM , kaze Feja:" ne bih pozvao navijače jer nemam radi čega. Razočarali smo u Zvorniku, a danas mogu biti samo zadovoljan rezultatom. Oni koji vole Velež, njih se ne poziva na utakmicu, oni će doći i podržati ove momke, mada navijači traže rezultat". Drago mi je da ne puca onu standardnu nakon jedne utakmice gdje je izvucen dobar rezultat, i tako treba.

U što većem broju u Srijedu , podržati Velež, preuzbuđen sam da pišem išta više. Pozdrav RAja

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 12 mar 2015, 23:33

ma ko **** seljačinu OD tuzle :lol:
zapalili mu autobus a on im iz šupka ne izlazi
dok opet malotovljev koktel ne poleti :urnebes: :urnebes: :urnebes:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 mar 2015, 23:34

Raja onaj apel uprave izgleda da daje rezultate. Naime svi mediji u državi, a čak i Radio slobodna Evropa su prenijeli vijest o apelu uprave da nam se pomogne da VELEŽ ispuni uslove koji su neophodni za igranje PL u Vrapčićima. Krenula je medijska kampanja, vala je i vrijeme. ;) Posebnu podršku nam daju Sarajevski mediji, koji vide opasnost u rušenju simbola Mostara. :(

Danas su mnogi mediji prenijeli lakrdiju Valjića, koji tvrde da nam je poništen čist gol Hebibovića, a posebna se pažnja posvetila pitanju da li savez svjesno radi na rušenju VELEŽA? :twisted: :twisted: Ja se pitam šta koji klinac rade Kajtaz i Bajević u tom g.ovnetu od saveza kada gledaju ovu lakrdiju od suđenja? :roll: :oops:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 mar 2015, 23:39

RADIO RFE O VELEŽU I PROBLEMU STADIONA

Ugledni evropski medij, Radio Slobodna Evropa – program na južnoslavenskim jezicima, koji je uticajan u regiji Jugoistočne Evrope kao nezavisni medij, kojeg prenose desetine radio stanica širom bivše Jugoslavije, objavio je danas prilog o infrastrukturnim problemima sa kojima se suočava Velež.

Sigurno da problem infrastrukture, odnosno adekvatnog stadiona za odigravanje utakmica, prevazilazi okvire našeg kluba. Potrebno je uključivanje ne samo lokalne zajednice, već i šire društvene zajednice od Federacije BiH do same države BiH, posebno ako se uzme u obzir čitava istorija problema sa kojima se Velež susreće još od 1992. godine.

Kompletnu emisiju možete poslušati na sljedećem linku, a prilog o Veležu je u 27:00 minuti.

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;

1bmw1
Kontakt:

Post Postao/la 1bmw1 » 13 mar 2015, 03:39

molim vas posaljite i meni na pp tu vijest sto ste slali,...VELEZ DO GROBA

Pozdrav od dobojlije

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 13 mar 2015, 06:13

Red Army Mostar u Beogradu 1986. godine na stadionu JNA.

(FK Velež Mostar - NK Dinamo Zagreb)

slika

STEKAR123
Kontakt:

Post Postao/la STEKAR123 » 13 mar 2015, 09:23

Naprijed rodjeni gazite male ultrase

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 mar 2015, 09:52

Moze i meni taj pp od black mundira Aleme

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 13 mar 2015, 10:22

Treba se klub javno oglasit u vezi ovih sudijskih lakrdija. Pa bola nije 98-ma yebote. Ono gownetovo suđenje me je podsjetilo na ono poslje rata. Ne treba dozvolit da par placenika unazađuje fudbal u drzavi. Nek mi Velež izgubi 5:0 ali neka bude posteno suđenje. Trebaju se svi klubovi dignut da se doživotno suspenduje ovaj jazavac jer ako se to ne uradi daje se sloboda ostalim za mutne radnje i unistavanje fudbala u dtzavi u buducnosti
From father to son

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 13 mar 2015, 10:26

Cernica je napisao/la:Treba se klub javno oglasit u vezi ovih sudijskih lakrdija. Pa bola nije 98-ma yebote. Ono gownetovo suđenje me je podsjetilo na ono poslje rata. Ne treba dozvolit da par placenika unazađuje fudbal u drzavi. Nek mi Velež izgubi 5:0 ali neka bude posteno suđenje. Trebaju se svi klubovi dignut da se doživotno suspenduje ovaj jazavac jer ako se to ne uradi daje se sloboda ostalim za mutne radnje i unistavanje fudbala u dtzavi u buducnosti
pastrmka ima li video s golovima s ovog meca u srijedu? :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 13 mar 2015, 10:29

Cernica je napisao/la:Treba se klub javno oglasit u vezi ovih sudijskih lakrdija. Pa bola nije 98-ma yebote. Ono gownetovo suđenje me je podsjetilo na ono poslje rata. Ne treba dozvolit da par placenika unazađuje fudbal u drzavi. Nek mi Velež izgubi 5:0 ali neka bude posteno suđenje. Trebaju se svi klubovi dignut da se doživotno suspenduje ovaj jazavac jer ako se to ne uradi daje se sloboda ostalim za mutne radnje i unistavanje fudbala u dtzavi u buducnosti
Da zlo bude vece ovaj Valjic mislim medjunarodni sudija ili je pretendent(nisam siguran pa nek neko potvrdi)
Nisam bola onaj dan ni vidio,toliko je los kvalitet prenosa bio,frajer nas naguzio samo tako
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 mar 2015, 10:34

rodjenisa je napisao/la:
Da zlo bude vece ovaj Valjic mislim medjunarodni sudija ili je pretendent(nisam siguran pa nek neko potvrdi)
Nisam bola onaj dan ni vidio,toliko je los kvalitet prenosa bio,frajer nas naguzio samo tako
Ovom bilmezu Valjiću, kada bude delegiran da sudi nama bilo u Vrapčićima ili u gostima, uprava treba javno tražiti njegovo izuzeće, a ako ne može to u gostima, onda u Vrapčićima uskratiti gostoprimstvo ovog d.ebila. :twisted:

Valjiću nisi dobrodošao u Mostar. :twisted:

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 13 mar 2015, 11:59

Schwarz je napisao/la:
pastrmka ima li video s golovima s ovog meca u srijedu? :mrgreen:
Brato ja sam bio pod bb ali evo imas neki izvjestaj s bht-a samo smanji ton proćerat ce te od ovog kunde pehara mostarca porijeklom iz krehinog doca :urnebes: :urnebes:
[youtube][/youtube]
:wave: :salut:
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 13 mar 2015, 12:10

rodjenisa je napisao/la:
Ma brato svirao bi on međunarodne ko Luboš Mikel ali tu ne može uzimat pare ko na ovim nasim tekmama. Treba bola poskidat sve ovr smećare njega,Burekovića,Paradzika,Cuica i ostale a dat sansu mladim tipa Bandic iz Gruda. Momak je primjer kako se sudi
From father to son

RamizBegovic
Kontakt:

Post Postao/la RamizBegovic » 13 mar 2015, 13:57

AlemC85 je napisao/la:Raja onaj apel uprave izgleda da daje rezultate. Naime svi mediji u državi, a čak i Radio slobodna Evropa su prenijeli vijest o apelu uprave da nam se pomogne da VELEŽ ispuni uslove koji su neophodni za igranje PL u Vrapčićima. Krenula je medijska kampanja, vala je i vrijeme. ;) Posebnu podršku nam daju Sarajevski mediji, koji vide opasnost u rušenju simbola Mostara. :(

Danas su mnogi mediji prenijeli lakrdiju Valjića, koji tvrde da nam je poništen čist gol Hebibovića, a posebna se pažnja posvetila pitanju da li savez svjesno radi na rušenju VELEŽA? :twisted: :twisted: Ja se pitam šta koji klinac rade Kajtaz i Bajević u tom g.ovnetu od saveza kada gledaju ovu lakrdiju od suđenja? :roll: :oops:

ZATO RAJA USTANIMO I PODRŽIMO ROĐENE NA TRBINAMA

I KAD SMO ISPADALI BILI SMO UZ NJIH,DAJMO DOZNANJA ROĐENIMA DA SMO UZ NJIH.
SVI NA TRBINE POGOTOVO U SRIJEDU
SVI KO JEDAN
NEK SE PROBUDI INAT NEDAJMO NAŽU RELIGIJU (VFC THE RELIGION)

slika
KUP JE NAŠ!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 13 mar 2015, 14:50

Antoni Bandić sudi protiv Obarske. Eto ga pastrmka brate :D

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 13 mar 2015, 16:03

Samo da se zna, majke mi moje zvala me jucer jedna moja bivsa ljubav iz Omladinske, isao sam je danas posjetiti i jutros sam joj bacio pravi muski topovski udar, a ne sto ovi sa goranaca bacaju po utakmicama i ponose se time.

Mostar u Srcu Velez do Groba

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 mar 2015, 16:56

Apel daje uveliko rezultate. ;)

DNEVNI AVAZ: KO TJERA VELEŽ IZ MOSTARA ???

Nije bilo dovoljno beskrupuloznoj politici da simbol Hercegovine istjera sa stadiona Bijeli brijeg, na kojem je bitisao desetljećima, već je pripremljen novi udar na Fudbalski klub Velež.

Kao grom iz vedra neba svakog iskrenog ljubitelja fudbala u Bosni i Hercegovini pogodila je izjava direktora „Rođenih" Sedina Tanovića da bi se Velež mogao iseliti i sa stadiona u Vrapčićima i da bi svoje utakmice mogao igrati u Sarajevu, Zenici...

Krenuli s ledine

Hoće li Velež uistinu otići daleko od planine čije ime nosi, daleko od Starog mosta, uz kojeg je klub ravnopravno simbol Mostara i cijele Hercegovine?

- Ako se ovako nastavi, hoće - tužno nam priča direktor Tanović i dodaje: - Svi znamo da je Velež protjeran sa svog stadiona i da je krenuo s ledine. Na radničkom terenu sve ove godine klub je pravio uvjete da se može takmičiti, da može opstati i sada taj stadion u Vrapčićima izgleda solidno.

No, Tanović ističe da to nije dovoljno, jer strogi kriteriji Evropske fudbalske federacije (UEFA) ubrzo moraju biti ispoštovani ili od igre nema ništa.

- Svi stadioni u Premijer ligi BiH, prema kriterijima UEFA-e, moraju imati VIP ložu, pokrivenu tribinu, prostor za gostujuće navijače... Od sezone 2016./2017. svaki stadion mora imati reflektore, a za to su potrebna velika sredstva kojima klub ne raspolaže.

Imamo maćehinski odnos grada i svih političkih struktura prema FK Velež i to je ono što nas brine. Njih ne samo da ne interesira to što Velež ne može igrati pod Bijelim brijegom već ih ne zanima ni to što bi klub mogao biti po drugi put istjeran iz Mostara. Ne mogu da shvatim da se ti ljudi, koji upravljaju Gradom, Kantonom, budžetima..., tako odnose prema Veležu, koji ima armiju navijača, klubu koji je poput religije - kaže nam Tanović.

Obraćali su se iz Veleža gradskim i kantonalnim vlastima tražeći pomoć, ali do danas odgovora nema. Neće ga, kažu, ni dobiti, jer su se navikli na ignoriranje od političara i krčmara narodnog novca.
- Trenutno pravimo teren s vještačkom travom da nam djeca imaju gdje trenirati, navijači su nam kupili autobus, pomažu nam kroz razne akcije ljudi iz cijelog svijeta, klubu nije blokiran račun, ali podrške lokalne zajednice nema. Ponašaju se prema nama kao da smo tek osnovani, a FK Velež postoji od 1922. godine. To ne mogu shvatiti - ističe Tanović.

Mogućnost da Velež igra svoje utakmice u drugim gradovima, a ne u Mostaru teško je shvatiti i legendama kluba, koji su, noseći crveni dres, pronosili slavu grada na Neretvi širom planete.

Nekada vrsno lijevo krilo Semir Tuce smatra da je takvo nešto nepojmljivo i graniči s ludošću.

Sistemska ulaganja

- Bila bi bruka da se desi takvo nešto, ali ništa me ne može iznenaditi kod nas. Ne znam koliko će i ostali klubovi moći ispoštovati kriterije UEFA-e. Što se Veleža i Mostara tiče, situacija je ista kao prije 20 godina. Najnormalnija stvar bi bila da Velež igra Pod Bijelim brijegom, ali to je, očito, za neke nemoguća misija. Šta smeta da dva kluba igraju na istom stadionu?

Svaka čast ljudima koji su se svih ovih godina borili i izborili da Velež opstane i da ima gdje igrati. No, ne može se vječno raditi tako, bez sistemskih konstantnih ulaganja i stalne podrške zajednice. Konkretno, u rješavanje ovog problema moraju se uključiti i UEFA, FIFA, Nogometni savez BiH... - smatra Tuce.

Legendarni Princ s Neretve Duško Bajević jučer je bio zauzet, ali nam je kratko rekao da ne može povjerovati u to da Velež igra van Mostara.

- To bi bila najveća bruka. Ne znam konkretno o kakvim se problemima radi, nisam upoznat, tema je osjetljiva, ne mogu se upustiti u detaljnije komentarisanje - kazao je Bajević.

Marić: To se ne smije desiti

Nekada jedan od najboljih golmana svijeta i Veležova „jedinica" Enver Marić ne vjeruje da će se obistiniti crne prognoze, ali se slaže da je situacija alarmantna.

- To se ne smije i ne može dogoditi. U klubu znaju kakve sve probleme imaju, ti problemi postoje, ne samo u Mostaru. Pogledajte samo kako se sudi protiv Veleža, to je sramota. No, jedno je sigurno, Velež ne smije i ne može ići iz Mostara - smatra Marić.

Oručević: Nepravda kakve na planeti nema

Saša Oručević, glumac Narodnog pozorišta Mostar i portparol Kluba skakača u vodu Mostari, ističe da bi bila velika sramota da Velež igra utakmice van Mostara.

- Ali, cjelokupna politika u BiH nije ništa uradila da se Veležu pomogne na bilo koji način, počevši od Fudbalskog saveza, kao krovne organizacije, pa nadalje. Jednostavno, niko ne pokazuje interes za Velež koji je, očito, gurnut da se sam brine o sebi. To je poražavajuće. Velež takav odnos nije zaslužio, kao što ni cijela BiH nije zaslužila ovakav odnos prema Veležu - kaže Oručević.

Serdarević: Nepravda koju je aminovala vlast

Novinar i hroničar mostarskih zbivanja Šemsudin Zlatko Serdarević podsjeća da je Velež istjeran sa stadiona koji je koristio od 1958. godine, kad je i napravljen.

- Riječ je o gradskom stadionu kojim upravlja Grad i samim tim treba ga iznajmljivati i Veležu i Zrinjskom i svim ostalim klubovima. Danas Velež, čije je ime poznato u cijelom svijetu, igra na jednoj livadi, takoreći, van Mostara. Takva nepravda nije zabilježena na cijeloj zemaljskoj kugli i što je još žalosnije, sve je to aminovala vlast i jednih i drugih. Njihovom zajedničkom akcijom Velež trpi - smatra Serdarević.

Čupina: Ne mogu vjerovati da Velež ne igra u svom gradu

Ugledni advokat, sportista i SBB-ov zastupnik u Federalnom parlamentu Faruk Ćupina navodi da cijela priča o Veležu pokazuje kontinuitet neodgovornosti postojećih vlasti u pogledu samog sporta.

- Generalno rečeno, loš odnos prema svim osnovnim strukturama jednog društva pokazuje se i lošim odnosom prema sportu, u konkretnom slučaju prema simbolu ovog grada, nečega što se desetljećima pronosilo kroz Mostar. Najblaže rečeno, to je tužno. I ne mogu povjerovati da mostarski Velež ne može u svom Mostaru igrati utakmice – naglašava Ćupina.

IZVOR: http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.