Skijaski skokovi
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Skijaski skokovi
U 19 h pocinje takmicenje u Norveskoj, Trondheim, pobjednik kvalifikacija je bio Piotr Zyla 134.5 m ispred Jurij Tepesa 134.5m, vecina takmicara iz vrha je propustila skokove osim Krafta koji je skocio 139m
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Da, to sam gledao jutros, Wellinger i Eisenbichler su ostali bez prve serije, mislim još jedan od ovih boljih, ne mogu se sad sjetit'. Damjan je jedva uletio među 50.
-
- Kontakt:
Ma Svabe osim Freunda su losi skroz pred kraj sezone i Freitag isto padne psihicki razocara se previse valjda ocekuje i onda nulaDukeOfWellington je napisao/la:Da, to sam gledao jutros, Wellinger i Eisenbichler su ostali bez prve serije, mislim još jedan od ovih boljih, ne mogu se sad sjetit'. Damjan je jedva uletio među 50.

- OnlyUnited
- Kontakt:
Freitag je relativno mlad. Sigurno ogroman potencijal, al' trebat ce mnogo raditi sa Schusterom da bi dobio na konstantnosti. I Freund je tek od prosle godine poceo da se formira kao top skakac.
- Ed Woodward for Prime Minister !
-
- Kontakt:
Naravno da je potencijal to stoji on je 3 godine mladji od Freunda takodjer ima i 5 pobjeda u svjetskom kupu, kazem da psihicki padne a i to ce uskoro savladat sa Schusterom...i Welinger je mlad i velik potencijal, ja od njega dosta ocekujem u skorije vrijemeOnlyUnited je napisao/la:Freitag je relativno mlad. Sigurno ogroman potencijal, al' trebat ce mnogo raditi sa Schusterom da bi dobio na konstantnosti. I Freund je tek od prosle godine poceo da se formira kao top skakac.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Jutros u kvalifikacijama bez ikakvih problema, u kombinaciji možda 2-3 prekida, a sad propast, možda ponovo ništa neće biti od druge serije.
Evo komentator isto priča
Evo komentator isto priča

- OnlyUnited
- Kontakt:
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čisti telemark na ovoj dužini, a ocjene 18.5. Ovo je moralo biti 19.5 i 20.0.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Pokraden, cudno, ja mislio Prevc (citaj Peterka) u pitanju. 
Bgm Kraft ima ozbiljnu prednost.

Bgm Kraft ima ozbiljnu prednost.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 12 mar 2015, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
- DukeOfWellington
- Kontakt:

Vidi Krafta što se ubacio u formu kad je najbitnije

-
- Kontakt:
Al ne zaboravi da su zadnja dva takmicenja letovi gdje je Kraft dosta tanji od Prevca i Freunda a danas je odlican i samo cudo ga moze skinut s prve pozicije lagano uzima ovoDukeOfWellington je napisao/la:![]()
Vidi Krafta što se ubacio u formu kad je najbitnije
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nije ni Kraft bio loš u Kulmu, odma iza Freunda, a znamo da ga nije bilo u Vikersundu. Freund jest generalno bolji od njega ali kad je ovaj u formi onda ništa nije nemoguće. Mislim da Freund ne želi da ima više od 40 bodova zaostatka prije Planice i da će na tome morati raditi u Oslu, a danas drugim mjestom smanjiti štetu.
-
- Kontakt:
slazem se s tobom da ce ici na to danas i drugo mjesto mu je dobro bit ce minus 45 mada ce vikend dosta toga odluciti u Oslu ako i tu Kraft recimo pobjedi Planica ce biti formalnostDukeOfWellington je napisao/la:Nije ni Kraft bio loš u Kulmu, odma iza Freunda, a znamo da ga nije bilo u Vikersundu. Freund jest generalno bolji od njega ali kad je ovaj u formi onda ništa nije nemoguće. Mislim da Freund ne želi da ima više od 40 bodova zaostatka prije Planice i da će na tome morati raditi u Oslu, a danas drugim mjestom smanjiti štetu.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ak' ovako ostane, i u Oslu mozda zamjene pobjednicke pozicije, bit ce knap u Sloveniji.
Off ev citam Hayboecku ukrali pola metra.
(oprostite morao sam).
Freund pobjednik, Kraft opasno podbacio. Mislim da je skoro sve jasno sto se svjetskog kupa tice.
Inace, zanimljivo, Freund nakon Bischofshofena samo 2x bez pobjednickog postolja, ona diskvalifikacija i jednom 4.

Off ev citam Hayboecku ukrali pola metra.

Freund pobjednik, Kraft opasno podbacio. Mislim da je skoro sve jasno sto se svjetskog kupa tice.
Inace, zanimljivo, Freund nakon Bischofshofena samo 2x bez pobjednickog postolja, ona diskvalifikacija i jednom 4.

Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 12 mar 2015, 21:08, ukupno mijenjano 3 puta.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
E baksuzluka, bezveze.
wow! nisam siguran da li mu je vez pukao u zraku ili pri doskoku
bilo kako bilo svaka mu čast, većina skakača bi slomila vrat da im se tako nešto desi
a freund je svakako najbolji ove sezone, bilo bi nepravda da ne uzme svjetski kup
bilo kako bilo svaka mu čast, većina skakača bi slomila vrat da im se tako nešto desi
a freund je svakako najbolji ove sezone, bilo bi nepravda da ne uzme svjetski kup
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Rekao bih da je popustio vez 2-3 sekunde prije doskoka. Sličan baksuzluk kao i Freundov sa nepravilnom opremom s tim da je 9. mjesto bolje nego ništa. Ipak, u ovom dijelu sezone ovo je za Freunda prilika kakvu ne smije propustiti.
-
- Kontakt:
Nista nije sigurno kao sto smo i vidjeli, uglavnom da nije imao nikakvih povreda, kao sto rece opet je bolje 9 nego nista kao Freund sada slijedi vikend i 200 bodova sva tri su tu negdje i preokreti su moguci, gledam Freund od novogodisnje turneje gdje je bio ocajan za njegov kvalitet al to je pritisak koji je imao posto Nijemci toliko to zele, od tada je samo dva puta bio van pobjednickog postolja, ogroman broj pobjednickih postolja i 7 pobjeda do sada je odlicnoDukeOfWellington je napisao/la:Rekao bih da je popustio vez 2-3 sekunde prije doskoka. Sličan baksuzluk kao i Freundov sa nepravilnom opremom s tim da je 9. mjesto bolje nego ništa. Ipak, u ovom dijelu sezone ovo je za Freunda prilika kakvu ne smije propustiti.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Freund je i prošle sezone počeo da skače vrhunski nakon 4HT. Ako ove sezone uzme veliki globus vjerujem da će naredne godine 4HT biti njegov primarni cilj obzirom da nema ni NSP ni OI, samo SP u letovima na kojem će braniti titulu.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sara Takanashi došla do pobjede u zadnjem takmičenju SK za dame u Oslu, dok je Daniela Iraschko-Stolz petim mjestom očekivano odbranila 89 bodova prednosti ispred Japanke i tako osvojila svoj prvi veliki kristalni globus.
Vjetra u Oslu skoro da nije ni bilo, bez jednog jedinog prekida održane su obje serije i to nas svakako raduje pred muška takmičenja u naredna dva dana.
Vjetra u Oslu skoro da nije ni bilo, bez jednog jedinog prekida održane su obje serije i to nas svakako raduje pred muška takmičenja u naredna dva dana.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.