Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Batko
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Batko » 09 mar 2015, 12:09

Vjerovatno ga nisu uzeli iz principa..

Ovako je igrao i u Turskoj...Zvaljao lopte i solirao, masa promasenih suteva i izgubljenih lopti. Bas zbog toga su izgubljene one utakmice protiv Turske i Italije, ko je gledao vidio je....

Mlad je i u dobrom klubu, nadam se da ce ga nauciti neke stvari jer ovako ispada sma sebi najveci neprijatelj...

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 09 mar 2015, 13:01

Nedim Djedovic 24 p za 21 min.

ako je Musa toliko solirao otkud mu 6 asistencija....mozda je i bolje sto nije prosao, ovo ce mu samo pojacat motivaciju, sad nek jos vise zapne i ispravi mane. vec pominjah neke stvari na kojima treba radit, ne znam samo kakvo je trenersko osoblje cedevite.
Bravo za Sikirasa.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 mar 2015, 13:58

I ja mislim da je za njega bolje sto nije prosao.....

ferida
Kontakt:

Post Postao/la ferida » 09 mar 2015, 14:14

Koliko mogu zakljuciti svi prednji komentari (ili vecina njih) su na osnovu procitanih natpisa u medijima. ja sam slucajno prisustvovao pomenutoj all-star utakmici i samo mogu reci da se pogleda i procita tekst na portalu trica.hr koji bukvalno elaborira sva dogadjanja uzimajuci u obzir cinjenicu da je Musa kao prvi pik predhodne veceri izabran u all-star ekipu. i napomena da je igrac o kome se pise upravo nas Musa.
izvinjavam se ako mozda i nisam objektivan ali ko zna za sto je ovo dobro (cut ce se ;) ). sve cestitke Njegosu.

ferida
Kontakt:

Post Postao/la ferida » 09 mar 2015, 14:23

ili jos bolje procitati komentare strucnjaka na stranici KKCedevita koji su pratili kompletna dogadjanja vezana za Jordan Camp.

ferida
Kontakt:

Post Postao/la ferida » 09 mar 2015, 14:24

ili jos bolje procitati komentare strucnjaka na stranici KKCedevita koji su pratili kompletna dogadjanja vezana za Jordan Camp.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 mar 2015, 14:48

Imamo mnogo sjajnih mladih košarkaša, ali ko je po vama najbolji ili koji će sigurno biti igracina? Ovi koji još nisu igrali za A reprezentaciju. Nekako po meni Atic izgleda najsigurniji.

Atic, Djedovic, karahodzic sulejmanovic musa sikiras itd...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 mar 2015, 14:51

ferida je napisao/la:ili jos bolje procitati komentare strucnjaka na stranici KKCedevita koji su pratili kompletna dogadjanja vezana za Jordan Camp.
davaj link.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 09 mar 2015, 17:31

Što reći nakon All star Jordan brand clasica u Domu Dražena Petrovića? Igrali su dečki 99. godište iz cijele Europe. Desetorica najboljih na jednoj strani u sivim majicama protiv desetorice u crnim majicama, ostali sjede u plavim foteljama na parketu, hebiga nije išlo. Utakmica na kadetskom nivou, i je i nije. Dvorana? Popunjena jedva jedna trećina kao da je ovaj najprestižniji turnir za mlade košarkaše svaka tri mjeseca u Zagrebu, pa je ljudima dosadilo više ići gledati. Novinara? Dva… možda! Na klupama ispod koševa neki likovi iz nekog saveza u Jordanovim trenirkama, razgulili se frajeri po stolcu, jedan se preljeva preko njega i gleda u publiku jer on je zvjezda NU MENE, a klub mu se zatvara zbog milijunskih dugovanja jer spizdili su lovu i dužni su Bogu i vragu. Drugi ne skida oči s mobitela i pita se koju ću Gospu gledati, dosadno je. Taj drugi vedri i oblači mlade reprezentativce Hrvatske po birtijama. Ali, profitirali su, jakne, tenisice, trenirke, čarape, gaće, majice….. ostalo je sve nebitno. S druge strane stručni stožer nekog kluba preko Save, dečki u istim trenirkama, vrh karijere jebote….. Pitam se kao i sva malobrojna publika tko je taj ko je izabirao 10 ticu najboljih koji će otputovati u New York 17. travnja. Ili ima mrenu na oku, ili je lud, ili je jadnik morao.

Dakle, sve u svemu, na Balkanu ništa novog rekao je Bora Čorba odavno, daj hrvatima lovu, nema frke spičkat će je jer nije njihova! Daj im ulogu da odlučuju, prodat će ti muda pod bubrege, garant. Zbog toga je i ova All star utakmica završila hukom čuđenja s tribina kada je jedan naš ostao na strani onih koji ne idu u Ameriku, a svi su ga očekivali, a taj jedan, imao je bar 20 odličnih asistencija, 16 koševa i preko deset skokova i u obrani i u napadu. Ovaj drugi, imao je dva koša i tri put je jedva preveo loptu i ide, no među ostatkom koji nisu All star bilo je barem petorica boljih.

U jedno sam siguran, uspjeli su i Jordanu prodati maglu kad nisu mogli prošle godine. Žalosno i sramotno, no ne i neočekivano. Mislim da više neće biti partneri, mislim da više neće biti čarapa i gaća.

http://www.trica.hr" onclick="window.open(this.href);return false;
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 09 mar 2015, 19:06

Lotus je napisao/la:sa hrvatskog foruma
Ako je Musa ovih dana trenirao kako je sinoć igrao nikakvo čudo da nije medju 10. Dečko nije niti jednom istrčao sprint povukao kontru i slično, obranu nije niti pokušao igrati, svaka lopta mora prvo njemu u ruke pa dok ju on " izvalja" prodje pola napada. Sto bi rekli kad njemu daš loptu "mrtva je". U 3 min prve četvrtine imao je 3 faula jer mu noge ne rade pa je rukama zaustavljao igrača i nastala je panika. Do zadnje četvrtine imao 6 poena i onda je krenuo sam igrati da to popravi što je i uspio iz veoma lošu statistiku tj potrošenih lopti za tih 16 koševa. Jedini je igrao cijelu zadnju četvrtinu od svoje ekipe vjerovatno da popravi loš dojam do tada ali očito nije uspio. Mali Jordano je i sam bio šokiran što je prošao jer statistički gledano loše je odigrao ali se jako trudio , trčao. gradio, igrao obranu na vrijeme davao pas sve u svemu solidnoi prednost mu je bila sinoć to što su samo njih dvojica bili te visine ostalo sve dvometraši Bajo od naših ostavio najbolji dojam nakon prve četvrtine 7 poena u nekoliko skokova pa mu pukla arkada i onda je malo usporio.Šteta za Nikića da nije bio medju 20 jer nisam vidio niti jednog njegove visine ali očito da to nije bilo dovoljno. I ja se nadam da ga do neće zakočiti u daljnjem radu iako je sinoć bio jako utučen i u suzama kad nije upao medju 20. Većina tih klinaca su tamo i trebali biti po mom vidjenju ali bilo je i par zalutalih i izgledom i igrom.
Po njihovom onda ne igra igru za momka statiska da je bio i sigurno jeste najbolje kadet Europe bez dileme ikakve, imao je 6 asistencija koliko mogu da vidim na nekim statistikama a po njihovom ispadne da je trebao od 16 poena svaki pretvoriti u asistenciju. Ako neki igrac ima 16 poena i 6 asistencija ne vidim razlog da taj igrac bude toliko kritikovan sto se tice odbrane jer lako je staviti bilo kakvog igraca sa dobrom fizickom spremom da odigra kvalitetnu odbranu i vrsi presing na odredjenog igraca ali treba biti m*dan i zabiti 16 poena i jos plus tome dodati 6 asistencija e to se zove talenat i veliki potencijal. Ovdje je bio neki propust u rukovodstvu ovog kampa jer ovakao nesto uciniti mladom igracu za mene je katastrofa ali ja se nadam da ovo Dzanana Musu nece ni trunak unazaditi vec da ce mu dati samo jos veci motiv za jos jacim radom. Vecina ovih igraca sto odu na ovaj kamp sigurno nikad vise ni nece osjetiti americki parket jer se zna kako su dosli do tamo a kod NBA timova tu nema nikakve "stele" vec timovi gledaju kvalitet a Musa ce ga imati sigurno ako ovako nastavi trenirati.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 12 mar 2015, 14:12

Bh. košarkaš i član OKK Spars našao se u rosteru ekipe Svijeta za utakmicu Nike Hoop Summit, koja će se odigrati u Portlandu u Oregonu 11. aprila, javlja portal Klix.ba.

Buza je predstavljen kao veliki talent, košarkaš koji itekako zna pogađati obruč i koji ima dobar osjećaj za igru. Ukoliko Buza pruži dobru partiju, mogao bi se naći u prvoj rundi NBA drafta ove godine.

Osim Buze, u rosteru su George de Paula (Pinheiros, Brazil), Cheick Diallo (Our Savior New American H. S. , New York/Mali), Skal Labissiere (Reach Your Dream Preparatory Academy (Tennessee/Haiti), Thon Maker (Orangeville Prep, Ontario/Australia), Jamal Murray (Orangeville Prep, Kanada), Federico Mussini, (Reggio Emilia, Italija), Stefan Peno (Barcelona, Srbija), Ben Simmons (Montverde Academy, Forida/Australija), Tai Wynyard (Rangitoto College, Novi Zeland) i Zhou Qi (Xinjiang Flying Tigers, Kina).

Bh. košarkaš i član OKK Spars Nedim Buza nastupit će za selekciju Svijeta u utakmici protiv mladih američkih košarkaša. Radi se o Nike Hoop Summitu, koji organizuje kompanija Nike u Portlandu u Oregonu 11. aprila ove godine. Buza je u razgovoru za portal Klix.ba rekao nešto više o samom takmičenju, a otkrio je i svoja očekivanja od ove značajne prilike koja mu je ukazana.

Nedim Buza za Klix.ba: Nike Hoop Summit je prilika da se predstavim NBA skautima Nedim Buza Buza je pojasnio o kakvom se zapravo takmičenju radi.

"Utakmicu organizuje kompanija Nike. Oni biraju igrače za koje smatraju da su talentovani, kako u SAD-u, tako i u ostatku svijeta, dakle, igraju Amerikanci koji su završna godina srednje škole protiv tima Svijeta", izjavio je Buza.

Bh. košarkaš će ovu priliku iskoristiti da se što bolje predstavi velikom broju skauta i NBA menadžera.

"Bit ću sedam dana u SAD-u. Pet dana ću trenirati sa selekcijom Svijeta, dva puta dnevno, a treninge će pratiti skauti i NBA menadžeri svih timova. To je veoma važno jer mi omogućava da se predstavim u najboljem svjetlu. Oni će doslovno pratiti svaku sitnicu, svaki detalj. Šesti dan je na rasporedu utakmica", rekao je košarkaš OKK Spars.

Buza se nada da će u SAD-u odigrati dobro i iznenaditi one koji ga budu gledali.

"Tamo dolazim kao malo poznat, manje me prate jer igram u našoj ligi. To može biti i dobro, jer imam priliku da iznenadim. Iskreno, ne nadam se prvoj rundi NBA drafta, ali bih volio da budem izabran", kazao je Buza.

Kao i svakom košarkašu, cilj mu je odlazak U NBA.

"Nemam neki poseban tim, najvažnije je napraviti taj veliki korak i otići u NBA", jasan je bio 19-godišnji košarkaš.

Sezonom u klubu je zadovoljan.

"Zasad je sezona odlična, prvi smo na tabeli. U posljednje vrijeme smo malo pali u formi, ali se nadam da ćemo to ispraviti. Ipak, već smo osigurali Ligu 6, a cilj nam je da osvojimo prvenstvo BiH. Najveći konkurent je Igokea, vidjet ćemo možemo li se nositi s njima", završio je Buza.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

LUTVO
Kontakt:

Post Postao/la LUTVO » 12 mar 2015, 16:53

Bassha je napisao/la:Bh. košarkaš i član OKK Spars našao se u rosteru ekipe Svijeta za utakmicu Nike Hoop Summit, koja će se odigrati u Portlandu u Oregonu 11. aprila, javlja portal Klix.ba.

Buza je predstavljen kao veliki talent, košarkaš koji itekako zna pogađati obruč i koji ima dobar osjećaj za igru. Ukoliko Buza pruži dobru partiju, mogao bi se naći u prvoj rundi NBA drafta ove godine.

Osim Buze, u rosteru su George de Paula (Pinheiros, Brazil), Cheick Diallo (Our Savior New American H. S. , New York/Mali), Skal Labissiere (Reach Your Dream Preparatory Academy (Tennessee/Haiti), Thon Maker (Orangeville Prep, Ontario/Australia), Jamal Murray (Orangeville Prep, Kanada), Federico Mussini, (Reggio Emilia, Italija), Stefan Peno (Barcelona, Srbija), Ben Simmons (Montverde Academy, Forida/Australija), Tai Wynyard (Rangitoto College, Novi Zeland) i Zhou Qi (Xinjiang Flying Tigers, Kina).

Bh. košarkaš i član OKK Spars Nedim Buza nastupit će za selekciju Svijeta u utakmici protiv mladih američkih košarkaša. Radi se o Nike Hoop Summitu, koji organizuje kompanija Nike u Portlandu u Oregonu 11. aprila ove godine. Buza je u razgovoru za portal Klix.ba rekao nešto više o samom takmičenju, a otkrio je i svoja očekivanja od ove značajne prilike koja mu je ukazana.

Nedim Buza za Klix.ba: Nike Hoop Summit je prilika da se predstavim NBA skautima Nedim Buza Buza je pojasnio o kakvom se zapravo takmičenju radi.

"Utakmicu organizuje kompanija Nike. Oni biraju igrače za koje smatraju da su talentovani, kako u SAD-u, tako i u ostatku svijeta, dakle, igraju Amerikanci koji su završna godina srednje škole protiv tima Svijeta", izjavio je Buza.

Bh. košarkaš će ovu priliku iskoristiti da se što bolje predstavi velikom broju skauta i NBA menadžera.

"Bit ću sedam dana u SAD-u. Pet dana ću trenirati sa selekcijom Svijeta, dva puta dnevno, a treninge će pratiti skauti i NBA menadžeri svih timova. To je veoma važno jer mi omogućava da se predstavim u najboljem svjetlu. Oni će doslovno pratiti svaku sitnicu, svaki detalj. Šesti dan je na rasporedu utakmica", rekao je košarkaš OKK Spars.

Buza se nada da će u SAD-u odigrati dobro i iznenaditi one koji ga budu gledali.

"Tamo dolazim kao malo poznat, manje me prate jer igram u našoj ligi. To može biti i dobro, jer imam priliku da iznenadim. Iskreno, ne nadam se prvoj rundi NBA drafta, ali bih volio da budem izabran", kazao je Buza.

"Nemam neki poseban tim, najvažnije je napraviti taj veliki korak i otići u NBA", jasan je bio 19-godišnji košarkaš.

"Zasad je sezona odlična, prvi smo na tabeli. U posljednje vrijeme smo malo pali u formi, ali se nadam da ćemo to ispraviti. Ipak, već smo osigurali Ligu 6, a cilj nam je da osvojimo prvenstvo BiH. Najveći konkurent je Igokea, vidjet ćemo možemo li se nositi s njima", završio je Buza.
teško brate teško, nisi ti jš kalibar ni za neke osrednje evropske lige a tek NBA...
Mustafa Hukić
1951-1999

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 mar 2015, 18:31

Sretno Buza!

Drugi Nedim je danas potpisao novi ugovor sa Barcelonom.

slika

:bih: :bih:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 12 mar 2015, 19:05

LUTVO je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Bh. košarkaš i član OKK Spars našao se u rosteru ekipe Svijeta za utakmicu Nike Hoop Summit, koja će se odigrati u Portlandu u Oregonu 11. aprila, javlja portal Klix.ba.

teško brate teško, nisi ti jš kalibar ni za neke osrednje evropske lige a tek NBA...
Zasto tesko, momak je izabran od strane skauta u skupinu igraca nakon koje ce se birati oni najbolji da idu u SAD. Ako je izabran kao potencijalni igrac ekipe Svijeta znaci da su skauti primjetili da ima nesto u svojoj igri. Ja mislim da Buza jos nije zakasnio za prvim vecim iskorakom u svojoj karijeri i ovo ce mu biti sansa da se ako nista vise proda u neki bolji europski klub od Sparsa gdje ce napredovati i skupljati iskustvo sa vecim utakmicama.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 15 mar 2015, 09:11

Buza u pobjedi SPARSa imao ucinak od 22p(7/11 iz igre, 2/6 za tri ), 12sk (1 of) i 6 ast
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 mar 2015, 10:27

oš jedan mladi centar u Olimpiji
Amar Mehić još jedan Bosanac u Olimpiji
Piše: M. Šljivak Jučer, 23:28
Mladi košarkaš Amar Mehić još je jedan u nizu mladih bh. košarkaša koji igra u Sloveniji.

Ovaj mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine velika je nada ljubljanske Union Olimpije, ali i reprezentativne bh. košarke koja je u velikom usponu.

Amar je s 13 godina pojačao Olimpiju, a otkako je došao u ljubljanski klub pruža zaista fantastične partije. Na Međunarodnom turniru u italijanskoj Imoli izabran u najbolju petorku turnira, a Olimpija je osvojila drugo mjesto.

Mehić igra na poziciji centra. Visok je 205 centimetara i predviđa mu se zaista fantastična karijera.

Prije odlaska u Olimpiju, mladi centar je nosio dres OKK Čelik i KK Žepče, a u prvenstvu BiH je prosječno bilježio 15,7 poena i preko 16 skokova po meču.

Buduci Slovenac po davno oprobanom receptu velikog patriote Enesa Trnovcevica :clap:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 mar 2015, 10:46

kako ako je reprezentativac BIH :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 mar 2015, 10:55

legenda reala je napisao/la:kako ako je reprezentativac BIH :?:
Kad je to nastupio za BiH?Znaci on je reprezentativac BiH isto ko ti i ja..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 mar 2015, 11:01

Pa ne znam, ja nikad nisam čuo za njega pa pitam, odakle ovim ss-ovcima da je bh reprezentativac, valjda tekst po nalogu Enesa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 mar 2015, 11:06

legenda reala je napisao/la:Pa ne znam, ja nikad nisam čuo za njega pa pitam, odakle ovim ss-ovcima da je bh reprezentativac, valjda tekst po nalogu Enesa
Ma momka nema u roamingu, Bog sami zna odakle su ovog izvukli...
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.