Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: Manchester United FC
Tesko da se dovede Klop, jer cekat ce se sa Gaalom ukoliko ekipa bude nadomak lp do kraja sezone, eventualno zavrsi na 4. mjestu (nekim cudom).
Samo ga los rezultat uz ovaj tezak raspored (iako sumnjam) mogu ranije otjerati sa klupe.
Teze Klop iz razloga sto ako kojim slucajem odluci napustiti BVB, biti ce trazena roba. United ima opciju jedino da u narednih mjesec/dva dozivi pomenute blamaze pa odluce angazovati ovog strucnjaka, u protivnom ostaje i iduca sezona pod istim kormilom, uz naravno upumpavanje dodatnih miliona u jacinu kadra.
Samo ga los rezultat uz ovaj tezak raspored (iako sumnjam) mogu ranije otjerati sa klupe.
Teze Klop iz razloga sto ako kojim slucajem odluci napustiti BVB, biti ce trazena roba. United ima opciju jedino da u narednih mjesec/dva dozivi pomenute blamaze pa odluce angazovati ovog strucnjaka, u protivnom ostaje i iduca sezona pod istim kormilom, uz naravno upumpavanje dodatnih miliona u jacinu kadra.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Dajte nam anketu "Jeste li za odlazak van Gaala?" Rio ti si moderator, reaguj. 

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Predviđam tročetvrtinsku većinu i ubjedljivu pobjedu zdravog razuma ukoliko se pojavi takva anketa.Cartman je napisao/la:Dajte nam anketu "Jeste li za odlazak van Gaala?" Rio ti si moderator, reaguj.

Tulipan OUT!
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Cak i da izbori top 4 ja bi dobro razmislio treba li ga zadrzat.AlanSmith14 je napisao/la:Predviđam tročetvrtinsku većinu i ubjedljivu pobjedu zdravog razuma ukoliko se pojavi takva anketa.Cartman je napisao/la:Dajte nam anketu "Jeste li za odlazak van Gaala?" Rio ti si moderator, reaguj.![]()
Tulipan OUT!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nema se tu šta razmišljat', futurista out što prije.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Slijedi utakmica sezone protiv Spursa. Suspenzijom ADM, Mata bi trebao dobiti mjesto, mozda u 4312 ispod Rooneya - Wilsona. Sredina Carrick - Blind - Ander, u protivnom ocekujem vec vidjeni scenario.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- majestic24
- Kontakt:
Apsolutno se slazem.Cartman je napisao/la: Cak i da izbori top 4 ja bi dobro razmislio treba li ga zadrzat.
1. 99% navijaca su govorili da mu nece zamjeriti ako neosvoji Premiership jer je ekipa u fazi stvaranja,uigravanja. No medjutim,nakon loseg starta,uvezali smo oni 8-9 utakmica bez poraza,ali onda na neko iznenadjenje poceo je sa nekim izmjenama i rotaciom u ekipi sto neme nikakve veze za zdravim razumom. Rooney u vezni red,herrera non stop na klupi,di maria kao poluspica i poceli smo zaostajati za vodecim. Da nismo imali par kikseva zbog kojih je krivac izrazito gaal,sad bi bili u borbi sa chelseajem.
2. Vec nekoliko godina nemozemo doci do trofeja FA kupa,imali smo priliku ove godine ali smo ispali od yebenih retarda iz londona koji nas nisu dobili na old traffordu vec godinama do neki dan. Uz to treba napomenuti i blamazu od onog nizeligasa u carling kupu.
Sa osvajanjem 4 pozicije,uz katastrofalnu igru nasih igraca i sve sto je radio ove sezone i na koji nacin,Van Gaal NIJE OPRAVDAO ono za sta je dovoeden. Ekipa nije napravila nikakav pomak u igri tako da mi nista nebi izgubili ako bi na kraju sezone dosao novi trener. Ako se ima prilika dovesti Ancelotija koji ce vjerovatno dobiti otakz u realu,to treba odmah uraditi. Takodjer ,nebih bio nezadovoljan da dovedemo jednog od ovih mladjih trenera kao sto su Kloop,Simeone pa i Laurent Blanc. Pokazao je ovaj zadnji da sa dobrim igraca moze sve a Manchester United definitivno ima odlicne igrace
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- eric_cantona
- Kontakt:
Ne slazem se da je greška što je herrera na klupi. Ne unosi sigurnost u vezni red. Previše je nesiguran kad dobije loptu, i ne sudjeluje u dodavanjima kako se od njega očekuje, baš naprotiv, gubi glupe lopte, ponekad i u odlučujućim trenucima. On može i mora puno bolje. Igrač tipa pogba, gundogan, ili strootman bi unio malo čvrstine u vezumajestic24 je napisao/la:
1. 99% navijaca su govorili da mu nece zamjeriti ako neosvoji Premiership jer je ekipa u fazi stvaranja,uigravanja. No medjutim,nakon loseg starta,uvezali smo oni 8-9 utakmica bez poraza,ali onda na neko iznenadjenje poceo je sa nekim izmjenama i rotaciom u ekipi sto neme nikakve veze za zdravim razumom. Rooney u vezni red,herrera non stop na klupi,di maria kao poluspica i poceli smo zaostajati za vodecim. Da nismo imali par kikseva zbog kojih je krivac izrazito gaal,sad bi bili u borbi sa chelseajem.
Ono što se vidi iz aviona je da su igrači totalno van forme, od herrere, di marie, mate, valencie, januzaja, van persia, falcaa se očekuje da znaju šta rade, a ne da se od njih lopta odbija kao od nekog kvazi stopera iz bh premier lige.
blind se također previše bavi defanzivom jer je obrana na razini petogodišnjaka iz vrtića, i sve je u raspadu, da nije povremenog ludog starta roja, i pomoći blinda i ostalih, te fenomenalnog de Gee, sezona bi bila još veća katastrofa.
Zbrojeno, Young pozitivno iznenađenje, Rooney odigrao pošteno do sada, De gea odličan, Fellaini silom prilika gurnut u prvi plan ali odigrao korektno. Za ostale se ne može ništa pretjerano pozitivno naći.
Nemoguće je očekivati da sa 4 igrača koji igraju dobro/solidno i sa 30 njih koji igraju katastrofalno bilo šta više od trenutne pozicije. Da li je van Gaal kriv za njihovu formu/ozljede.. to je jedino pitanje koje se treba postaviti.
Po trenutnoj formi, bez pardona bih da sam u njegovoj poziciji po završetku sezone prodao/raskinuo sa: Lindegaard (zaslužio je da igra negdje, ništa nije kriv), Rafael, Jones, Evans, Mata, Valencia, Van Persie, Falcao, a značajno se pojačao na poziciji stopera (oba nova stopera, smalling i rojo zamjene), desnog beka, krilnih igrača, napadača, jer sve to šteka, pa čak i centralni vezni gdje sad ima viška igrača. Dok bih Di mariji, Januzaju, Shawu, Smallingu, Blindu i Roju dao zadatak da dokažu da su materijal za United. Previše je to igrača koji ne zadovoljavaju standarde ove sezone
prije 2 mjeseca sam bio za njegov odlazak ukoliko ne izbori top 4 međutim sad sam drugog misljenja i mislim da bez obzira dal se plasiramo u top 4 ja sam za njegov ostanak jer dolazak na ljeto novog covjeka na klupu ocekivanja navijaca ce biti kao i proslo "glavni cilj je top 4 i moramo mu dati vremena da napravi tim" a situacija s van Gaalom je drugacija stekao je iskustvo od 1 godine i upoznat sa svim timovima EPL zna sta mu treba i dovesti ce potrebna pojacanja i naravno rijesiti se pojedinaca i ocekivanja pred iducu sezonu ce biti "napad na titulu" sto sa novim trenerom ne bi bio slucaj zbog onog sto sam vec rekao ali naravno ako do nove godine United nastavi sa losim rezultatima onda nema druge nego OTKAZ
Sir Alex Ferguson 1999“At the end of the game you’re going to be six feet away from that trophy, and that’s the closest most of you will ever get to it.Don't you dare come back in here without giving it 100%
20 league titles
20 league titles
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ja sam kriv za njihovu formu, ja ih treniram svaki dan.
Otkaz i ako nekim cudom izbori top4, nema price. Toliki novac je potrosio, ima dobrih igraca u timu a sve ih je uspio "ubiti" svojim taktickim zamislima i eksperimentima na lijevim pozicijama. Mi u dosadasnjem dijelu sezone smo odradili tek nekoliko odlicnih akcija, nema nikakvog pecata LvGa, imam osjecaj kao da ni on sam ne zna sta radi. Uigrava ih za - neshto a ni sam ne zna sta. Nema nikakav sistem igre, lopta kruzi i idu nabijanja, imamo posjed iz kojeg ne mozemo stvoriti nista. Rastanak na kraju sezone bez obzira na ishod je najbolji moguci potez.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Ako će se Van Gaal nogirati onda to definitivno treba uraditi odmah. Realno, jedini i glavni cilj je bio titula a mi smo trenutno u situaciji da vjerovatno nećemo biti ni u TOP4. Ne znam, nisam pametan više.Rooney88 je napisao/la:Otkaz i ako nekim cudom izbori top4, nema price. Toliki novac je potrosio, ima dobrih igraca u timu a sve ih je uspio "ubiti" svojim taktickim zamislima i eksperimentima na lijevim pozicijama. Mi u dosadasnjem dijelu sezone smo odradili tek nekoliko odlicnih akcija, nema nikakvog pecata LvGa, imam osjecaj kao da ni on sam ne zna sta radi. Uigrava ih za - neshto a ni sam ne zna sta. Nema nikakav sistem igre, lopta kruzi i idu nabijanja, imamo posjed iz kojeg ne mozemo stvoriti nista. Rastanak na kraju sezone bez obzira na ishod je najbolji moguci potez.
1946
Moze noga odmah ali ne zato sto nece uzeti titulu jer to nije ni bio cilj. Svi smo se prije pocetka slozili da je top4 krajnji cilj a kupovi bonus, iz kluba su to u vise navrata i potvrdili, jednostavno niko o tituli nije ni govorio bez obzira na trosenje.BitiSrcemVezan je napisao/la:Ako će se Van Gaal nogirati onda to definitivno treba uraditi odmah. Realno, jedini i glavni cilj je bio titula a mi smo trenutno u situaciji da vjerovatno nećemo biti ni u TOP4. Ne znam, nisam pametan više.Rooney88 je napisao/la:Otkaz i ako nekim cudom izbori top4, nema price. Toliki novac je potrosio, ima dobrih igraca u timu a sve ih je uspio "ubiti" svojim taktickim zamislima i eksperimentima na lijevim pozicijama. Mi u dosadasnjem dijelu sezone smo odradili tek nekoliko odlicnih akcija, nema nikakvog pecata LvGa, imam osjecaj kao da ni on sam ne zna sta radi. Uigrava ih za - neshto a ni sam ne zna sta. Nema nikakav sistem igre, lopta kruzi i idu nabijanja, imamo posjed iz kojeg ne mozemo stvoriti nista. Rastanak na kraju sezone bez obzira na ishod je najbolji moguci potez.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Koji su qrc onda davali onolike pare ako cilj nije bio titula?Rooney88 je napisao/la:Moze noga odmah ali ne zato sto nece uzeti titulu jer to nije ni bio cilj. Svi smo se prije pocetka slozili da je top4 krajnji cilj a kupovi bonus, iz kluba su to u vise navrata i potvrdili, jednostavno niko o tituli nije ni govorio bez obzira na trosenje.BitiSrcemVezan je napisao/la:Ako će se Van Gaal nogirati onda to definitivno treba uraditi odmah. Realno, jedini i glavni cilj je bio titula a mi smo trenutno u situaciji da vjerovatno nećemo biti ni u TOP4. Ne znam, nisam pametan više.Rooney88 je napisao/la:Otkaz i ako nekim cudom izbori top4, nema price. Toliki novac je potrosio, ima dobrih igraca u timu a sve ih je uspio "ubiti" svojim taktickim zamislima i eksperimentima na lijevim pozicijama. Mi u dosadasnjem dijelu sezone smo odradili tek nekoliko odlicnih akcija, nema nikakvog pecata LvGa, imam osjecaj kao da ni on sam ne zna sta radi. Uigrava ih za - neshto a ni sam ne zna sta. Nema nikakav sistem igre, lopta kruzi i idu nabijanja, imamo posjed iz kojeg ne mozemo stvoriti nista. Rastanak na kraju sezone bez obzira na ishod je najbolji moguci potez.
1946
slazem se nakon katastrofe Moyesa cilj je bio top4 ali reci mi kada bi dosao novi trener koji cilj bi mu uprava postavila top4 ili osvajanje tituleRooney88 je napisao/la: Moze noga odmah ali ne zato sto nece uzeti titulu jer to nije ni bio cilj. Svi smo se prije pocetka slozili da je top4 krajnji cilj a kupovi bonus, iz kluba su to u vise navrata i potvrdili, jednostavno niko o tituli nije ni govorio bez obzira na trosenje.
Sir Alex Ferguson 1999“At the end of the game you’re going to be six feet away from that trophy, and that’s the closest most of you will ever get to it.Don't you dare come back in here without giving it 100%
20 league titles
20 league titles
Povratak LP je primarni cilj, sve ostalo je bonus. Borba zza bilo koji trofej je odlicna stvar za ekipu ali povratak u LP je cilj i LvGu i treneru koji dodje nakon njega, ne vjerujem da ce se i iduce sezone on voditi United.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
sad pises u stilu navijaca Arsenala "LP je primarni cilj, sve ostalo je bonus" ali ovo je UnitedRooney88 je napisao/la:Povratak LP je primarni cilj, sve ostalo je bonus. Borba zza bilo koji trofej je odlicna stvar za ekipu ali povratak u LP je cilj i LvGu i treneru koji dodje nakon njega, ne vjerujem da ce se i iduce sezone on voditi United.
ostajem pri tome da sa van Gaalom cilj iduce sezone ce biti titula
a sa novim covjekom ko god on bio cilj ce biti OPET top4
20 league titles
20 league titles
Na osnovu cega cilj moze biti titula ako ne izbori ni LP recimo?
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- DukeOfWellington
- Kontakt:
On nema nikakvu šansu da ostvari taj cilj.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Možda se većina neće sa mnom složit, ali sam ja apsolutno za ostanak Van Gaala ako se izbori top 4. U suprotnom će vjerovatno i dobiti nogu.
Kako god, ne bih volio još jedno ljeto kao prethodna dva. Novi trener, nove ideje, otpisuje ove, dovodi one... i još jedna sezona ode u prazno. Ono što je Van Gaal dobro odradio, ponoviću se od ranije, je to da je poprilično kvalitetno iskoristio silne novce koje je dobio. Znači, nisu bačene pare i to je bitna stvar. Ovoj ekipi igrački ne treba puno, to sam uvjeren.
Zašto stvari ne funkcionišu na terenu - ne znam, to je apsolutno njegova odgovornost i krivica. No, ja vjerujem da ova ekipa mora proigrati i zato bih ostavio Van Gaala, jer se stvari moraju iskristalizovat do početka sljedeće sezone. Ovo ljeto bi trebalo biti daleko manje turbulentno po pitanju dolazaka/odlazaka i ekipa bi se konačno mogla kvalitetno uigrati. Plus, on je ipak menadžer koji ima neki renome i autoritet i ja vjerujem da bi se stvari trebale posložit, iako to možda trenutno izgleda nemoguće.
Dakle, ovaj finiš sezone je ključan i sve ćemo ubrzo znati. Ponavljam, ne bih želio još jedno ljeto kao prethodna dva. Plus, nije da se ima nekog prevelikog izbora i na trenerskom tržištu. Što se ovih domaćih tiče (Giggs, Neville itd.) - niko sretniji od mene da neko od njih napravi bajku kakvu bi svi mi željeli, ali čisto sumnjam da bi se iko u klubu trenutno smio upustiti u takav rizik u ovim okolnostima.
Kako god, ne bih volio još jedno ljeto kao prethodna dva. Novi trener, nove ideje, otpisuje ove, dovodi one... i još jedna sezona ode u prazno. Ono što je Van Gaal dobro odradio, ponoviću se od ranije, je to da je poprilično kvalitetno iskoristio silne novce koje je dobio. Znači, nisu bačene pare i to je bitna stvar. Ovoj ekipi igrački ne treba puno, to sam uvjeren.
Zašto stvari ne funkcionišu na terenu - ne znam, to je apsolutno njegova odgovornost i krivica. No, ja vjerujem da ova ekipa mora proigrati i zato bih ostavio Van Gaala, jer se stvari moraju iskristalizovat do početka sljedeće sezone. Ovo ljeto bi trebalo biti daleko manje turbulentno po pitanju dolazaka/odlazaka i ekipa bi se konačno mogla kvalitetno uigrati. Plus, on je ipak menadžer koji ima neki renome i autoritet i ja vjerujem da bi se stvari trebale posložit, iako to možda trenutno izgleda nemoguće.
Dakle, ovaj finiš sezone je ključan i sve ćemo ubrzo znati. Ponavljam, ne bih želio još jedno ljeto kao prethodna dva. Plus, nije da se ima nekog prevelikog izbora i na trenerskom tržištu. Što se ovih domaćih tiče (Giggs, Neville itd.) - niko sretniji od mene da neko od njih napravi bajku kakvu bi svi mi željeli, ali čisto sumnjam da bi se iko u klubu trenutno smio upustiti u takav rizik u ovim okolnostima.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.