Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Adnel
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Adnel » 07 apr 2010, 23:32

Imas li temperaturu ti ? Sta buncas bolan kakvi dokazi vidice se na sudu ,ovo juventus radi da se zaboravi njihova sezona u kojoj su izgubili od mocnog fulhama pa sad da svale sve na inter i ako od toga nema nista inter je ponos italije a zbog juventusa i milana talijani gubr jedno mjesto u ligi prvaka jesam li u pravu ? Demantuj me ako nisam.
Samo jedan klub Velež Mostar

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 07 apr 2010, 23:33

Zna stari koji je najbolji klub u Itali..sto nisi povukao nanjega :D...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 apr 2010, 23:35

Adnel je napisao/la:Imas li temperaturu ti ? Sta buncas bolan kakvi dokazi vidice se na sudu ,ovo juventus radi da se zaboravi njihova sezona u kojoj su izgubili od mocnog fulhama pa sad da svale sve na inter i ako od toga nema nista inter je ponos italije a zbog juventusa i milana talijani gubr jedno mjesto u ligi prvaka jesam li u pravu ? Demantuj me ako nisam.
sam si se demantovo :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: ajd ba bjezi...neam sta raspravljat kad nisi upucen ;)

al cuce se vec :D

@google..ma to sarajevo..dresovi,ovo ono :D kazem nemam nista protiv rome...uvijek su najljepsi fudbal igrali..imam i jarana navija za romu..uglavnom roma je svima manje vise simpatican i drag klub
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 07 apr 2010, 23:38

Pa i ja se pitam posto si iz Sarajeva...da navijas za Juventus :D

Koliko ja znam u Sarajevu ima i fan klub Francesko Totti...posto ja nisam iz Sarajeva onda nisam bas 100%siguran...al sam cuo !!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 apr 2010, 23:47

nezz bgm prvi put to cujem..pitat cu ;)

a ja sam stari navijac juventusa..nema veze sarajevo tu ;) ;) ...mada ima jedna anegdota...97...igrali juve i dortmund finale Lp..a dan poslije sarajevo i zeljo finale kupa..i juve u plavim dresovima igro......a ja jos mlad,dijete :) ....pa reko haj sta fali i dortmund da uzme :D :D mada mi je poslije bgm krivo bilo dok sam gčedo dodjelu pehara..jes zivota mi..mislim i ranije sam ja juve simpatisao,to su poceci bili...a kasnije je to preraslo u ljubav koja nema cijenu..ja zivim za juventus

s obzirom na okolnosti(rat) i sve to..mogu rec da sam dugo navijac juventusa..pogotovo sto vecina moje generacije tamo oko 99-2000 je pocela to pratit..al sta cu meni stari bolesnik fudbala...od 96 ja sam na kosveu i volim fudbal..tako da sam rano i juventus zavoli na odnosu ostalih ;) ;) a naravno i sarajevo

eto to je moja neka licna prica :D :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 07 apr 2010, 23:57

ti kad si navijao za Juve ja imo 3 godine :lol:

najbolja generacija ikad 2000, jedan je David.. nikad se nece rodit neko poput njega!!

@Adnel prijatelju, Juve je tek danas ( zvanicno ) rekao da ce pokrenut istragu protiv intera i Calciopolija.. a vas je sredio Moggi ;)
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 07 apr 2010, 23:58

Ma ok,samo malo zezanje je ono bilo za Interov dresa..posto vidim da hin mnogo volis :D!!!!
---------------------------
Roma u trci za Urugvajskom zvjezdom:
Kako se pise u mnogobrojnim Italijanskim medijima napadac Newella Joaquin Boghossian bice prvo pojacanje Rome za sledecu sezonu,ovaj 197cm visoki napadac postigao je 14 golova na 27 utakmica a mnogi klubovi su pokazali interesovanje među kojima je Bayer Levekusen i Aston Villa.Prema navodima stampe Roma bi mogla da dovede 22 godisnjeg napadaca za sumu od oko 4m eura.
----------------------
Ovo je dobra vijest...jos kad bi mogli da kome utrpamo onoga Batistu,jos kad bi koju marku dobili zanjega to bi bilo odlicno!!!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 apr 2010, 00:07

samo da ne bude ko carew ili nonda :) ;)

roma je uvijek finu ekipu imala..al kratku klupu..sto se cesto znalo pokazat kao presudno

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 08 apr 2010, 00:11

Ok pokrece juventus i vidicemo presudu.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 08 apr 2010, 01:46

Evo tog mladog sto se pise da najvjerovatnije prelazi u Romu Joaquin Boghossian...bice izgleda nekog hajra odnjega....napokon je Roma opet pocela da dovodi igrace iz Juzne Amerike jer tamo ima fenomanalnih talenata!!!!!
[youtube][/youtube]

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 08 apr 2010, 01:48

i mi cemo dovest Rodrigueza iz Banfielda.. 18 godina, Kolumbijac.. dovoljno reci da je prosle sezone donio Banfieldu prvu titulu u historiji.. prvu godinu ce ici u Bari na posudbu da malo stekne iskustva u Serie A, a od narede u Juve..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 08 apr 2010, 10:57

Adnel je napisao/la:Imas li temperaturu ti ? Sta buncas bolan kakvi dokazi vidice se na sudu ,ovo juventus radi da se zaboravi njihova sezona u kojoj su izgubili od mocnog fulhama pa sad da svale sve na inter i ako od toga nema nista inter je ponos italije a zbog juventusa i milana talijani gubr jedno mjesto u ligi prvaka jesam li u pravu ? Demantuj me ako nisam.
interovci su pricali sa sudijama,sto su nama tokom istrage vec 4 godine pojedini htjeli da prisiju a nisu uspjeli,a sad se vidi da su ovi zapravo i radili sto su nama htjeli da nametnu,samo jednak tretman za "ponos italije" hahaha ponos
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 08 apr 2010, 11:10

Joj sisoko sta peglas sta ti je ja bola navijam za Velez ne zanima me ni jedan vise klub a ti nikad nisi otisao na juventusovu utakmicu nesto naklapas bolje bi bilo da navijas za klub iz svog grada i tako se sekiras za njih nego za neki juve ili inter koji su u italiji pa bi posjecenost nase lige bila bolja.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 08 apr 2010, 16:45

Adnel je napisao/la:Joj sisoko sta peglas sta ti je ja bola navijam za Velez ne zanima me ni jedan vise klub a ti nikad nisi otisao na juventusovu utakmicu nesto naklapas bolje bi bilo da navijas za klub iz svog grada i tako se sekiras za njih nego za neki juve ili inter koji su u italiji pa bi posjecenost nase lige bila bolja.
druze ja cekam 10 godina da nasi premijer ligasi,tj,njihovi igraci pokazu na terenu nesto sto ja i moji jarani ne radimo kad igramo na rekreaciji,pa da me oduseve i da dodjem na stadion,ovako vec jednom su ih moji jarani pocjepali ,jeste na manjem terenu,nekoliko tih zvijezdica iz premijer lige,da vidis kako se pojedose,a meni smijesno,draze mi je gledat Del Piera i Ronaldinha pa makar bili miljama daleko i samo preko TV-a :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 apr 2010, 01:02

Talijani ponovno otvaraju slučaj "Calciopoli"?

TRANSKRIPTI navodnih telefonskih razgovora, koji pokazuju da su i mnogi drugi klubovi upleteni u aferu "Calciopoli" preplavili su talijanske medije, a o otvaranju nove istrage razmišlja i Talijanski nogometni savez (FIGC).

Skandalom koji je potresao Apeninski poluotok prije četiri godine najviše je pogođen bio Juventus koji je zbog namještanja rezultata izbačen u drugu ligu. Višegodišnjim je, pak, izbacivanjem iz nogometa kažnjen bivši direktor "stare dame" Luciano Moggi.

Protiv njega u Napulju traje i sudski proces, a njegovi odvjetnici sada slavodobitno tvrde kako se slučaj protiv Juventusa i njihova klijenta raspada. Tvrde i da su transkripti koji se posljednjih dana pojavljuju u medijima autentični, a pokazuju da su i čelnici drugih klubova, među kojima je i Inter, kojem je naknadno dodijeljen naslov 2006. nakon suspenzije Juventusa, nazivali povjerenika za suđenje Paola Bergama i tražili da im sude ljudi od njihova povjerenja.

Čelnici FIGC-a osluškuju što će se dalje događati u Napulju i kakvi će se novi dokazi pojaviti, a razmišljaju i o otvaranju nove istrage. Predsjednik FIGC-a Giancarlo Abete u četvrtak je javno obećao da će u eventualnoj novoj istrazi svi klubovi imati jednaki tretman, što je dan ranije u svome priopćenju zatražio Juventus.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 09 apr 2010, 03:03

Jos 2 dana do tekme,a kako navode Olimpico je vec gotov rasprodat...ocekuje se minimun nekih 60 tisuca(hiljada)navijaca,posebno ako Inter ne pobijedi Fiorentinu,onda ce najvjerovatnije bit i svih 72 tisuce(hiljada)Romanista!!!!

Mislim da je doslo vrijeme da Roma napokon preuzme lidersku poziicju na tabeli...onda samo hrabro do kraja izdrzat...!!!!

FORZA ROMA,GRANDE ROMA....FORZA FIORENTINA :d

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 apr 2010, 14:03

Farsopoli - upetljana i Roma?

Novi telefonski razgovori, ovoga puta trenera Rome, Lučana Spaletija i Bergama, sudijskog komesara.

Nova otkrića u aferi „kalčopoli“ i nove trake su izašle na površinu. Upetljana je i Roma, koja je slovila za „čist“ tim, i takođe izvukla korist nakon sloma Juventusa i odlaska u Seriju B.

Mođijevi advokati tvrde da je sada već jasno da je čitav slučaj montiran, a nova bomba je razgovor trenera Rimljana, koji je sada u Zenitu, Lučana Spaletija, sa sudijskim komesarom Bergamom.

„Ukoliko ne bude nečeg nepredviđenog izabrao sam ti sudije. Pomoćnici su Pizakreta i Grizeli, bićeš maksimalno zaštićen“, rekao je Bergamo Spaletiju.

Posle toga mu je poželeo sreću.

„Eto, želje su ti ispunjene, samo napred“, dodaje Bergamo, koga su zvali čelnici svih klubova, a ne samo Mođi, kako je tvrdilo tužilaštvo.

Nove bombe i snimci razgovora najavljeni su za 13. april.

.......................................................................................................

da, da ... samo Juve namještao sudije :roll:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 09 apr 2010, 14:07

ne znam odakle ti ovaj tekst al' evo sta ja znam o tome :

Former Roma boss Spalletti, who at the time on May 12 2005 was at the helm of Udinese, was recorded while speaking to refereeing designator Bergamo.

http://football-italia.net/apr8v.html
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 apr 2010, 14:40

Pa to je to ... procitaj sve

ovaj gore prevedeni razgovor, što sam postavio je na kraju teksta sa football-italie

“Unless there are some sudden turnarounds, I have already chosen the linesmen for you,” said Bergamo.

“We’re sending you Pisacreta, who for us is the number one, and Griselli who has been the number one this season, so you’re completely protected.”

The designator then wished Spalletti luck and ended with the phrase: “Come on now, we can do it.”
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 09 apr 2010, 14:47

Zar nisu moderatori rekli da ce biti banovani oni koji peglaju sa Calcopoli-jem? :evil:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.