Principatus je napisao/la:Cartman je napisao/la:Kakav god on bio talenat, sanse su velike da nece imat kvalitet za Njemacku. Budimo realni. Iz Njemacke uvijek imamo dobre sanse da dovedemo igrace. Ni jedan kvalitetan nam nije propustio.
Ne bih bio toliko optimistican, da Bektic i Burnic nemaju sanse da jednog dana zaigraju za Elf.
Kao sto smo vec ranije ovdje pisali, Bektic je dobio Fritz Walter medalju.
Nosioci te medalje, koja se dodjeljuje od 2005 su do sada bili naprimjer:
Toni Kroos, Andre Schürrle i Mario Götze.
Poznata imena hm? Sta imaju zajedno? Ah da, igraju za Elf.

A znamo koliko je rano Götze iz istog tog Dortmunda rano debitovao. A Burnic samo zato sto je Bosanceros ne mora biti losiji.

Isto vazi za Bektica.
Evo Bektica sa Hansi Flick (Sportdirektor Njemackog Fudbalskog Saveza) pri dodjeli nagrade:
Sama cinjenica da ni jedan od ova dva igraca nisu kontaktirani sa strane saveza je ludilo. Dakle moramo se nadati, da ce Bazdarevic ovo spaziti i upozoriti selektora U21, koji je vec najavio da ce govoriti sa igracima iz Njemacke.
Druze,surova je istina da je vaznije koji ce igrac iz nase lige postati reprezentativac i hoce li neki pojedinac ili neki klub sta hajrovati od toga nego odmah obezbjediti da ne izgubimo dragulje koji su nam,usput,drugi i odgojili.Nama je tesko uzeti gotov proizvod,mozes onda misliti kako nam je tesko napraviti ga.
Mi smo operisani od necega sto se zove opsti ili javni interes,jednostavno kad se ta lekcija ucila kolektivno smo pobjegli sa casa.
S druge strane svjetski smo prvaci u kategoriji daj meni sve,samo meni i nikom drugom nista.
Burnic je dragulj,samo sto nije debitovao za Dortmund,on je,kad se to desi,kalibar za A tim i samo budala bi ga seljakala po mladjim selekcijama.