FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
e ljudi znal neko mozda u koliko igramo sa borcem?
-
- Kontakt:
ja mislim da ce prenosit tu tekmu... ipak je to derbi kola i utakmica za titulu! tako da se nadam da ce biti 20.15hMirsad94 je napisao/la:e ljudi znal neko mozda u koliko igramo sa borcem?

nikad_izvini je napisao/la:Šta bolan laprdate. Čuj Ćulum u reprezentaciji![]()
![]()
![]()
Veze vi nemate
oci moje lijepe to je tvoje misljenje...
a vidjet ces da ce ova capri da prodje kod selektora
Por que ? Por que somos los mejores...
Jos da selektor nije pitar...make je napisao/la:nikad_izvini je napisao/la:Šta bolan laprdate. Čuj Ćulum u reprezentaciji![]()
![]()
![]()
Veze vi nemate
oci moje lijepe to je tvoje misljenje...
a vidjet ces da ce ova capri da prodje kod selektora

Salim se naravno, nek neko ne misli da imam nesto protiv Papeta...

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
- Provenzzano
- Kontakt:
Utakmica Željo - Borac se igra u 19 i 30 h
Nece biti prenosa ove utakmice.amer_zeljoo je napisao/la:ja mislim da ce prenosit tu tekmu... ipak je to derbi kola i utakmica za titulu! tako da se nadam da ce biti 20.15hMirsad94 je napisao/la:e ljudi znal neko mozda u koliko igramo sa borcem?![]()
![]()
![]()
![]()
Prenosit ce utakmicu izmedju Sarajeva i Celika.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
- bistrikboy
- Kontakt:
Ova prica oko Culuma nit' je aktuelna,nit' realna i ne znam odakle vam takve gluposti!?Ja bih milion puta vise volio da Bekric zaigra ili Coca,ili da Stila konacno dobije sansu kakvu zasluzuje!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
slazem se i koje valjo gluposti da je culum nas najbolji igrac zadnjih 10 godinabistrikboy je napisao/la:Ova prica oko Culuma nit' je aktuelna,nit' realna i ne znam odakle vam takve gluposti!?Ja bih milion puta vise volio da Bekric zaigra ili Coca,ili da Stila konacno dobije sansu kakvu zasluzuje!
samo neki bolji dzelo stila dialiba bekric jahic kamber ugdalic guvo:D
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
Provenzzano je napisao/la:Utakmica Željo - Borac se igra u 19 i 30 h
thx buraz ..
Vas problem sto ne mozete povezati 2 i 2tax je napisao/la:slazem se i koje valjo gluposti da je culum nas najbolji igrac zadnjih 10 godinabistrikboy je napisao/la:Ova prica oko Culuma nit' je aktuelna,nit' realna i ne znam odakle vam takve gluposti!?Ja bih milion puta vise volio da Bekric zaigra ili Coca,ili da Stila konacno dobije sansu kakvu zasluzuje!
samo neki bolji dzelo stila dialiba bekric jahic kamber ugdalic guvo:D

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
- Provenzzano
- Kontakt:
Mirsad94 je napisao/la:Provenzzano je napisao/la:Utakmica Željo - Borac se igra u 19 i 30 h
thx buraz ..
ma nish brate

-
- Kontakt:
Tesko ce Stila zaigrat u blizoj buducnosti, jer realno najveca konkurancija je na njegovom mjestu (Miske, Pjanic, Medunjanin), ali sigurno ima mjesta medju 18, nekontam kako je ibricic toliko bolji od njega al eto
i ja mislim, ali opet se nadam da ce zaigrati u naredne godinu dvije kako treba za repku... necu ni da pomisljam sta mi momak sad radio u zelji pod osimovom palicom...Admiral_TM87 je napisao/la:Tesko ce Stila zaigrat u blizoj buducnosti, jer realno najveca konkurancija je na njegovom mjestu (Miske, Pjanic, Medunjanin), ali sigurno ima mjesta medju 18, nekontam kako je ibricic toliko bolji od njega al eto

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Imal kise u Teheranu?Admiral_TM87 je napisao/la:Zato nam i jeste ovako kako jesteSeyo_TM je napisao/la:malo je onih kojima ne smeta...
Ovo mozete komotno i na PP nastaviti

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- nikad_izvini
- Kontakt:
Još jednom da se napomene, dva naredna gostovanja su nam strašno bitna. Kup utakmica sa Zrinjskim se igra u VEČERNJIM satima.
Također, ko ide u Mostar u privatnom aranžmanu, neka pripazi malo u istočnom dijelu da ne zaluta sa Željinim šalom
SAMO HRABRO I PONOSNO
Također, ko ide u Mostar u privatnom aranžmanu, neka pripazi malo u istočnom dijelu da ne zaluta sa Željinim šalom

SAMO HRABRO I PONOSNO
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
hehe kao ja i moja 3 jarana prije 3-4 godine.sjeli u kafić ono prije tekme i naručili kafe,kad se najednom svi u kafiću okrenuše prema nama.tek kasnije smo skontali da se nalazimo u kafiću Zrinjskog.a mi još imali Željine dresove i šalove na sebinikad_izvini je napisao/la:Još jednom da se napomene, dva naredna gostovanja su nam strašno bitna. Kup utakmica sa Zrinjskim se igra u VEČERNJIM satima.
Također, ko ide u Mostar u privatnom aranžmanu, neka pripazi malo u istočnom dijelu da ne zaluta sa Željinim šalom![]()
SAMO HRABRO I PONOSNO

PS izvinjavam se na offtopicu
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Također se ne preporučuje naručivanje kafe u Veležovom kafiću. Meni se čini da imamo nekih nerašćišćenih računa. Uvijek nadrlja neko ko veze nema. To je zapravo bila poentaTMovac je napisao/la:hehe kao ja i moja 3 jarana prije 3-4 godine.sjeli u kafić ono prije tekme i naručili kafe,kad se najednom svi u kafiću okrenuše prema nama.tek kasnije smo skontali da se nalazimo u kafiću Zrinjskog.a mi još imali Željine dresove i šalove na sebinikad_izvini je napisao/la:Još jednom da se napomene, dva naredna gostovanja su nam strašno bitna. Kup utakmica sa Zrinjskim se igra u VEČERNJIM satima.
Također, ko ide u Mostar u privatnom aranžmanu, neka pripazi malo u istočnom dijelu da ne zaluta sa Željinim šalom![]()
SAMO HRABRO I PONOSNO![]()
![]()
al eto ipak smo popili kafu u miru i rahatluku.
PS izvinjavam se na offtopicu

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Dobro je ovo, samo sve ovo interesovanje treba znati artikulisati u konkretnu pomoć , a ne da Željo sad kada je prvi postane mjesto za lične promocije određenih ljudi i struktura. Sadašnje rukovodstvo kluba mora imati jasan cilj i plan za postizanje istog i znati iskoristiti ljudske resurse koji se trenutno motaju po klubu. Smatram da je to upravo jedan organizacioni segment u kojem ne samo Željo nego i drugi naši klubovi nemaju nekog iskustva i nekih posebnih rezultata. Neko je već dobro rekao da kada dođe lova od Džeke (preko 2 miliona nije mala lova za naše prilike) da će to biti pravi test za ovu Upravu i ove ljude koji vrte u i oko kluba. Sa tom lovom, naravno ko zna, može napraviti itekakav kvalitativni iskorak u svakom smislu u odnosu na ostale i primaći nas nekom donjem segmentu evropskih klubova. Cilj mora biti uz domaće trofeje da se konstantno igraju ta odlućujuća pretkola (ili play-off-ovi kako se to sad zove) pa valjda jednom "uletimo". Ja ne sumnjam da ako ikad iko od naših klubova uleti da će to biti Željo. Dakle, mora se sistemski djelovati, a ne da to bude nekakva stihija, improvizacija i krkanluk svojstven ovim prostorima. Možda vam se neće svidjeti što uzimam za primjer, ali vjerujte onaj projekat (u vidu prezentacije) što su uradili oni bordo prijatelji 1946 (majstori su za glupe nazive) mi se stvarno svidio. Vjerovatno su i oni ono djelimični pođonili od nekoga, ali ima vrlo interesantnih ideja, postavki, smjernica. Nešto slično da ne kažem identično bi trebali i mi napraviti, ako treba i pođoniti, što da ne. Mi to možemo ispuniti prije nego oni. Kome se ne gadi, koji nije isključiv i malodušan neka pogleda malo ovo: http://www.bordoprijatelji.ba/Projekat_2010-2014.pdfbistrikboy je napisao/la:Drugo druzenje u "Plavom salonu"
http://fkzeljeznicar.com/plavo-bijeli-k ... salonu.php
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Najvažnija utakmica sezone
Nakon 16 osvojenih bodova u šest kola proljetnog dijela, Željezničar se popeo na prvo mjesto Premijer lige, ali sada slijedi mnogo teži posao - zadržati poziciju lidera.
Teško gostovanje u Prijedoru bit će novi ispit za ekipu sa Grbavice. Rudar na svom terenu nije izgubio više od tri godine.
- Iako je svaka utakmica na svoj način bitna, prema mom mišljenju, ova u Prijedoru je najvažnija, jer u slučaju da pobijedimo, a onda savladamo i Borac na Grbavici, možemo doći veoma blizu šampionske titule. Neće biti lako, Rudar je dobar na svom terenu, ali pokazali smo da znamo igrati na strani - rekao je Muamer Svraka, prvotimac Željezničara.
Mladog fudbalera trener Osim uvrstio je u početni sastav na oba gostovanja, u Širokom Brijegu i u Mostaru (Zrinjski), a igrao je i posljednji duel, sa Travnikom na Grbavici.
- Naša snaga je to što imamo 20 kvalitetnih igrača tako da se ne osjeti previše izostanak bilo koga od prvotimaca - kaže Svraka, koji je igrao i u kup-duelu protiv Rudara u Prijedoru kada je bilo 0:0 (Željo prošao dalje zbog pobjede u prvom meču sa 3:0).
Ekipa Želje danas će krenuti na put, trenirat će u Sanskom Mostu u 16 sati, a zatim prespavati u Prijedoru.
Humanitarna akcija omladinskog pogona
Dječaci i uposlenici omladinskog pogona FK Željezničar organizirali su akciju prikupljanja novca za oboljelu djevojčicu Almu Hadžić, koja mora operirati srce. Kako su u međuvremenu pronađena sredstva za operaciju mlade Bišćanke, novac će biti uručen Nevladinoj organizaciji "Otvorena mreža", koju je pokrenuo Almir Čehajić Batko.
- Cilj akcije je da doniramo novac za spas oboljelih, ali i lekcija za našu djecu kako trebaju da razvijaju osjećaj za humanost. Neki od njih sutra će biti milioneri, vrlo je važno da razmišljaju na taj način - kaže Admir Adžem, trener kadetske ekipe Želje.
Nakon 16 osvojenih bodova u šest kola proljetnog dijela, Željezničar se popeo na prvo mjesto Premijer lige, ali sada slijedi mnogo teži posao - zadržati poziciju lidera.
Teško gostovanje u Prijedoru bit će novi ispit za ekipu sa Grbavice. Rudar na svom terenu nije izgubio više od tri godine.
- Iako je svaka utakmica na svoj način bitna, prema mom mišljenju, ova u Prijedoru je najvažnija, jer u slučaju da pobijedimo, a onda savladamo i Borac na Grbavici, možemo doći veoma blizu šampionske titule. Neće biti lako, Rudar je dobar na svom terenu, ali pokazali smo da znamo igrati na strani - rekao je Muamer Svraka, prvotimac Željezničara.
Mladog fudbalera trener Osim uvrstio je u početni sastav na oba gostovanja, u Širokom Brijegu i u Mostaru (Zrinjski), a igrao je i posljednji duel, sa Travnikom na Grbavici.
- Naša snaga je to što imamo 20 kvalitetnih igrača tako da se ne osjeti previše izostanak bilo koga od prvotimaca - kaže Svraka, koji je igrao i u kup-duelu protiv Rudara u Prijedoru kada je bilo 0:0 (Željo prošao dalje zbog pobjede u prvom meču sa 3:0).
Ekipa Želje danas će krenuti na put, trenirat će u Sanskom Mostu u 16 sati, a zatim prespavati u Prijedoru.
Humanitarna akcija omladinskog pogona
Dječaci i uposlenici omladinskog pogona FK Željezničar organizirali su akciju prikupljanja novca za oboljelu djevojčicu Almu Hadžić, koja mora operirati srce. Kako su u međuvremenu pronađena sredstva za operaciju mlade Bišćanke, novac će biti uručen Nevladinoj organizaciji "Otvorena mreža", koju je pokrenuo Almir Čehajić Batko.
- Cilj akcije je da doniramo novac za spas oboljelih, ali i lekcija za našu djecu kako trebaju da razvijaju osjećaj za humanost. Neki od njih sutra će biti milioneri, vrlo je važno da razmišljaju na taj način - kaže Admir Adžem, trener kadetske ekipe Želje.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Sutra će priliku da vide najuspješniju momčad proljetnog dijela prvenstva i lidera Premijer lige imati Prijedorčani, a duel Rudara i Željezničara od velikog je značaja za obje momčadi.

A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..