Hvala svima na cestitkama.
@ Majestic
ja nisam bio siguran u prolaz sve dok Petric nije postigao drugi gol, jer su igraci bezpotrebno vracali Standard u igru sto im se lahko moglo osvetiti, ali eto na kraju je ispalo sve kako treba.
@ Ribery
drug drago mi je ponovo vidjeti tebe ovdje na formu, ti izgleda ono sto se kaze od Bajrama do Bajrama, nikad te nema. I ja se nadam da cemo preko Fulhama uspjeti izboriti finale EL na svom stadionu gdje je sve moguce pa koji god protivnik bio u pitanju.
@ Bistrikboy
ja kada sam govorio da HSV i Bayern po svim statistikama dva najveca Njemacka kluba, koji su donijeli najvise bodova Bundesligi u posljednjih pet godina, neki su govorili da to nije istina, da tu nesta ne stima itd itd. No rezultati sve pokazuju, naravno tu bih jos dodao Bremen. A sta drugi govore za Bundesligu ja sam prestao citati, jer opet rezultati pokazuju to sto je nama bio cilj koji volimo ovu ligu, a to je povratak cetvrte pozicije u LP za Bundesligu.
@ Omerbavarc
ako se domognemo tog finala nadam se da nece biti kao sto je slucaj bio s Sprtingom, nadam se da onda mozemo ponoviti podvig Feynoorda iz 2002.godine. Ova titula HSV-u jos nedostaje pa da bi se pridruzio Barci, Bayernu i Juventusu kao klubovima koji su osvojili sve titule u UEFA-inim takmicenjima.
@ Pikamer
da je velika ekipa ne bih pruzala onako lose partije u Bundesligi, eh to je jedan veliki problem koji HSV-a, sto ne moze igrati odlicno na dva fronta i ako plasman u EL ne bih bio neuspjeh kako neki drugi kubovi koji igraju Evropu u Njemackoj to demonstriraju.
@ Devil
kazna je zasluzena ja sam ocekivao mozda suspenziju od sest mjeseci, kao sto su neki najavljivali ovako moze biti zahvalan ovom kaznom. HSV ce najvjerovatnije uloziti zalbu na ovu odluku, tj. da se smanji kazna na tri utakmice.
Sto se same utakmice tice, potvrdilo se ono sto sam i govorio HSV ima dva lica jedno u EL jedno u Bundesligi. Igracima je cilj bio u BL plasamn u LP, medjutim povrede i nekad pogresno postavljena taktika trenera su doveli do toga da se moramo boriti za EL, gdje pokazujemo drugo lice i igramo odlicno kao sto smo radili i u Bundesligi na pocetku sezone. Ne bih bilo nista cudno da protiv Bochuma gledamo neku drugu ekipu i ako su isti igraci na terenu. Utakmicu smo otovorili odlicno jednom prilikom Pitroipe, gdje se do gola nije nista desavalo uglavnom igra se odvijala na sredini terena, i onda jedan lucidan potez i prodor po desnoj strani Ze Roberta HSV-u donosi prednost Mladen Petric pogodkom glavom s jedno tri metra. Zatim se igrala odvijala na sredini terena, gdje Ze Roberto pravi nepotreban prekrsj iz kojeg Standard poravnjava rezultat, medjutim u novom napadu HSV-a Petric efektnim golom donosi ponuvnu prednost. U prvom poluvremenu jos vrijedi izdvojiti priliku Jarolima koji je traljavo uposlio Tesche-a umjesto da je sutirao. Pocetak drugogo poluvremena donosi odlicnu priliku RvN-a koji istu ne korisiti i onda je Standard preuzeo inicjativu iz koje su imali jednu odlicnu priliku ono ostalo nije vrijedno spomena. Kako se utakmica blizila kraju tako je HSV imao prostora za kontre i Berg je jednom pokusao lobovati Bolata medjutim nije mu uspjelo, zatim je Bolat izletio ispred Berga i spasio da ovaj dodje do lopte, i na kraju prodor Ze Roberta, koji uposljava Guerrera koji majstorski pogadja za konacnih 3-1. Eto toliko od mene. U Nedjelju cemo opet gledati katastrofu, i mucenje ali sve ce im biti oprosteno ukoliko odju do finala.
"My Favorite Ring is Always the Next One"