Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Wolfsburg-Hoffenheim 4-0
41%Posjed lopte 59%
10Napadi na gol 18
5Šutevi na gol 7
5Šutevi pored gola11
Statistika je na strani hoffenheima,al ne znaju gola dati..
Bravo Dzeko i Miske
41%Posjed lopte 59%
10Napadi na gol 18
5Šutevi na gol 7
5Šutevi pored gola11
Statistika je na strani hoffenheima,al ne znaju gola dati..
Bravo Dzeko i Miske
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zasto Woflsburg ne odigra cijelu sezonu ovako? Zasto Kostner nije nakon 5.-og kola zamijenio Weha? Uh, gdje bi sad zeleni bili da se to dogodilo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Re: TSG 1899 Hoffenheim
slabo je igrao hoffenhaim kao i nas dvojac iz repke
trude se ali nista ne mogu

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
amerosm - 8.5. ove godine, bice upisano da je van gaal prvi holandski strucnjak koji je uspjeo osvojiti bundesligu.
a bilo ih je masala...mislim na strucnjake iz zemlje lala.
a bilo ih je masala...mislim na strucnjake iz zemlje lala.

Vom Jäger zum Gejagten
Jeste vidjeli Guerrera? Mogo bi u MLB
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Unatoč recesiji, Bundesliga postiže rekordne prihode i gledanost
Unatoč recesiji, 36 klubova u dva razreda njemačke Bundeslige postiže rekordne prihode i gledanost
Već sedam sezona njemačkih klubova nema u finalima Lige prvaka, a Europsku ligu (odnosno Kup Uefe) bundesligaši nisu osvojili već 12 godina, ali ako je vjerovati brojkama i riječima izvršnog direktora DFL-a Christiana Seiferta, Bundesliga nikad nije bila jača, zanimljivija i bogatija.
Kao tvrtka koja upravlja Bundesligom, DFL se posebno ponosi gledanošću i prihodom svojih 36 udruženih klubova u prvom i drugom razredu njemačkog nogometa. Prva Bundesliga najgledanija je nacionalna nogometna liga svijeta s prosječno 42.565 gledatelja na svakoj utakmici prošle sezone (svaku utakmicu španjolske Primere gledalo je 29.000, a engleske Premier lige prosječno po 35.000 navijača). U svijetu sporta uopće, samo su NFL (68.000) i Indijska kriketska liga (58.000) gledanije od Bundeslige.
- Sepp Herberger je uvijek tvrdio da ljudi na stadione dolaze zato što ne znaju kako će utakmica završiti. Naša prvenstva su apsolutno nepredvidljiva i zato su zanimljiva navijačima - tvrdi Seifert, a u prilog mu ide podatak da je dortmundska Borussia četvrti najgledaniji europski klub te da je među 20 najgledanijih čak devet njemačkih klubova.
I zaista, u tri prošle sezone njemačkoj Bundesligi “dogodila” su se tri različita prvaka (Stuttgart, Bayern, Wolfsburg) i tri različita pobjednika kupa (Nürnberg, Bayern, Werder). I pogled na tablice najboljih europskih liga govori da će završnica sezone najneizvjesnija biti upravo u Njemačkoj. U Premier ligi vodećeg od četvrtoplasirane momčadi trenutačno dijele 14 bodova, u Serie A razlika je 15 bodova, a u Primeri čak 24 boda. Prvog i četvrtog u Bundesligi zasad dijeli samo osam bodova.
- Kad ljudi govore o Premier ligi ili Primeri, onda se obavezno radi o četiri engleska i dva španjolska kluba. Zar mislite da je ono što se upravo događa u Engleskoj, Španjolskoj ili Italiji pravi put u budućnost? Naravno da nije, njihov je recept neodrživ - kaže Christian Seifert.
Njemački nogomet uspješno se odupro recesiji. Ukupni prihod u sezoni 2008./2009. za 18 prvoligaških klubova iznosio je dvije milijarde eura, uz napomenu da izdatak za igračke plaće ne prelazi 40 posto bruto dobiti. Ni pristupačnost navijačima nije patila. Samo 20 eura stajala je prosječna ulaznica za bundesligaške utakmice u prošloj sezoni (u Engleskoj gotovo 40 eura), a svaka utakmica dostupna je u izravnom prijenosu na javnoj (besplatnoj) televiziji.
- Ponosni smo našim dostignućima u recesijskoj sezoni. Nismo očekivali rekordne brojke u kriznim uvjetima. Uspjeli smo spojiti dobre financijske rezultate i odlične nogometne predstave. Nisam siguran koliko su u tome uspješne bile ostale vodeće europske lige - rekao je Seifert.
Ipak, ostaje činjenica da njemački klubovi od 2002. godine, kada je Bayer Leverkusen izgubio od Real Madrida 1-2, nisu igrali u finalima Lige prvaka.
- Moglo bi se reći da međunarodni trofeji trenutačno nisu prioritet njemačkih klubova. Međutim, morate znati da se u Bundesligi novac ulaže u budućnost. Prije 10 godina od svakog kluba zatražili smo da ustroji nogometnu akademiju. Do danas je kroz akademije prošlo oko 5000 igrača, a Njemačka je zbog toga u posljednje dvije godine bila europski prvak u konkurenciji do 17, 19 i 21 godine - objašnjava Seifert i poentira:
- Akademije su prošle sezone stajale 20 milijuna eura manje nego Ronaldov transfer u Real Madrid. Procijenite sami što je bilo isplativije ulaganje.
Unatoč recesiji, 36 klubova u dva razreda njemačke Bundeslige postiže rekordne prihode i gledanost
Već sedam sezona njemačkih klubova nema u finalima Lige prvaka, a Europsku ligu (odnosno Kup Uefe) bundesligaši nisu osvojili već 12 godina, ali ako je vjerovati brojkama i riječima izvršnog direktora DFL-a Christiana Seiferta, Bundesliga nikad nije bila jača, zanimljivija i bogatija.
Kao tvrtka koja upravlja Bundesligom, DFL se posebno ponosi gledanošću i prihodom svojih 36 udruženih klubova u prvom i drugom razredu njemačkog nogometa. Prva Bundesliga najgledanija je nacionalna nogometna liga svijeta s prosječno 42.565 gledatelja na svakoj utakmici prošle sezone (svaku utakmicu španjolske Primere gledalo je 29.000, a engleske Premier lige prosječno po 35.000 navijača). U svijetu sporta uopće, samo su NFL (68.000) i Indijska kriketska liga (58.000) gledanije od Bundeslige.
- Sepp Herberger je uvijek tvrdio da ljudi na stadione dolaze zato što ne znaju kako će utakmica završiti. Naša prvenstva su apsolutno nepredvidljiva i zato su zanimljiva navijačima - tvrdi Seifert, a u prilog mu ide podatak da je dortmundska Borussia četvrti najgledaniji europski klub te da je među 20 najgledanijih čak devet njemačkih klubova.
I zaista, u tri prošle sezone njemačkoj Bundesligi “dogodila” su se tri različita prvaka (Stuttgart, Bayern, Wolfsburg) i tri različita pobjednika kupa (Nürnberg, Bayern, Werder). I pogled na tablice najboljih europskih liga govori da će završnica sezone najneizvjesnija biti upravo u Njemačkoj. U Premier ligi vodećeg od četvrtoplasirane momčadi trenutačno dijele 14 bodova, u Serie A razlika je 15 bodova, a u Primeri čak 24 boda. Prvog i četvrtog u Bundesligi zasad dijeli samo osam bodova.
- Kad ljudi govore o Premier ligi ili Primeri, onda se obavezno radi o četiri engleska i dva španjolska kluba. Zar mislite da je ono što se upravo događa u Engleskoj, Španjolskoj ili Italiji pravi put u budućnost? Naravno da nije, njihov je recept neodrživ - kaže Christian Seifert.
Njemački nogomet uspješno se odupro recesiji. Ukupni prihod u sezoni 2008./2009. za 18 prvoligaških klubova iznosio je dvije milijarde eura, uz napomenu da izdatak za igračke plaće ne prelazi 40 posto bruto dobiti. Ni pristupačnost navijačima nije patila. Samo 20 eura stajala je prosječna ulaznica za bundesligaške utakmice u prošloj sezoni (u Engleskoj gotovo 40 eura), a svaka utakmica dostupna je u izravnom prijenosu na javnoj (besplatnoj) televiziji.
- Ponosni smo našim dostignućima u recesijskoj sezoni. Nismo očekivali rekordne brojke u kriznim uvjetima. Uspjeli smo spojiti dobre financijske rezultate i odlične nogometne predstave. Nisam siguran koliko su u tome uspješne bile ostale vodeće europske lige - rekao je Seifert.
Ipak, ostaje činjenica da njemački klubovi od 2002. godine, kada je Bayer Leverkusen izgubio od Real Madrida 1-2, nisu igrali u finalima Lige prvaka.
- Moglo bi se reći da međunarodni trofeji trenutačno nisu prioritet njemačkih klubova. Međutim, morate znati da se u Bundesligi novac ulaže u budućnost. Prije 10 godina od svakog kluba zatražili smo da ustroji nogometnu akademiju. Do danas je kroz akademije prošlo oko 5000 igrača, a Njemačka je zbog toga u posljednje dvije godine bila europski prvak u konkurenciji do 17, 19 i 21 godine - objašnjava Seifert i poentira:
- Akademije su prošle sezone stajale 20 milijuna eura manje nego Ronaldov transfer u Real Madrid. Procijenite sami što je bilo isplativije ulaganje.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Slabo protiv volfsburga, nemoćni su opet...[/b
Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
Ukoliko u polufinale veceras prodju Hamburg i Wolfsburg, Njemacka ima onda zvanicno trece mjesto na UEFA-inoj listi. Cilj je veoma blizu samo se nadam da ce HSV i Wolfsburg izdrazati taj pritisak. Ta pozicija onda vazi od sezone 2011/12. Ja licno to ne mogu jos da vjerujem , dobro se sjecam mjeseca Jula 2000.godine kada smo izgubili to mjesto, i sada nas djeli 90 minuta u Wolfsburgu i Lijezu.
Ovo je potvrdjeno od strane reportera i novinara na SAT1 a siguno ce i na Kabel1.
Ovo je potvrdjeno od strane reportera i novinara na SAT1 a siguno ce i na Kabel1.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ja se iskreno nadam da ce se to veceras dogoditi. Velika bi to bila stvar za Njemacki nogomet.amerosm je napisao/la:Ukoliko u polufinale veceras prodju Hamburg i Wolfsburg, Njemacka ima onda zvanicno trece mjesto na UEFA-inoj listi. Cilj je veoma blizu samo se nadam da ce HSV i Wolfsburg izdrazati taj pritisak. Ta pozicija onda vazi od sezone 2011/12. Ja licno to ne mogu jos da vjerujem , dobro se sjecam mjeseca Jula 2000.godine kada smo izgubili to mjesto, i sada nas djeli 90 minuta u Wolfsburgu i Lijezu.
I Vukovima i HSV-u zelim svu srecu veceras.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- alan_kardec
- Kontakt:
Auffffff golčine Petrića.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
et ispade wolfsburg, ali za to trece mjesto jos ima nade....jer vec u slucaju po jedne pobjede bayerna i hsv-a bundesliga bi mogla na trece mjesto...a mislim da je vec odavno jaca od serie A...tamo je fudbal u opadanju, a sve vise veliki zvijezda dolazi u bundesliguamerosm je napisao/la:Ukoliko u polufinale veceras prodju Hamburg i Wolfsburg, Njemacka ima onda zvanicno trece mjesto na UEFA-inoj listi. Cilj je veoma blizu samo se nadam da ce HSV i Wolfsburg izdrazati taj pritisak. Ta pozicija onda vazi od sezone 2011/12. Ja licno to ne mogu jos da vjerujem , dobro se sjecam mjeseca Jula 2000.godine kada smo izgubili to mjesto, i sada nas djeli 90 minuta u Wolfsburgu i Lijezu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- bistrikboy
- Kontakt:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
a s obzirom da se naredne sezone oduzimaju bodovi iz sezone 2005/06 bundesliga sigurno prestize seriju A...medjutim ak je tek prestigne naredne sezone onda bi tek od 2012 bundesliga mogla imati 4 ucesnika u ligi prvaka a ako ove onda od sezone 2011/12bistrikboy je napisao/la:Razlika je vec sada manja od 0,500 poena!
http://www.transfermarkt.de/de/wettbewe ... werbe.html
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Razlika je trenutno 0,417 bodova, ali eto hobi VW-a nam je pomrsio racune. Nadam se prolasku HSV-a i Bayerna u finale pa bi imali sigurno tu poziciju nakon ove sezone. A slazem se s cinjenicom da vecina igraca ide u Bundesligi, jer su takodjer u pitanju porezi koji su porasli u Italiji, Spaniji i Engleskoj. Kao sto je rekao Uli Hoeness za Times sve ce vremenom doci na svoje mjesto, a ti isti Englezi imali su uspjeh zato sto je taj uspjeh gradjen na temeljima zvani dugovi. Znam da ce ova posljednja recenica koji je rekao UH izazvati diskusiji ali se na to ne treba obracati.
Svaka cast njemcima, ali mislim da je greska sto se isto poena dobije za pobjedu u Europa Ligi, kao i u Ligi Prvaka. Razlika je ogromna sto se tice kvaliteta. Njemci imaju dobre rezultate iz EL/Uefa Lige zadnjih godina, ali u Ligi Prvaka nista. Bayern nekad nesto napravi, a ostali nula. Tako da po meni Njemacka ne zasluzuje to cetvrto mjesto od Italije, iako ce ga vjerovatno dobit kad-tad.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- moustapha
- Kontakt:
Ja koliko znam, vec se raspravljao na tu temu i zakljuceno je da LP i EL ne donose isto poena. Dakle, adekvatna razlika postoji.Cartman je napisao/la:Svaka cast njemcima, ali mislim da je greska sto se isto poena dobije za pobjedu u Europa Ligi, kao i u Ligi Prvaka. Razlika je ogromna sto se tice kvaliteta. Njemci imaju dobre rezultate iz EL/Uefa Lige zadnjih godina, ali u Ligi Prvaka nista. Bayern nekad nesto napravi, a ostali nula. Tako da po meni Njemacka ne zasluzuje to cetvrto mjesto od Italije, iako ce ga vjerovatno dobit kad-tad.
#divovi
al hajmo pogledat realno, jacina lige se ocjenjuje po nastupu svih ekipa....negdje imamo slucajeva 2 ekipe dobre ostale nista ne mogu napravit...slucaj francuska gdje lyon i bordeaux odudaraju...a utakmice gdje ova 2 kluba ne igraju cesto nisu visokog kvaliteta......schalke je prije 2 godine bio u cetvrtfinalu lige prvaka, leverkusen u finalu 2002...u evropskoj ligi rezultati jesu bolji, ali kada se sve sabere oba takmicenja onda nekoliko ekipa uspjesno igra u evrokupovima svake sezoneCartman je napisao/la:Svaka cast njemcima, ali mislim da je greska sto se isto poena dobije za pobjedu u Europa Ligi, kao i u Ligi Prvaka. Razlika je ogromna sto se tice kvaliteta. Njemci imaju dobre rezultate iz EL/Uefa Lige zadnjih godina, ali u Ligi Prvaka nista. Bayern nekad nesto napravi, a ostali nula. Tako da po meni Njemacka ne zasluzuje to cetvrto mjesto od Italije, iako ce ga vjerovatno dobit kad-tad.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Bayern, Lyon, Barcelona, Inter
Liverpool, Fulham, Hamburg, Atletico Madrid
Nikad bliže polufinale po kvalitetu...
Liverpool, Fulham, Hamburg, Atletico Madrid
Nikad bliže polufinale po kvalitetu...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
postoji mala razlika.....za jednu pobjedu u oba takmicenja se dobivaju 2 boda, za remi 1 bod(isto i LP i evropska liga)...ekipa koja igra kvalifikacije za ligu prvaka ak uspjesno ih prodje i udje u takmicenje LP dobiva 5 bodova....za ulazak u osminufinala u LP se dobivaju 3 boda za svaku ekipu koja ostvari plasman.... za dalje plasmane (u cetvrfinale, polufinale, finale) po 1 bod.....u evropskoj ligi se dobiva po bod za plasman u polufinale i finale...znaci ovo su bonus bodovi za plasman dalje....a svaka pobjeda se nagradjuje sa 2 boda i svaki remi s jednim bodom kao sto sam vec rekao....zbir ostvarenih bodova se dijeli sa brojem ucesnika pojedine drzave....evo primjera za proteklu sedmicu....hsv je za pobjedu nad standardom dobio 2 boda i zbog plasmana u polufinale 1 bod, bayern je prosao dalje i dobio zbog toga jedan bod.....znaci ukupno 4 boda...ta 4 boda se dijele sa sest jer je njemacka na pocetku sezone startala sa 6 ucesnika....kod italije inter osvojio 2 boda na pobjedu i bod na plasman dalje...znaci ukupno 3 boda koja se dijele sa 7...jer je italija na pocetku sezone imala sedam ucesnika, sa njih sedam je startalamoustapha je napisao/la:Ja koliko znam, vec se raspravljao na tu temu i zakljuceno je da LP i EL ne donose isto poena. Dakle, adekvatna razlika postoji.Cartman je napisao/la:Svaka cast njemcima, ali mislim da je greska sto se isto poena dobije za pobjedu u Europa Ligi, kao i u Ligi Prvaka. Razlika je ogromna sto se tice kvaliteta. Njemci imaju dobre rezultate iz EL/Uefa Lige zadnjih godina, ali u Ligi Prvaka nista. Bayern nekad nesto napravi, a ostali nula. Tako da po meni Njemacka ne zasluzuje to cetvrto mjesto od Italije, iako ce ga vjerovatno dobit kad-tad.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@ effe_sa
odlicno objasnjeno svaka ti cast. Znaci nije tu sada u pitanju LP ili EL, vec sami klubovi iz tih drzava odlucuju o svojoj sudbini i sudbini drzave. Slazem se da je LP kvalitetnija od EL, ali isto tako treba imati u vidu da ukoliko bi se promjenio nacin bodovanja to takmicenje ne bih bilo interesantno ua UEFA-u, za klubove, a samim tim i za drzave zbog keofcijenta, jedino bih mozda bilo zanimljivo za klubove iz veoma losih liga jer bi se vecina kvalitetnih klubova bazirala na prvenstvo i plasman u LP, jer donosi vise bodova, vise novca, vecu medijsku paznju itd itd. Znaci isti sistem bodovanja je kompenzacija za EL zbog slabijih primanja od strane UEFA-e, i morat cete priznati da je malo nepravedno da ekipa koja se od samog pocetka nalazi u takmicenju i koja dodje na kraju do titule prvaka moze zaraditi maksimalno 15 miliona eura, a sam plasman u LP donosi taj iznos za jedan klub. Tako sto se Italije tice trebaju se kriviti i ostali klubovi koji nisu shvatili da je doslo do pada i kvaliteta te iste, a da se negdje kvalitet iz godine u godinu podize, a ne kriviti UEFA-u oja ima taj sistem bodovanja. Inace ja licno mislim da Italijanski fudbal ce pasti godinama u sredinu po kvaliteti, jer vecina kvalitetnih igraca usla su u cetvrtu deceniju zivota, a sto se tice talenata rijetko kojeg mozes naci, ili mozda ja grijesim posto ne pratim tu ligu, ako je to slucaj izvinjavam se na ovoj mojoj posljednjoj konstataciji.
odlicno objasnjeno svaka ti cast. Znaci nije tu sada u pitanju LP ili EL, vec sami klubovi iz tih drzava odlucuju o svojoj sudbini i sudbini drzave. Slazem se da je LP kvalitetnija od EL, ali isto tako treba imati u vidu da ukoliko bi se promjenio nacin bodovanja to takmicenje ne bih bilo interesantno ua UEFA-u, za klubove, a samim tim i za drzave zbog keofcijenta, jedino bih mozda bilo zanimljivo za klubove iz veoma losih liga jer bi se vecina kvalitetnih klubova bazirala na prvenstvo i plasman u LP, jer donosi vise bodova, vise novca, vecu medijsku paznju itd itd. Znaci isti sistem bodovanja je kompenzacija za EL zbog slabijih primanja od strane UEFA-e, i morat cete priznati da je malo nepravedno da ekipa koja se od samog pocetka nalazi u takmicenju i koja dodje na kraju do titule prvaka moze zaraditi maksimalno 15 miliona eura, a sam plasman u LP donosi taj iznos za jedan klub. Tako sto se Italije tice trebaju se kriviti i ostali klubovi koji nisu shvatili da je doslo do pada i kvaliteta te iste, a da se negdje kvalitet iz godine u godinu podize, a ne kriviti UEFA-u oja ima taj sistem bodovanja. Inace ja licno mislim da Italijanski fudbal ce pasti godinama u sredinu po kvaliteti, jer vecina kvalitetnih igraca usla su u cetvrtu deceniju zivota, a sto se tice talenata rijetko kojeg mozes naci, ili mozda ja grijesim posto ne pratim tu ligu, ako je to slucaj izvinjavam se na ovoj mojoj posljednjoj konstataciji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.