Mensur Mujdža

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BozePetra
Kontakt:

Re: Mensur Mujdža

Post Postao/la BozePetra » 05 mar 2015, 11:18

Mujdža: Nezadovoljan sam, na ljeto želim otići iz Freiburga
Mensur Mujdža, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine nakon duže vremena u utorak je odigrao cijelu utakmicu za Freiburg. Pružio je veoma dobru partiju, dobio i žuti karton u trijumfu nad Kolnom, rezultatom 2:1, kojim je Freiburg izborio plasman u četvrtfinale DFB pokala, odnosno Kupa Njemačke.
"S obzirom na period neigranja mogu biti zadovoljan igrom protiv Kolna. Malo mi je teško palo svih 90 minuta na terenu, ali hvala Bogu sve je uredu i najvažnije je da je moj tim prošao u četvrtfinale", rekao je Mujdža.
Opravdati povjerenje Baždarevića, BiH može na EP
Sa tribina utakmicu Freiburga i Kolna posmatrao je Mehmed Baždarević, novi selektor fudbalske reprezentacije BiH koji i pored ovosezonske oskudne minutaže najozbiljnije računa na Mujdžu.

"Selektor je bio na utakmici. Nismo se vidjeli poslije, niti smo pričali. Razgovarali smo ranije i zahvalan sam što računa na mene. Dat ću sve od sebe da opravdam njegovo povjerenje", istakao je Mujdža, dodavši:

"I njegovo prisustvo na utakmici sa Kolnom bilo je motiv više za mene. Vjerujem da zadovoljan onim što je vidio."

Tvrde da želi igrati i da bi bio standardni reprezentativac BiH. Nadam se da će do kraja sezone provesti više vremena na terenu u dresu Freiburga.
"Ne znam iskreno šta da kažem. Jednostavno, nakon što me trener izostavljao našao sam se u sastavu protiv Kolna, i to je sve. Šta dalje slijedi ne znam. U ovoj sezoni stvari mi nisu jasne. Kada sam ljetos produžio ugovor sa Freiburgom nisam očekivao da neće biti standardni prvotimac" pričao je Mujdža, poručivši:

"Imam ugovor još godinu. Nimalo nisam zadovoljan sa statusom u timu. Nažalost, sada ništa ne mogu promijeniti. Ipak, na ljeto ću tražiti drugi klub definitivno. Normalno je kada igraš loše da seliš na klupu, ali u mom slučaju loša forma nije bila razlog. Nadam se da ću odigrati što više utakmica i da ću se dokazati i drugima, te da ću od ljeta naći klub u kojem ću stalno igrati."

Bez imalo dileme, i pored lošeg starta i rezultata u prva četiri kola kvalifikacija, Mujdža vjeruje u plasman BiH na EURO 2016.

"Možemo se kvalificirati, da li na kraju kroz play-off ili kao drugi iz grupe. Imamo snage i kvalitete za odlazak i na Europsko prvenstvo u Francusku 2016. godine. Moramo se što bolje spremiti za Andoru. Neće biti lako, ne treba se zavaravati. Bit će teško i u Andori, gdje se trebamo vratiti na pobjednički kolosijek. Nadam se da ćemo sa novim selektorom startati sa pobjedom, te do kraja kvalifikacija sakupiti dovoljan broj bodova za plasman na EP", smatra Mujdža, koji je odigrao 26 utakmica za „A“ reprezentaciju BiH, prethodno upisavši osam nastupa za mladu selekciju Hrvatske za koju je postigao i dva gola.
Misimović je ostavio dubok trag
Zagrepčanin koji od 2009. nastupa za Freiburg smatra i kako će prijateljska utakmica 31. marta sa Austrijom, tri dana poslije meča u Andori, za BiH biti odlična provjera uoči važnih kvalifikacionih susreta u borbi za odlazak na šampionat Starog kontinenta.

"Selektor Baždarević protiv Austrije moći će oprobati neke stvari. Igrat ćemo pred velikim brojem naših navijača i u svakom slučaju želimo ih obradovati dobrom partijom protiv jakog protivnika", kaže Mujdža.

Žao mu je što je Zvjezdan Misimović, donedavni kreator igre BiH odlučio okončati karijeru u 32 godini, jer smatra da je mogao još puno toga uraditi.

"Miske može biti zadovoljan karijerom. Ostavio je dubok trag u klubovima za koje igrao, ali i reprezentaciji BiH. Želim mu puno sreće u bilo kojem poslu kojeg ubuduće bude radio, i da bude dobar kao što je bio u igračkim danima", rekao je Mujdža.
#Salihović

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 mar 2015, 15:16

Povratak u Hrvatsku ne bi bio los. Mislim da bi mu odgovarao manji intenzitet. Naravno samo Rijeka i Dinamo dolaze u obzir.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 mar 2015, 15:19

Cartman je napisao/la:Povratak u Hrvatsku ne bi bio los. Mislim da bi mu odgovarao manji intenzitet. Naravno samo Rijeka i Dinamo dolaze u obzir.
:nene: :nedam:
A Sarajevo momcino, treba nam za Evrope njegov kalibar. :D
1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 mar 2015, 15:22

Head je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Povratak u Hrvatsku ne bi bio los. Mislim da bi mu odgovarao manji intenzitet. Naravno samo Rijeka i Dinamo dolaze u obzir.
:nene: :nedam:
A Sarajevo momcino, treba nam za Evrope njegov kalibar. :D
Moze i tako, neka uci od Berberovica, jos je on mlad. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 mar 2015, 00:29

klupa danas

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 14 mar 2015, 00:27

Juka Facebook i :kafa:
slika
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 21 mar 2015, 15:21

Klupa.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 28 mar 2015, 12:38

Sretan Rođendan Mensure. :bih:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 29 mar 2015, 11:47

Muki, sa zakašnjenjem, sretan rođendan, živ i zdrav bio još dugo! :bih:

slika

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 31 mar 2015, 21:57

Kako je ovaj Mujdza post'o smiješan bek to je nevjerovatno. Brzina u rangu Rahimića

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 31 mar 2015, 23:12

Znalo se to već da je on oslabio kako ne igra u klubu ne znam zašto ga Meša forsirao ove dviej utakmice mogao je probati Vranješa na njegovoj poziciji al eto..

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 31 mar 2015, 23:47

pod hitno trazit zamjenu na njegovoj poziciji a njega poslati na klupu ili na tribine dok nedodje sebi otrese ga lik isto slinu veceras

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 mar 2015, 23:52

da si ti živ i zdrav, nisi svjestan koliko Mujdža znači za ovu ekipu ;)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 31 mar 2015, 23:58

Chinaglia je napisao/la:da si ti živ i zdrav, nisi svjestan koliko Mujdža znači za ovu ekipu ;)
:clap: znači dosta pogotov kad se lopta odbije od njega po metar pa pokosi igrača umjesto da loptu izbije

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 01 apr 2015, 00:00

Chinaglia je napisao/la:da si ti živ i zdrav, nisi svjestan koliko Mujdža znači za ovu ekipu ;)
da si ti meni drug ziv i zdrav ali ovakav mujdza za ovu ekipu neznaci nista.....ja koliko vidim jedino smo mi od svih reprezentacija humanitarna ustanova pa pozivamo igrace koji u raspalim klubovima nemogu da igraju a imaju zagrantovano mjesto u reprezentaciji

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 01 apr 2015, 00:05

Nadam se da je onaj novi kvalitet, jer je Mensur postao :guz:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 01 apr 2015, 00:06

kakve opcije imaš? Mujdža, Vršo, Ogi ili Solomon na beku?

naravno da će igrat' Mujdža, koliko se sjećam, a mislim da se dobro sjećam, nikad nas nije zavalio u kvalama, baš naprotiv, uvijek je njegovo igranje doprinosilo! Mujdža je jako bitan za ovu ekipu, ko misli da nije, neka igraju Vršo, Solomon ili Ogi na beku!

svakako čekam da dođe Martić, pa da imamo Mujdžu i Martića, po meni dva bara-bara igrača, što je svakako bolje nego kad ti je Vršo rezerva, a kod Papeta i starter :oops:

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 01 apr 2015, 01:30

Chinaglia je napisao/la:kakve opcije imaš? Mujdža, Vršo, Ogi ili Solomon na beku?

naravno da će igrat' Mujdža, koliko se sjećam, a mislim da se dobro sjećam, nikad nas nije zavalio u kvalama, baš naprotiv, uvijek je njegovo igranje doprinosilo! Mujdža je jako bitan za ovu ekipu, ko misli da nije, neka igraju Vršo, Solomon ili Ogi na beku!

svakako čekam da dođe Martić, pa da imamo Mujdžu i Martića, po meni dva bara-bara igrača, što je svakako bolje nego kad ti je Vršo rezerva, a kod Papeta i starter :oops:
Upravo tako, Mujdza je i dalje nas najboilji desni bek, i njegove dvije najbolje partije su bas one gdje smo odigrali najbolje u zadnjih par godina, Francuska u Parizu i Grcka u Zenici. Ocigledno je da on nije na nivou ali jos uvijek moze pruziti dobre partije pogotovu ako na ljeto promijeni klub, ohrabrujuce je i da je Martic izjavio da ce igrati za nas, on bi mogao cak i do Izraela srediti papire, samo na ove nase guzonje poguraju to, pa ce se konkurencija pojacati.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 01 apr 2015, 01:38

Solidan Mujdza :kafa: abd. uveze jos utakmica u BL.
A vidi se da se boji uci u duel..
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 apr 2015, 08:36

Jako bitan igrac za nas. Nemamo zamjenu za njega i u kakvoj god da je formi on je nas najbolji desni bek. Bilo bi dobro da do juna igra sto vise u svom klubu kao i Hajrovic,pa da protiv Izraela igramo sa najjacom ekipom! U ove dvije utakmice odigrao dosta korektno...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], jasmin10, Scholl, Tihi i 33 gosta.