Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

delko
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la delko » 06 mar 2015, 20:57

Suki46 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:A sta ovima iz RS znaci cetri fiksna "srpska" tima, da li to oni ocekuju da bez obzira na rezultat oni ne mogu ispasti u nizi rang ?
Ja koliko sam shvatio , npr da je Borac 4 na tabeli a Slavija,Drina i Radnik 10,11 i 12 , onda oni ostaju a npr Celik Zvijezda i Travnik 7,8 i 9 ispadaju iz lige. Logika onih iz RS-a na nivou :roll: :facepalm:
ja nzm zasto se stalno ide s tom prica LOGA IZ RS, DE TI NJIMA IZ RS KAZI...ovo ono.... ljudi to je politika, nije niko iz sporta budala - zna svako da je za sport ideja glupa, ali kako imamo takvu nakaradnu politiku - ne treba nista da cudi :)

ovdje u posljednje vrijeme citam bas mnogo ruznih komentara na racun naroda iz mog (manjeg) entiteta, kao da se mi nesto pitamo :)

btw nadam se da ce ovu ideju UEFA odbaciti i na terenu da se pokaze ko treba da ostane i jos bi najbolje rjesenje bilo da se ujedine prve lige rs i federacije - msm da bi onda bili dosta kvalitetniji :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 06 mar 2015, 20:58

Jbg vi isto da ne zivite u ovoj drzavi.Ni jedna odluka u zemlji pa ni ova me moze se donjeti bez RSa.Zelje su jedno realnost drugo.Ako budu htjeli 4 kluba to ce dobiti svidjalo se to nekom ili ne.Na ovaj nacin ili kroz polunastimanu ligu.Ili to ili oni nece pristati na skracenje,a onda od te price nema nista.Eto tako vam stvari stoje.Mozete pricati sta hocete,ali oni se iteka
ko pitaju i bez njih od te price nema nista...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 mar 2015, 21:04

slobodnjak je napisao/la:Jbg vi isto da ne zivite u ovoj drzavi.Ni jedna odluka u zemlji pa ni ova me moze se donjeti bez RSa.Zelje su jedno realnost drugo.Ako budu htjeli 4 kluba to ce dobiti svidjalo se to nekom ili ne.Na ovaj nacin ili kroz polunastimanu ligu.Ili to ili oni nece pristati na skracenje,a onda od te price nema nista.Eto tako vam stvari stoje.Mozete pricati sta hocete,ali oni se iteksko pitaju i bez njih od te price nema nista...
Nije tačno. Za razliku od političkih institucija koje su nezavisne, fudbalski savezi kao članice međunarodnih federacija nisu. Shodno tome FSBiH se može organizovati na razne načine pa i na način gdje FSRS neće biti dio FSBiH i jedino je bitno šta UEFA misli o tome. Dakle adresa za lobiranje je u Nyonu, ne u BL.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 mar 2015, 21:09

@delko

Pa ne proziva niko narod, vec predstavnike tog entitetskog saveza. Bar mislim...

Logicno da je koncept glup. Neka bude i pola timova iz RS-a ako to zasluzuju igrama. Ali sto je podjednako vazno da se klubovima zabrani igra na neuslovnim stadionima. Ako nemas uvjete igraj na neutralnom terenu i to je to. Pored toga treba i Federalnu ligu skratiti, mislim da je to planirano vec u RS-u.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 06 mar 2015, 21:25

Desole je napisao/la:@delko

Pa ne proziva niko narod, vec predstavnike tog entitetskog saveza. Bar mislim...

Logicno da je koncept glup. Neka bude i pola timova iz RS-a ako to zasluzuju igrama. Ali sto je podjednako vazno da se klubovima zabrani igra na neuslovnim stadionima. Ako nemas uvjete igraj na neutralnom terenu i to je to. Pored toga treba i Federalnu ligu skratiti, mislim da je to planirano vec u RS-u.
:thumbup:

Niko ovdje nema nista protiv RS-a , nego samo ljudi koji su u tom entitetskom savezu.Nadam se da u cijeloj drzavi mozemo imati 10-15 dobrih terena i stadiona , jer su to glavni preduslovi za dobre utakmice,vise navijaca u prosjeku , novih sponzora , boljih rezultatu u Europi itd.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 06 mar 2015, 22:19

Suki46 je napisao/la: :thumbup:

Niko ovdje nema nista protiv RS-a, nego samo ljudi koji su u tom entitetskom savezu.Nadam se da u cijeloj drzavi mozemo imati 10-15 dobrih terena i stadiona , jer su to glavni preduslovi za dobre utakmice,vise navijaca u prosjeku , novih sponzora , boljih rezultatu u Europi itd.
Nema racku :mrgreen:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 06 mar 2015, 22:28

DukeOfWellington je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la:Jbg vi isto da ne zivite u ovoj drzavi.Ni jedna odluka u zemlji pa ni ova me moze se donjeti bez RSa.Zelje su jedno realnost drugo.Ako budu htjeli 4 kluba to ce dobiti svidjalo se to nekom ili ne.Na ovaj nacin ili kroz polunastimanu ligu.Ili to ili oni nece pristati na skracenje,a onda od te price nema nista.Eto tako vam stvari stoje.Mozete pricati sta hocete,ali oni se iteksko pitaju i bez njih od te price nema nista...
Nije tačno. Za razliku od političkih institucija koje su nezavisne, fudbalski savezi kao članice međunarodnih federacija nisu. Shodno tome FSBiH se može organizovati na razne načine pa i na način gdje FSRS neće biti dio FSBiH i jedino je bitno šta UEFA misli o tome. Dakle adresa za lobiranje je u Nyonu, ne u BL.
Ma i sam znas da savez ne moze donjeti ni jednu odluku bez rs a.Zasto.Skupstina broji 60 clanova i odlucuje se trocetvrtinskom vecinom.Kada delegati Rs a glasaju protiv nema sanse da se ista usvoji.Izvrsni odbor ima 15 clanova 12 treba za vecinu.Iz RS a je 5 delegata.Znaci ne mozes ni tu.Znaci nema nista od jednostranog ponasanja.Cak ni legitimnu inicijativu u Nion ne mozes uputiti bez njih.Niko bolan nece raji da objasni o cemu se radi,i bas me ta neinformisanost ljuti.Ma i ja kao i svak normalan mislim da treba igrati cistu kvalifikacionu sezonu i da je to posteno,ali samo sam za razliku od vecine realan...

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 06 mar 2015, 22:36

Jao preseravanja na forumu oko skracivanja i želja koje dolaze iz RS-a . Nebi da smo serija A :crazy: :crazy: :crazy:
From father to son

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 mar 2015, 22:40

slobodnjak je napisao/la: Ma i sam znas da savez ne moze donjeti ni jednu odluku bez rs a.Zasto.Skupstina broji 60 clanova i odlucuje se trocetvrtinskom vecinom.Kada delegati Rs a glasaju protiv nema sanse da se ista usvoji.Izvrsni odbor ima 15 clanova 12 treba za vecinu.Iz RS a je 5 delegata.Znaci ne mozes ni tu.Znaci nema nista od jednostranog ponasanja.Cak ni legitimnu inicijativu u Nion ne mozes uputiti bez njih.Niko bolan nece raji da objasni o cemu se radi,i bas me ta neinformisanost ljuti.Ma i ja kao i svak normalan mislim da treba igrati cistu kvalifikacionu sezonu i da je to posteno,ali samo sam za razliku od vecine realan...
Nije tačno. Ja ti kažem da se može ponovo registrovati FSBiH sa novim Statutom u kojem FSRS neće biti računat. I da taj savez UEFA primi kao ravnopravnog člana, a ovaj da izbaci. I to je to. Ali ko je hrabar da tako nešto izlobira i pokuša? Niko.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 06 mar 2015, 22:52

Tako je u pravu si.Ma ja kontam da je sve vec dogovoreno.Ovi iz RS a su vec nacelno prihvatili pricu,a niko nije blesav da ulazi u nju ako glavni problem u startu nije rjesen.A sve se vrti oko broja klubova iz Rs a.Sve ostalo je lako...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 mar 2015, 02:40

Suki46 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:A sta ovima iz RS znaci cetri fiksna "srpska" tima, da li to oni ocekuju da bez obzira na rezultat oni ne mogu ispasti u nizi rang ?
Ja koliko sam shvatio , npr da je Borac 4 na tabeli a Slavija,Drina i Radnik 10,11 i 12 , onda oni ostaju a npr Celik Zvijezda i Travnik 7,8 i 9 ispadaju iz lige. Logika onih iz RS-a na nivou :roll: :facepalm:
Skinuli ste gace opet, nije da nismo navikli

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 mar 2015, 02:48

Kako ovo:
tuzlak1987 je napisao/la:Skinuli ste gace opet, nije da nismo navikli
može bit' odgovor na ovo:
Suki46 je napisao/la:
Ljudi pričaju o gluposti koju traže iz saveza manjeg entiteta, a ti trabunjaš o nekim gaćama.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 mar 2015, 03:11

Nema veze sta pricaju ljudi, bitno je sta se presutno odradi kao i uvijek iz tih najvecih sredina. Nekog ce nasukati i onda ce ih ismijavati. Sloboda je prije par godina ispala zbog talova i toga da ne mogu u drugu ligu dva iz RS. Opet ce neko ispasti bezveze naredne godine ili nakon te (zavisno od uvodjenja ovih pravila) i onda ce ih ovi ismijavati i pravdati se kao da nisu nista krivi. Meni se ne gleda opet namjesteno prvenstvo..

Eto da pogadjamo, izbaciti ce nekog i onda ce im pricati nebuloze zasto su ispali koje nemaju veze s mozgom.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 mar 2015, 03:15

tuzlak1987 je napisao/la:Nema veze sta pricaju ljudi, bitno je sta se presutno odradi kao i uvijek iz tih najvecih sredina. Nekog ce nasukati i onda ce ih ismijavati. Sloboda je prije par godina ispala zbog talova i toga da ne mogu u drugu ligu dva iz RS. Opet ce neko ispasti bezveze naredne godine ili nakon te (zavisno od uvodjenja ovih pravila) i onda ce ih ovi ismijavati i pravdati se kao da nisu nista krivi. Meni se ne gleda opet namjesteno prvenstvo..
I kakve ta dvojica koje si citirao imaju veze? Nije valjda da misliš da su oni kao navijači Sarajeva odnosno Željezničara odgovorni jer si ti sebi u svojoj glavi iskonstruisao da ljudi okupljeni oko ova dva kluba odlučuju o tome kakva će liga biti iako prijedlog još nije ni došao na razmatranje.

Čitav život ti pune glavu glupostima kako je Sarajevo (grad) krivo za sve tvoje probleme, a ti nisi u stanju da se izmakneš i da kreiraš vlastito mišljenje. Eto šta je tvoj problem.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 mar 2015, 03:23

Ali uzmi u obzir da Tuzla nema nigdje tu niti jednog svog predstavnika legitimnog. Uz to uzmi u obzir i prethodna iskustva, nemam razloga da vjerujem da se nece prodati. Sve ce se okrenuti na nesto smijesno i nastradati ce neko kao i uvijek..ne mora biti Sloboda ali ce nastradati onaj ko je najmanje podoban.

Borac-Ljubojevic
Zrinjski-Beus
Begagic-Celik
Bektas-Vitez
Bevanda-Siroki
Kulina-Slavija
Pestalic-Zvjezda
Sofrenic-Bijeljina
Begic-Bakovic-Osim-Hadzibegic-Sarajevo
Bajevic-Kajtaz-Mostar

Sta tu imam vise vjerovat? Svako ko ima nekog svog je siguran.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 07 mar 2015, 03:34

Nedo bog nikom ovo vise da se desi.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 mar 2015, 03:37

Legitiman predstavnik Tuzle? Gdje to molim te piše da bilo koji grad ima pravo na legitimnog predstavnika? Eto vidiš koliko si nabrojao ljudi (na raznim funkcijama iako si ti to sve strpao u isti koš), a znaš da u državi ima barem pet puta više gradova. Ti ljudi nisu birani po kriterijumu iz kojeg grada dolaze. Zašto neko iz Tuzle nije tamo? Zato što se nije ugur'o tamo, nije mu niko drugi kriv. Da ima iz Tuzle možda ne bi bio iz Gradačca, nema mjesta za sve. Da budem jasan, veliki sam kritičar rada Saveza i svih njegovih tijela jer smatram da rade loše, ali ovo o čemu ti pričaš nema ama baš nikakve veze. Znači unaprijed si dvojici navijača (znači navijača) Sarajeva i Željezničara ispostavio račun zbog toga što će možda nadležna tijela Saveza u kojem (uslovno rečeno) sarajevski igrači ne predstavljaju nikakvu većinu, glasati za ovakav prijedlog. I ti već sad znaš kako će Sloboda da ispašta zbog toga, znači nit' je prijedlog usvojen, nit' je nova sezona počela ali ti već znaš da je neko u Sarajevu kriv zbog toga što će Sloboda možebitno da bude ispod crte. Evo ja ti prvi kažem da je ovaj prijedlog užasan i zaista ne vjerujem da će proći ali iako prođe tek treba da se vidi ko je digao ruku za takav prijedlog.

I konačno, ako se pogleda ta tvoja lista jasno je da tu neko neće biti siguran. Ne postoji ni teoretska šansa da svi budu sigurni. Tako se i onomad pričalo kako je Orašje sigurno jer ima Dominkovića pa Orašje ispade kad je Dominković bio glavna batina. I niko nije rek'o evo vidi pogriješili smo u procjeni.

@MCMXLVI

Ekipa bez ambicija otišla da odradi utakmicu jer mora. Šta ti tu nije jasno?

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 07 mar 2015, 03:46

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ja ponavljam ponovo sebe. Nedo bog nikom vise!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 mar 2015, 03:46

Pa tako ce se isto nekom drugom pricati da je ekipa otisla bez ambicija i bez motiva kako bi se dao alibi i bezvezni razlog za poraz. Ne brinem se ja za Slobodu narednih godina (valjda). Nego mi je krivo za nekog drugog..

Mislim da je uzaludna prica o nekom napretku pa da i bude 12 ekipa u ligi kada neke druge stvari igraju ulogu.

Ne znam Duke sta ljudi iz TZ imaju biti krivi, ako ima ko realniji i principijelniji eto reci. Nisam optuzio direktno navijace ali navijaci ce stojati iza toga kada se to sve odradi. Zna se kako to ide, uvijek si na strani svojih i mislis da su oni dobro odradili i niko nece priznati gresku. Sto je vrhunac navijaci ekipe koja bude nasukana ce biti ismijani.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 mar 2015, 03:57

MCMXLVI je napisao/la::urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ja ponavljam ponovo sebe. Nedo bog nikom vise!
Ponavljaj ti ponovo sebi da je to dan kad je Željo zvanično završio sezonu u kojoj je postao prvak, što pretpostavljam nije tvoj najsretniji dan u životu. To je sve što treba da vidiš na tom klipu.
tuzlak1987 je napisao/la:Pa tako ce se isto nekom drugom pricati da je ekipa otisla bez ambicija i bez motiva kako bi se dao alibi i bezvezni razlog za poraz. Ne brinem se ja za Slobodu narednih godina (valjda). Nego mi je krivo za nekog drugog..

Mislim da je uzaludna prica o nekom napretku pa da i bude 12 ekipa u ligi kada neke druge stvari igraju ulogu.

Ne znam Duke sta ljudi iz TZ imaju biti krivi, ako ima ko realniji i principijelniji eto reci. Nisam optuzio direktno navijace ali navijaci ce stojati iza toga kada se to sve odradi. Zna se kako to ide, uvijek si na strani svojih i mislis da su oni dobro odradili i niko nece priznati gresku. Sto je vrhunac navijaci ekipe koja bude nasukana ce biti ismijani.
Pa to će se stalno dešavati, kad ekipe bez ambicija idu ekipama s ambicijama obično bolje prođu ove druge. To nije samo kod nas tako kako ti i ovaj gore pokušavate da podmetnete, neuspješno naravno. Krivo ti je za nekog drugog zbog nečeg što se nije desilo pa si zato odlučio da napadneš po jednog navijača Sarajeva i Željezničara? Divota.

Druge stvari igraju ulogu, a te druge stvari se ne kuhaju tamo gdje ti misliš da se kuhaju. Račun ispostavljaš na pogrešnu adresu.

Nisu meni nikakvi 'ljudi iz TZ' krivi. Ja se obraćam tebi lično a indirektno i onima koji misle kao ti, što svakako nisu svi ljudi iz Tuzle iako bi ti valjda volio da jesu. Navijači Sarajeva i Željezničara nikad neće stati iza prijedloga u kojem manji entitet ima zagarantovanu kvotu. Znači citirao si dva navijača tih klubova koji se gnušaju na tu ideju i sad ovdje pričaš kako će oni biti za tu ideju. To može biti ili zlonamjerno ili logički nekonzistentno. Ja ti kažem da sam protiv toga, a ti me otpružuješ da sam za to. Eto čime se ti baviš.

Navijači Slobode su tada bili ismijani jer su pokazivali prstom prema ekipama koje nisu imale nikakve veze sa njihovim ispadanjem iz lige.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.