Svemir i svemirske stvari

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Svemir i svemirske stvari

Post Postao/la Donnie Darko » 06 feb 2015, 15:23

Image: Forty-four years ago today, Apollo 14 touched down on the moon
slika

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 feb 2015, 18:43

http://www.iflscience.com/space/solar-s ... peed-light" onclick="window.open(this.href);return false;

kada bi putovali brzinom svjetlosti od sunca :tokralju: i koliki je jupiter **** oca svog :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 mar 2015, 01:25

Nova anketa. Zamolio bih ria da je napravi funckionalnom.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 mar 2015, 01:27

Mozes li pokusati da objasnis razliku izmedju prva dva odgovora?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 mar 2015, 01:30

Prvi odgovor je za kul momke, drugi je za gospodu

Četrta opcija je stvorena isključivo za tebe btw

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 mar 2015, 01:32

Pod E je najbolji odgovor :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 mar 2015, 01:32

Skoro da me znas ko Charlie.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 05 mar 2015, 16:02

Nece nas masine dokrajciti nego cemo mi postati masine.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 05 mar 2015, 16:36

Rosetta Probe Snaps Awesome Comet Photo in Harrowing Close Encounter
slika
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 05 mar 2015, 18:43

Interior View From the International Space Station Cupola:

slika

:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 mar 2015, 14:57

_forzamilan_ je napisao/la:Vrijeme je hladnog rata trka između USSR-a i USA. Rusi šalju Gagarina u orbitu. Kakav podvig i kakva pobjeda za Ruse prvi čovjek u svemiru i to Rus! Ameri su se jeli živi od muke. Znači nisu bili u stanju da pošalju čovjeka u orbitu a onda za nekoliko godina šalju čovjeka ni više ni manje nego na Mjesec a da stvar bude zanimljivija čovjek se vraća kući živ i zdrav :tokralju:
Tih godina bila je velika kriza na Kubi i samo sekunda je falila da izbije 3. svjetski rat eto koliko su bili svi naelektrisani. Najviše se možemo zahvaliti Hruščovu i JF Kennedyu što su bili razboriti pa je najzad ovaj i bio ubijen i to je zadnji pravi američki predsjednik. Ovi poslije su samo puppeti.
U to doba kompjuteri su bili smiješno slabi kao današnji kalkulatori. Ja se pitam što danas neko ne pošalje čovjeka na mjesec? Zato što je to toliko kompleksan zadatak i zahtjeva ogroomna sredstva i više nacija da se ujedine i opet je veliko pitanje da li bi se uspjelo. Eto just my 2 cents inače nisam neki pobornik ovih teorija zavjera ali apsolutno ne vjerujem amerima i njihovim medijima koji lažu gore nego naši političari.
na 5 strana jedini post koji je nesto rekao. Tema puna potencijala, ali kontekst katastrofa.

Niko nista o planeti Kepler-186F ?

http://www.nasa.gov/ames/kepler/nasas-k ... Pmyj3yG9H4" onclick="window.open(this.href);return false;
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 mar 2015, 17:02

Nasina letjelica Dawn se priblizava patuljastoj planeti Ceres izmedju Marsa i Jupitera i poslala je nazad ove slike. Kakva li je ovo svjetlost u ovom krateru? Reflekcija leda?

slika

Evo i gif http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 150219.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

Uskoro bi trebalo biti boljih slika kada Dawn udje u orbitu Ceresa.

Ovo me podsjetilo na onu svjetlost na Marsu za koju se jos uvijek ne zna sa sigurnoscu o cemu se radi..
slika

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 06 mar 2015, 19:07

Danas je nasina letjelica ušla u orbitu Ceresa :tokralju: (pošto calcio nije lijepo naglasio :D)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 mar 2015, 20:51

De nek mi neko kaze sta bi mi danas radili na Mjesecu ? Selfie mozda i sl ?

Jos nismo nasli nacin da ga koloniziramo a znamo da nema nista tako da bi bilo cisto bacanje para ici opet gore da se nekom pokaze da mozemo.

Ova letjelica otisla u pm a da ne mozemo tu kod "komsije" :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 mar 2015, 21:12

Cuj bacanje para. Istrazivanje svemira je mozda najbolja investicija ikada. U svemiru mozemo otkriti tajne proslosti (kako je nastao svemir, kako smo mi nastali) i mozemo obezbjediti nasu buducnost (kolonizacija). U ljudskoj prirodi postoji veliki nagon za otkrivanjem novih stvari i istrazivanjem okoline, da nije tako davno bi izumrli...
Kada pomislis koliko se para investira u gluposti ili u vojne svrhe onda su ove pare sa kojima salju letjelice i satelite nista.
@topnik, tako je. Za koji dan ili par sedmica dok se stabilizuje u orbiti bice novih slika, bas me zanima sta je ovo u ovom krateru. Moguce da je led ili nesto slicno. Ili tajna baza vanzemaljaca. :mrgreen:
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 06 mar 2015, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 mar 2015, 21:15

calcio je napisao/la:Cuj bacanje para. Istrazivanje svemira je mozda najbolja investicija ikada. U svemiru mozemo otkriti tajne proslosti (kako je nastao svemir, kako smo mi nastali) i mozemo obezbjediti nasu buducnost (kolonizacija). U ljudskoj prirodi postoji veliki nagon za otkrivanjem novih stvari i istrazivanjem okoline, da nije tako davno bi izumrli...
Kada pomislis koliko se para investira u gluposti ili u vojne svrhe onda su ove pare sa kojima salju letjelice i satelite nista.
Mislio sam da je bacanje para ici opet na Mjesec samo da bi se pokazalo opet da mozemo.

Sve ostale stvari u vezi svemira podrzavam, a i podrzavat cu odlazak na Mjesec kada bude u svrhu nekih novih otkrica ili nadam se kolonizacije.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 mar 2015, 21:24

Otelo je napisao/la:
calcio je napisao/la:Cuj bacanje para. Istrazivanje svemira je mozda najbolja investicija ikada. U svemiru mozemo otkriti tajne proslosti (kako je nastao svemir, kako smo mi nastali) i mozemo obezbjediti nasu buducnost (kolonizacija). U ljudskoj prirodi postoji veliki nagon za otkrivanjem novih stvari i istrazivanjem okoline, da nije tako davno bi izumrli...
Mislio sam da je bacanje para ici opet na Mjesec samo da bi se pokazalo opet da mozemo.

Sve ostale stvari u vezi svemira podrzavam, a i podrzavat cu odlazak na Mjesec kada bude u svrhu nekih novih otkrica ili nadam se kolonizacije.
Ma to je nekad bilo kada su se amerikanci i rusi takmicili ko ce prvi na Mjesec, nema vise toga. Sada je Mars prioritet sto se tice velikih misija.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 mar 2015, 21:25

Putovanje na Mjesec nema nikake isplativosti osim medijske i vjerujem da niko ozbiljno ne planira jedan takav projekat.

Istrazivanje svemira je svakako isplativo kako za stranu koja to izvodi posebno tako i za citavu civilizaciju opcenito. Samo kad bi se u nauku ulagalo samo polovica budzeta za vojsku gdje bi nam kraj bio?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 06 mar 2015, 23:07

Gledam danas u nekoj emisiji 87% vode sa Marsa isparilo. A pretpostavlja se da je 20% površine bio jedan veliki okean :roll:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 mar 2015, 16:56

topnik1 je napisao/la:Gledam danas u nekoj emisiji 87% vode sa Marsa isparilo. A pretpostavlja se da je 20% površine bio jedan veliki okean :roll:
Sve sto je ostalo su prazna korita nekadasnjih rijeka, kao ovaj na primjer.
slika
Moguce da jos uvijek ima vode ali ona je ispod povrsine.
Ja mislim da je Mars previse mala planeta da bi tamo mogao opstati zivot. Slaba gravitacija, slaba magnetska polja, itd. Nekada je Mars vjerovatno imao atmosferu ali je nije mogao zadrzati, i ona je vremenom odleprsala u svemir.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica, Jabroni i 8 gostiju.