U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 mar 2015, 16:26

Chinaglia je napisao/la:Bosniacum Lilium

znam sve o Škuletiću, pratim povremeno JSL, zato sam napisao da je poput Krpića, tri šanse mu za gol trebaju :roll: kakav on i reprezentativni kalibar, on ako dođe do repke, to ti je znak u kakvom su oni qrcu s napadačima, a realno, osim Mitrovića i nemaju neki kvalitet

te statistike iz JSL-a, Partizana koji je od proteklih, ne znam, 6 sezona, bio prvak 5 puta, ništa ne predstavljaju :D na kraju krajeva, potpisao je i Ibričić za raspali Lokomotiv, pa šta?
E jes' ti neka logika, a jasno mi je i sto. Eto Tole mu i pravio sanse i opasacem tjerao golmane s gola, da ovaj moze samo trpati...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 05 mar 2015, 16:29

ima jos igraca u nasoj u-21 koji igraju poluprofesionalno po tvom, ovaj bar igra u najkvalitetnijem klubu u BiH

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 05 mar 2015, 16:38

Na koje igrače računate iz inostranstva?

- Samo na najbolje… Kad već pozivam(o) igrača iz inostranstva, želim da to bude zaista pravi igrač. Koji može donijeti prevagu. Čekam odobrenje da napravim nekoliko posjeta, prije svih Nikoli Jelisiću (Bajern – op.a.), koji nastupa za drugi tim kluba iz Minhena. Volio bih ga pogledati, kao i Denija Miloševića (Standard Lijež), desnog bočnog Adisa Omerbašića (Šalke), golmana Raifa Husića (Verder)… To su igrači na koje računam i koje bih volio vidjeti na djelu. Također, na video-materijalima sam gledao Harisa Hajradinovića (Gent), koji je odličan igrač. Na lijevom boku može igrati i defanzivca i ofanzivca. Igra dosta dobro, standardno, tako da tu nema nepoznanica. Također, interesantan mi je i Armin Ćerimagić (Gornik), ali je trenutno povrijeđen. Znam da je operisan, ali ne znam kako trenutno ide njegov post-operativni oporavak. On je, isto tako, igrač koji nam treba. Sve znam i o Arminu Hodžiću iz zagrebačkog Dinama – igrao je za Želju dok sam vodio Rudar…
Mogla bi se stvoriti jaka u-21 reprezentacija stvarno...steta sto spikic ne igra vise u rijeci, tako da nam svakako treba jos koji stoper

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 mar 2015, 16:39

Ako momak ima kvalitet nek' igra za u21, iako sam ja lično da se ide postepeno, neka odigra sad drugi krug kvalifikacija za u19 repku, i onako po meni imamo solidnu grupu gdje imamo šanse da završimo prvi (Poljska, Ukrajina, Crna Gora). Ukoliko se plasiramo nekim čudom neka odigra prvenstvo i u septembru na početku u21 kvalifikacija imaš igrača sa određenim iskustvom, svi sretni i svi zadovoljni :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 mar 2015, 16:42

zizu1991 je napisao/la:Agit-prop aparat velike mašine je počeo da guta. Ono što je nekada Željo radio sa svojim navijačima bacajući nebuloze na topicu omladinskih selekcija, sada to Sarajevo čini.

Pokušaj utopljivanja 18-godišnjaka koji je tek počeo igrati poluprofesionalan nogomet U-21 reprezentativnoj selekciji.
Momak ima tacno 26 profesionalnih tekmi sa 18 godina (imao bi ih jos vise da nije igrao za Akademiju FKS).

Prvi sam rekao da je nas Adnan Kovacevic teska taraba bio protiv Austrije U-21 u Zenici i da stoperska pozicija nije za njega :roll: Ne mogu da shvatim kakva su to razmisljanja. Kako mi, navijaci FKS mozemo nekog progurati u repku ? :eh: Cimirot je u npr. u repci samo zbog nas, jer eto, jaci smo od masona :kafa:

Jos samo da dodam, Sarajevo je moglo kesirati dosta solidnog stopera za nase uslove, ali Kodro to nije zelio jer je isuvise zadovoljan malim Mihojevicem :shhh:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 05 mar 2015, 16:56

Mihojevic nije ni blizu kvalitet kolikim se pravi... mali Mujagic koji je 2 god madji od njega ga uredno smijesnim pravi... a da ne govorim sta bi mu ozbiljniji tj. stariji igraci radili... tek je odigrao jednu utakmicu za Sarajevo... polako...ako mnogo dokazaniji igraci poput Modica, Radovca, Gojaka ili Memije igraju za juniore i ne preskacu generacije ovaj pogotovo to ne treba jer im nije talentom ni blizu...
I to za Srbiju je ubleha teska... ako neko ima jake mladice onda su to bez premca oni...i rijetko vrbuju igrace, i to bas supertalenta kao sto je Luka Jovic... Mihojevic i sl njih ne zanimaju...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 05 mar 2015, 17:02

meni je drago vidjeti sto djeca iz inostranstva zele igrati za BiH, iako ta djeca osim roditelja nemaju veze sa BiH...pogotovo djeca koja bi mogli igrati za hrvatsku ili srbiju

Nedo
Kontakt:

Post Postao/la Nedo » 05 mar 2015, 17:10

cuj niko ga nije kontaktiro, Marko je presao sve nase omladinske selekcije (u-17, u-18, u-19), sada u april treba igrati elite round sa u-19, Nestorovic ga prati za u-21. Ako dobije poziv od srbije u-21 i prihvati onda je to velika sramota i izdaja. Neki ovdje pricaju ko da on nikad nije igrao za Bosnu
Zadnja izmjena: Nedo, dana/u 05 mar 2015, 18:08, ukupno mijenjano 3 puta.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 mar 2015, 17:43

mercurial je napisao/la:ima jos igraca u nasoj u-21 koji igraju poluprofesionalno po tvom, ovaj bar igra u najkvalitetnijem klubu u BiH
Kad ćete prestati stavljati znak jednakosti između kvalitete kluba i individualne kvalitete?
Kuka se za njim i pričaju se priče o pozivu iz Srbije jer eto, još nije zaigrao za U-21, a 18 mu godina.
K'o da je neki uber talent. :lol:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Jos samo da dodam, Sarajevo je moglo kesirati dosta solidnog stopera za nase uslove, ali Kodro to nije zelio jer je isuvise zadovoljan malim Mihojevicem :shhh:
Veliki je problem zadovoljiti na ovom nivou, stvarno. :rol:
Nek' ganola napreduje, odradi polusezonu u startnoj postavi Sarajeva, i onda će moći da se prirodnim putem zove u U-21. Kakvi talenti igraju za juniore što reče @Muscle, pa se opet ne priča o preskakanju selekcija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 05 mar 2015, 18:00

Chinaglia je napisao/la:kakav on i reprezentativni kalibar, on ako dođe do repke, to ti je znak u kakvom su oni qrcu s napadačima, a realno, osim Mitrovića i nemaju neki kvalitet
Ne bih se slozio! Sta je sa Đorđevića (Lazio) i Pešića (Tuluz) ?

Slazem se u vezi Škuletića, on je kvalitetom tek 4-ti srpski centarfor, iza pomenute 3-ce.

Sto se ovog malog Mihojevića tice, moguce je, sli sumnjam s obzirom da Srbija u tom uzrastu i na toj poziciji ima pregrst veoma talentovanih i u buducnosti potencijalnih A reprezentativaca...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 05 mar 2015, 18:07

Mali Mihojevic je imao ponudu Udinesea, Ibrakovic licno isao u Udine da vidi kako sta, usput je tad i poceo pregovore sa golmanom Kelavom...

Mada, slazem se da je jos mlad, 18 godina, treba pratiti kako ce se razvijati. Ali sigurno da ne bi igrao u prvih 11 ovakvog Sarajeva i cinio stoperski tandem sa Tatomirovicem da nema kvalitet.
1946

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 05 mar 2015, 18:07

marconato je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:kakav on i reprezentativni kalibar, on ako dođe do repke, to ti je znak u kakvom su oni qrcu s napadačima, a realno, osim Mitrovića i nemaju neki kvalitet

Slazem se u vezi Škuletića, on je kvalitetom tek 4-ti srpski centarfor, iza pomenute 3-ce.

Sto se ovog malog Mihojevića tice, moguce je, sli sumnjam s obzirom da Srbija u tom uzrastu i na toj poziciji ima pregrst veoma talentovanih i u buducnosti potencijalnih A reprezentativaca...
Imaju jednog igraca Srdjana Babica, syoper isto godiste kao Marko koji je standardni clan privh 11 Vojvodine, i na pragu je potpisa Sampdorije bio, ako i vec nije potpisao mislim da je posudjen iz Sampe u Vojvodinu. Sto je najtuznije ovaj Babic je rodjeni banjalucanin, a i Mijat Gacinovic kapiten Vojvodine sa 19 godina je isto tako iz BIH, rodom iz Trebinja i jos igrao za nasu kadetsku repku i onda promijenio sportsko drzavljanstvo.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 05 mar 2015, 18:13

Head je napisao/la:Mali Mihojevic je imao ponudu Udinesea, Ibrakovic licno isao u Udine da vidi kako sta, usput je tad i poceo pregovore sa golmanom Kelavom...

Mada, slazem se da je jos mlad, 18 godina, treba pratiti kako ce se razvijati. Ali sigurno da ne bi igrao u prvih 11 ovakvog Sarajeva i cinio stoperski tandem sa Tatomirovicem da nema kvalitet.
Cim je Meho Kodro izjavio u vezi njegovog potencijala da bi ga mogao utopiti u skoro bilo kojem klubu u Spaniju, i ta cinjenica da ga gura vec sada u prvih 11 valjda nesto govori.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 05 mar 2015, 18:54

muhamedkonjic je napisao/la:
marconato je napisao/la:

Imaju jednog igraca Srdjana Babica, syoper isto godiste kao Marko koji je standardni clan privh 11 Vojvodine, i na pragu je potpisa Sampdorije bio, ako i vec nije potpisao mislim da je posudjen iz Sampe u Vojvodinu. Sto je najtuznije ovaj Babic je rodjeni banjalucanin, a i Mijat Gacinovic kapiten Vojvodine sa 19 godina je isto tako iz BIH, rodom iz Trebinja i jos igrao za nasu kadetsku repku i onda promijenio sportsko drzavljanstvo.
I Nastić je iz Vlasenice,a braći Milinković-Savić je ćale iz BiH...u zvezdi imaš Jovića i još jednog momka što igra veznjaka,zaboravio sam mu ime..Ristić moguće.
it's football day

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 mar 2015, 19:50

marconato je napisao/la:
za tog Pešića sam čuo i to je sve, daleko je on od bilo čega, još uvijek

što se tiče Filipa, korektan napadač i ništa više, većina navijača Lazija je za to da igra Klose koji ima 36 godina i koji je i dalje bolji napadač od Filipa, a da se Filip nije povrijedio, Klose bi grijao klupu :roll: Filip kupi navijače trkom i borbenošću, na 20 mečeva je zabio 7 golova, od čega 3 gola na jednom meču, čime dođeš do podatka da je na 19 mečeva zabio 4 gola! meni je Filip ok igrač, al' kao navijač Lazija, smatram da nam treba bolji centarfor, a sve dok takav ne dođe, neka igra Klose, pod uslovom da i naredne sezone ostane

jelte, ne moram govorit' da niti jedan od njih ne može s Mitrovićem :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 mar 2015, 22:39

slika

A sto ih je Sake doveo u red, vidi ih masallah. Nasi Ljiljani :mrgreen: :mrgreen:

:bih:

Mozeli mi neko reci jeli Stanic igrac Dinama ili Sirokog? Posto i ovi iz saveza mjesaju pa sad ovo, sad ono... Kako god stoji mu kapitenska traka :P
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 mar 2015, 22:48

Ovaj jedan taman ko Nani.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 mar 2015, 22:52

sajo10 je napisao/la:A sto ih je Sake doveo u red, vidi ih masallah. Nasi Ljiljani :mrgreen: :mrgreen:
Sakib Malkočević, poznat' kao Sok :cool:

ne zovite ga Sake, ima čovjek svoj nadimak :D

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 05 mar 2015, 23:02

Cartman je napisao/la:Ovaj jedan taman ko Nani.
taman sam mislio pitati tko je taj firaun..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 mar 2015, 09:58

Možda je neko ofarabao momka kao ššalu za Antu :) Zapalo mi je za oči da je ova generacija i itekako fizički dominatna. Svi skoro viskoki, snažni. Vidi se i u poređenju sa golmanom :) To je također bitno u modernom fudbalu. Naravno treba i brzih , malih, ali u vrhunskim ekipama napadač sidraš je visok, kao i stoperi i bekovi pa i zadnji vezni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, EdinjoBos, Goalgetter, Google Adsense [Bot], zastitaIdentiteta i 50 gostiju.