Image: Forty-four years ago today, Apollo 14 touched down on the moon

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Image: Forty-four years ago today, Apollo 14 touched down on the moon
na 5 strana jedini post koji je nesto rekao. Tema puna potencijala, ali kontekst katastrofa._forzamilan_ je napisao/la:Vrijeme je hladnog rata trka između USSR-a i USA. Rusi šalju Gagarina u orbitu. Kakav podvig i kakva pobjeda za Ruse prvi čovjek u svemiru i to Rus! Ameri su se jeli živi od muke. Znači nisu bili u stanju da pošalju čovjeka u orbitu a onda za nekoliko godina šalju čovjeka ni više ni manje nego na Mjesec a da stvar bude zanimljivija čovjek se vraća kući živ i zdrav![]()
Tih godina bila je velika kriza na Kubi i samo sekunda je falila da izbije 3. svjetski rat eto koliko su bili svi naelektrisani. Najviše se možemo zahvaliti Hruščovu i JF Kennedyu što su bili razboriti pa je najzad ovaj i bio ubijen i to je zadnji pravi američki predsjednik. Ovi poslije su samo puppeti.
U to doba kompjuteri su bili smiješno slabi kao današnji kalkulatori. Ja se pitam što danas neko ne pošalje čovjeka na mjesec? Zato što je to toliko kompleksan zadatak i zahtjeva ogroomna sredstva i više nacija da se ujedine i opet je veliko pitanje da li bi se uspjelo. Eto just my 2 cents inače nisam neki pobornik ovih teorija zavjera ali apsolutno ne vjerujem amerima i njihovim medijima koji lažu gore nego naši političari.
Mislio sam da je bacanje para ici opet na Mjesec samo da bi se pokazalo opet da mozemo.calcio je napisao/la:Cuj bacanje para. Istrazivanje svemira je mozda najbolja investicija ikada. U svemiru mozemo otkriti tajne proslosti (kako je nastao svemir, kako smo mi nastali) i mozemo obezbjediti nasu buducnost (kolonizacija). U ljudskoj prirodi postoji veliki nagon za otkrivanjem novih stvari i istrazivanjem okoline, da nije tako davno bi izumrli...
Kada pomislis koliko se para investira u gluposti ili u vojne svrhe onda su ove pare sa kojima salju letjelice i satelite nista.
Ma to je nekad bilo kada su se amerikanci i rusi takmicili ko ce prvi na Mjesec, nema vise toga. Sada je Mars prioritet sto se tice velikih misija.Otelo je napisao/la:Mislio sam da je bacanje para ici opet na Mjesec samo da bi se pokazalo opet da mozemo.calcio je napisao/la:Cuj bacanje para. Istrazivanje svemira je mozda najbolja investicija ikada. U svemiru mozemo otkriti tajne proslosti (kako je nastao svemir, kako smo mi nastali) i mozemo obezbjediti nasu buducnost (kolonizacija). U ljudskoj prirodi postoji veliki nagon za otkrivanjem novih stvari i istrazivanjem okoline, da nije tako davno bi izumrli...
Kada pomislis koliko se para investira u gluposti ili u vojne svrhe onda su ove pare sa kojima salju letjelice i satelite nista.
Sve ostale stvari u vezi svemira podrzavam, a i podrzavat cu odlazak na Mjesec kada bude u svrhu nekih novih otkrica ili nadam se kolonizacije.
Sve sto je ostalo su prazna korita nekadasnjih rijeka, kao ovaj na primjer.topnik1 je napisao/la:Gledam danas u nekoj emisiji 87% vode sa Marsa isparilo. A pretpostavlja se da je 20% površine bio jedan veliki okean
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.