RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la admin » 04 mar 2015, 21:04

Posljednji put te upozoravam da ne pišeš na navijačkim temama drugih klubova.
Naradni put kad to primjetim ću ti trajno uskratiti pristup forumu.

Bio si jedan od prvih koji je tražio da se teme ograniče (doduše, ti si mislio samo na FK Sarajeva, valjda vjerujući da imate prednost nad ostalima)... a sada si jedan od rijetkih koji apsloutno ne poštuju to pravilo i pišu gdje stignu.

Da napomenem, nema više upozorenja, ovo je posljednje.

amypitar je napisao/la:
Cernica je napisao/la:Ma normala amy ali pun je qurac bogatuna u svijetu kojim je to ulaganje za njih kikiriki tako da ce ga uzet sinu za zayebanciju :D zato ti kazem neznas kakve kp veze ima :thumbup:
Ima bogatuna i tu se stobom slazem,ali jednostavno ih drzava tjera. :oops: Pa vidis sta MUPKS radi sarajevskim klubovima.Pa ko ce uloziti u te klubove ,kad si svaku utakmicu Premijer lige u debelom minusu.A takvih primjera imas bezbroj.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 mar 2015, 21:10

Admine tolerisi momke koji dođu sa normalnom konverzacijom. Nije trolao a upao je s finom tematikom
From father to son

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 04 mar 2015, 22:46

Iako svi znamo da je to trenutno jedini izlaz iz govana (da približim trenutnu situaciju sa kompletnim sportom), mislim da će Velež pričekati sa tim. To je neko moje lično mišljenje, s obzirom da vidimo da ni nekim stručnim ljudima koji bi bez privatizacije znali iznijeti klub koliko toliko iz ove situacije, nego da više forsiraju legende kluba koje znaju pravi značaj Veleža, ali da znaju svoj posao, i nisam baš siguran.
Tako ja mislim, a naravno da bi volio da dodje do promjene statuta ili šta je vec potrebno da pratimo Zelju, Sarajeva i evo Celik od subote . :)

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 mar 2015, 23:03

shaman7 je napisao/la:Iako svi znamo da je to trenutno jedini izlaz iz govana (da približim trenutnu situaciju sa kompletnim sportom), mislim da će Velež pričekati sa tim. To je neko moje lično mišljenje, s obzirom da vidimo da ni nekim stručnim ljudima koji bi bez privatizacije znali iznijeti klub koliko toliko iz ove situacije, nego da više forsiraju legende kluba koje znaju pravi značaj Veleža, ali da znaju svoj posao, i nisam baš siguran.
Tako ja mislim, a naravno da bi volio da dodje do promjene statuta ili šta je vec potrebno da pratimo Zelju, Sarajeva i evo Celik od subote . :)
Drug bez ljutnje,ali napisao si jednu prosto nevjerovatno prosirenu recenicu,pa te nisam nista skonto.
Jesi li mozda zelio reci kako legende ne znaju svoj posao?
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 04 mar 2015, 23:05

rodjenisa je napisao/la:Ima jos nesto u toj prici .Nikome u ovako uredjenoj drzavi nije lijepo,ali Velez ima problem veci od drugih...odozgo.
I nije ovo nikakva suplja, politickim elitama u ovoj drzavi ne treba nikakav Velez u Mostaru a pogotovo jak i organizovan,za Mostar je bio drugaciji dogovor....yebase ih raja,patriote,a kako rekoh to je mimo dogovara ljudi koji su sebi umislili da su bogovi na zemlji i da odredjuju ljudske sudbine.
Tako je brate, bili su nešto drugo dogovorili, još 92-ge ali raja nisu dala!Isto ko što nikad neće dat Veleža!!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 04 mar 2015, 23:13

rodjenisa je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Iako svi znamo da je to trenutno jedini izlaz iz govana (da približim trenutnu situaciju sa kompletnim sportom), mislim da će Velež pričekati sa tim. To je neko moje lično mišljenje, s obzirom da vidimo da ni nekim stručnim ljudima koji bi bez privatizacije znali iznijeti klub koliko toliko iz ove situacije, nego da više forsiraju legende kluba koje znaju pravi značaj Veleža, ali da znaju svoj posao, i nisam baš siguran.
Drug bez ljutnje,ali napisao si jednu prosto nevjerovatno prosirenu recenicu,pa te nisam nista skonto.
Ma kakva ljutnja :D . Htio sam reci da trenutno vodjenje kluba nije ok, opet je to moje mišljenje. Da lično imam neki autoritet , mnogo stvari bih ubacio i promijenio, a klub ništa ne koštaju. Ako skontamo da veliki dio posla odrađuju Tana i Mrkva, barem toliko mozemo da vidimo da se u medijima predstavljaju najvise njih dvojica, onda samo nekim logičnim redoslijedom mozemo reci da ne znaju svoj posao kako treba, ili možda da znaju ali ne rade iz nekih razloga.
Ne znam kako ces sve ovo shvatiti, ne zelim uopste reci da su amateri , ali očito je da je za njih Velež jedan prevelik zalogaj i da je samo promjena tog statuta jedini izlaz. Opet kažem, koliko ce za sve to biti legende Veleža, NN i svi oni koji pomazu Velezu, u to necu da ulazim, ali moje lično mišljenje glasi da to neće biti baš tako brzo. Pogotovo sada, kad su već oni izgonjali i pomoćni teren i radove na stadionu i sve to dalje.

Mislim i da navijači i raja koja istinski vole Velež , neće sagledati realno situaciju i reći da je to jedini izlaz, nego će biti mnogo negodovanja, i zbog toga sam ubijedjen da to ne ocekujem brzo

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 mar 2015, 23:35

@Anel brat moj,nama koji smo sve prezivjeli i na neki nacin ucestvovali u stvaranju ove drzave nemoze niko mu.da pod bubrege prodavati.Ovo je sportski forum,pa niti zelim niti je dozvoljeno na tu temu pricati,ali je izuzetno vazno za moju bracu-navijace Veleza ,da tu cinjenicu ne ispuste iz vida iz prostog razloga sto pravimo pometnju u vlastitim redovima kada se poredimo sa drugima.Tesko je odnosno nemoguce porediti nasu situaciju sa bilo kojim drugim klubom u BIH.Na celu Sarajevskih klubova su godinama bili direktori javnih preduzeca (tvornica novca-elektroprivrede ,telekoma,duhanjare,farmaceutskih kompanija)i oni su drzavnim tj narodnim novcem gurali samo jedne.Nije to dozvoljeno nama,nama su pripadale mrvice uvjek,mi smo morali prositi misleci da cuvajuci Velez cuvamo nesto sto je bitno i za BIH.I da ,Velez je iz puno razloga bitan za BIH,Velez i Velezovi ljudi su puno dali za BH fudbal,za BIH kao drzavu,ali je nas najveci grijeh sto nam je sjediste u gradu koji je moneta za potkusurivanje,gradu koji je nekad devedesetih predvidjen za zivotni prostor samo jednog naroda,drugi su masovno morali u progonsvo ili jos gore. Teska je tema ali vjerujem da smo se razumili,i zato mi se ne ljutite na mene kad ja trunim o potrebi naseg zajednistva,podrske ljudima koji kako tako guraju naseg Veleza,mi nemamo pravo na gresku,mi moramo biti mudri RAja moja draga
Mostar u srcu Velez do groba :bih:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 mar 2015, 23:53

To sa statutom je neminovnost i desit ce se prije ili kasnije i kod nas. Jos uvijek mi furamo ono "kad smo pobjedjivali ove i one vi niste bili ni na mapi", proturamo pricu o "nasoj djeci" i tako pokusavamo da navucemo neki uspjeh. Jos neko vrijeme cemo pokusavati, a onda vidjeti da se ne zivi od stare slave i da to sto smo nekada pobjedjivali velikane fudbala nema apsolutno nikakve veze sa sadasnjim stanjem. Sto se tice omladinskog pogona situacija je takva da je mlade igrace nemoguce zadrzati i desava nam se da ih gubimo, a i ne upisu nastup za seniorski tim. I ovo mladih igraca sto ostane je zato sto nigdje drugo ne mogu igrat. Zao mi je sto ovo pisem, ali to su cinjenice. U fudbalu vise nema igraca koji ce igrati za neki klub iz ljubavi i ginuti na terenu za njega samo zato sto je taj klub velik. Novac sve diktira i ako nemas para da platis dobre igrace tavorit ces na sredini tabele ili pri dnu i tako u krug.

U ovaj proljetni dio nismo usli kako treba i misljenja sam da ovaj poraz od Drine mnogo toga govori o nasim ambicijama za ovu polusezonu. Sto se tice protivnika u Kupu tu sam jako zadovoljan. Mislim da smo jedini klub koji obje utakmice igra na svom stadionu.

FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 mar 2015, 23:55

shaman7 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:
Ma kakva ljutnja :D . Htio sam reci da trenutno vodjenje kluba nije ok, opet je to moje mišljenje. Da lično imam neki autoritet , mnogo stvari bih ubacio i promijenio, a klub ništa ne koštaju. Ako skontamo da veliki dio posla odrađuju Tana i Mrkva, barem toliko mozemo da vidimo da se u medijima predstavljaju najvise njih dvojica, onda samo nekim logičnim redoslijedom mozemo reci da ne znaju svoj posao kako treba, ili možda da znaju ali ne rade iz nekih razloga.
Ne znam kako ces sve ovo shvatiti, ne zelim uopste reci da su amateri , ali očito je da je za njih Velež jedan prevelik zalogaj i da je samo promjena tog statuta jedini izlaz. Opet kažem, koliko ce za sve to biti legende Veleža, NN i svi oni koji pomazu Velezu, u to necu da ulazim, ali moje lično mišljenje glasi da to neće biti baš tako brzo. Pogotovo sada, kad su već oni izgonjali i pomoćni teren i radove na stadionu i sve to dalje.

Mislim i da navijači i raja koja istinski vole Velež , neće sagledati realno situaciju i reći da je to jedini izlaz, nego će biti mnogo negodovanja, i zbog toga sam ubijedjen da to ne ocekujem brzo
Vidi drug,i ja mislim da i Tana i Mrkva imaju gresaka,ali ja nemam za ponuditi rjesenje,pitao sam i na temi-uprava pa mi niko ne odgovori osim moj drug @emilin koji je rekao jednu veliku istinu,da u nas nema ljudi spremnih da udju u klub.Ja vjerujem da je to poprilicno tacno,a ako je tako onda smo svi mi koji samo kritikujemo pomalo licemjerni.Po tudjim ledjima sto stapova kaze jedna izreka,evo ja Boga molim da neko dodje i nek nas izvede na zelenu granu.Koooo ceeeee evo dajte nam nekoga,svi sute i iz rupa mlate praznu slamu,tj unose razdor medju nas ,nisam bola ja vesla siso da kod mene to prodje.Objasnio sam u predhodnom postu.
A potpuno je jasno da nas samo preustroj moze spasiti i on ce se desiti kad -tad.Ja se nadam sto prije ali ko sto onaj pitar rece,nece niko odmah potrcati u Velez sa lovom,treba to pripremiti,osmisliti,lobirati itd.Aa vjeruj da samo u Sarajevu gradu ima na desetine uspjesnih ljudi koji vole Velez i koji u jednom normalnom ambijentu i mogu i zele raditi za interese Veleza.Nasu dijasporu necu ni pominjati,nazalost mozda najveca snaga nam lezi tamo.Mi cemo sigurno naci izlaz iz teske situacije,ali se mora raditi po redu.Odredjeni nivo smo dohvatili na redu je dizanje ljestvice

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 mar 2015, 01:29

da ponovimo gradivo:

[b]"Posljednjih dva mjeseca smo intenzivirali aktivnosti kako bi od Grada Mostara dobili potrebne papire kojim se potvrđuje da Velež ima pravo korištenja pomoćnog terena. Nakon toga ćemo krenuti u akciju da nabavimo vještačku travu. To je temelj kluba. Naše pomoćno je trenutno u najboljem stanju od kako Velež igra utakmice u Vrapčićima, ali je vještačka trava ono najbolje riješenje kako za prvi tim tako i za omladinsku školu. Tu akciju mislimo pokrenuti sa našim navijačima, sa ljudima koji su legende kluba i imaju mogućnosti da nam pomognu u tom pravcu. Također, završena je projektna dokumentacija za izgradnju soba za stanovanje i restorana za igrače u sklopu stadiona. Jednostavno želimo od Vrapčića napraviti Veležov kamp. Ovo je veliki klub po tradiciji. Da bi to postao u sadašnjem fudbalu jednostavno morate imati vlastiti kamp za treniranje, za dnevni boravak igrača i ostalo. E to nam je cilj."

"Želim samo da dodam da se već vrše razgovori sa nekim potencijalnim donatorima koji bi nam pomogli u materijalnom smislu da navedene projekte počnemo, a vjerujem i ubrzo nakon toga i dovršimo. Nadam se da ćemo u daljim projektima imati podršku i da ćemo vratiti instituciju bh fudbala na svoje mjesto."[
/i][/b]

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;

DELEGACIJA VELEŽA U POSJETI BURSI

Predstavnici Veleža ovu sedmicu iskoristili su za posjetu bratskom gradu i klubu Bursi. Ovo je samo nastavak saradnje koja postoji već dvije godine i koja se već do sada realizovala kroz nekoliko zajedničkih aktivnosti.

Podsjetimo, prije dvije godinje odigrana je i međunarodna prijateljska utakmica Bursaspor – Velež (2:0), u čast Nedžada Bijedića. Prije nešto više od mjesec dana delegacija biznismena i fudbalskih radnika iz Burse boravila je u posjeti Veležu i između ostalog prisustvovala utakmicama „Rođenih“ sa Travnikom i Željezničarom. Nakon utakmice sa Travnikom održana je zajednička večera gostiju iz Turske i Uprave Veleža.

Glavni razlog posjete je već ranije iskazana želja prijatelja iz Burse da pomognu izgradnju terena sa umjetnom travom. Podsjetimo, pored sredstava koje je osigurala UEFA, te Grad Mostar u iznosu od 60.000 KM, Velež je obavezan osigurati i 250.000 KM kako bi projekat krenuo u realizaciju.

Delegaciju Veleža u Bursi su dočekali gradonačelnik ovog grada, kao i bivši i sadašnji predsjednik Bursaspora. Pokazalo se da bosanskohercegovački narod ima dokazane prijatelje u Turskoj, o čemu svjedoče i izjave čelnika ovog grada.

- Veze Turske i Bosne i Hercegovine su neraskidive. Naša daljnja i bliža prošlost nas toliko povezuju da to stvara odličan temelj za daljnju saradnju. Mi kao grad želimo i hoćemo da pomognemo projekte u Bosni i Hercegovini. Osim toga, Bursa i Velež imaju neraskidivu vezu kroz Nedžada Bijedića. U našem klubu se potpuno afirmisao i Elvir Baljić. To dovoljno govori o talentu koji posjeduju Bosanci i Hercegovci, ali isto tako i o spremosti naroda Turske da prihvati ljude iz BiH. Grad Bursa i klub Bursaspor je uz Velež. Želimo da zajednički razvijamo projekat u budućnosti, rekao je Recep Altepe, gradonačelnik grada Burse.

Upravo je zajednički projekat dva kluba, prvenstvo kroz poboljšanje kapaciteta omladinske škole u svim segmentima, početak zajedničke saradnje Bursaspora i Veleža. Delagacija Veleža u Turskoj je razgovarala i sa nekoliko turskih biznismena, sa kojima su ostvareni i više nego pozitivni dogovori, a koji će se u skoroj budućnosti detaljnije definisati.

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ovo što sam postavio vam je dokaz da se već radi na buduća ulaganja u VELEŽ. Prema tome naši su već počeli sa pričom o investitorima, tako da nije tačno da se ne traže ulagači, nego VELEŽ nema šta ponuditi zato što nije završen stadion, a to je glavni uvjet da se uleti s parama. Zato se ulaze u infrastrukturu a trpe rezultati.
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 05 mar 2015, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 05 mar 2015, 08:21

rodjenisa je napisao/la:@Anel brat moj,nama koji smo sve prezivjeli i na neki nacin ucestvovali u stvaranju ove drzave nemoze niko mu.da pod bubrege prodavati.Ovo je sportski forum,pa niti zelim niti je dozvoljeno na tu temu pricati,ali je izuzetno vazno za moju bracu-navijace Veleza ,da tu cinjenicu ne ispuste iz vida iz prostog razloga sto pravimo pometnju u vlastitim redovima kada se poredimo sa drugima.Tesko je odnosno nemoguce porediti nasu situaciju sa bilo kojim drugim klubom u BIH.Na celu Sarajevskih klubova su godinama bili direktori javnih preduzeca (tvornica novca-elektroprivrede ,telekoma,duhanjare,farmaceutskih kompanija)i oni su drzavnim tj narodnim novcem gurali samo jedne.Nije to dozvoljeno nama,nama su pripadale mrvice uvjek,mi smo morali prositi misleci da cuvajuci Velez cuvamo nesto sto je bitno i za BIH.I da ,Velez je iz puno razloga bitan za BIH,Velez i Velezovi ljudi su puno dali za BH fudbal,za BIH kao drzavu,ali je nas najveci grijeh sto nam je sjediste u gradu koji je moneta za potkusurivanje,gradu koji je nekad devedesetih predvidjen za zivotni prostor samo jednog naroda,drugi su masovno morali u progonsvo ili jos gore. Teska je tema ali vjerujem da smo se razumili,i zato mi se ne ljutite na mene kad ja trunim o potrebi naseg zajednistva,podrske ljudima koji kako tako guraju naseg Veleza,mi nemamo pravo na gresku,mi moramo biti mudri RAja moja draga
Mostar u srcu Velez do groba :bih:
Sve si objasnio brat moj!

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 05 mar 2015, 08:23

Hajmo RAja koliko ko može pomoć kolegi s tribine

http://tacno.net/humani/pomozimo-muji-berberovicu/" onclick="window.open(this.href);return false;
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 mar 2015, 10:58

raja odgođeno je 17. kolo tako da se ekipa može mirno pripremati za kup i za Kone. možda je i bolje ovako, jer se neće trošiti na dvije strane. ;)

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 05 mar 2015, 11:13

AlemC85 je napisao/la:raja odgođeno je 17. kolo tako da se ekipa može mirno pripremati za kup i za Kone. možda je i bolje ovako, jer se neće trošiti na dvije strane. ;)
Jeli to znaci da ce Haurdic Zolj i Skahic odradjivat kartone u kupu :evil:
From father to son

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 05 mar 2015, 11:21

Cernica je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:raja odgođeno je 17. kolo tako da se ekipa može mirno pripremati za kup i za Kone. možda je i bolje ovako, jer se neće trošiti na dvije strane. ;)

Ako je ovo tacno mislim da Velez treba odma da reaguje jer su nam ovo vazni igraci a prakticno citava odbrana.
Velez treba da trazi da igraju i protiv Sarajeva i Kona. Neka kasnije odradjivaju to u zaostaloj utakmici.
Jako nam je vazno da budemo koliko toliko kompletni. Skahic i Zolj su prakticno jedini koje imamo sto se odbrane tice.
Na nasu zalost tek se sada vidi da se moralo ipak pojacati bolje. Koga mi jos imamo na stoperskim pozicijama?

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 05 mar 2015, 11:27

Kakvo je ono kod nas mahnito pravilo da se kartoni prenose u kup utakmicama ili samo ako je crveni direktini u pitanju?

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 05 mar 2015, 11:51

Adma je napisao/la:
Cernica je napisao/la:

Ako je ovo tacno mislim da Velez treba odma da reaguje jer su nam ovo vazni igraci a prakticno citava odbrana.
Velez treba da trazi da igraju i protiv Sarajeva i Kona. Neka kasnije odradjivaju to u zaostaloj utakmici.
Jako nam je vazno da budemo koliko toliko kompletni. Skahic i Zolj su prakticno jedini koje imamo sto se odbrane tice.
Na nasu zalost tek se sada vidi da se moralo ipak pojacati bolje. Koga mi jos imamo na stoperskim pozicijama?
Jedino Mahinica!
Pejic je odigrao nekoliko utakmica na mjestu stopera u toku pripremnog perioda. Mislim da je Zvonic takodjer igrao na mjestu stopera u zadnjoj provjeri u Crnoj Gori (poraz od Bokelja). Sumnjam da uprava tu ista moze uciniti.
Prkosni i Ponosni od 1922

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 05 mar 2015, 12:00

Neka odgode i kup
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 mar 2015, 12:49

Cernica je napisao/la:Neka odgode i kup
Odgođen i kup. Ovo kvari planove. :roll:

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 05 mar 2015, 12:52

AlemC85 je napisao/la:
Cernica je napisao/la:Neka odgode i kup
Odgođen i kup. Ovo kvari planove. :roll:
Ipak nije,tek ce se u ponedjeljak odlucivat.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.