Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Janez
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Janez » 02 mar 2015, 01:49

A ma ljudi dragi polako on je još momak tek je život i duga karijera pred njim ima da se on naigra i odigra bruku utakmica i sezona prije nego i pomisli da je vrijeme za povratak na brdoviti Balkan. Šta vam je odmah pa ako je rekao u najboljim godinama nije mislio sa 24-25 nego sa 30 dok je još živ i zdrav bez ozbiljnih posljedica i povreda. Možda se i sa 28. odluči na povratak u Evropu ako osjeti da je to to u NBA da je dao koliko je mogao i nastupi zasićenje pa ne mora značiti da će ko KG igrati do 38. u Americi. Samo je želio naglasiti da nije zaboravio Zadar klub koji mu je ostao u posebnom sjećanju i za koga je vezan jer je tu dobio ozbiljnu priliku da pokaže sav svoj potencijal. ;) Što kaže @baglama ne treba ni tim portalima vjerovati možda je on izjavio novinaru da ako bude prilike i mogućnosti rado bi zaigrao u Partizanu jer imaju dobre navijače pa novinar prilagodio naslov da ubire par like-ova i klikova više. ;)

@rogeRF

To su teške teme i takvim nije mjesto na ovom forumu, ali moraš shvatiti da se vremena mijenjaju Partizan je jak klub u kojem su nastupali i neki naši igrači tipa Nemanje Gordića nedavno. Prošlost je takva, ali u sportu takvim stvarima nema mjesta gleda se uspjeh, plata i obostrana korist i zadovoljstvo klub-igrač. Prema tebi onda ni Džeko ne bi trebao da se druži sa Kolarovom, da se izljubi sa Nastasićem ili da Mirza ne pruži ruku kad sretne Raduljicu ili Pekovića. Sport iznad svega i tu nema nacionalizmu mjesta onda ni Sarajevo ili Željo ne smiju ni pod razno dovoditi igrače iz Srbije prema ovom što si ti napisao. Opušteno bolan rat je prošao, šta je bilo bilo je stvari koje su se desile ne smiju biti zaboravljene, ali valja nam svima graditi suživot i bolju budućnost za naredne naraštaje. ;) Grobar(i) je sinonim za Partizan i sve što ima veze sa tim klubom kao kod nas Manijak ili Pitar za Željezničar ili Sarajevo. Shvatam šta govoriš, ali da nije ispravno i da Juka nešto pogrešno radi prvi bi mu babo koji je rat osjetio na svojoj koži ukazao i tražio da to ne radi više. :salut:

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 02 mar 2015, 02:13

Janez je napisao/la:
@rogeRF

To su teške teme i takvim nije mjesto na ovom forumu, ali moraš shvatiti da se vremena mijenjaju Partizan je jak klub u kojem su nastupali i neki naši igrači tipa Nemanje Gordića nedavno. Prošlost je takva, ali u sportu takvim stvarima nema mjesta gleda se uspjeh, plata i obostrana korist i zadovoljstvo klub-igrač. Prema tebi onda ni Džeko ne bi trebao da se druži sa Kolarovom, da se izljubi sa Nastasićem ili da Mirza ne pruži ruku kad sretne Raduljicu ili Pekovića. Sport iznad svega i tu nema nacionalizmu mjesta onda ni Sarajevo ili Željo ne smiju ni pod razno dovoditi igrače iz Srbije prema ovom što si ti napisao. Opušteno bolan rat je prošao, šta je bilo bilo je stvari koje su se desile ne smiju biti zaboravljene, ali valja nam svima graditi suživot i bolju budućnost za naredne naraštaje. ;) Grobar(i) je sinonim za Partizan i sve što ima veze sa tim klubom kao kod nas Manijak ili Pitar za Željezničar ili Sarajevo. Shvatam šta govoriš, ali da nije ispravno i da Juka nešto pogrešno radi prvi bi mu babo koji je rat osjetio na svojoj koži ukazao i tražio da to ne radi više. :salut:
Ja sam lijepo napisao da ne mrzim Partizan, ljude - pojedince koji navijaju za svoj glup, zive za njega. Ali, tako lahko generalizovati stvari i reci GROBARI gdje nazalost ima onih koji bi nas sutra izbrisali sa zemlje, kao sto ih ima i medju Delijama i svim tim navijackim skupinama. Jednostavno, svugdje ima takvih osoba, ne mislim ja samo na Srbiju, daleko od toga. Gdje sam rekao da Dzeko ne smije da se druzi sa Kolarovom i sve te primjere sto si naveo? Covjece, meni su neki srpski igraci malo je reci dragi, stavise, razlog su sto pratim klub za koji nastupaju, sport kojim se bave. Ja nisam nacionalista i ljude cijenim po onome kakvi su. A, Juka se previse digao oko tih Grobara, smijem glavu dat da nema pojma nista o njima, samo eto svidja mu se kako navijaju i kakvu atmosferu prave na utakmicama. Previse prica o stvarima koje ga se ne bi trebale ticati, o kojim vrlo malo, ili nikako ne zna. Sad me opet proglasite kao neko ko mrzi Jusufa, a ja cu i dalje ostajati budan i buditi se u 3 sata ujutro da ga gledam, bez obzira na sve obaveze koje imam. Samo iz razloga sto ga mrzim ;)
Izdržati, to je temelj vrline!

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 02 mar 2015, 02:26

@rogeRF

Ja nisam nigdje naveo da mrziš, samo kažem da su takve teme teške za raspravljanje jer shvatam o čemu pričaš jer su nažalost neki od istaknutih likova iz navedenih skupina bili aktivni učesnici rata i naravno da su nekim današnjim dječacima isti ti uzori i smatraju ih za ikone i legende kluba, skupine i same države ( imena ne treba spominjati naravno). Dobro možda sam ja tebe pogrešno razumio poslije ovog drugog posta vezano za Grobare što sam ti naveo u redovima iznad vezano za navijače, a ne klubove moje izvinjenje. :salut: Ja ne znam ko te proglasio i zašto je to uradio, ali koliko ja znam ovo je forum i mjesto gdje svako ima pravo komentarisati i diskutovati bez da ga se proglasi da mrzi nekog ako je spomenuo i naveo stvari koje mu smetaju kao u našem slučaju kod Jusufa naravno da ćeš pratiti i gledati kao i mi, ali imaš i potpuno pravo da kažeš sve što je na duši. Ja iskreno nisam osim ovog gore intervjua upratio da nešto Grobare posebno ističe, ako je to radio više puta očigledno da je na neki način oduševljen njima i ima poseban respekt, sad da li je to stvarno tako ili se želi malo i kod komšija probiti teško je reći i ocjeniti iskreno. ;) Možda mu godi taj sad fazon sa Grobarima možda za par godina bude isticao navijače u Zagrebu ili možda Horde Zla ili Manijake ko će ga znati, rekao si i sam da ponekada daje malo nevjerovatne izjave vjerovatno želi da svakome ugodi i zaradi koji dodatni plus kod drugih ljudi mlad je željan poštovanja i dokazivanja ne treba mu svaku izrečenu uzeti za zlo i zamjeriti. Uglavnom shvatam na kraju o čemu i zašto si pisao sve okej legendo i svako dobro ti želim. :thumbup:

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 02 mar 2015, 02:45

Negativnosti i negativaca nacionalizma, rasizma itd., postoji unutar svih navijačkih skupina, počev od naših pa nadalje, a kad bi na osnovu toga svaku navijačku skupinu identificirali, gdje bi nam bio kraj. Tako da takve misli "gdje će on za Partizan radi nacionalista" jesu besmislene, a i nacionalističke.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 02 mar 2015, 03:04

@Janez, ma ok je druze sve, razumjeli smo se. Takodjer ti svako dobro zelim.
Govore ovi koji su jednodimenzionalni, kojima, ako je nas neki igrac znaci da moras iskljucivo sve pozitivno govoriti, nijednu jedinu kritiku, stvar koju zamijeras ne smijes ni pomisliti. A, to su ustvari one ulizice koje nemaju svoje misljenje, nego se vijaju kako vjetar puse. Ja bih to Juki u lice sutra rekao i reci cu mu ako ga vidim, a zna se nerijetko desiti kada dodje u svoje Zivinice (naravno, sada i ne dolazi, osim ovo zadnji i jedini put kad je dosao iz Amerike). Zelim ja njemu svu srecu (brz oporavak) i neka na parketu pokazuje svima sta moze i zna!

@vedator, problem je u tome sto mi nikome nista uradili nismo, a nama itekako jesu... Tvoje misljenje, i umoran sam od raspravljanja i dokazivanja, ja znam kakav sam i nema potrebe da me ti kvalifikujes. Ne bih sada stvarno da idem u off topic, ionako sam previse otisao, iako bih mogao raspravljati.
Izdržati, to je temelj vrline!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 mar 2015, 19:02

February Rookie PER:
1. Mitch McGary: 20.9
2. Jordan Clarkson: 19.9
3. Jusuf Nurkic: 18.9
4. Travis Wear: 17.6
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 mar 2015, 18:59

Brian Shaw nogiran
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 03 mar 2015, 19:04

Kad se Juka vraca ?
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 mar 2015, 19:24

Iz Denvera nam stiže vijest koja je bila očekivana; Nuggetsi su otpustili trenera Briana Shawa. Shaw je na kormilu momčadi iz Colorada proveo cijelu prošlu sezonu i polovicu tekuće sezone, tako da mu je prvi posao glavnog trenera u NBA ligi potrajao manje od dvije sezone.

Pomoćni trener Melvin Hunt će preuzeti trenersku palicu dok Nuggetsi ne nađu trajnije rješenje.

Nuggetsi su trenutno na lošem 13. mjestu konferencije Zapad s omjerom 20-39 te sigurno neće uhvatiti doigravanje kojeg nisu vidjeli niti prošle sezone kada im je omjer bio 36-46.

48-godišnji Shaw je prije dionice u Nuggetsima bio pomoćni trener u Lakersima i Pacersima te je slovio kao odličan trenerski talent tako da ne bi trebao dugo biti bez novog angažmana.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 mar 2015, 22:39

na ESPN-u sam pročitao da je shaw rekao kako mu je zglob jako natekao i da ce juka podugo odsustvovati sa parketa (ako se uopšte vrati, a vjerovatno hoce), pogotovo jer su nuggetsi otpali za PO pa i nema neke žurbe

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 04 mar 2015, 00:23

Pa ima li kakvih nagovještaja ko bi mogao da bude novi Jukin trener koja su imena u opticaju da vidimo koje bi trenersko ime najbolje odgovaralo za dalji Jusufov napredak. ;)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 mar 2015, 00:32

Melvin Hunt(bio asistent do sad) ce biti trener do kraja sezone
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 04 mar 2015, 00:41

@miki_92

Ahaa znači on vodi do kraja ove sezone očekivano, pa će vjerujem do kraja iste i pronaći neko dobro trenersko ime za novu sezonu uz pojačani roster. :thumbup:

PS.

Hunt je čini mi se baš često na TO ili kod zamjene uvijek Jusufu prilazio i dodatno objašnjavao neke stvari ako ga nisam zamijenio sa nekim od pomoćnih još. :mrgreen:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 04 mar 2015, 00:57

Janez je napisao/la:@miki_92

Ahaa znači on vodi do kraja ove sezone očekivano, pa će vjerujem do kraja iste i pronaći neko dobro trenersko ime za novu sezonu uz pojačani roster. :thumbup:

PS.

Hunt je čini mi se baš često na TO ili kod zamjene uvijek Jusufu prilazio i dodatno objašnjavao neke stvari ako ga nisam zamijenio sa nekim od pomoćnih još. :mrgreen:
jeste to je taj, mislim da gotivi Juku pravo, djeluje energicno, on se navodno zalaze za jaku odbranu, problem je smao sto nema igarce za to osim naseg Juke.
Samo da ne dovedu D'Antonia koji forsira stalno jurcanje i gotovo nikako ne koristi centre, posto vidim da se i njegovo ime spominje kao moguceg trenera...Neki bi htjeli i Messinu...
Juku na terenu ocekujem 9-og protiv Knicksa ako je blizu potpunog oporavka, ili 15-og protiv NO...

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 04 mar 2015, 01:12

http://espn.go.com/nba/player/_/id/3102530/jusuf-nurkic" onclick="window.open(this.href);return false;
Nurkic (ankle) is still dealing with severe swelling in his ankle, the Denver Post reports. "It's really, really swollen," now-former coach Brian Shaw said. "My gut tells me he'll be out for a while, if he comes back at all. So, it just depends on how soon he heals. And really, there's no need for him to try to rush back."
slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 04 mar 2015, 04:30

Reče Scott Hastings da je Juka nosio walking boot 5 dana te da su mu je danas skinuli. Počeo je sa laganim šutiranjem na treninzima i neće putovati sa timom na ovaj mini road trip nego će raditi individualno. Očekuju samo da se vrati do kraja sezone.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 mar 2015, 20:42

**** ga Hrvatska, samo o Hrvatskoj frajer prica, nikad nije bosnu spomeno nigdje :cry:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 mar 2015, 20:56

navija za Partizan,zeli da zivi u Hrvatskoj,a igra za BiH.Pravi primjer multietnickog Bosanca :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 04 mar 2015, 21:17

Promovise Baju,Grobare,Partizan i Hrvatsku.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 04 mar 2015, 21:47

Nikako mi lik ne sjeda kao Mirza zbog njega nebi nikad ostao do 3 iza ponoći budan kao što bi zbog Mirze
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 25 gostiju.