Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

save
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la save » 26 feb 2015, 23:56

amertiger je napisao/la:
save je napisao/la:Sam pojam sporta i sportiste se u velikoj mjeri izgubio i sada je na sceni samo jedna biznis-spektakl mašina koja gasi duh onoga što sport nosi.
Vidim da neki ovdje njeguju i odobravaju te neke furačko-primitvne stvari koje nisu od sporta več od ulice, odnosno neodgoja.

Mali se u svemu tome pogubio i kupi ono najgore što danas okružuje sport.

Gube se ljudske vrijednosti na sve strane, pa tako ni sport nije imun, ali je ipak do pojedinca da li če se utopiti u sivilu ili i dalje nastojati da bude čovjek a ne šalabajzer i šarlatan.

Ako je primitivizam način da se čovjek istakne i da bude omiljen i popularan među 'rajom', onda sve to nema smisla.
Interesantno, da ti nabrojim neke od najvecih kosarkasa NBA ikad koji se ponasaju vrlo slicno juki, kad KG radi takve stvari to je OK jer mu se moze kad Juka radi to ne valja jer Juka je juce dosao u NBA... realno boli Juku taki sto je juce dosao u NBA kad je on svjestan da mu je tu mjesto i da sigurno moze biti jedan od najboljih centara u ligi, naravno da je daleko od toga i da treba puno rada ali njegovo ponasanje na terenu je apsolutno u skladu sa NBA ligom..
ima daleko više igrača koji ne rade to što Juka radi ili netko sličan. Nije primitivizam nešto što je poželjno i čemu se teži, niti se ljudi obrazuju da budu primitivci. Ako netko krade, ne znači da je to dobra stvar i postojanje lopova nije nešto što treba da se glorifikuje. Treba se ugledati na ono dobro, a ne na loše.

Zašto ne uzimati za primjer Dražena, Dirka Novitckog, našeg Mirzu i mnoge mnoge druge, a ne KG. Ne može KG biti role model i mjerilo. Zato treba psihijatar da poreda neke stvari ako več čovjek sam ne može put da nađe.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 26 feb 2015, 23:59

Yucca je napisao/la:Ne mogu da vjeruje sta ljudi sve pisu ovdje cuj primitiviza Jukino ponsanje tj ta njegova sportska drskost :facepalm: :facepalm:

Vjerovatno su ga amerikanci zbog njegovog primitivizma pozvali u skolu da se druzi sa djecom tj da ih nauci kako se primitivno ponasati :kafa: :kafa:

Juka samo ostani ovakav raja kao i dosad ne daj pardona nikome na terenu :D :D
To pozivanje u školu nema veze sa njim kao ličnošću nego sa njim kao igračem Denvera, tj zvjezdom. Naravno, nije ubica, niti išta slično da ne bi bio pozivan. Pričamo o nečemu drugome. To sve je dio marketinga i njihovog programa koji i ostali igrači odrađuju. Čak i da sjedi na klupi, bio bi dio tog programa, a posebice ako predstavlja važan igrački kadar.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 feb 2015, 00:08

A zašto bi tačno Jusuf trebao biti ko Dirk? Ili Dražen? Ili ko KG? Zašto ne bi bio ono što jeste, Jusuf Nurkić. Momak igra (i dobro mu ide), zabavlja se, onako kako je njemu ćeif. Nema zaista potrebe da bude ili kopira ovog ili onog.

Nekom je draži Ahilej, drugom Odisej. A treći gotivi i jednog i drugog.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 27 feb 2015, 00:14

ma ti save ulazud prdis ovde :D Juka je odlican lik van terena i velika dobrica i kultura zato je i otisao sa tom djecom da se druzi a sasvim je druga osoba sto se tice protivnickih igraca...uglavnom nije Juka za psihijatra Juka je zvijezda buduca ogromna kojeg ameri obozavaju a to sto se tebi finom ne dopada njegovo ponasanje nije cak ni nama bitno a kamoli velicini kao sto je Juka ;) a evo pregledaj ko predstavlja Juku od nedavno http://www.relativitysports.com/basketball-athletes/" onclick="window.open(this.href);return false; a sljedece sezone nesto se veliko sprema tako da fanovi i pljuvaci budite tu da se zajedno radujemo a neki da kunu sudbinu sto nije u Beobasketu :D :D :D

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 27 feb 2015, 00:59

update
http://news.rotowire.com/Jusuf-Nurkic-g ... -spnba.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 27 feb 2015, 01:21

Ima li kakvih vijesti za povredu ? Nadam se da nije nista ozbiljno

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 feb 2015, 01:37

Evo ja tu pratim sve, updatuju...
http://nurkic.com/jusuf-nurkic-injury-updates/" onclick="window.open(this.href);return false;

Snimak nije otkrio nikakvo napuknuce.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 27 feb 2015, 02:43

Mirza1990 je napisao/la: a evo pregledaj ko predstavlja Juku od nedavno http://www.relativitysports.com/basketball-athletes/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisam znao za ovo, jako lijepa stvar i super za vidjeti kad ovako mlad ima dobru agenciju iza sebe. :thumbup: :bih:

emko1995
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la emko1995 » 27 feb 2015, 12:09

Kakvo je stanje sa povredama za veceras?ko ne igra?

juanitomaravillaa
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la juanitomaravillaa » 27 feb 2015, 12:35

emko1995 je napisao/la:Kakvo je stanje sa povredama za veceras?ko ne igra?
With Nurkic unavailable, and Darrell Arthur (calf) being listed as doubtful, J.J. Hickson and Kenneth Faried are going to be logging heavy minutes on Friday. It's also possible that Wilson Chandler (groin) plays some minutes at power forward, but Denver is simply running out of options. Faried is going to have a lot of opportunity on Friday, so hopefully he can finally bust out of his slump

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 mar 2015, 10:57

Ono što malo ko zna jeste da je internacionalac iz Bosne i Hercegovine i jedan od najpopularnijih rukija u društvu najboljih košarkaša sveta ostrašćeni navijač Partizana, te da crno-bele prati redovno, kad god mu se ukaže prilika.
"Pratim Partizan, naravno. Nažalost, Partizan prolazi kroz težak period. Odavno to više nije samo sport. Ali, uz takvu publiku koju Partizan ima, teško je propasti i siguran sam da će i Partizan biti onaj stari. Verujem da samo na osnovu navijača zaslužuje pozivnicu u Evroligu. Verujem da je to najvernija publika na Balkanu, a i šire. I nakon što sam s Cedevitom pobedio Partizan, nadao sam se da će dobiti pozivnicu. Jer stvarno bez Partizana, Evroliga nije ista", poručio je Nurkić u intevjuu koji je dao Blicu.

Jedan od najboljih mladih košarkaša sa Balkana rekao je da bi voleo da jednog dana obuče dres kluba iz Humske.
"Verujem da ću jednog dana i doći u Partizan. Ali, pre toga sam siguran da ću se vratiti u Zadar i to u najboljim godinama, jer to je moj klub, oni su mi dali najviše. Obećao sam mojim Zadranima. I s nestrpljenjem čekam taj dan. Jer bez tog kluba, bez tog grada i tih ljudi, ni moja karijera ne bi bila ovakva kakva je trenutno. Ali, kažem vam da verujem da ću jednog dana doći Partizan, bar zbog te publike", zaključio je Nurkić.
Don't believe the hype.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 mar 2015, 21:27

Nurkić: Igraću u Partizanu, zbog Grobara

Reprezentativac BiH, koji nastupa za Denver, kaže da Partizan ima najbolju publiku na Balkanu i šire i da se nada da će jednom zaigrati za crno-bele pred tim navijačima

Nurkić: Igraću u Partizanu, zbog GrobaraFoto: AP Photo/David Zalubowski Jusuf Nurkić ove sezone grčevito se bori za minute u NBA ligi.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine letos je izabran kao 16. "pik" na draftu od strane Čikaga, ali je odmah trejdovan u Denver.

Ove sezone u Nagitsima u proseku beleži 7,2 poena i 6,7 skokova po meču.

Nurkić, koji je pre odlaska u NBA nastupao za Zadar, a sa Cedevitom osvojio prvenstvo i Kup Hrvatske, priznao je da Partizan ima daleko najbolje navijače na ovim prostorima.

"Pratim Partizan koji prolazi kroz težak period i to odavno nije više samo sport. Međutim, uz publiku kakvu Partizan ima teško je propasti i siguran sam da će uskoro biti onaj stari. Mislim da bi samo zbog navijača trebalo da bude pozvan u Evroligu, jer verujem da je to najbolja publika na Balkanu i šire. I kada sam sa Cedevitom pobedio prošle godine u polufinalu ABA lige očekivao sam da će Partizan igrati u Evroligi", rekao je Nurkić za "Blic".

On je dodao da veruje da će jednog dana obući dres kluba iz Humske.

"Verujem da ću jednog dana doći u Partizan, ali pre toga sam siguran da ću se vratiti i u Zadar i to u najboljim godinama, jer je to moj klub i dao mi je najviše. Obećao sam im to. Nestrpljivo čekam taj dan, jer bez njih, bez grada i ljudi u njemu moja karijera ne bi bila ovakva. Ali isto tako jednog dana ću doći i u Partizan, bar zbog Grobara", rekao je centar Denvera.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 01 mar 2015, 21:53

I to u najboljim godinama :lol: :lol: :lol:

Bgm mu nisu sve na broju

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 01 mar 2015, 21:55

Igrali Juka veceras ?
1921 !
05.06.1998

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 01 mar 2015, 21:57

Ljiljani87 je napisao/la:Igrali Juka veceras ?
Ne igra.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 mar 2015, 22:38

KSBIH je na fb-u mogao bar da pozeli JUKI brz oporavak :thumbdown:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Maksuz
Kontakt:

Post Postao/la Maksuz » 01 mar 2015, 23:36

J,ebo ga partizan u stau. :beba:

koliko će trajati oporavak, valjda mu ne uništi formu :geek:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 mar 2015, 23:39

koji glupan jbt :facepalm:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 mar 2015, 23:50

vi bas vjerujete tariguzu blicu koji je isto **** kao i kurir
on je navijao za partizan samo protiv cibone jer njih ne podnosi...poslije su ga srbiajnski mediji prekrstili u zestokog navijaca partizana, samo na bazi toga.
a igarce u zadru i partizanu koliko i ja. jedino ako skroz sjebe zdravlje sto mnogi dusmani ovdje i prizeljkuju :puke:

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 02 mar 2015, 00:44

Ma Juka je totalno nezreo, nevjerovatne izjave ces nekada procitati, rijetko kad me ne iznenadi. Ne znam da li je razlog tome njegova mladost, ili sta vec, samo znam da nesto nije dobro... Covjek u nebesa dize nekakve grobare, a Bog zna kolko je tih grobara mozda jucer vrsilo genocid nad narodom njegove drzave. Koliko god pokusao da zdravo razmisljam, jednostavno je nemoguce zaboraviti te neke stvari. I ne, to uopste ne smatram nacionalizmom. Nije to samo bilo tada protiv Cibone, evo neki dan objavljuje sliku na twitteru sa Lauvergneom i pise: "Grobar je tuu ajmo daljeee ;)"... Daleko od toga da mrzim nekoga, Partizan, te ljude koji navijaju za svoj klub, ali toliko uzdizati nekoga tamo ko ti je svasta u proslosti uradio, ne znam...
Izdržati, to je temelj vrline!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.