FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Old tawn
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Old tawn » 06 apr 2010, 19:19

AnnesTM87 je napisao/la:
Old tawn je napisao/la:Svim Sarajlijama sretan 6.april Dan grada Sarajeva !!!
A nama iz Breze ;)
Bio sam neki dan u Brezi Gledao tekmu Rudar- Vratnik sramota,necu dalje objasnjavati znas sve.
A ako se osjecas sarajlijom moze nema frke nismo toliko daleko :D :D
PONOSNO I HRABRO

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 06 apr 2010, 19:21

Ako je ku utjecajan a slucajno je clan ovog foruma molim vas da nam Vi gospodine omogucite zamjenu trave na stadionu grbavica hvala
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 06 apr 2010, 19:26

tax je napisao/la:Ako je ku utjecajan a slucajno je clan ovog foruma molim vas da nam Vi gospodine omogucite zamjenu trave na stadionu grbavica hvala
OK, biće kako ti kažeš ;) :)
Strauss Junior

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 06 apr 2010, 19:37

tax je napisao/la:Ako je ku utjecajan a slucajno je clan ovog foruma molim vas da nam Vi gospodine omogucite zamjenu trave na stadionu grbavica hvala
do kad treba?
BRAVE HEART 1979-2005

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 06 apr 2010, 20:13

Zelji treba biti glavni cilj Evropa, e sad da li kvalifikacije za Ligu prvaka ili Evropsku ligu to je manje bitno..mada po meni treba sto prije krenuti u rekonstrukciju stadiona,mislim da je to glavni problem f.k.Zeljeznicar..

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 06 apr 2010, 20:15

boccaccio je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Da ne citiram sve postove, evo par zanimiljivosti. Kažu da je ova liga nekvalitetnija od ondašnje. Po čemu ? Koliko me sjećanje služi a služi :mrgreen: onda haman niko nije mogao meda. Izbacivale su se "levatske ekipe tipa San Marino, Andora i debili", dok protiv ozbiljnijih NIJEDNA BiH ekipa nije imala šta da traži.
Danas, imamo slijedeću situaciju:

Slavija izbacila Aalborga :shock:
Njanje izbacile Trnavu I Helsinborga, nisu se obrukale protiv Cluja
Široki izbacio neke levate pa se tačkao sa Šturmom iz Gratza 1:1 1:2 :shock:
Zrinjski dobio Slovana u Mostaru 1:0 pa zjanio tamo :shock:
Željo odigrao bare utakmicu sa Hajdukom
Zrinjski jedva izgubio od Dinama 1:2

Lošija liga ? Ne bih rekao ;) Čini vam se ;)

Edit: Željo je hladno ispadao od Litexa, Heartsa, Wisle, Kilmanrocka, Malage, Levskog. NISMO nijednu utakmicu dobili. Ne zaboravite to. NIJEDNU.
u pravu si brate 100 %,evo da poreknem sebe i svoj post,imas sve argumente :mrgreen: ,evo priznajem,ova generacija je bolja od one sto nije mogla meda,a ova liga je puno jaca od one prije 10 godina :mrgreen: ...eto,priznao sam...sreca je za newcastle sto nisu naletili na Bekrica,Culuma i Alena Mesanovica,a za Malagu bi samo bilo pitanje koliko bi bilo razlike za nas...a zasto je Helsinborg nesto bolji od Lilestroma koji je tada bio prvak Norveske npr. :?: ...evo pricamo o Zelji,jel mislis da bi ova nasa generacija danasnja pobijedila nekog od ovih gore sto si naveo ?...ajde o ligi,pa desi se da nase ekipe u evropi zabiljeze dobre pobjede,nosamo se sa Sturmom,Clujom,Helsinborgom,ali se izgubi i od luksemburzana bez problema,a prije su se Cesi znali dobiti,Norvezani,noali se sa Spancima i to imali velike sanse da ih iznenadimo itd itd...ne vidim razliku veliku uopste...ali da dalje ne polemisemo,jer imamo vazan susret protiv Rudara :mrgreen: :mrgreen: ,ne slazemo se u ovome i nema veze...to je sasvim normalno...veliki pozdrav za tebe ;)
Čudno bi bilo da se svi slažemo :mrgreen: Moja konstatacija je bila da ova liga nije puno slabija od ondašnje kao što neki govore. Rezultati naših ekipa u zadnje vrijeme puno toga govore. Također, bio sam učesnik onda i sada, prema tome i zaključujem :mrgreen: Također mislim da je Amar sada puno "zreliji trener" nego što je bio. Imam utisak da smo sada spremniji nego što smo onda bili. Trkački jači. Masa današnjih, prosječnih, europskih ekipa je na tom nekom nivou. Sa pojačanjima u napadu i bekovima ne vidim da smo inferiorniji od drugih i ne vidim razlog zašto se ne bi mogli nositi sa njima. Naravno, pričam o nekom prosjeku.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

AnnesTM87
Kontakt:

Post Postao/la AnnesTM87 » 06 apr 2010, 21:22

Old tawn je napisao/la:
AnnesTM87 je napisao/la:
Old tawn je napisao/la:Svim Sarajlijama sretan 6.april Dan grada Sarajeva !!!
A nama iz Breze ;)
Bio sam neki dan u Brezi Gledao tekmu Rudar- Vratnik sramota,necu dalje objasnjavati znas sve.
A ako se osjecas sarajlijom moze nema frke nismo toliko daleko :D :D
Hahah jesi to dosao Brezanski Zeljeznicar da gledas? :D

O ovome ti ja govorim :

Kod: Označi sve

Nakon žestokih borbi 6. aprila 1945. godine slomljen je otpor Nijemaca i pripadnika NDH, [b]Breza i Sarajevo[/b] je oslobođeno. Do kraja ove akcije, 10. aprila oslobođeni su i Visoko, Kakanj te Busovača.
Zadnja izmjena: AnnesTM87, dana/u 06 apr 2010, 21:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 06 apr 2010, 21:26

Svim Sarajlijama sretan 6.april Dan grada Sarajeva !!!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 06 apr 2010, 21:38

Dimenzije se mijenjaju u zavisnosti koliko odgovaraju našoj igri. Na početku sezone je bio širi teren, jer su mislili da ćemo lakše dominirati trkom, pa su ga onda suzili kad su vidjeli da im ta varijanta ne odgovara. Ovo mi je jedan naš igrač govorio.
Čamac, nisam gledao ništa prijeratno osim nekih golova i utakmicu protiv Videotona i ni ne pomišljam da poredim tadašnje uslove sa ovima, kao ni kvalitet igrača. Al' ti mi se nekako činiš previše isključiv i rijetko pročitam da ti bilo šta valja što je poslije rata. Takav sam utisak stekao čitajući tvoje postove ranije i na tm.org i sad.
Ranije je sigurno sve bilo daleko bolje, što ne znači da sad ništa i niko ne valja.
Ko je tebi bolji, Dialiba ili Ćurić? :mrgreen:
P.S. Za sve koji misle da je prva Amarova generacija bila individualno jača, samo nek' obrate pažnju gdje su završili svi ti igrači.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 07 apr 2010, 00:10

pravim u skoli prezentaciju o Želji koja ima naziv "Plavi voz dobar skroz"

trebaju mi slike Jahića, Hasagića i Vladavića u dresu Želje...pa ako neko može da nađe hvala ;)
Zadnja izmjena: Željoman, dana/u 07 apr 2010, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 apr 2010, 00:11

Edin Višća postigao prvijenac u plavom dresu
Pred nama je jedna serija teških utakmica i trebamo nastaviti igrati kao do sada i rezultat neće izostati - kaže Višća

Edin Višća je na meču protiv Travnika potvrdio zašto spada u red najtalentovanijih igrača BiH. Golom u 86. minuti susreta stavio je „tačku na i“ i na najbolji mogući način se vratio nakon povrede.

- Teška utakmica, izuzetno teška. Travnik se branio cijeli susret, a nama je tako najteže igrati. Možda smo se mi i malo opustili. Da smo dali gol na početku, kada smo i trebali, dali bi još pet. Ovako smo se patili, ali najvažnije je da smo upisali nova tri boda - rekao je mladi Edin Višća.

Vašim ulaskom u igru Željo je dobio na svježini!?

- Kada smo Stanić i ja ušli igrali smo praktično sa četiri napadača i do je donijelo prevagu. Napravili smo taj pritisak koji nam se na kraju isplatio.

Kako ste se osjećali nakon postignutog gola?

- Izgubio sam se bio, još pogotovo kada su navijači skandirali moje ime. Fenomenalan osjećaj. Ovo je bez sumnje najdraži pogodak u mojoj karijeri i gol koji ću pamtiti vječno.

Željo je prvi na premijerligaškoj tabeli. Može li se tu zadržati do kraja prvenstva?

- Mislim da možemo. U zadnjih nekoliko susreta smo dokazali da imamo najbolju ekipu. Pred nama je jedna serija teških utakmica i trebamo nastaviti igrati kao do sada i rezultat neće izostati.

Može li Željezničar zadržati prednost iz prve utakmice polufinala Kupa BiH?

- Bliži se i Kup susret sa Zrinjskim. Imamo solidnu prednost koju ne smijemo ispustiti. U Mostaru je na jbitnije da ne primimo gol. Nama odgovara i nula. dovoljno smo jaki da sačuvamo prednost i plasiramo se u finale.

Prije Kupa „plavi“ gostuju kod Rudara. Koliko možete napraviti u Prijedoru?

- Ne želimo prekinuti ovaj niz, tako da i u Prijedoru sigurno idemo na pobjedu koja će nas zadržati na prvoj poziciji - rekao je Višća.

Da li Vas je iko kontaktirao iz mlade selekcije BiH?

- Nije još niko, ali nisam sa tim opterećen. Najbitnije je da igram i da sa Željom postižem dobre rezultate, a sve ostalo će doći - kaže Višća.

ABA3
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 07 apr 2010, 00:19

Evo sad citam na indexu kako se Dinamo zalio na komentatora Stjepana Baloga koji je komentarisao njihovu tekmu protiv Rijeke,kako su ogorceni njegovim komentarom te utakmice...i ovi sa HTV ga suspendovali.Hebote kod nas Igor Kristic pljuje nas tri dana poslije tekme,jos i na utakmici lige prvaka daje neka poredjenja u vezi penala..ali kod nas sve moze proci,nije ni cudo sto nam se svakakva sranja desavaju,u kakvoj okolini zivimo...i kako da se nadamo boljem,samo kada pogledamo kakvi nam komentarisu tekme...dovoljno je!Mamu li mu pitarsku!!!
1921-2011

otok
Kontakt:

Post Postao/la otok » 07 apr 2010, 00:22

Esii TM87 je napisao/la:Evo sad citam na indexu kako se Dinamo zalio na komentatora Stjepana Baloga koji je komentarisao njihovu tekmu protiv Rijeke,kako su ogorceni njegovim komentarom te utakmice...i ovi sa HTV ga suspendovali.Hebote kod nas Igor Kristic pljuje nas tri dana poslije tekme,jos i na utakmici lige prvaka daje neka poredjenja u vezi penala..ali kod nas sve moze proci,nije ni cudo sto nam se svakakva sranja desavaju,u kakvoj okolini zivimo...i kako da se nadamo boljem,samo kada pogledamo kakvi nam komentarisu tekme...dovoljno je!Mamu li mu pitarsku!!!
sta je to igor kristic pogrijesio?

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 apr 2010, 00:23

ovo je moj prvi komentar, posto sam se tek sada registrovao na forum, jer sam tek sada uopste pronasao ovaj forum... usput super je ;)

znaci... pratim zelju od 1997. aktivno i sva dobra vremena pa i losa vremena (zadnje 4 godine) sam pratio aktivno (sada ne mogu da idem na utakmice, jer sam u ceskoj vec dvije godine) i moram priznati da me sad situacija strasno podsjeca na 2001. kada smo igrali (po meni odlucujucu) utakmicu za titulu protiv rudara u kaknju. znaci bio sam tada u kaknju i na kraju smo jedva, kazem jedva pobjedili 3-2, ali to je bio odlucujuci korak ka tituli (meni je ono 3-0 na kosevi tada izgledalo jos kao dalek put do titule) i mislim da amar osim i igraci trebaju da ne misle kao sto su neki igraci tada previse mislili o tituli, pa su jedva bodove uzeli iz kaknja, vec trebaju da misle od utakmice do utakmice. (mozda je i ovaj rudar na kraju dobar znak za zelju, nadam se... :mrgreen: )
Zadnja izmjena: tm84, dana/u 07 apr 2010, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 apr 2010, 00:49

otok je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:Evo sad citam na indexu kako se Dinamo zalio na komentatora Stjepana Baloga koji je komentarisao njihovu tekmu protiv Rijeke,kako su ogorceni njegovim komentarom te utakmice...i ovi sa HTV ga suspendovali.Hebote kod nas Igor Kristic pljuje nas tri dana poslije tekme,jos i na utakmici lige prvaka daje neka poredjenja u vezi penala..ali kod nas sve moze proci,nije ni cudo sto nam se svakakva sranja desavaju,u kakvoj okolini zivimo...i kako da se nadamo boljem,samo kada pogledamo kakvi nam komentarisu tekme...dovoljno je!Mamu li mu pitarsku!!!
sta je to igor kristic pogrijesio?
Nije bio da kažem neutralan tokom utakmice.što svaki komentator mora biti.Osim ako se ne radi o međunarodnoj utakmici.Tada bi bilo logićno da osjeća naklonost našoj repki,našem klubu.Ali u nacionalnom takmičenju to ne smije nikako.

PS. Izvinjavam se našem forumskom Žuji na offtopicu.Brate nemoj mi zamjerit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 07 apr 2010, 01:53

Evo sad malo surfam po Uefa.com i posto se promjenilo od ove sezone put do lige prvaka i Uefa lige zelio bih da malo informisem raju a usput i da dam malo zanimljivosti kako bi Zeljo mogao da sto vise odigra evropskih tekmi :D.

Format je sljedeci, i Liga prvaka i Uefa liga imaju tri pretkola, ili ti tri runde kvalifikacija i onda u oba takmicenja sljedi play off (kao cetvrta runda, ovdje je sarajevo protiv cluza igralo). Zanimljivo je to sto ako bi eventualno Zeljo igrao kvlifikacije za LP i dosao do treceg pretkola i tu ispao (vrlo lako se moze dotle doci uz malo srece) automacki bi igrao play off Uefa lige tj. za grupe u Uefa ligi (sto je opet tesko proci ali to su dodatne dvije evropske utakmice), a ako bi Zeljo u kavlifikacijama prosao eventualno u play off za LP sto bi bio ogroman razultat i tu ispao onda bih automacki prosao u grupnu fazu uefa lige, a akobi prosao play off LP znamo sta bi bilo (ali to je nemoguce jos zadugo).

A sad gori slucaj ako bi eventualno bili drugi i isli u kvalifikacije za Uefa ligu onda bi krenuli od 2. pretkola pa doke se dogura, vjerovatno je granica play off Uefa lige.

I da dodam da bi u kvalifikacijama za LP krenuli iz druge runde jer prva ko da i ne postoji jer igra 4 ili 6 ekipa tu rundu ali to nije vazno, ne bi bili nosioci u drugoj rundi dok bi u Uefa ligi u drugom pretkolu bili nosioci koliko se sjecam (ako bi bili drugi)

Naravno ovo su samo neke situacije koje bi mogle zadesiti Zelju nije nista posebno i nesta sad kao da furam ali zelio sam pdojeliti sa vama ove neke informacije. Iskreno nadam se trecempretkolu LP i play-off-u za Uefa ligu, znaci 6 utakmica u evropi dosta, sve ostalo ce biti ravno cudu :DD
Mes Que Un Club

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 07 apr 2010, 02:01

Prvo skoči pa reci hop ;) Lako je to razraditi. Još si ti par stvari zaboravio al otom-potom :roll:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 07 apr 2010, 09:00

Statistika Amara Osima u svim dosadasnjim sezonama dok je bio na klupi Zelje:

U svim takmicenjima (domaca liga, kup i evropski kupovi) vodio je Zelju u 153 utakmice i ostvario je 94 pobjede, 33 remija i 28 poraza uz gol razliku 287:125.
Za vrijeme prvog mandata (proljece 2001. - jesen 2003.) sa ekipom je zavrsio tri prvenstva i osvojio je dvije titule (2001. i 2002.) te jednom bio drugi (2003.).
U te tri godine Zeljo je tri puta bio u finalu kupa, osvojio je dva trofeja (2001. i 2003.) a jednom je porazen (2002.)
U domacem prvenstvu. Zeljo je pod vodstvom Osima odigrao 111 utakmica, zabiljezio 68 pobjeda, 25 remija i 18 poraza uz gol razliku 217:86 te 229 osvojenih bodova.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 apr 2010, 09:07

Impozantno samo je Pep bolji :D
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 apr 2010, 09:35

idu dva momka ulicom, jedan je cigan a drugi isto navija za Sarajevo :D znam da nema puno veze sa Zeljom al priznajte da odlicno zvuci :D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, NerminFatic i 33 gosta.