U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edinjo-bih
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la edinjo-bih » 24 feb 2015, 18:26

izgleda da nije zadovoljio...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 feb 2015, 18:33

sajo10 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Kako se zvao onaj lik sto je igrao za U17 BiH, U19 Srbije i U21 BiH? :bow:
Petar Kunic, napadac iz Borca tada. :D

Zaboravio si i U18 Srbije haha. Ma nebi nikad ni zaigrao opet za nas da nije Vlado tada bijo trener Borca pa da ga pogura u inostranstvo. O kakvom se propalom igracu radi govori i ta cinjenica da posle potpisa za Dukla Prague dva puta je na posudbu dolazio u BiH. Prvi put u Borac a evo sad je u Radniku haha. :salut:

* * *

Tokom zimskog prelaznog roka neki od nasi igraca su promijenili sredinu:

U21 Jozo Spikic, Rijeka ->>> Osijek (posudba)
U21 Rade Krunic, Donji Srem ->>> Borac Cacak
U19 Arman Corovic, 1860 Minhen ->>> Bez kluba/klub nepoznat
U18 Sanjin Lelic, Ingolstadt ->>> Dinamo Zagreb
U18 Milos Acimovic, Leotar ->>> Zrinjski
U18 Vladimir Kremenovic, Borac ->>> Vojvodina
U17 Branimir Bajic, Cukaricki ->>> Radnik
Ciji je ovo mali zns li? :) Ima li veze sa istoimenim bivsim reprezentativcem?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 25 feb 2015, 08:14

Baboon je napisao/la: slika
a ko je deckec na slici?

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 feb 2015, 16:44

Pa golman kadeta Partizana,Igor Marković. Osim ako nemaju dva igrača sa istim imenom i prezimenom? :wtf:
slika
Možda ima još jedan Marković,ne znam...ali mislim da je to taj...
it's football day

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 25 feb 2015, 18:20

Pobjeda „U-17“ selekcije u kontrolnoj utakmici

Danas je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigran kontrolni meč između „U-17“ i „U-16“ selekcija, a pobijedili su stariji reprezentativci rezultatom 4:0 (0:0).

Po dva gola na susretu su postigli Amir Mašić i Seid Behram.

Selektor Sakib Malkočević je nakon utakmice rekao: „Pripremamo se za Elitni krug kvalifikacija i ova utakmica nam je dobro došla. Iskoristili smo slobodan termin i pozvali igrače iz naše lige i poprilično sam zadovoljan. U prvom poluvremenu se i „U-16“ selekcija pokazala kao kvalitetna ekipa, iako se tek formira. U „U-17“ timu se vidjelo da nedostaje nekoliko standardnih igrača, ali bilo je tu i nekih novih koji su skrenuli pažnju na sebe. Mogu biti zadovoljan prikazanim, ali ima tu još prostora za napredak. Do kvalifikacija ćemo biti spremni.“

Malkočević je prokomentarisao i kvalifikacionu grupu u kojoj će nam protivnici biti Češka Republika, Mađarska i Škotska: „Prošli put smo bili jako blizu plasmana na EP. U grupi smo u kojoj su ekipe uglavnom izjednačene po kvalitetu. Mi smo u zadnje dvije-tri godine pokazali da se možemo ravnopravno nositi i sa najboljim. Ne možemo ništa obećati, ali daćemo se od sebe.“

Dvostruki strijelac Amir Mašić je bio zadovoljan igrom na današnjem meču: „Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, u drugom smo se bolje snašli i pobijedili. Nadam se da ćemo pokazati kvalitet i u kvalifikacijama, te se plasirati na Evropsko prvenstvo.“

Reprezentativac Ajdin Mujagić je izjavio: „Dobro smo igrali, mada su nam mlađi igrači pružili jak otpor. Spremamo se za Elitnu rundu kvalifikacija gdje su sve ekipe podjednakog kvaliteta. Mislim da možemo osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode EP.“

BiH „U17“-BiH „U-16“ 4:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Mašić (60'), 2:0 Mašić (68'), 3:0 Behram (88'), 4:0 Behram (90')

BIH U-17: Topalović, Dedić, Šerbečić, Nikić, Dujmović, Jurić, Bijedić, Bošnjak, Suljić, Zlatić, Mašić. Igrali su još: Terzić, Ajanić, Miletić, Bajić, Vilušić, Mujagić, Behram.

BIH U-16: Marković, Beganović, Velić, Beširević, Mandić, Rozić, Buljubašić, Veladžić, Knežević, Smajić, Klarić. Igrali su još: Medan, Arnautović, Grahovac, Pepić, Mehičić, Hadžić, Mehuljić.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 feb 2015, 18:29

Ova generacija '98 je meni lično najbolja koliko pratim naše mlađe selekcije,ima tu dosta dobrog potencijala. Ako dodamo još hrpu igrača iz vana koje treba pokušati pridobiti mogla bi biti i najbolja selekcija od nezavisnosti, što da ne? :D

Pored ovih koji igraju imamo igrače u Metzu,Juventusu,Dortmundu,pa uvijek par kvalitetnih momaaka u skandinaviji...

Treba napraviti popis igrača '98 god koji mogu igrati za nas,bar dio njih kad bi dobili bilo bi super.Još su oni hajmo reći djeca,ali polažem veliku nadu u ove klince. ;)
it's football day

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 feb 2015, 00:27

Kako lijep gol zabi mali Burnic za pobjedu Borusie protiv Bochuma U19.Valjda ce neko nesto pokusati sa ovim malcem. Prodaje laznjake ovim igracima kao Mesi. Pricali smo puno o Halilovicu a ovaj nije nimalo manji talenat oce igrat za nas a niko ne trza.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 27 feb 2015, 09:53

dubrovnik je napisao/la:Kako lijep gol zabi mali Burnic za pobjedu Borusie protiv Bochuma U19.Valjda ce neko nesto pokusati sa ovim malcem. Prodaje laznjake ovim igracima kao Mesi. Pricali smo puno o Halilovicu a ovaj nije nimalo manji talenat oce igrat za nas a niko ne trza.
Evo reći ću nešto, i ako znam da ću za to biti izvrijeđan. Po meni će Burnić biti bolji igrač od Halilovića.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 feb 2015, 10:06

povratakotpisanih je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Kako lijep gol zabi mali Burnic za pobjedu Borusie protiv Bochuma U19.Valjda ce neko nesto pokusati sa ovim malcem. Prodaje laznjake ovim igracima kao Mesi. Pricali smo puno o Halilovicu a ovaj nije nimalo manji talenat oce igrat za nas a niko ne trza.
Evo reći ću nešto, i ako znam da ću za to biti izvrijeđan. Po meni će Burnić biti bolji igrač od Halilovića.

Vjeruj mi da sam cak i u Hratskoj vise puta cuo kako neki ljudi koji zive od nogometa na ovaj ili onaj nacin nesto slicno govore i zbijaju sale sa nama radi ovog malca. Ljudi govore da se samo ovim likovima iz NS BIH moze dogoditi da ne pridju ovakvom igracu kao sto je mali Burnic. Ali sta se moze treba makar napisati na forumu pa se mozda nadje neko sa ovog medija da im ubaci muhu o ovom igracu u uho. Ovo ignoriranje je iritantno.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 27 feb 2015, 10:42

povratakotpisanih je napisao/la:

Ja te necu vrijedjati jer izrazito postujem tvoje misljenje i tvoj doprinos na ovoj temi,i ja sam misljenja da je Dzenis super talentovan i davno sam ga ovdje spominjao,ali da se jos nije za porediti se sa Alenom. Ovaj drugi je preslikan Messi,sa 16 je vec imao solidne nastupe za A-reprezentaciju nasih susjeda i na najvecem europskom nivou,dok Dzenis jos igra za U17 ekipu Dortmunda.Dao je i dobar gol zadnje kolo kao sto navede dubrovnik (korekcija, protiv Bochum U17). Ako se ovako nastavi razvijati,tesko ce izabrati BiH prije Njemacke.
Doduse, cesto grijesim u svom misljenju, tako da mi nemoj uzimati za zlo.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 feb 2015, 11:09

Imperator:

Svako ima pravo na svoje misljenje, medjutim iskreno mislim da Alen nebi zaigro za A repku Hrvatske da se nije digla ova hajka oko moguceg igranja za BiH.

Posto pratim Barcelonu. Vrlo dobro znam stanje u Barci B i mogu reci da sam iznenadjen da Halilovic nije standardni clan prvi jedanaest posto je najavljivan kao novi Messi il sta vec (sto je za mene malo apsurdno jer je Messi u sedamnaestoj valjo protivnike po terenima, znam da to mediji vole, ali nisam fan ovi poredjenja. Jedan je Messi ;)) Takodjer drugcija je situacij sa Dinamom i Dortmundom. Mamic zeli zaradu i on je promovisao Halilovica na odlican nacin jer mu je interes bio da napravi veliki transfer. Dortmund ja mislim nije u toj situaciji niti zele da puste Dzenisa.

Halilovic je igrac Hrvatske i ne zelim vise da spominjem njega. Pre vise je mjesta imo na ovom pdfu.

Sto se tice Burnica Avaz Sport je bio u Njemackoj i napravio veliki intervju sa njim. Ima slika gdje cita novine itd. Ako je vjerovati tekstu u clanku onda ima nade jer izgleda da se radi o pravom bosancerosu.. eh sad sta ce biti samo ce vrijeme pokazati ali mislim da Burnic vec od iduce sezone igra u prvom timu Dortmunda ili ide na posudbu.

Kakav bi vezni red imali sa Bekticem, Zericem, Mustedanagicem, Mustaficem i Burnicem :O :O

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 feb 2015, 11:44

Ako sam dobro razumio ove ljude koji su Burnica okivali u zvijezde a jedan je skaut mislim da se radi o iznimnom talentu. Ne mogu reci da sam pratio ovog malca niti imam mogucnosti za tako nesto osim onih par minuta sa priprema ali ono sto sam u to malo vremena vidio stvarno obecava. Ako je tocno da je u najavama kapitalac Burnicu bi se trebalo ponuditi sve sto zeli. U21 sigurno a mozda cak i A tim u nekim prijateljskim utakmicama. Slicnog sam misljenja i za Suljica i Modica. Sa ovim momcima treba eliminirati mogucnost da ih izgubimo. Momci su vrhunski potencijali. Ipak izgleda da je ovaj Burnic nesvakidasnji talent. Halilovic bljesne i izgubi se nisam uopce siguran da ce zavrsiti kao vrhunski igrac. Moguce je da uspije ali po meni je cak i veca mogucnost da ne bude nista vise od prosjeka. Vidjet cemo.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 27 feb 2015, 12:27

sajo10 je napisao/la:Imperator:

Svako ima pravo na svoje misljenje, medjutim iskreno mislim da Alen nebi zaigro za A repku Hrvatske da se nije digla ova hajka oko moguceg igranja za BiH.

Posto pratim Barcelonu. Vrlo dobro znam stanje u Barci B i mogu reci da sam iznenadjen da Halilovic nije standardni clan prvi jedanaest posto je najavljivan kao novi Messi il sta vec (sto je za mene malo apsurdno jer je Messi u sedamnaestoj valjo protivnike po terenima, znam da to mediji vole, ali nisam fan ovi poredjenja. Jedan je Messi ;)) Takodjer drugcija je situacij sa Dinamom i Dortmundom. Mamic zeli zaradu i on je promovisao Halilovica na odlican nacin jer mu je interes bio da napravi veliki transfer. Dortmund ja mislim nije u toj situaciji niti zele da puste Dzenisa.

Halilovic je igrac Hrvatske i ne zelim vise da spominjem njega. Pre vise je mjesta imo na ovom pdfu.

Sto se tice Burnica Avaz Sport je bio u Njemackoj i napravio veliki intervju sa njim. Ima slika gdje cita novine itd. Ako je vjerovati tekstu u clanku onda ima nade jer izgleda da se radi o pravom bosancerosu.. eh sad sta ce biti samo ce vrijeme pokazati ali mislim da Burnic vec od iduce sezone igra u prvom timu Dortmunda ili ide na posudbu.

Kakav bi vezni red imali sa Bekticem, Zericem, Mustedanagicem, Mustaficem i Burnicem :O :O

Po mom mišljenju je Burnić bolji igrač jer je fizički jaći i što bi naš narod rekao "žilaviji" od Halilovića. Koliko sam ja pratio Burnić bi u budučnosti trebao biti nešto kao Paul Pogba danas, znaći igrač koji može igrati bilo koju poziciju (osim golmanske) na terenu, što je veliki plus. Gledajući ovja vezni red ja bih još dodao tu:
Demitovića - napadač RB Leipzig, Jović- golman RB Salzburg, Hušić- odbrana Dortmund,Gavrić- odbrana Bayern, Arifović- odbrna Bayern te Suljić- odbrana Chelsea a svi ista generacija.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 27 feb 2015, 12:41

Dajte se uozbiljite.. KOliko god Burnic bio talentovan jos uvijek je par nivoa ispod Halilovica koji ozbiljan fudbal igra vec dugo dugo.... Dinamo nije relevantan jer oni guraju mladice s obzirom koliko je HNL slab, al Halilovic je dokazao svoju klasu i u Barci B... spanskoj drugoj Ligi, a vjerovatno vec iduce god ce u prvi tim Barce, i to ne samo na pripreme vec da igra za njih citavu sezonu....
Burnic igra za U19 i U17 tim Dortmunda dakle ne igra ni za 2. tim koji se uzgred takmici u mislim 3.Ligi.... dakle jos uvijek mnogo daleko od prvog tima... i jos uvijek ga je besmisleno porediti sa skoro formiranim igracem....
I ako ce ga dovoditi pod nasu zastavu nikako A selekcije jer bi to pa malo je reci bilo neozbiljno sa nase strane, bar dok ne pocne igrati za II tim... al naravno kao i svakog ko ima veze sa Bosnom treba uzeti pod svoje, taman i ne postao nikad ozbiljan igrac...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 feb 2015, 12:51

ne bojim se za Burnića dok je Meše ;)

Meša kao neko ko okuplja potencijalne reprezentativce i pravi bazu, sigurno neće dozvolit' da izgubimo takvog dragulja, naravno, neće ga pozvat' u A repku, al' će učinit' sve što može da ga se pozove u mlađe kategorije! a što se Burnića tiče, njemu ne gine prvi tim za dvije-tri sezone

raduje me što stvarno imamo mladih i talentovanih igrača, koji bi mogli činit' jednu novu generaciju A repke :cool:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 feb 2015, 13:36

Kadetska reprezentacija BiH će odigrati dva prijateljska susreta sa odgovarajućom selekcijom Srbije. Prvi meč je na programu 3. marta u 15 sati u Tojšićima, a drugi 5. marta u 13 sati u Čeliću.

Na spisku selektora Sakiba Malkočevića našli su se sljedeći igrači:

Valentino Jović (Red Bull Salzburg, Austrija), Jasko Keranović (Ipswich Town, Engleska), Igor Marković (Partizan, Srbija), Sandi Hušić (Borussia Dortmund, Njemačka), Besim Šerbečić (Zvijezda Gradačac), Nikola Gavrić (Bayern Munich, Njemačka), Branko Bajić (Čukarički, Srbija), Mato Stanić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Denis Žerić (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika), Seid Behram (Željezničar), Amar Suljić (Sloboda Tuzla), Ermedin Demirović (Leipzig, Austrija), Alan Delić (Karlsruhe, Njemačka), Ajdin Mujagić (Željezničar), Mijo Miletić (Sarajevo), Mirza Mustafić (Borussia Monchengladbach, Njemačka), Amir Mašić (Čelik), Sandi Ajanić (Velež), Sandro Hadžiabdić (Tennis Borussia Berlin, Njemačka), Petar Bojo (Široki Brijeg), Sandro Vilušić (Sloboda).

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 2. mart u hotelu „Tuzla“ u Tuzli.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 27 feb 2015, 13:41

Na papiru izgleda odlicna ekipa....

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 27 feb 2015, 13:53

Dobar sastav samo mi nije jasno kako je Sandro Hadžiabdić (Tennis Borussia Berlin, Njemačka) dobio poziv, na osnovu kojeg kriterija ? :crazy:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Goalgetter » 27 feb 2015, 13:59

Vidim Sandi Husic da je dobio poziv, odlicno. Sad jos neka Burnica u U21 repku dovedu.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 feb 2015, 14:58

slika

Spisak na prvi pogled ocekivan a Bogami mora se reci i odlican za nase domete. Ima ovdje ogromnog potencijala i ako se pojedini ovdje budu razvijali sa vremenom kako treba, mogli bi imati "strasne" A-reprezentativce. ;)

Ima tu jos nekoliko igraca rodjeni 1998 koji bi se mogli (u buducnosti) naci na spiskovima zajedno sa ovim ali je u pitanju drzavljanstvo i opca volja ti igraca da obucu dres BiH, a potom tako i nasi selektora da ih pozovu. Tu narocito mislim na Mihaela Modica (Milan), Dennisa Hadzikadunica (Malmö), Emira Bijelica (Metz), Anesa Omerovica (Aston Villa) i Adnan Curovica (Juventus).

Sretno momci! :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 21 gost.