Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 21:46

Schwarz je napisao/la:Freund dominirao :tokralju: Kakav samo drugi skok :tokralju: Samo ko je bio 4 takmicar iz Njemacke?Freund, Freitag, Eisenbichler..
Welinger ili Kraus. Ipak mislim ovaj prvi.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 26 feb 2015, 21:54

OnlyUnited je napisao/la:
Schwarz je napisao/la:Freund dominirao :tokralju: Kakav samo drugi skok :tokralju: Samo ko je bio 4 takmicar iz Njemacke?Freund, Freitag, Eisenbichler..
Welinger ili Kraus. Ipak mislim ovaj prvi.
Wellinger ali nije nastupio ako sam ja upratio :thumbup:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 21:57

Trebao je kao 27. takmicar na zaletistu, al' pojma nemam zasto nije skakao, ni onaj komentator ne rece razlog. Moguci problemi sa opremom. :?

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 26 feb 2015, 23:17

Weilinger nije nastupio jer je upitanju neka gastrointestinalna infekcija tako stoji na sranici od fisskijumping.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 feb 2015, 15:42

Samo da sa zakašnjenjem čestitam Freundu na apsolutno zasluženom zlatu. Znalo se još prije dvadesetak dana da će se on najviše pitati na prvenstvu, obzirom da u zadnje vrijeme skače nestvarno dobro. Jedan od najvećih nivoa skakanja koji sam vidio zadnjih godina. Valjda ovaj momentum zadrži do kraja i osvoji titulu u generalnom poretku. Da nije bilo one diskvalifikacije, bio bi u mnogo boljoj poziciji pred sam finiš sezone.

Btw, drago mi je da se i Gregor polako vraća u vrh. :thumbup:

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 27 feb 2015, 16:46

Claus je napisao/la:Samo da sa zakašnjenjem čestitam Freundu na apsolutno zasluženom zlatu. Znalo se još prije dvadesetak dana da će se on najviše pitati na prvenstvu, obzirom da u zadnje vrijeme skače nestvarno dobro. Jedan od najvećih nivoa skakanja koji sam vidio zadnjih godina. Valjda ovaj momentum zadrži do kraja i osvoji titulu u generalnom poretku. Da nije bilo one diskvalifikacije, bio bi u mnogo boljoj poziciji pred sam finiš sezone.

i to diskvalifikovan gdje je bio dosta dosta ubjedljiv nakon prve serije, plus propustio je dva takmicenja u Japanu al dobro je ipak ova mu je sezona vrh ako bude ovako skakao do kraja nece doci ni tu upitanje prvo mjesto ima do kraja 6 takmicenja mislim

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 feb 2015, 16:49

thomashasler je napisao/la:
Claus je napisao/la:Samo da sa zakašnjenjem čestitam Freundu na apsolutno zasluženom zlatu. Znalo se još prije dvadesetak dana da će se on najviše pitati na prvenstvu, obzirom da u zadnje vrijeme skače nestvarno dobro. Jedan od najvećih nivoa skakanja koji sam vidio zadnjih godina. Valjda ovaj momentum zadrži do kraja i osvoji titulu u generalnom poretku. Da nije bilo one diskvalifikacije, bio bi u mnogo boljoj poziciji pred sam finiš sezone.

i to diskvalifikovan gdje je bio dosta dosta ubjedljiv nakon prve serije, plus propustio je dva takmicenja u Japanu al dobro je ipak ova mu je sezona vrh ako bude ovako skakao do kraja nece doci ni tu upitanje prvo mjesto ima do kraja 6 takmicenja mislim
O tome ti pričam. I pored svega toga, Severin je i dalje igri, što dovoljno govori o njegovoj fantastičnoj formi. Jednostavno puca od samopouzdanja. Ipak, daleko od toga da će se Prevc i Kraft tek tako predati, sigurno neće, tako da prava uzbuđenja tek slijede.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 27 feb 2015, 19:06

Claus je napisao/la:
thomashasler je napisao/la:

O tome ti pričam. I pored svega toga, Severin je i dalje igri, što dovoljno govori o njegovoj fantastičnoj formi. Jednostavno puca od samopouzdanja. Ipak, daleko od toga da će se Prevc i Kraft tek tako predati, sigurno neće, tako da prava uzbuđenja tek slijede.
Moze se desiti takodjer da poslije ovog fantasticnog svijetskog bude i kontra efekt da se opusti i da dodju losiji rezultati al takodjer i vodeci dvojac ima fine rezultate i ne podbacuju bas tu su medju 10 uvjek i pobjednicka postolja, ocekujem foto finis u par bodova :D

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 28 feb 2015, 17:40

Trenutno je na programu timsko takmicenje, austrija bi mogla osvojit ili norveska. Njemcka tesko da moze ako bude i treca dobro je s obzirom da im skace Neimajer i Einsebihler, Kraus i Welinger dobili neki virus tako da su oslabljeni, a evo Neimajer odmah to pokazuje sa svojim groznim skokom 118 m :clap: :clap: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 28 feb 2015, 18:01

Kakvi skokovi Njemaca. Aj dobro sve, al' Freitag :facepalm: Mislim da nemaju sanse cak ni za trece mjesto, vec nakon prve serije bez obzira da Freund ponovo postavi rekord skakaonice.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 feb 2015, 18:03

Da vidimo može li Freund preko 150 metara kako bi vratio Njemačku u igru za medalje :D

Poppingera sam prizivao među četiri ali on mora da napravi jedan fail po takmičenju, mogao bi biti bolji u drugoj seriji.

Šveđani :facepalm:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 28 feb 2015, 18:18

Austrija bjezi Svabama 9 m. Mislim da bi trebali prije svih Frenud/Fretiag u drugoj seriji skociti oko 135 m, a Neumayer/Eisenbihler blizu 127 uz naravno lose skokove protivnika.

O prvom mjestu nema govora, tu Norveska drzi stvari pod kontrolom.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 28 feb 2015, 18:26

OnlyUnited je napisao/la:Austrija bjezi Svabama 9 m. Mislim da bi trebali prije svih Frenud/Fretiag u drugoj seriji skociti oko 135 m, a Neumayer/Eisenbihler blizu 127 uz naravno lose skokove protivnika.

O prvom mjestu nema govora, tu Norveska drzi stvari pod kontrolom.
Ma nista Svabe danas nula u kompletu, ne vjerujem ni ja da mogu trece mjesto uzet izgleda da se dernecilo dugo poslije zlata Freunda :lol: :lol: :lol: Sliri i Popinger zeznuse skroz na kraju austrijance, mada ovo Norvezani glat uzimaju s velikom prednoscu na kraju ako bude druga serija

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 28 feb 2015, 18:31

Trenutni problem je previse dobrog vjetra sto doslovno koci takmicare. Frenud je mogao na 130 da, al' napravio gresku nakon odskoka a to ovi vremenski uslovi ne dopustaju, cak i ovako dobrim skakacima.

Freund 143 m :shock: na skakaonici velicine 136 :tokralju: :tokralju: :tokralju: Nece biti priznato, ali :bow:

Prizva ga ti Duke. :lol:

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 28 feb 2015, 19:12

OnlyUnited je napisao/la:Trenutni problem je previse dobrog vjetra sto doslovno koci takmicare. Frenud je mogao na 130 da, al' napravio gresku nakon odskoka a to ovi vremenski uslovi ne dopustaju, cak i ovako dobrim skakacima.

Freund 143 m :shock: na skakaonici velicine 136 :tokralju: :tokralju: :tokralju: Nece biti priznato, ali :bow:

Prizva ga ti Duke. :lol:
134 metaraska skakaonica hahah lud lik :kafa: :kafa: a sekunda je falila da ne dira snijeg desnom rukom malo joj budale hahaha kralj zesci

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 28 feb 2015, 19:17

Znaci na ravninu. Mislim da se slicno desilo finskom skakacu Soininenu, prije nekih 10-15 godina, samo sto je ovaj morao prekinuti let koji bi preko rekorda skakaonice isao jos nekih 7-8 m. :lol:

Norveska zasluzeno.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 28 feb 2015, 19:31

al scene lik prekide skok i 143 haha mogao je otici u publiku :beba: :beba: :beba: a Norvezani zasluzeno rekao sam vec na pauzi da ce uzet glat jer su Njemci jedini koji su mogli da im budu konkurenti a bili ocajni, drago mi je i z Poljake da uzese medalju zbog Kamila naravno

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 feb 2015, 21:14

Ma strašno, šteta što je dotak'o snijeg, znači doslovno je na ravno skočio, nije ono k'o kad malo zaravni nego baš na ravno iza svih mogućih linija. Oduševljen sam što sam vidio taj skok.

Norvežani u daleko najboljoj formi, a sjetite se samo početka sezone. Austrijanci i Poljaci u užasnoj formi u zadnje vrijeme ali najbolji kad treba. S druge strane Slovenci prije manje od mjesec dana ubjedljivo uzeli timsko takmičenje u Willingenu, a vidi ih sad. I Njemačkoj se desilo ono čega su se mnogi pribojavali, a to je loš dan u finalu velikog takmičenja, jednostavno previše osciliraju da bi im se svaki put potrefilo da budu dobri u nekom finalu. Ovdje naravno izuzimam Freunda, taj skače van konkurencije.

Ali kakvo prvenstvo za Norvešku (10 4 5), njihovo najuspješnije SP u nordijskom skijanju u historiji i to u sred Švedske, a mislim da je nepotrebno posebno napominjati da su na većini prvenstava daleko najbolji, zadnji put nisu bili nabolji 1997. Jasno je i da ubjedljivo vode na tabeli medalja na ovim prvenstvima.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 28 feb 2015, 21:25

Svabe soldine, prije svih u skokovima te nordijskoj kombinaciji (5 1 1).

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 feb 2015, 21:38

OnlyUnited je napisao/la:Svabe soldine, prije svih u skokovima te nordijskoj kombinaciji (5 1 1).
U nordijskoj kombinaciji su odlični bili dok su recimo Norvežani tu ipak bili malo lošiji od očekivanog. Frenzel se potrošio u zadnja dva mjeseca kada je nanizao šest pobjeda i riješio pitanje velikog globusa, Rydzek je bio dobar na samom početku, kasnije slabo ali je na prvenstvo došao kao najspremniji njemački takmičar i uzeo maksimalne četiri medalje (2 1 1). S druge strane Norvežani (0 1 1) bez zlata i bez individualne medalje gdje je Schmid posebno podbacio. Inače vrlo zanimljiva su bila takmičenja u nordijskoj kombinaciji, sva četiri.

Za skokove znamo šta su Nijemci uradili, ali su u CC-u katastrofalni bili, ni blizu eventualne borbe za eventualnu medalju u individualnoj konkurenciji, današnje šesto mjesto u Stephanie Boehler najbolji im je pojedinačni rezultat (da ne bude zabune preko minutu zaostatka za trećeplasiranom), dok su i u ženskom i u muškom timskom sprintu bili četvrti. Ali ovo već traje godinama, nekoliko godina nisu ni blizu ranijeg vremena kada su redovno uzimali medalje.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.