Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 18:06

O Bože :facepalm:

Šta si ti vidio ne znam, ali ako si umislio sebi da ti bolje vidiš nego što je elektronika u stanju da izračuna onda se bojim da si u velikoj zabludi. Osim toga imaj u vidu da se dužine zaokružuju na pola metra.

Prevc je doskočio nesigurno i dobio je dvije nerealno visoke ocjene, ono nije ni t od telemarka i za ono ne može 18 da se dobije.

Ali valjda ne može ova tema bez slovenačkih teoretičara zavjere.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 26 feb 2015, 18:16

DukeOfWellington je napisao/la:O Bože :facepalm:

Šta si ti vidio ne znam, ali ako si umislio sebi da ti bolje vidiš nego što je elektronika u stanju da izračuna onda se bojim da si u velikoj zabludi. Osim toga imaj u vidu da se dužine zaokružuju na pola metra.

Prevc je doskočio nesigurno i dobio je dvije nerealno visoke ocjene, ono nije ni t od telemarka i za ono ne može 18 da se dobije.

Ali valjda ne može ova tema bez slovenačkih teoretičara zavjere.
:clap: :clap: :clap: :clap: meni se cini da je bio jos jedan nedavno koji je pricao kako je Prevc uvijek zakinut a drugi se guraju heheh, eto sad ovaj bolje vidi od elektronike da je duze skocio hihi LUDILO :crazy: :crazy: :crazy:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 18:21

:rol:

Al' to su strasni znalci, nesto tipa slobodna procjena, ebes tehnologiju. :lol:
- Ed Woodward for Prime Minister !

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 26 feb 2015, 18:23

Telemark kod Prevca :lol: :lol:
Ni blizu, mozda neka 17-ka :thumbup:

Freundu ide zlatna, uz podbačaj Bardala, borba za srebro otvorena.
Kasai aBd po medalju :pray: :salut:

Neki znalci čak bolje od samog Prevca vide da je bio duzi :mrgreen:
Eto on se ne bi zalio na neku sličnu situaciju, koja je praktički nemoguća :crazy:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

nelinho
Kontakt:

Post Postao/la nelinho » 26 feb 2015, 18:28

nisam slovenac, niti branim slovence, Prevca itd... samo sam rekao da je Freund najbolji i da mu pomoc ne treba. :) po meni sve moze da se steluje, pa i skokovi, a i elektronika! :) Freund je skocio krace od Prevca, ako nekoga ne mrzi neka pogleda snimak, a kamera koja je postavljena na dnu skakaonice to dobro pokazuje. :) Prevc je skocio preko velicine skakaonice, a Freund bar pola metra krace od HS, a to je bilo toliko ocigledno... :) pratim skoro 20 godina ovaj sport i odlicno poznajem pravila! i znam da se Germanima pomaze decenijama, ali dzaba... cak ni zlato u Falunu im ne moze pomoci! :)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 18:31

Covjece to bi bio slandal epskih razmjera. Svi treneri posjeduju snimak skokova, pa mogu analizirati u milimetar. :urnebes:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 18:33

Zamisli pratiš sport 20 godina a i dalje vjeruješ u bajke o njemačkim i austrijskim lopovima koji kradu lopatom za snijeg :urnebes:

nelinho
Kontakt:

Post Postao/la nelinho » 26 feb 2015, 18:38

ima stele u ovom sportu... :) cestitke Hoferu, Freundu i ostalim germanima na zlatu! :)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 18:45

Freund, zlato plus rekord skakaonice. :bow:

Nelinho ocito nije cuo za tehnologiju dostupunu strucnim osobama (u ovom sportu), gdje mozes paralelno dva ili vise skakaca analizirati u detalje te ustanoviti preciznost duzine.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 26 feb 2015, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 26 feb 2015, 18:46

Sto mu sudije navukose zlato hahahha, samo ne znam sto mu nisu i na maloj nastelili ona 0.4 na vjetar recimo :D :D :D al hajd sto mu sudije stele vec i treneri drugih ekipa vide na snimcima da je krace skocio al sute :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: imamo strucnjaka golim okom bolje vidi dajte ga tamo nek se zaposli umjesto elektronike hahahah :beba: :beba: :beba: :beba:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 18:49

Dakle vidjeli smo ono i što smo očekivali, na kraju nas je Freund počastio i rekordom skakaonice, svaka čast. Gregor je uspio da smogne snage i ponudi nešto konkretno na ovom SP-u, ali su mu u tome pomogli ostali favoriti za medalju plus Bardal. Otvorilo se i Velti koji je tako uzeo još jednu medalju, nakon tri takmičenja ima po jednu svake vrste. Kasaija ćemo gledati još najmanje dvije godine, pa pošto će godinu dana kasnije biti OI vrlo blizu Japanu to neće željeti da propusti, znači još tri godine :D

Za dva dana naravno timsko takmičenje, ova dešavanja daju malo više nade Austrijancima dok su mnogi Slovenci u daleko lošijoj formi nego prije nekih mjesec dana. Iskreno nemam pojma zašto Tepeš nije skakao danas, Pungertar meda ne može. Mislim da će Njemačka i Norveška odlučiti o zlatu.

nelinho
Kontakt:

Post Postao/la nelinho » 26 feb 2015, 18:51

bravo za Schlirija! raduje me povratak najboljeg skakaca svih vremena! :opaopa:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 18:52

OnlyUnited je napisao/la:Freund, zlato plus rekord skakaonice. :bow:

Nelinho ocito nije cuo za tehnologiju dostupunu strucnim osobama (u ovom sportu), gdje mozes paralelno dva ili vise skakaca analizirati u detalje te ustanoviti preciznost duzine.
Ma pusti, klasična ovoprostorna šuplja, zavališ se u fotelju i onda opleti, političari lopovi, Barca pustila za kladionicu, Austrijanci kradu na dužini. Svjetski smo šampioni u šupljiranju i blebetanju, imamo vječni rekord skakaonice.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 19:01

Sigurno je vjecni rekord. :bow:

nelinho
Kontakt:

Post Postao/la nelinho » 26 feb 2015, 19:03

imate pravo da se mnogo blebeta na sve i svasta, ali stvarno mislim da je ovo previse miran sport i da su ga ove kompenzacije, koeficijenti vjetra, kapije itd unakazili... :) ne volim Njemce i Hofera, ubijaju ovaj prelijepi sport... ne znam kako neko moze da donosi pravila, kad je 90% skakaca bilo protiv uvodjenja koeficijenata vjetra, kapije itd... to Hoferu nikad necu oprostiti! :) mrzim da ga vidim na TVu! :)

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 26 feb 2015, 19:46

DukeOfWellington je napisao/la: Iskreno nemam pojma zašto Tepeš nije skakao danas, Pungertar meda ne može.
previse je nekonstantan, pa je tako trener Slovenije odlucio pruziti priliku Pungertaru. Nakon danasnjeg izdanja Pungertara sigurno da ce Tepes opet dobiti priliku u timskom takmicenju.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 19:50

icetea01 je napisao/la: previse je nekonstantan, pa je tako trener Slovenije odlucio pruziti priliku Pungertaru. Nakon danasnjeg izdanja Pungertara sigurno da ce Tepes opet dobiti priliku u timskom takmicenju.
Tačno je da je Tepeš nakon nekoliko odličnih rezultata pao u formi ali je i dalje za Pungertara Matti Nykanen lično. Tepeša možda može krenuti ali ovog ne može sigurno. Ne znam, iskreno mislim da je to bila greška, ali to sam rekao čim sam pogledao startnu listu, nije sad da generališem poslije bitke.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 26 feb 2015, 20:28

ovo danas je bilo skroz u dure. čovjek koji dominira osvojio zlato, gregor konačno poslije godinu dana skonto da mu nisu drugi krivi nego on sam i iskoristio priliku za srebro i uzeo maksimum mogućeg, velta prva klasa i još jedna medalja! top skokovi sa suludim telemarkom freunda na rekordu skakaonice, i gregor mu je odma to pokazao kada mu je prišao da čestita :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 feb 2015, 21:22

Napokon da i mi Švabi dobijemo respektabilnog takmičara :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 26 feb 2015, 21:46

Freund dominirao :tokralju: Kakav samo drugi skok :tokralju: Samo ko je bio 4 takmicar iz Njemacke?Freund, Freitag, Eisenbichler..
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.