Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la FaraonTM » 26 feb 2015, 16:07

AlanSmith14 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
A koliko me sjećanje služi sa ovom taktikom United je završio najgore plasiran u zadnjih 10,15 godina, odbrana im izgledala cijelo prvenstvo baš kao naša protiv Nigerije, LvG-u se svakodnevno yebe mama zbog ove taktike (nek' navijači Uniteda potvrde) :D
Potvrđeno od strane navijača Uniteda :salut: , uz malo ispravku ... umjesto LvG si trebao napisati 'tulipan'.
:lol: :thumbup:

A oni pričaju o nekakvim formacijama, bolan bolan ovu formaciju može igrati samo par klubova na svijetu koji imaju trkače u sredini terena da 90. minuta idu tamo vamo, pošto je ovo 5-4-1 koja se transformiše u 3-5-2 a mi naravno nismo mogli ispoštovati to a kako i bi kad nemamo dva trkača u ekipi :roll:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 16:07

FaraonTM je napisao/la:
harixs je napisao/la:]
Batko je napisao/la:Odigrao vrhunski....Mandzukic strpan u dzep.....

Steta sto barem upola dobro nije odigrao u najvaznijoj utakmica BIH IKADA, pa ga je neuporedivo losiji Emenike izdominirao i ponizio...

Za sinoc svaka cast, ali Nigerija :puke:

Izdominirao bi Emenike i Beckenbauera da ga trener ostavi samog da pokriva dvije pozicije. Da smo igrali u normalnoj formaciji sa 4 pozadi, Emenike bi prosao kao i njegov kolena na lijevoj strani (nasoj desnoj).
nisam znao da kada igras sa 3 covjeka pozadi da to znaci da jedan od njih mora pokrivati dvije pozicije. :hmmmmm:

sta i ovi treneri nece izmisliti:
slika
Ovakvu taktiku koristiti prvi put na jednoj utakmici, i to najvažnijoj?

A koliko me sjećanje služi sa ovom taktikom United je završio najgore plasiran u zadnjih 10,15 godina, odbrana im izgledala cijelo prvenstvo baš kao naša protiv Nigerije, LvG-u se svakodnevno yebe mama zbog ove taktike (nek' navijači Uniteda potvrde) :D
a ti kao poznajes ovu taktiku, pa ono mozes slobodno reci kako su LvG i mnostvo drugih trenera ludi jer je koriste. koji sti nama :kralj: i takticar :rol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 feb 2015, 16:17

Koristi je LvG i Pep u Bayernu al' on ima igrače za tu taktiku i da, za razliku od nekih sigurno bolje poznajem i taktiku i fudbal općenito :kafa:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2015, 16:19

Palite aparate i ne gasite. :beba:

A sta ovaj postavi gore majko mila? :rol: United nikad nije igrao ovako, pola igraca ili nisu u klubu ili su na pogresnoj poziciji. :rol: Niti smo mi igrali tu formaciju protiv Nigerije, mi smo igrali sa 4 pozadi na papiru, samo sto je Lulic katastrofa na beku pa je otisao gore. Znaci igrali smo sa dva stopera i jednim bekom.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 26 feb 2015, 16:22

harixs je napisao/la:
nisam znao da kada igras sa 3 covjeka pozadi da to znaci da jedan od njih mora pokrivati dvije pozicije. :hmmmmm:

sta i ovi treneri nece izmisliti:
slika
Kako te nije sramota da opravdavaš onu prevaru od selektora. Kao prvo naša taktika na toj utakmici ne može se nazvati taktikom kao drugo ne može se usporediti s ovom na slici. MI smo imali vezni red nakrcan dizelašima i sporim igračima dok su nam u zadnjoj liniji igrala dva štopera i jedan bek dakle mi smo u stvari zahvaljujući trenerskom magu iz Zavidovića igrali taktiku BEZ LIJEVOG **** BEKA U UTAKMICI U KOJOJ JE PROTIVNIK NAJJAČI PO DESNOM KRILU moram i boldat i povećat da vidiš jer si očito slabovidan jer toliko lud ne možeš biti. Da si stavio najboljeg stopera na tu poziciju ispadao bi ko budala jer smo imali propuh po toj srani jer je po zamisli trenerskog genijalca Lulić trebao biti i krilo i bek ali i retardiranom čovjeku je bilo vidljivo nakon 5 min da to ne fercera, da ne fercera vezni red pun dizelaša, da ne fercera odbarana i da ne fercera ništa. I sad mi tlak skoči kad se sjetim sastava kojeg sam vidio na ekranu pred utakmicu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 16:26

na kraju ce biti da su svi igraci pobjegli u svlacionicu i ostavili Spahica na milost i nemilost Emenikeu :lol:

@Jon u toj utakmici smo izgubili nespretno, nastavi se nervirati...
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 26 feb 2015, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 26 feb 2015, 16:30

Ahahahahahahha gledaj ove postave majko draga. :lol: :lol:

Pa United je prošle godine pod Moyesom igrao samo 4231, ova glupost od 352 što je ovaj postavio nema veze s životom.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 26 feb 2015, 16:31

harixs je napisao/la:na kraju ce biti da su svi igraci pobjegli u svlacionicu i ostavili Spahica na milost i nemilost Emenikeu :lol:
Na kraju je ispalo ono o čemu se ovdje sralo po forumu još od Slovačke a to da je tvoj miljenik loš i nesposoban trener i tvrdoglavi bezobraznik. 2 boda iz 4 utakmice dovoljno govore a ti ga nastavi oplakivat i pravdat "kabadahijom" i "smetljarem" koji je sa svojih 30 i kusur godina među naša tri najbolja igrača trenutno.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 feb 2015, 16:32

Jednostavno je, Mr. Srneća leđa je ostavio odbranu na vjetrometini i njegova greška je zasigurno veća od svake greške reprezentativca u toj utakmici (ima i do sudije naravno, ne kažem da ne bi bilo sve drugačije da Džeki nije poništen onaj gol al' to je ipak ŠBBKBB).

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 16:34

Belmin6 je napisao/la:Ahahahahahahha gledaj ove postave majko draga. :lol: :lol:

Pa United je prošle godine pod Moyesom igrao samo 4231, ova glupost od 352 što je ovaj postavio nema veze s životom.
tema je bila da li je emir morao cuvati 2 igraca jer se igralo sa ovom formacijom ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2015, 16:38

Emirova katastrofalna partija po meni nema puno veze sa taktikom, njegova licna krivica, i jedna od onih utakmica gdje je osudjen na kiksanje, takav je igrac. Dosta tekmi zaredom fenomenalan, i onda kiksa u dosta vaznim susretima Igracu njegovog kalibra se ono nije smijelo desi. A uz to jos kad dodas katastrofalnu taktiku (zapravo taktike nije bilo), plus jos doza peha i nepravde, dobije se onaj rezultat protiv Nigerije.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 16:41

JonSnow je napisao/la:
harixs je napisao/la:na kraju ce biti da su svi igraci pobjegli u svlacionicu i ostavili Spahica na milost i nemilost Emenikeu :lol:
Na kraju je ispalo ono o čemu se ovdje sralo po forumu još od Slovačke a to da je tvoj miljenik loš i nesposoban trener i tvrdoglavi bezobraznik. 2 boda iz 4 utakmice dovoljno govore a ti ga nastavi oplakivat i pravdat "kabadahijom" i "smetljarem" koji je sa svojih 30 i kusur godina među naša tri najbolja igrača trenutno.
posrecilo mu se svjetsko, sve smo mi znali pa cak i formacije..bla bla.
vrijeme je bilo da napusti kormilo sto zbog lose atmosfere, povrede pola prvog tima i na kraju losih rezultata.
ali sve to ne pobija cinjenicu da je Spaha odigrao amaterski protiv Nigerije. znaci jedan covjek naletio pored njega i prosao ga kao da ne postoji.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 16:43

Goalgetter je napisao/la:Emirova katastrofalna partija po meni nema puno veze sa taktikom, njegova licna krivica, i jedna od onih utakmica gdje je osudjen na kiksanje, takav je igrac. Dosta tekmi zaredom fenomenalan, i onda kiksa u dosta vaznim susretima Igracu njegovog kalibra se ono nije smijelo desi. A uz to jos kad dodas katastrofalnu taktiku (zapravo taktike nije bilo), plus jos doza peha i nepravde, dobije se onaj rezultat protiv Nigerije.
:thumbup:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 feb 2015, 16:48

harixs je napisao/la: posrecilo mu se svjetsko, sve smo mi znali pa cak i formacije..bla bla.
vrijeme je bilo da napusti kormilo sto zbog lose atmosfere, povrede pola prvog tima i na kraju losih rezultata.
ali sve to ne pobija cinjenicu da je Spaha odigrao amaterski protiv Nigerije. znaci jedan covjek naletio pored njega i prosao ga kao da ne postoji.
Sta je bilo sa ostalim igracima? Sto nisu zaustavili probijanje po nasoj lijevoj strani? Naprimjer lijevi bek? Dje je taj bio? Dje su bili zadnji vezni? Ispade u obrnutom zakljucku da ovisimo o izvanrednom Spahicu, ako on kiksa, nema ni nas.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 26 feb 2015, 16:51

Goalgetter je napisao/la:Emirova katastrofalna partija po meni nema puno veze sa taktikom, njegova licna krivica, i jedna od onih utakmica gdje je osudjen na kiksanje, takav je igrac. Dosta tekmi zaredom fenomenalan, i onda kiksa u dosta vaznim susretima Igracu njegovog kalibra se ono nije smijelo desi. A uz to jos kad dodas katastrofalnu taktiku (zapravo taktike nije bilo), plus jos doza peha i nepravde, dobije se onaj rezultat protiv Nigerije.
Nije to upitno uopste, to je vjerovatno Spahiceva najlosija utakmica u reprezentaciji, al i pored toga sto su i on i jos neki imali jako losu utakmicu mi smo trebali onu mrtvu nigeriju dobit dva razlike samo da smo na klupi imali barem nekog prosjecnog trenera iz Pl BiH, pa cak i ja da sam bio na klupi ubijedjen sam da bismo prosli u 1/8 finala.. i kako to objasnit ovim sto podrzavaju tele, oni il su obicni trolovi il glasaju za SDA na izborima treceg nema

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 feb 2015, 16:55

DonCorleone je napisao/la:
harixs je napisao/la: posrecilo mu se svjetsko, sve smo mi znali pa cak i formacije..bla bla.
Sta je bilo sa ostalim igracima? Sto nisu zaustavili probijanje po nasoj lijevoj strani? Naprimjer lijevi bek? Dje je taj bio? Dje su bili zadnji vezni? Ispade u obrnutom zakljucku da ovisimo o izvanrednom Spahicu, ako on kiksa, nema ni nas.
Pa tako nekako, odbrana je izgubljena bez njega, evo recimo u ovim kvalifikacijama je odbrana bila na vjetrometini sve četiri tekme jer je Sajo u sredini stavio 1 defanzivca i po tri ofanzivna igrača :crazy: . Protiv Kipra Avdo demon ostavljao praznu desnu stranu, protiv Walesa su nas spašavali Begović i Bešić koji je odlično zatvorio Balea, dok recimo protiv Belgije nas je spašavala njihova sebičnost i vrlo dobar Begović (koji je kasnije uprskao sa onim pacerskim golom ali dobro da njega nije bilo vjerovatno bi izgubili obje te tekme). Protiv Izraela nešto slično kao protiv Walesa sa tim da ni Bešić nije bio na nivou, Šunjić odigrao katastrofalno, Mujžda kriminalan, Hadžić lijevi bek :roll: i Spahić koji nije mogao sam držati odbranu.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2015, 16:56

harixs je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la:Ahahahahahahha gledaj ove postave majko draga. :lol: :lol:

tema je bila da li je emir morao cuvati 2 igraca jer se igralo sa ovom formacijom ;)
Nije se igralo s tom formacijom klocu. Igralo je se 3-6-1. Da, 3-6-1. To je Papke. Lulic je trebao igrat beka, ali on to ne zna. Znaci Spahic je igrao bez beka na svojoj strani.

I cemu spominjanje necega sto je se desilo prije skoro godinu dana? Pricamo o fantasticnoj utakmici koju je kapiten pruzio sinoc, godinama ni jedan nas igrac nije ovako odigrao. Vjerovatno od Dzeke protiv Tottenhama.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 26 feb 2015, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 feb 2015, 16:56

harixs je napisao/la:
:thumbup:
@harixs
s ovom postavom Uniteda si se izvalio kao malo ko, evo samo jedan detalj, ne moram dalje ici.
Ne mozes porediti Evru koji je klasicni lijevi bek i Lulica koji je daleko od toga (ne trebam ti detalje objasnjavati, valjda razumijes poentu).

@Goalgetter
itekako ima veze s taktikom (ne kazem da nije bio na svom nivou), pa covjek je bukvalno morao pokrivati cijelu lijevu stranu (okean) i plus paziti da nece sunjic pogrijesiti jer je neiskusan, tj.o cijeloj zadnjoj liniji je morao voditi racuna, pa zamisli da sinoc na lijevom beku nije bilo ovog wendella ili kako se vec zove (lijevi bek), satrali bi Spahu Mandzukic i Arda Turan...
I ono sto je najvaznije, meni nije jasno kako neki ljudi i dan danas nemaju stida da priznaju da je ono bio cist FAUL nad spahom od strane Emenikea...

najvaznije od svega za ove ublehase:
da nije bilo Spahe, mi nikada ne bismo ni vidjeli BRAZIL, a ranijih godina ni BARAZ.
Zar je tako tesko shvatiti neke stvari.

Spaha napravi jedan kiks u 20 tekmi i odmah ga na panj stavljaju, pa sinoc je one napadace Leverkusena trebalo kastrirati s obzirom koliko prilika su promasili i time doveli u pitanje siguran plasman u dalju rundu.

ZALOSNO je koliko su razliciti arsini po pitanju napadaca i stopera (i golmana).

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 feb 2015, 17:07

hurem je napisao/la: najvaznije od svega za ove ublehase:
da nije bilo Spahe, mi nikada ne bismo ni vidjeli BRAZIL, a ranijih godina ni BARAZ.
Zar je tako tesko shvatiti neke stvari.
Ovo je apsolutno najvaznije. Isto tako za Francusku vazi, on je i u toj utakmici prije 'greske' krpio nemoguce sa Pandzom, ali o tome niko ni rijec. Ispostavila se na kraju krajeva jedna veoma bitna stvar koja ide Spahicu u prilog a ta glasi: Ako Spahic kiksa, nema nas nigdje.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 feb 2015, 17:10

koja lavina takticara i sveznajucih i koji detalji se tu samo iznose, ostao sam zabezeknut :o

moze i ovako, Emir je postavio lijevu umjesto desne noge :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 47 gostiju.