Jel ti mislis da ja ne cijenim Mirzu? Jel trenutno nas najbolji kosarkas Nurkic ili nije? Mirzi je 30 godina Jusufu je 20...ja sam samo realan i nista vise al nema veze postujem tvoje misljenje aBd da nam Mirza ozdravi i bude jos 10 puta bolji nego sto je ikad bio...storm_raider je napisao/la:Dok god Mirza hoda daleko je on od naseg najboljeg kosarkasa.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
@save
Iskreno ja ne vidim šta je to sinoć "krkanski" uradio Jusuf pa da mu treba stručna medicinska pomoć. Uradio je ono što bi svaki igrač po meni trebao da napravi kod pokušaja foliranja faula, možda mu je trebao dodati leda, pomaziti po leđima?
Ne razumijem ponekad ni Nurkićeve poteze, ali sa druge draže mi je kad se unese u lice drugima kad nema respect-a i uvijek možeš očekivati da će se suprostaviti nečemu. Jer znam kroz šta smo prolazili sa Mirzom u toku rookie sezone po 2-3 faula na utakmici je dobijao onako iz čista mira zato što je pružio ruke ispred Hardena ili LBJ bez da se ljuti i pokaže dozu arogancije. Baš me samo zanima da je Jusuf uradio ono ko Mirza protiv Jamesa kakve bi tek komentari na račun ovog mladog momka bili. Možda i on pretjeruje u nekim stvarima pa mu nije potrebno ono sa Gasolom, ali je momak mlad, željan igre i dokazivanja i onda kad vidi ove pokušaje foliranja mora se nasmijati ili uraditi nešto da pokaže da je košarka igra, a ne balet! Ovdje ima strašnih momaka po pitanju NBA pa znaju sigurno bolje od mene koliko javnost ( sa naglaskom u Americi) se buni ( da ne kažem postaje ogorčena) na ova foliranja ili kako oni to zovu flops i da su novinari jako ljuti po pitanju toga i svima je u cilju da se to maksimalno smanji. Zato i jesu ovakvi naslovi po njihovim portalima jer žele mušku igru borbu bez da na svaki okret odbrambeni igrači padaju ko da ih je pogodio rafal ili ranio neko bombom.
PS.
Nadam se da povreda Jusufa nije ozbiljne prirode i da će se vratiti ubrzo, nekako neobično sinoć bilo pratiti tekmu bez foruma i dobre ekipe što se okupi svaku noć.
Iskreno ja ne vidim šta je to sinoć "krkanski" uradio Jusuf pa da mu treba stručna medicinska pomoć. Uradio je ono što bi svaki igrač po meni trebao da napravi kod pokušaja foliranja faula, možda mu je trebao dodati leda, pomaziti po leđima?

PS.
Nadam se da povreda Jusufa nije ozbiljne prirode i da će se vratiti ubrzo, nekako neobično sinoć bilo pratiti tekmu bez foruma i dobre ekipe što se okupi svaku noć.

Zadnja izmjena: Janez, dana/u 26 feb 2015, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Vrlo pametno! hahahahMirza1990 je napisao/la:Al ga ti braniš gdje god stigneš. Očito ti je neki rod. Realno nije ni za psihijatra, ali nije ni za tapšanja po ramenu. On kao klad igrač se ne može ovako ponašati. Nije sinoć po meni ništa pretjerao, ali onoo gledanje prema Marcu npr, pa ne odlazak na all star (mnogo većih igrača se odazvalo na naknadni poziv) i još sličnih situacija su pravo ružne za momka od 20 god. Digao se malo previše. Prebrzo je od anonimusa došao do vrha košarke i treba jedno vrijeme da se psihički ustabili. Možda ga ova povreda mao dohaviza. Dešava se to mladim igračima, ali ne možeš mu opravdavati svaki potez. Sad ćeš ti meni odgovoriti imao je ovdje pivatnih obaveza i sl. ali puno je ovo malih sitnica da ga se ne kritikuje. Govorim ovo radi njegovog dobra. Naletit će nekom na lakat i sl. Otrest će ga neko i povrijediti bezveze onako iz hira.

Ne moraš biti rod, možeš i neki jaran. Evo vidim sad i najavljuješ nešto novo što znači da imaš info iz prve ruke. Ja samo govorim da je on mlad i da je istina na sredini a vi svi da malo iskulirate. Ovi u pretjeranoj kritici a ti npr u opravdavanju svakog poteza. Njemu se dive igrački ali isto tako ima i kritika na ponašanje. SInoć je dobio tehničku za onaj potez, što znači da se to sudijama nije svidjelo. Može navući i njih kontra sebe.
@husika umjerena drskoća da, ali pretjerana ne. On nije još pretjerao ali ide ka tome. Nadam se da će se dohavizati, a ja mogu navesti milion primjera vrhunskih igrača koji nikad nijednog drskog poteza nisu napravili. Pa najveći naš košarkaš svi vremena je jedan od njih. Gospodin na terenu bio.
- storm_raider
- Kontakt:
Je l' ti mislis da sam ja rekao da ti ne cjenis Mirzu? I mozemo tako do sutra. Juka ce imati strasnu karijeru ako ga, ako Bog da, povrede zaobidju.Mirza1990 je napisao/la:Jel ti mislis da ja ne cijenim Mirzu? Jel trenutno nas najbolji kosarkas Nurkic ili nije? Mirzi je 30 godina Jusufu je 20...ja sam samo realan i nista vise al nema veze postujem tvoje misljenje aBd da nam Mirza ozdravi i bude jos 10 puta bolji nego sto je ikad bio...storm_raider je napisao/la:Dok god Mirza hoda daleko je on od naseg najboljeg kosarkasa.
Inace:
http://nurkic.com/jusuf-nurkic-injury-updates/" onclick="window.open(this.href);return false;
After scoring 8 points and grabbing 8 boards for 21 minutes of his playing time in a Wednesday evening defeat against Phoenix Suns, Jusuf Nurkic sprained his right ankle. We will update this post with latest news on his injury. We all hope this injury will not keep him away from court for more than few days. Please follow this article, as we will post latest news on Nurkic’s injury.
Amazing Bosnian rookie is averaging 7.1 points, 6.6 rebounds and 1.3 blocks in his NBA debut season. His stats were improving in every month of this season.

Sport je lijek za tijelo i duh.
- Donnie Darko
- Kontakt:
novinarsko je dotaklo novo dnotheboss_RD07 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_kosarka/nas-je ... tan/154930
Ne mogu da vjerujem da sam ovo procitao... E moji 'novinari'...![]()
![]()
Ja ne opravdam svaki njegov potez al meni se licno njegovo ponasanje svidja maksimalno. Jednostavno sjecam se sta sam gledao sa Mirzom u prvoj sezoni htjeo sam da poludim koliko je bio previse fin al ok to je njegova priroda i postujem. Ne nisam ni prijatelj ni familija ni menadzer al ponekad imam po koju insider informaciju ako cemo tako to nazvati..obicni sam navijac ne zelim da dodajem sebi na nekom znacaju jer nemam neke veze sa njim al znam za neke stvari prije nego sto dodju do javnosti a nekad mnogo prije sto dodju.Uglavnom Juka ide pravim putem da postane likcina u NBA i to nam je vazno svima i uvijek ce biti BOSNIAN STAR i FROM BOSNIA i sto on veci postane vece su sanse da se sutra jos koji nas Bosanac nadje tamo...tako da nek mu oproste pojedinci sto sam toliko pozitivan prema Juki jer znacit ce taj momak nasoj kosarci u iducim godinama MNOGO. Zivi bili pa vidjeli 

Jel vam se vise dopada Sc sport od Kifle? koji su napisali kritike za Nurkica a niko ga nije kritikovao tamoDonnie Darko je napisao/la:novinarsko je dotaklo novo dnotheboss_RD07 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_kosarka/nas-je ... tan/154930
Ne mogu da vjerujem da sam ovo procitao... E moji 'novinari'...![]()
![]()

Sudije i pravila u NBA su veliko sranje, sto dovoljno govori da je dobio tehnicku nakon onog sinoc.
Nezavisno od toga, njegovo ponasanje nije ponasanje koje treba da sluzi kao uzor mladicima sirom BiH. Plazenje jezika, narugivanje All-Star igracima koji ti pritom ubace 32 kosa, ili te ostave na NULA poena nije bas normalno.
Lijepo je biti samouvjeren, al kad samouvjerenost predje u bahatost, onda to nije dobro.
U toku igre se ponasa kao zensko, kad krene na polaganje dernja se ko Maria Sharapova, umjesto da zaukca svakog ispred sebe. Al kad zaljepi nekoga onda pokazuje bahatost.
U glavi nema nista, to se vidjelo na mnogom primjerima, pogotovu nakon ove nove prepiske oko USAID-a. U trenutku kad nam je najbolji igrac povrijedjen i upitan za eurobasket, umjesto da spusti loptu, smiri tenzije i stavi se na raspolaganje drzaavi da nam pomogne da se dobaci sto dalje na eurobasketu, on se uhvati nekakvih USAID-a i slicnih gluposti.
Nezavisno od toga, njegovo ponasanje nije ponasanje koje treba da sluzi kao uzor mladicima sirom BiH. Plazenje jezika, narugivanje All-Star igracima koji ti pritom ubace 32 kosa, ili te ostave na NULA poena nije bas normalno.
Lijepo je biti samouvjeren, al kad samouvjerenost predje u bahatost, onda to nije dobro.
U toku igre se ponasa kao zensko, kad krene na polaganje dernja se ko Maria Sharapova, umjesto da zaukca svakog ispred sebe. Al kad zaljepi nekoga onda pokazuje bahatost.
U glavi nema nista, to se vidjelo na mnogom primjerima, pogotovu nakon ove nove prepiske oko USAID-a. U trenutku kad nam je najbolji igrac povrijedjen i upitan za eurobasket, umjesto da spusti loptu, smiri tenzije i stavi se na raspolaganje drzaavi da nam pomogne da se dobaci sto dalje na eurobasketu, on se uhvati nekakvih USAID-a i slicnih gluposti.
- storm_raider
- Kontakt:
Je li mi neko obrisao post? Pratim vijesti sa nurkiceve stranice...
http://nurkic.com/jusuf-nurkic-injury-updates/" onclick="window.open(this.href);return false;
Amazing Bosnian rookie is averaging 7.1 points, 6.6 rebounds and 1.3 blocks in his NBA debut season. His stats were improving in every month of this season.
twitter.comUPDATE: x-rays showed no bone damage!
Sport je lijek za tijelo i duh.
U glavi nema nista, to se vidjelo na mnogom primjerima, pogotovu nakon ove nove prepiske oko USAID-a. U trenutku kad nam je najbolji igrac povrijedjen i upitan za eurobasket, umjesto da spusti loptu, smiri tenzije i stavi se na raspolaganje drzaavi da nam pomogne da se dobaci sto dalje na eurobasketu, on se uhvati nekakvih USAID-a i slicnih gluposti.[/quote]
Bravo nikad nisam vidio da je isplazio jezik nekome tokom citave karijere,ako je on ko zensko a trener kaze da je neustrasiv onda sta su ostali? ili zato sto se dere pirlikom skoka? eh pameti,Jesu li ga Cousing i Gasol ostavili na 0 poena a oni zabili 32?posto ne znam na koju utakmicu mislis...samo nastavite da drzite stranu Kifle poltroni jedni samo trebate da znate Juka ce ostati zapamcen kao pozitivan lik u nasoj kosarkaskoj historiji dok grobar Bosne nece. I jos jednom ponavljam jer vidim da nekima treba da se ponovi milion puta Juka dolazi na EuroBasket i vise voli ovu domovinu 100puta nego predsjednik KSBiH tako da nema potrebe to stalno da ponavljate. Da bude jasno ne mislim direktno na ovog lika da je Kiflin poltron al ih ima ovde nek se sami pronadju
U glavi nema nista, to se vidjelo na mnogom primjerima, pogotovu nakon ove nove prepiske oko USAID-a. U trenutku kad nam je najbolji igrac povrijedjen i upitan za eurobasket, umjesto da spusti loptu, smiri tenzije i stavi se na raspolaganje drzaavi da nam pomogne da se dobaci sto dalje na eurobasketu, on se uhvati nekakvih USAID-a i slicnih gluposti.[/quote]
Bravo nikad nisam vidio da je isplazio jezik nekome tokom citave karijere,ako je on ko zensko a trener kaze da je neustrasiv onda sta su ostali? ili zato sto se dere pirlikom skoka? eh pameti,Jesu li ga Cousing i Gasol ostavili na 0 poena a oni zabili 32?posto ne znam na koju utakmicu mislis...samo nastavite da drzite stranu Kifle poltroni jedni samo trebate da znate Juka ce ostati zapamcen kao pozitivan lik u nasoj kosarkaskoj historiji dok grobar Bosne nece. I jos jednom ponavljam jer vidim da nekima treba da se ponovi milion puta Juka dolazi na EuroBasket i vise voli ovu domovinu 100puta nego predsjednik KSBiH tako da nema potrebe to stalno da ponavljate. Da bude jasno ne mislim direktno na ovog lika da je Kiflin poltron al ih ima ovde nek se sami pronadju

Prvo, nauci kako citirati na ovom forumu.
Drugo, ako je iko drzao Jusufovu stranu u ovom sukobu Jusuf - Kifa, onda sam to ja. Drzacu i dalje, jer je Konakovic najvece zlo u Sarajevu i jedno od vecih u BiH. Al to nema nikakve veze sa Jusufovim ponasanjem na terenu koje imam pravo da kritikujem i koje treba kritikovati.
Treba da se ugleda na Teletovica koji je citav kosarkaski zivot bio dzentlmen, miran i dobar momak bez ijedne provokacije prema bilo kome. Uvalio je Dirku 34 poena i nije mu se smijao u facu.
Mirza Delibasic je bio najveci dzentlmen u historiji kosarke i po tome su ga ljudi zapamtili, a ne po gestikulacijama nakon banana ili nekih koseva, a uvalio je 90 poena SAD-u.
Nurkic je ismijavao Gasola, pa ga je taj isti Gasol ostavio na velikoj nuli mjesec dana poslije. Raspravljao se sa Cousinsom koji mu je u toj utakmici uvalio 32 poena, itd...
To sto ga Amerikanci podrzavaju nije previse bitno, Amerikanci su podrzavali u Busha i sve ratove. Oni vole ta mancho sranja kad nakon zakucavanja isplazis jezik i ismijavas nekoga
Drugo, ako je iko drzao Jusufovu stranu u ovom sukobu Jusuf - Kifa, onda sam to ja. Drzacu i dalje, jer je Konakovic najvece zlo u Sarajevu i jedno od vecih u BiH. Al to nema nikakve veze sa Jusufovim ponasanjem na terenu koje imam pravo da kritikujem i koje treba kritikovati.
Treba da se ugleda na Teletovica koji je citav kosarkaski zivot bio dzentlmen, miran i dobar momak bez ijedne provokacije prema bilo kome. Uvalio je Dirku 34 poena i nije mu se smijao u facu.
Mirza Delibasic je bio najveci dzentlmen u historiji kosarke i po tome su ga ljudi zapamtili, a ne po gestikulacijama nakon banana ili nekih koseva, a uvalio je 90 poena SAD-u.
Nurkic je ismijavao Gasola, pa ga je taj isti Gasol ostavio na velikoj nuli mjesec dana poslije. Raspravljao se sa Cousinsom koji mu je u toj utakmici uvalio 32 poena, itd...
To sto ga Amerikanci podrzavaju nije previse bitno, Amerikanci su podrzavali u Busha i sve ratove. Oni vole ta mancho sranja kad nakon zakucavanja isplazis jezik i ismijavas nekoga
Pa stani imas tip igraca kojeg gotivis i to je ok al to ne znaci da ovo sto Juka radi je lose. Nije sve crno ili bijelo. Stojim iza toga da se Juka ponasa kao Mirza da bi Mozgov i dalje bio prvi center to jest ne bi ni otisao iz Denvera a Juka bi ulazio sa klupe. On je takva licnost nema pardona prema nikome i bas zbog toga je tu gdje jeste pa jest i ponekad i bahat a velik broj velikih igraca su takvi. Dobro et Gasol ga u drugoj ostavio na nuli a on dao 10poena u prvoj je njega Juka razvalio i sta sad? Cousins nije ubacio 32 poena Juki al ajde nek i to bude nije ni vazno toliko..problem je taj ako se neko ne ponasa po vasim standardima odma nema nista u mozgu to je problem nemate respekt prema drugacijim ljudima. Meni je isto tako bilo kad sam gledao kako Teletovica ignorisu a on nista samo spusti glavu pa sta sam ja sad treba da pisem po forumu kakav je Mirza pi*cka? prvo sto ne mislim tako drugo sto sam iznad takvih stvari shvatio sam takav je i to je to...Nema potrebe o Bushu da se prica pricamo o kosarci a NBA je ipak prvi na listi pa 10praznih mjesta pa ostale lige tako da ako oni smatraju da je to kako treba da se ponasa meni vise znaci nego sta misle u njemackoj,spaniji,bosni itd.On je takva licnost i njemu ce dobro doci sto i njegovi rezultati potvrdjuju.U prvom je timu nakon par mjeseci sljedece sezone ce imati bez problema aBd 30+minuta znaci on vise sa klupe ne ulazi tako da sta god ljudi pricali koliko on drugacije treba da se ponasa ocigledno je da nisu u pravu i da ovo sto on radi nosi rezultate..Mozambik je napisao/la:Prvo, nauci kako citirati na ovom forumu.
Samo ne znam kakve veze ima Mozgov sa njegovim ponasanjem kad nekoga izblokira. Sta je Mirza trebao uraditi Dirku kad mu je sasuo 24 poena za cetvrtinu, pljunut ga?
On treba da bude samouvjeren i da se ne boji nikoga, to se slazem, ali ne treba da bude bahat i provocira sve redom, pogotovu all-star igrac, jer ga ti isti igraci kasnije spuste na zemlju kao sto je to uradio Gasol kad ga je ostavio na nuli.
[youtube][/youtube]
Sta su mu Howard i Motiejunas trebali uraditi nakon ovih blokova?
On treba da bude samouvjeren i da se ne boji nikoga, to se slazem, ali ne treba da bude bahat i provocira sve redom, pogotovu all-star igrac, jer ga ti isti igraci kasnije spuste na zemlju kao sto je to uradio Gasol kad ga je ostavio na nuli.
[youtube][/youtube]
Sta su mu Howard i Motiejunas trebali uraditi nakon ovih blokova?
ma jarane ku*cio bi se i ti da si visok 215 i da imas 130 kg...boli ga, ne smije mu niko nista...centar i treba da bude takav, drzak pogotovo u nba...istina je da juka ponekad pretjera pogotovo prema gasolu koji je legenda ali juka se uzivi u to sve i njemu je to kao da igra sa nekim jaranima pred zgradom...udaris nekom blokadu pa ga zajb pola dana 

"Netko će ovaj Nurkićev potez nazvati bahatim, ali svi koji ga poznaju znaju kako je to njegov stil od prvih dana. Jednostavno se voli nadigravati i ponakad našaliti s protivnikom."
Ovako to gledaju Hrvati,a nasi kude zanimljio roll , nasem narodu nikada ugoditi. Nego sto je All Star treba ga postovati realno ko ga ****, sve njih redom zajebancija i show je sto Ameri traze, a Juka je momak koji se ne boji nikoga i realno ne treba.
Ovako to gledaju Hrvati,a nasi kude zanimljio roll , nasem narodu nikada ugoditi. Nego sto je All Star treba ga postovati realno ko ga ****, sve njih redom zajebancija i show je sto Ameri traze, a Juka je momak koji se ne boji nikoga i realno ne treba.

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Jooooj nema Mozgov veze ali kazem da bi takva situacija bila da se ne ponasa tako kako se ponasa da nije ta osoba koja jest. Auuuu izblokirali ga bravoooo...inace jel postavljas i klipove kad Juka izblokira nekog? alo skontaj da nisu svi isti svako ima pravo da se ponasa kako on hoce Mirza ima svoj stil Juka ima svoj i to je to.Ma nasi ljudi i jesu najveca gadost da je Hrvat ili Srbin dizali bi ga u nebesa ne bi dali losu rijec samo kod nas sve se kritikuje..od face njegove posle kosa,blokade to njegovog hoda do muzike koju slusa samo nesto pronalaze...ne znam ja da sam takav tip covjeka ubio bi se vjerovatno.
@Mirza1990
Umjesto sto pises gomilu bespotrebnih stvari i tako "zatrpavas" temu, nauci kako citirati post, svaki drugi citat ti je pogresan (cime dodatno zatrpavas temu).
Umjesto sto pises gomilu bespotrebnih stvari i tako "zatrpavas" temu, nauci kako citirati post, svaki drugi citat ti je pogresan (cime dodatno zatrpavas temu).
i sta sad? jel nesto protiv pravila? nisu ti bespotrebne stvari pljuvaca al moje jesu a?bvb je napisao/la:@Mirza1990
Ko je rekao da nisu? Nema to veze sa stavovima, ali brate moze se objasniti i jednostavnije i ne mora se odgovarati na svaki post kilometarskim postom. Nije lijepo i pregledno za citanje, zatrpava se tema.Mirza1990 je napisao/la:i sta sad? jel nesto protiv pravila? nisu ti bespotrebne stvari pljuvaca al moje jesu a?bvb je napisao/la:@Mirza1990
edit: i jeste protiv pravila, ili citiraj kako treba ili nemoj nikako. Gdje zuris, mozes koristiti dugme "Prikaz" prije "Posalji".
OK, vazi.bvb je napisao/la:Ko je rekao da nisu? Nema to veze sa stavovima, ali brate moze se objasniti i jednostavnije i ne mora se odgovarati na svaki post kilometarskim postom. Nije lijepo i pregledno za citanje, zatrpava se tema.Mirza1990 je napisao/la:i sta sad? jel nesto protiv pravila? nisu ti bespotrebne stvari pljuvaca al moje jesu a?bvb je napisao/la:@Mirza1990
edit: i jeste protiv pravila, ili citiraj kako treba ili nemoj nikako. Gdje zuris, mozes koristiti dugme "Prikaz" prije "Posalji".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.