NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 feb 2015, 12:06

Leonard nije igrac koji treba biti prva opcija neke ekipe ali se oko njega svakako moze graditi ekipa. Cekam da vidim kakav ce ugovor uzeti, ako uzme neki ne toliko veliki ugovor onda je svakako bolje praviti ekipu oko njega nego oko Mela.

A Harden i Melo ce osvojiti titulu kao prve opcije ali u nekom drugom zivotu :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 12:07

tuzlak1987 je napisao/la:Leonard nije igrac koji treba biti prva opcija neke ekipe ali se oko njega svakako moze graditi ekipa. Cekam da vidim kakav ce ugovor uzeti, ako uzme neki ne toliko veliki ugovor onda je svakako bolje praviti ekipu oko njega nego oko Mela.

A Harden i Melo ce osvojiti titulu kao prve opcije ali u nekom drugom zivotu :mrgreen:
Dok je Harden u Rocketsima mi smo PO ekipa :kafa:

Kawhi ce dobiti max

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 feb 2015, 12:09

alemsa je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Leonard nije igrac koji treba biti prva opcija neke ekipe ali se oko njega svakako moze graditi ekipa. Cekam da vidim kakav ce ugovor uzeti, ako uzme neki ne toliko veliki ugovor onda je svakako bolje praviti ekipu oko njega nego oko Mela.

Dok je Harden u Rocketsima mi smo PO ekipa :kafa:

Kawhi ce dobiti max
Jeste PO ekipa i vise od PO ekipe, svakako se slazem. Ali mi vuce nekako na Barkleyovsku karijeru .

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 feb 2015, 12:10

Harden je bolji igrač nego što je Melo ikad bio.

Pa Barkley je možda i treći igrač svoje ere. Meni lično, jeste, ali većina ljudi uglavnom tu gura Mailmana. Ako bi imao takvu karijeru to bi bilo odlično.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 12:11

Barkley je osudjen bio da igra sa najvecim chokerom KJ.

I sta ti ima vuci, tek je u prvoj godini prime-a, zapad je prejak ****, da je na istoku igro bi finale konferencije vazda.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 12:28

95-e bi recimo Barkley vjerovatno uzeo titulu da KJ nije choko game 7 protiv Rocketsa, sa promasenim bacanjem ili je oba promasio ne sjecam se, na samom kraju tekme, sto bi ih stavilo na 2 posjeda prednosti, prije nego sto je Mario Elie pogodio kiss of death

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 12:59

alemsa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
dscile je napisao/la:Veliki uticaj na neku ekipu ima npr. LBJ, ciji Cavsi se ne mogu sastavi bez njega, dok su sa njima konkurenti za prsten. I igraci njegovog ranga, naravno.. takozvana elita.
Spursi imaju negativan omjer u zadnje 2 godine bez Kawhija.
I Rocketsi su prosle godine sve skoro izgubili bez Parsonsa, znaci da je Parsons bolji igrac od Dwighta i Hardena, elita, superstar, top 5 igrac lige :thumbup:
S tim sto Parsons nije igrao nekoliko tekmi,a ovaj odsustvovao mjesecima u zadnje dvije godine.Bas ista situacija i uzorak.... :roll: :roll: Kao sto rekoh,imate finale,gledajte i uzivajte.Kad ste vec toliko objektivi i realni,a mi nerealni :roll: ,pokazite mi samo igraca u ligi koji ce onako cuvati Jamesa,a uz to imati 20 i 10 na drugoj strani.Eto,samo to...A ta prica,sta bi bilo da je u nekoj drugoj ekipi je bzv,jer timovi koji dodju do finala svi do jednog imaju vrhunske saigrace. Bez toga se ne dolazi u finale.Cinjenica je da SAS ima takve,ali u zadnja 2 finala upravo je on najvise vukao i bio najkonstantniji...Pametnom dosta.;)
P.S.Kawhiev max. je oko 15-16mil s obzirom da tek izlazi rookie ugovora.Toliko sigurno vrijedi....

EDIT: I Aleme,postajes jako bezobrazan i ne citas sta ti se pise.Kad si prvi put napisao da je Kawhi elita/superstar,ja ti fino kazem da je elita,ali da po definicji koja postoji jos uvijek nije i pitanje je da li ce biti superstar,da bi ti nekoliko postova ispod napisao ironicno da je "elita/superstar" ponovo.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 26 feb 2015, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2015, 13:09

Spursi nemaju negativan omjer bez Kawhia zadnje dvije godine. Na 50% su. :kafa:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 feb 2015, 13:28

Vrhunski ofanzivni talenti poput Mela su puno puno rijeđi nego vrhunski defanzivni talenti poput Kawhija. Melo je igrač koji 30 može utrpat bilo kome i to da jedan jedini put ne napadne koš nego svaki put šutem s poludistance koji bukvalno zamrzne protivnika (ima onaj sitni jab step prije šuta što je umjetnost) i pocijepa samo dno mrežice. Po čistom scoring abilityju je rame uz rame s Hardenom i jedini igrač koji je kao scorer bolji od njih dvojice u ovom trenutku je Kevin Durant. Iz toga je naravno posve jasno da je Melo bolji igrač od Kawhija al opet kažem da Kawhi sigurno vrijedi max, pogotovo kad vidimo kakve sve igrači u NBA potpisuju. Ja lično ne vjerujem da će Kawhi ikad u ovom životu (a i u naredna tri) imati scoring ability jednog Carmela Anthonyja međutim to ne znači da neće moći da utiče na igru na ostale načine i na taj način jednoga dana postane korisniji igrač od Mela što u ovom trenutku sigurno nije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 13:34

Epidaurus je napisao/la:Vrhunski ofanzivni talenti poput Mela su puno puno rijeđi nego vrhunski defanzivni talenti poput Kawhija. Melo je igrač koji 30 može utrpat bilo kome i to da jedan jedini put ne napadne koš nego svaki put šutem s poludistance koji bukvalno zamrzne protivnika (ima onaj sitni jab step prije šuta što je umjetnost) i pocijepa samo dno mrežice. Po čistom scoring abilityju je rame uz rame s Hardenom i jedini igrač koji je kao scorer bolji od njih dvojice u ovom trenutku je Kevin Durant. Iz toga je naravno posve jasno da je Melo bolji igrač od Kawhija al opet kažem da Kawhi sigurno vrijedi max, pogotovo kad vidimo kakve sve igrači u NBA potpisuju. Ja lično ne vjerujem da će Kawhi ikad u ovom životu (a i u naredna tri) imati scoring ability jednog Carmela Anthonyja međutim to ne znači da neće moći da utiče na igru na ostale načine i na taj način jednoga dana postane korisniji igrač od Mela što u ovom trenutku sigurno nije.
E jednom da i mi podjelimo misljenje.To je bit svega,s tim da se ne bih slozio da Kawhi vec sada nije korisniji,u zavisnosti sta se gleda i cinjenice da jedan igra u oba smjera,a drugi ne....

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Svaštara

Post Postao/la JoseMourinho » 26 feb 2015, 14:13

Znaci opet ja kawai najbolji SF :rol: :rol: de da se ne lazemo melo je stepenicu iznad kawaia ;)

Samo ako može jedno pitanje za @Nezalaganje ko ti je bolji Harden ili klay?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 14:29

JoseMourinho je napisao/la:Znaci opet ja kawai najbolji SF :rol: :rol: de da se ne lazemo melo je stepenicu iznad kawaia ;)

Najbolji si mi ti,nema mi boljeg od tebe! :rol: :rol:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 26 feb 2015, 14:32

Izgleda svi sahranili George-a :roll:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 feb 2015, 14:34

Lakše je naći igrače koji su odlični u odbrani na pozicijama 2 i 4 i na taj način ukomponovat ih s Melom u petorku te time pokriti njegove nedostatke u odbrani (mada on ima sve fizikalije i svu ateltiku potrebnu za igrati vrhunsku odbranu samo što izgleda ne želi) nego naći vrhunskog napadača na bočnoj poziciji koji bi bio komplementaran Kawhiju. Momak je 5. SF lige i ispred njega su James, Durant, George i Melo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 feb 2015, 14:38

NEZALAGANJE je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Znaci opet ja kawai najbolji SF :rol: :rol: de da se ne lazemo melo je stepenicu iznad kawaia ;)

Najbolji si mi ti,nema mi boljeg od tebe! :rol: :rol:
Ma toliko ti teško odgovorit??? :rol: :rol:
To pokusaj da ispadnes smiješan? :facepalm:

Ovdje je iz dana u dan smijesnije, uredu svako ima svoje misljenje, drugačije malo rangira igrače, al ipak granicu neku i u tome treba imat, a ne ko sivonja branit bogalje iz ekipe za koju navijas ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 feb 2015, 15:05

Ti nazivas bogaljima igrace koji cine ekipu koja dominira ligom 18 god u smislu da su svake bili jedni od glavnih konkurenata za titulu,imaju ubjedljivo najduzi PO niz,te najduzi niz od 50 pobjeda po sezoni.Iza ovih koje ja branim barem stoje rezultati,titule i individualne i kolektivne,za razliku od mnogih kojima se ovdje daje kredit nizasta i za dobro odigranu RS-u,za koju mogu okaciti baner pobjednika divizije,ako i to... Toliko o tvojoj objektivnosti.Prema tome,kad budes respektovao to,onda mozemo imati diskusiju kakvu god zelis.;)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 feb 2015, 15:15

Ojj napisa frajer referat na jednu riječ, oj bukvalca :facepalm: i nije samo tebi upućeno al et pronašao si se sam ;)

I ja ostaje za tebe pitanje Harden vs klay?

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 26 feb 2015, 15:16

Zna li neko da li ima snimak emisije sa ESPN gdje su Shaq i Yao bili, preksinoć ja msm.. volio bi to pogledati.. :)
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 26 feb 2015, 15:28

[youtube][/youtube]
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2015, 16:08

NEZALAGANJE je napisao/la: S tim sto Parsons nije igrao nekoliko tekmi,a ovaj odsustvovao mjesecima u zadnje dvije godine.Bas ista situacija i uzorak.... :roll: :roll: Kao sto rekoh,imate finale,gledajte i uzivajte.Kad ste vec toliko objektivi i realni,a mi nerealni :roll: ,pokazite mi samo igraca u ligi koji ce onako cuvati Jamesa,a uz to imati 20 i 10 na drugoj strani.Eto,samo to...A ta prica,sta bi bilo da je u nekoj drugoj ekipi je bzv,jer timovi koji dodju do finala svi do jednog imaju vrhunske saigrace. Bez toga se ne dolazi u finale.Cinjenica je da SAS ima takve,ali u zadnja 2 finala upravo je on najvise vukao i bio najkonstantniji...Pametnom dosta.;)
P.S.Kawhiev max. je oko 15-16mil s obzirom da tek izlazi rookie ugovora.Toliko sigurno vrijedi....

EDIT: I Aleme,postajes jako bezobrazan i ne citas sta ti se pise.Kad si prvi put napisao da je Kawhi elita/superstar,ja ti fino kazem da je elita,ali da po definicji koja postoji jos uvijek nije i pitanje je da li ce biti superstar,da bi ti nekoliko postova ispod napisao ironicno da je "elita/superstar" ponovo.
Parsons je prozvan "glue guy" nakon propustenih tekmi (znaci da je vezo sve).

Kakvih 20 i 10, ja se sjecam da je imao 17, 6 prosjek, i bio 4 opcija ekipe, pametnom dosta burazeru.

Ne postajem bezobrazan, nego se baca rijec elita bez razmisljanja, vec sam ti rekao Kawhi moze biti elita samo defanzivno, i jedan je od najboljih perimeter defanzivaca u ligi opcenito, bez dileme, ali kao igrac ne. Elita bi znacilo da je u najmanju ruku superstar, nije superstar ove lige, niti ga ko smatra takvim, star da superstar ne. S obzirom na ofanzivne limite, nea predispodicije da bude kvalitetna prva opcija u smislu nosenja ekipe i da se gradi oko njeg, tesko da ce i biti, ali eto uvjerit ce se i sam. Ti i Kawhi imate prblem razlikovanja tih stvari (bez uvrede), pa tako poredis Klaya i Hardena pa si govorio da ce Klay biti najbolji SG itd. A oni su na 2 razlicta levela

@kobe

niko Georgea nije sahranio, George je bolji od obojice.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.