Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

fanatic1991
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la fanatic1991 » 25 feb 2015, 21:02

slika
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

adis30
Kontakt:

Post Postao/la adis30 » 25 feb 2015, 21:21

Damian Lillard 19,5 više

copy/paste analiza,svidja mi se pa da podijelim i s vama :thumbup:
Večeras će Portland na svom terenu da dočeka Spurse. Ovo će biti odličan meč, kao i svaki njihov. Već su igrali 3 puta ove sezone, od čega su jednom otišli u produžetke. Kao i uvjek do sada, očekuje nas neizvjestan meč i puno sjajnih akcija i poteza. Onaj na koga želim da se fokusiram večeras je Damian Lillard. 24-godišnjak, plejmejker Portlanda, ovogodišnji all-star igrač i jedan od najboljih atletičara u ligi. Ove sezone bilježi sljedeće brojke: 21.4 ppg, 4.6 rpg, 6.2 apg, 1.4 spg, 2.7 tpg, 43.3%FG, 33.8%3PT, 85.7%FT. Veoma dobra all-around sezona za njega i samim tim je veoma bitan dio Portlanda i njihovih ambicija ove sezone. Danas na megdan ide Tony Parkeru i ekipi koja mu u potpunosti odgovara, San Antonio Spursi. Njegove brojke protiv Spursa su sljedeće: 29.7 ppg, 5.0 rpg, 5.7 apg, 51.6%FG. Mali pad u asistencijama, ali zato veliki porast i u poenima i u procentu šuta iz igre. To se veoma lako može objasniti činjenicom da je mnogo dominantniji od svojih čuvara u ekipi Spursa. Plejmejkeri Spursa, koji će čuvati Lillarda, su Tony Parker i Cory Joseph. Prvo, Lillard je najmanje 4 puta brži od obojice. Dakle, na otvorenom terenu nema Boga da ga stignu. Dalje, nijedan od ove dvojice nije dobar odbrambeni igrač. Svi su oni dio dobrog odbrambenog sistema, ali niko nije dobar odbrambeni igrač. Kada tim ima odličnu timsku odbranu i sprečavanje kretanja lopte, ima jedna stvar koja može da ih ubije, a to je brzina i završavanje kod obruča. Analizirajmo njegovu igru protiv Spursa i pogledajmo zašto mu baš oni leže. Prvo, Spursi nisu tim pun atleta. Jedan od retkih koji može donekle da prati Lillarda je Kawhi Leonard. Ako dođe do toga da im Lillard daje toliko koševa da Leonard mora da ga čuva, to će značiti da je do sada Lillard prešao ovu granicu jedno četiri puta. Uglavnom, ono što Lillardu odgovara je to što Spursi imaju spore plejmejkere i loše rim protektore. Lillard protiv Spursa igra na sledeći način: puno ulaza u reket i malo šuteva za tri poena. Pogledajmo ovu sliku: http://prntscr.com/69qulw" onclick="window.open(this.href);return false;. Ovo su Lillardovi šutevi protiv Spursa ove sezone, tj. udaljenost sa koje šutira svoje šuteve. Najveći broj svojih šuteva Lillard šutne sa Less then 5 ft., to je polaganje ili tip in, put back, uglavnom ispod koša. Za ove tri utakmice je šutirao 13-21, što je 61.9%. Ovakvu statistiku nema ni većina centara u ligi, a kamoli plejmejker. Jednostavno, postoje trenuci u igri kada će na terenu biti Matt Bonner, pa čak i Tim Duncan na centarskoj poziciji. Timmy zaista jeste svima u srcima, ali nema on više tu agilnost da brani reket od protivničkih plejmejkera. Zapravo, ne znam ko može u Spursima da to odbrani, s obzirom na to da nisam ispratio ovog novog Baynesa baš najbolje. Sada, pogledajte kako su izgledali ti šutevi sa Less then 5ft. protiv Spursa: http://on.nba.com/1JMGzUE" onclick="window.open(this.href);return false;. Možete primjetiti da ovde ima dosta glupih promašaja i da bi broj pogođenih bio dosta realniji da je malo veći. Dakle, njegova igra će većinom biti zasnovana na ulasku u reket i polaganju i izvlačenju faulova. Šutira malo preko 5 trojki po meču, a uspešnost sa te udaljenosti mu i nije pohvalna jer ipak Spursi znaju kako da ne ostave otvorene trojke. Mada, ovako mala uspešnost nije baš česta za njega, pa bi i ta stavka mogla da ga krene malo više. http://prntscr.com/69qz2j" onclick="window.open(this.href);return false; kao što možete da vidite, samo 7 njegovih pogodaka na sve tri utakmice su iz asistencije, dakle većinom stvara svoj šut. Sada, da li to radi izolacijom ili izlaženjem iz pick and rolla, to je druga stvar. Većinom je to izlaženjem iz pick and rolla jer Spursi jednostavno, niti imaju brze plejmejkere, niti imaju dobre rim protektore. Njihova odbrana se zasniva na presingu i udvajanjima, što i ne pomaže protiv brzih igrača kao što je Lillard. Protiv Spursa ima usage 30%, što znači da skoro svaki treći napad se završava njegovim šutem, dok je on na terenu naravno. Tačno trećinu poena koje Portland da Spursima dok je Lillard na terenu dolaze tačno sa njegove strane. Ništa drugačije neće biti ni večeras. Ove sezone su igrali 3 puta i on je ovu granicu prešao sva tri puta. Njegov TS% je 61.1%. Vama ta informacija ne znači puno, ali to je veoma dobar pokazatelj koliko je on, zapravo, dominantan protiv Spursa(ako sami poeni nisu dovoljni). Spursi su sada u naletu da osiguraju što bolju poziciju za playoff, dok je Portland generalno jak tim. Ovo će biti odličan duel i neće biti prijevremeno odlučen nikako, što znači da će Lillard igrati pune minute večeras i očekujem ga na 25+ poena večeras i da vidimo neke poteze kakve samo on može da nam pokaže.
Dečko se stvarno potrudio ,mislim da vrijedi ispratiti ;)

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 25 feb 2015, 22:47

slika

Do NBA da odigram nesto XD

EDIT

znaci danas na 6 tiketa je bio tomic XD koliko puta sam ga igrao da je na prvom tiketu kvota na njega bila 1.65 a sad 1.36 XD ne moze on na dobro doc nikako XD
Can i have yours?

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 25 feb 2015, 22:51

bambus je napisao/la:Arsenal-Monaco 1 1,70 :thumbdown:

-Arsenal je ovdje favorit,u boljoj su formi a ako zele dalje moraju dobiti ovu utakmicu.

Schaffhausen-Chiasso 2+ 1,24 :thumbup:

-Liga u kojoj uvijek pljuste golovi.Prema stanju na tabeli ocekuje se tvrda utakmica,ali ja bas ocekujem golijadu.S tim da ce 2+ proci vrlo lahko. :mrgreen:

Oldenburg-Mitteldeutscher 1 1,25 :thumbup:

Njemacka kosarka,domacini apsolutni favoriti.Ocekujem pobjedu od 5+ razlike. :)

Kvota: 2,64
Ulog: 10,00
Dobitak : 26,40

Idemo sad ovako.
Nazalost Arsenal povaljao.Svaka cast momku koji je napisao da se ne zalijecemo na Arsenal al jbg. :D
bambus je napisao/la:AL Ahli Uae-Al Ahli Jeddah X :thumbup:
Winterthur -Le Mont 1 :thumbup:
Nottingham Forest-Bournemouth ps1 :thumbup:
Ovaj je prosao,valjda je bar neko odigrao.

Za veceras citav brazilski kup zx2 na golove.
!

zlatniljiljan
Kontakt:

Post Postao/la zlatniljiljan » 25 feb 2015, 22:51

fanatic1991 je napisao/la:slika

Do NBA da odigram nesto XD

EDIT

znaci danas na 6 tiketa je bio tomic XD koliko puta sam ga igrao da je na prvom tiketu kvota na njega bila 1.65 a sad 1.36 XD ne moze on na dobro doc nikako XD
brate mili imas temu chat,suplja tamo postavljaj ove slike tiketa,postavis 10 tiketa dnevno na kojem je po 7-8parova,vjeruj mi da to nikog ne zanima,samo dzaba zatrpavas temu koja je vec pretrpana glupostima

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 25 feb 2015, 22:57

@ljiljan bolje da si ti psotavio nesto nego sto mi repliciras..... sad tebi iz inata cu odigrat tiket od 5346467 parova.... boli te briga koliko igram i sta postavljam.... ako ti se ne svidja preskoci i uzivaj
Can i have yours?

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 25 feb 2015, 23:05

Janez je napisao/la:Arsenal-Monaco
PENAL--DA
CRVENI DA
Vrijedilo je pokušati, danas propalo drugi dan će biti pogođeno. Idemo dalje i nadam se da nije previše ulagano. ;)

zlatniljiljan
Kontakt:

Post Postao/la zlatniljiljan » 25 feb 2015, 23:05

fanatic1991 je napisao/la:@ljiljan bolje da si ti psotavio nesto nego sto mi repliciras..... sad tebi iz inata cu odigrat tiket od 5346467 parova.... boli te briga koliko igram i sta postavljam.... ako ti se ne svidja preskoci i uzivaj
kako li je ovaj dio foruma postao jadan,ima li ovdje admina ikako,zbog ovakvih padobranaca odlaze ljudi koji se trude(ovdje ne ubrajam sebe,ne pisem ovdje mnogo,kad imam nesto pametno,analiziram i postavim).Ziv ti meni bio,i postavlja i dalje tikete sa 100 parova,meni ne smeta al nijeu tome poenta

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 25 feb 2015, 23:12

zlatniljiljan je napisao/la:
fanatic1991 je napisao/la:@ljiljan bolje da si ti psotavio nesto nego sto mi repliciras..... sad tebi iz inata cu odigrat tiket od 5346467 parova.... boli te briga koliko igram i sta postavljam.... ako ti se ne svidja preskoci i uzivaj
kako li je ovaj dio foruma postao jadan,ima li ovdje admina ikako,zbog ovakvih padobranaca odlaze ljudi koji se trude(ovdje ne ubrajam sebe,ne pisem ovdje mnogo,kad imam nesto pametno,analiziram i postavim).Ziv ti meni bio,i postavlja i dalje tikete sa 100 parova,meni ne smeta al nijeu tome poenta
stavi me na gnjavatore i zavrsi sa time LP

i da nije off

slika
Can i have yours?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 feb 2015, 00:05

Sinoc sam dao par iz Cope L. @2,25 i prosao je glatko, veceras takodje Sao Paulo-Danubio pm1 @1,9
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

adis30
Kontakt:

Post Postao/la adis30 » 26 feb 2015, 00:08

Probati sa underima veceras

slika

Teague ionako nije u nekoj formi + ide na Ronda koji ce ga vjerujem ostaviti ispod 16p.

Peckmen zadnjih 5 utakm.4 puta isao preko ove margine,ali veceras igra protiv Wizardsa i Gortata koji sjajno brane reket i dopustaju svega 17p u prosjeku s pozicije 5.Ocekujem da Pekovica zadrze ispod 16p.

Matthews zadnjih 5 utakmica protiv Spursa samo jednom presao ovu marginu ubacio 16p.i to u utakmici sa produzecima u kojoj je igrao 49 min.Sada je u timu i Afflalo koji ce mu sigurno uzeti dosta minuta

Deda Dirk u slaboj formi zadnjih 5 utakmica na prosjeku svega 11,4p.,protiv Atlante zadnje 2 utakmice postizao po 17p.pa slican ucinak ocekujem i veceras

vrele
Kontakt:

Post Postao/la vrele » 26 feb 2015, 00:12

adis30 je napisao/la:Probati sa underima veceras

slika

Teague ionako nije u nekoj formi + ide na Ronda koji ce ga vjerujem ostaviti ispod 16p.

Peckmen zadnjih 5 utakm.4 puta isao preko ove margine,ali veceras igra protiv Wizardsa i Gortata koji sjajno brane reket i dopustaju svega 17p u prosjeku s pozicije 5.Ocekujem da Pekovica zadrze ispod 16p.

Matthews zadnjih 5 utakmica protiv Spursa samo jednom presao ovu marginu ubacio 16p.i to u utakmici sa produzecima u kojoj je igrao 49 min.Sada je u timu i Afflalo koji ce mu sigurno uzeti dosta minuta

Deda Dirk u slaboj formi zadnjih 5 utakmica na prosjeku svega 11,4p.,protiv Atlante zadnje 2 utakmice postizao po 17p.pa slican ucinak ocekujem i veceras
Ispratio Teague,Pekovic i Matthews pa nek nam je sretno :D

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 26 feb 2015, 00:18

Rondo ne igra..suspendovan..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 feb 2015, 10:25

Sabinho je napisao/la:Sinoc sam dao par iz Cope L. @2,25 i prosao je glatko, veceras takodje Sao Paulo-Danubio pm1 @1,9[]
4-0
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

njegos
Kontakt:

Post Postao/la njegos » 26 feb 2015, 11:08

njegos je napisao/la:Luziania - America Mineiro 2
0-3

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 26 feb 2015, 11:29

Rani tenis,mislim da su kladionice malo potcijenile ovaj par Muray-Coric,ja sam trazio iznenadjenje 2,kvota 9 u premijeru,isto tako radi servisa sam igrao prvi set na gejmove vise od 9,5,i mec na gejmove vise od 18,5,ovo na gejmove sam odigrao cisto radi toga sto Coric ima dobar servis i moze izvuci gemove vise i set i mec...
SRETNO KO ISPRATI!!!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 26 feb 2015, 11:35

johnnyyK je napisao/la:SP/Arsenal - Monaco - 1
Kao što reče @Consigliere, čitav svijet je odigrao na Arsenal zašto ne bi i ja ( :problem: ).
Uglavnom, u dobroj su formi, nadam se da mogu probiti dobru obranu gostiju...

Leverkusen - Atl.Madrid - X2
Čisto na osjećaj.Mislim da Madriđani mogu uzeti barem bod večeras, smatram da su kvalitetniji od domaćina, vidjet ćemo...

Nott.Forrest - Bournemouth - odg/DA
Dvije efikasne ekipa, očekujem dobru utakmicu i barem po gol od obadvije ekipe...

Anderson - Johnson (zg/22,5) - z2
Dva jako dobra hard-court tenisača.Očekujem da čuvaju svoj servis.Igrali su već 2 meča ove godine, jedan meč je išao preko ove granice gemova, drugi ispod...

Becker - Tomic - 2
Iskusni Njemac je slavio u sva 3 njihova međusobna duela, a mislim da je vrijeme da Tomic slavi i sigurno ima dovoljno kvalitete za takac pothvat...

kvota : 10,52

Uglavnom odigrao ono što su svi odigrali, pa ćemo vidjeti :hmmmmm:

:wave:
Liga prvaka ipak syebala stvar, tenis lagano prošao.Bit će bolje večeras ;)

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 26 feb 2015, 11:57

jopaa7 je napisao/la:Cuevas(h-3,5)-Andreozzi 1 @1.50
Federer (20,5)-Verdasco manje @1.85
SuarezNavaro(21,5)-Pliškova više @1.75

Karlović(gs2:0)-Lajović 2:0 za Ivu @1.85
Sharapova (h-5,5)-Duque Marino 1 @1.40
Anderson (1.s9,5)-Johnson više @1.60

kv. 20.12
Prva tri prošla super ali ovi poslije ponoci zeznu

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 26 feb 2015, 12:05

Zenit-PSV
over 4.5 žuta 1.85
crveni karton 3.60
penal 3.60

slika

Utakmicu sudi Turčin Cakir koji je podijelio 4 žuta na utakmici LP između PSG i Chelsea, pa ako je tu dao 4 očekujem onda barem 5 večeras jer će biti sigurno više vatre na ovom susretu. PSV će morati krenuti po gol, ne uspije li im to nervoza će biti sve veća i lupati će se po nogama a Cakir će to mirno riješavati sa žutim kartonima. Zabije li domaćin prvi biti će još više frke za goste kojima nije problem ući u sukobe sa temperamentnim Rusima tako da moguće da vidimo i crveni karton a i penal.

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 26 feb 2015, 12:14

zgmiky je napisao/la:Zenit-PSV
over 4.5 žuta 1.85
crveni karton 3.60
penal 3.60

slika

Utakmicu sudi Turčin Cakir koji je podijelio 4 žuta na utakmici LP između PSG i Chelsea, pa ako je tu dao 4 očekujem onda barem 5 večeras jer će biti sigurno više vatre na ovom susretu. PSV će morati krenuti po gol, ne uspije li im to nervoza će biti sve veća i lupati će se po nogama a Cakir će to mirno riješavati sa žutim kartonima. Zabije li domaćin prvi biti će još više frke za goste kojima nije problem ući u sukobe sa temperamentnim Rusima tako da moguće da vidimo i crveni karton a i penal.
Sami će Rusi dobiti minimum 4 kartona tako da ovo pratim, biti će ovdje dosta kartona. :thumbup:
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.