Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Manchester United FC
I ja bih probao sa Kloppom kad bi bio siguran da on želi doći i da ga je Borussia spremna pustiti, u šta i nisam previše uvjeren. Ne znam vrijedi li rizikovati, ako nije osigurana dovoljno kvalitetna zamjena, a takvih nije puno danas, osim Kloppa, to su Pep, koji teško da napusti Bayern ove sezone, te Cholo koji produžuje ugovor sa Atleticom. Ostale ne spominjem jer mislim da su ili nemoguća misija ili nedovoljno kvalitetni.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- OnlyUnited
- Kontakt:
Treba ga istrpiti u slucaju rezultata (pomaka u igri plus kvalifikacije u lp), zasad jedno visi o koncu (obzirom na cinjenicu da nismo iskoristili taj neki laksi raspored) dok igre ni na vidiku nakon 26 kola (' sem partije protiv QPRa, te npr. onog poluvremena portiv Tottenhama,...).
Normalno je to da smo nakon klokana bili optimisticni (vecinom) po pitanju Luja, prije svega zbog reputacije pomenutog managera. Ostaje da vidimo da li ce igru (cisto sumnjam) popraviti, te ispuniti zadani cilj.
Normalno je to da smo nakon klokana bili optimisticni (vecinom) po pitanju Luja, prije svega zbog reputacije pomenutog managera. Ostaje da vidimo da li ce igru (cisto sumnjam) popraviti, te ispuniti zadani cilj.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Sa ovakvom igrom je jedino top 4 prihvatljivo. Da igramo lijepo, da nesto napredujemo pa budemo 5., ok moze se progutat. Ovako ni pod razno. Top 4 ili odyebaus. Kup ne treba biti dio te odluke.
Sezonu nakon ove od njega trazit najozbiljniju borbu za titulu i daleko bolju igru. Ovo je Manchester United i samo najbolji rezultati su prihvatljivi. Ove sezone su ambicije spustene na top 4, i to u oslabljenoj PL, a i po tom pitanju muku mucimo.
Ali kao i prosle sezone, greske kardinalne su pocele vec u ljetnom prelaznom roku. Igraci su morali doc ranije i van Gaal je morao ranije odlucit ko ide, a ko dolazi. U zadnjoj sedmici transferskog roka napravit dvocifren broj transfera in/out rade samo cirkus klubovi. A mi upravo to jesmo nakon odlaska Fergusona.
Sezonu nakon ove od njega trazit najozbiljniju borbu za titulu i daleko bolju igru. Ovo je Manchester United i samo najbolji rezultati su prihvatljivi. Ove sezone su ambicije spustene na top 4, i to u oslabljenoj PL, a i po tom pitanju muku mucimo.
Ali kao i prosle sezone, greske kardinalne su pocele vec u ljetnom prelaznom roku. Igraci su morali doc ranije i van Gaal je morao ranije odlucit ko ide, a ko dolazi. U zadnjoj sedmici transferskog roka napravit dvocifren broj transfera in/out rade samo cirkus klubovi. A mi upravo to jesmo nakon odlaska Fergusona.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- eric_cantona
- Kontakt:
Iako je na početku sezone bilo puno govora o Rooneyu, sada se meni barem čini da je Rooney najmanji dio problema zvanog United.
Kriminalna forma Robina van Persiea već dvije sezone, zatim razočarenje u vidu Falcaa, zatim nevjerojatni splet loših okolnosti i nesreće sa ozljedama, obrana koja ne uspjeva odigrati duže od 25 minuta u istom sastavu, sa samo jednom konstantom, Davidom de Gea.
Neprestano imam osjećaj da Van Gaal zna šta želi, ali da mu fali igrač ili dva da sve provede u djelo, zato luta sa pozicijom Angela di Marie, tražeći u njemu novog Robbena, što ovaj sigurno nije, zato je pokušavao i sa Wilsonom koji još nije dovoljno dobar za ovog nivoa. 5-3-2 koji je očito njegova omiljena formacija, zahtjeva puno bolje bekove nego što United trenutno ima (Young i Shaw (Rojo) su OK na lijevoj strani, Valencia i Rafa (McNair) na drugoj strani ni blizu ozbiljne forme)
Puno toga može biti puno bolje.. Ali mislim da se dogodine očekuje još veći remont ekipe, nego što je bio u ovoj sezoni
Kriminalna forma Robina van Persiea već dvije sezone, zatim razočarenje u vidu Falcaa, zatim nevjerojatni splet loših okolnosti i nesreće sa ozljedama, obrana koja ne uspjeva odigrati duže od 25 minuta u istom sastavu, sa samo jednom konstantom, Davidom de Gea.
Neprestano imam osjećaj da Van Gaal zna šta želi, ali da mu fali igrač ili dva da sve provede u djelo, zato luta sa pozicijom Angela di Marie, tražeći u njemu novog Robbena, što ovaj sigurno nije, zato je pokušavao i sa Wilsonom koji još nije dovoljno dobar za ovog nivoa. 5-3-2 koji je očito njegova omiljena formacija, zahtjeva puno bolje bekove nego što United trenutno ima (Young i Shaw (Rojo) su OK na lijevoj strani, Valencia i Rafa (McNair) na drugoj strani ni blizu ozbiljne forme)
Puno toga može biti puno bolje.. Ali mislim da se dogodine očekuje još veći remont ekipe, nego što je bio u ovoj sezoni
Andy Mitten, vrlo pouzdan insajder sto se Uniteda tice, misli da ce nas De Gea napustit.
Razumijem covjeka 100%.

Razumijem covjeka 100%.
- eric_cantona
- Kontakt:
To bi bila velika šteta, jer je De Gea postao heroj uniteda u kratko vrijeme koliko je tu. Ali očito se ne može utjecati na neke stvari.Cartman je napisao/la:Andy Mitten, vrlo pouzdan insajder sto se Uniteda tice, misli da ce nas De Gea napustit.![]()
Razumijem covjeka 100%.
Čitam danas da i Pereira razmišlja o odlasku na sličan način kao Pogba, te da je odbio ugovor od Uniteda.
Što se mene tiče, neka svi idu, kome god United ne paše. Siguran sam da će se naći neka druga rješenja, ima dobrih golmana, Lloris, Forster, šta ja znam, nije sigurno ni Valdes za baciti
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Pored svih tih negativnih stvari, ono što je Van Gaal zaista dobro uradio je to da je kvalitetno pročistio kadar, tj. uradio ono što je još i Moyes možda trebao. Istina, imao je dosta novca na raspolaganju, ali je doveo dobre/bolje igrače i otjerao (uglavnom) one koje je i trebalo otjerati (prije svih Cleverley, Anderson, Fletcher - čast legendi). Klupu sada čine sasvim solidni igrači + mlada/svježa krv i taj dio je dobro odrađen.
Ono što je ipak veliki problem, a Gary je to dobro objasnio (@Rio je postavlj'o link nedavno), je to da je teško odrediti šta je ovom Unitedu zapravo potrebno, jer se ne zna koji je preferirani sistem u kojem će United igrati. Okay, možda je jedino jasno da je potreban kvalitetan stoper, koji god sistem se igrao. Ostalo je veliki upitnik. Ako je to 3-5-2, onda trebaju bolji wing-bekovi, ako je to 4-2-3-1 ili 4-3-3, onda još jedno vrhunsko krilo pored Di Marie itd.
Puno je upitnika, ali mislim da će na ljeto stvari biti puno jasnije. Zato je plasman top 4 od krucijalne važnosti. U slučaju da se to osigura, LvG bi imao relativno opuštenu situaciju na ljeto i vjerujem da bi imao bi puno jasniju sliku o ekipi i o tome šta mu treba. Dakle, uz neka dva pojačanja (koje god to pozicije bile) realno bi bilo očekivati velike stvari. Ekipa bi se mogla kvalitetnije uigrati, za razliku od ove sezone, pune lutanja sa sistemom i pune povreda.
U slučaju da se LP ipak ne izbori, onda zaista ne znam. Upitno je da li bi LvG uopšte dočekao sljedeću sezonu. Još uvijek ne želim da razmišljam o tom scenariju (ne zbog LvG-a lično, da se razumijemo), iako nije nimalo nerealan trenutno.
Ono što je ipak veliki problem, a Gary je to dobro objasnio (@Rio je postavlj'o link nedavno), je to da je teško odrediti šta je ovom Unitedu zapravo potrebno, jer se ne zna koji je preferirani sistem u kojem će United igrati. Okay, možda je jedino jasno da je potreban kvalitetan stoper, koji god sistem se igrao. Ostalo je veliki upitnik. Ako je to 3-5-2, onda trebaju bolji wing-bekovi, ako je to 4-2-3-1 ili 4-3-3, onda još jedno vrhunsko krilo pored Di Marie itd.
Puno je upitnika, ali mislim da će na ljeto stvari biti puno jasnije. Zato je plasman top 4 od krucijalne važnosti. U slučaju da se to osigura, LvG bi imao relativno opuštenu situaciju na ljeto i vjerujem da bi imao bi puno jasniju sliku o ekipi i o tome šta mu treba. Dakle, uz neka dva pojačanja (koje god to pozicije bile) realno bi bilo očekivati velike stvari. Ekipa bi se mogla kvalitetnije uigrati, za razliku od ove sezone, pune lutanja sa sistemom i pune povreda.
U slučaju da se LP ipak ne izbori, onda zaista ne znam. Upitno je da li bi LvG uopšte dočekao sljedeću sezonu. Još uvijek ne želim da razmišljam o tom scenariju (ne zbog LvG-a lično, da se razumijemo), iako nije nimalo nerealan trenutno.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Treba bukvalno u svakom dijelu po jedan igrač. Jedan napadač u formi, vrhunsko krilo na desnoj strani, jedan kvalitetan dmf i naravno stoper. Doduše čak nam i desni bek škripi, jer LvG očito nema povjerenje u Rafaela, a Valencia ipak nije prava zamjena. I još najgore od svega ako DDG ode, trebaće i golman.Patrice_Evra_3 je napisao/la:Pored svih tih negativnih stvari, ono što je Van Gaal zaista dobro uradio je to da je kvalitetno pročistio kadar, tj. uradio ono što je još i Moyes možda trebao. Istina, imao je dosta novca na raspolaganju, ali je doveo dobre/bolje igrače i otjerao (uglavnom) one koje je i trebalo otjerati (prije svih Cleverley, Anderson, Fletcher - čast legendi). Klupu sada čine sasvim solidni igrači + mlada/svježa krv i taj dio je dobro odrađen.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Ne bih se baš složio. Što se napada tiče, Rooney, RvP i Wilson su sasvim dovoljni. Za Falcaoa bih još razmislio da li dati silne novce. Krivac za njihovu trenutnu formu je sam sistem i neuigranost ekipe, tu nema priče. To su ipak svjetske klase (Rooney, RvP i Falcao), koliko god to trenutno ne izgledalo tako. To je zadnje mjesto na kojem bi trebalo trošit novac, po mom mišljenju.UnitedWA je napisao/la: Treba bukvalno u svakom dijelu po jedan igrač. Jedan napadač u formi, vrhunsko krilo na desnoj strani, jedan kvalitetan dmf i naravno stoper. Doduše čak nam i desni bek škripi, jer LvG očito nema povjerenje u Rafaela, a Valencia ipak nije prava zamjena. I još najgore od svega ako DDG ode, trebaće i golman.
Carrick/Blind + Herrera/Fellaini je jedan sasvim pristojan vezni red. S obzirom da Carrick stari i da ga povrede već pomalo gaze, tu bi se možda ipak i moglo nešto kupiti.
Što se krila tiče, to je upitno. Ako će se igrati 4-4-2 dijamant ili 3-5-2, onda takva kupovina nema logike. Za beka je slična situacija, sve zavisi od sistema, a to još uvijek ne znamo.

Ponavljam, igrački kadar je po meni poprilično dobar. Daleko je bolji u odnosu na prošlu godinu, pa čak bolji i nego u SAF-ovoj zadnjoj sezoni ili dvije. Problem je najviše u neuigranosti i nedefinisanom sistemu, a za to je kriv LvG i silne povrede.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Ja bas mislim da nasa igra ispasta zato sto ne koristimo puno krila tj probijanje po strani i stvaranja viskaPatrice_Evra_3 je napisao/la:Ne bih se baš složio. Što se napada tiče, Rooney, RvP i Wilson su sasvim dovoljni. Za Falcaoa bih još razmislio da li dati silne novce. Krivac za njihovu trenutnu formu je sam sistem i neuigranost ekipe, tu nema priče. To su ipak svjetske klase (Rooney, RvP i Falcao), koliko god to trenutno ne izgledalo tako. To je zadnje mjesto na kojem bi trebalo trošit novac, po mom mišljenju.UnitedWA je napisao/la: Treba bukvalno u svakom dijelu po jedan igrač. Jedan napadač u formi, vrhunsko krilo na desnoj strani, jedan kvalitetan dmf i naravno stoper. Doduše čak nam i desni bek škripi, jer LvG očito nema povjerenje u Rafaela, a Valencia ipak nije prava zamjena. I još najgore od svega ako DDG ode, trebaće i golman.
Carrick/Blind + Herrera/Fellaini je jedan sasvim pristojan vezni red. S obzirom da Carrick stari i da ga povrede već pomalo gaze, tu bi se možda ipak i moglo nešto kupiti.
Što se krila tiče, to je upitno. Ako će se igrati 4-4-2 dijamant ili 3-5-2, onda takva kupovina nema logike. Za beka je slična situacija, sve zavisi od sistema, a to još uvijek ne znamo.![]()
Ponavljam, igrački kadar je po meni poprilično dobar. Daleko je bolji u odnosu na prošlu godinu, pa čak bolji i nego u SAF-ovoj zadnjoj sezoni ili dvije. Problem je najviše u neuigranosti i nedefinisanom sistemu, a za to je kriv LvG i silne povrede.
LvG je samo par puta ove sezone koristio 4 2 3 1 a misljenja sam da treba sad pokusat opet,njegov razlog je da mi nemamo prava i prodorna krila,Di Mariu koristi kao neko lazno krilo,Januzaj je odigro neke tekme dosta povucenije a Young i Valencia kao bekovi u vecini slucajeva.Smatram da Young moze odgovoriti zadatku jer je u dosta dobroj formi
Utd je igrao s krilima od kako je SAF dosao u ovaj klub i kao sto neko rece to je njihov DNA,navikli smo gledat takvu formaciju a bas na tim pozicijama smo imali i najvece i najbolje igrace u historiji kluba
Na ljeto trebamo krenuti po Depaya,mislim da ga lako mozemo dovest ako LvG ostane na klupi
Svidja mi se dosta,smatram da je on igrac koji moze ubrzati igru stvarajuci visak na strani
Sa ostalim se slazem sa tobom odbrana se svakako mora pojacati a i veza vjerovatno jer je Luj spominjao da mu nedostaje i ta pozicija,al eto ostaje nam da vidimo nama je ipak sad prioritet borba za tu 4.poziciju pa sa bilo kakvom igrom,nadati se da ce mo ostvariti cilj

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
nema sanse samo sto nije potpisao a sto se tice Andy Mittena blizak je klubu ali ne toliko da zna takve stvari osim toga vidjelo se koliko zna 2 prosla ljetna transfer roka kada je fulao u vezi Vidala, Fabregasa itd. za koje je rekao da su zavrseni posloviCartman je napisao/la:Andy Mitten, vrlo pouzdan insajder sto se Uniteda tice, misli da ce nas De Gea napustit.![]()
Razumijem covjeka 100%.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Davide ostani
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena
Teško da sada pod Van Galom neki tipovi imaju insajderske informacije.
To pod Mojesom je moglo ici, sada dosta teže.
ma i ja mislim, ljudi bubajuBelmin6 je napisao/la:Teško da sada pod Van Galom neki tipovi imaju insajderske informacije.
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
Što se mene tiče RvP se ispuhao, plus godine su to već. Može pomoći iskustvom, ali sumnjam da ćemo više gledati starog RvP-a. Wilson je još nedokazan, potencijal ima ali to nije dovoljno za jedan United. Rooney je najbolji, ali s obzirom da svi treneri imaju fetiš da ga seljakaju gdje im se ćefne ni to nije sigurica. Falcao nažalost ništa, sve preko 20 miliona bi bila ludost dati za njega.Patrice_Evra_3 je napisao/la:Ne bih se baš složio. Što se napada tiče, Rooney, RvP i Wilson su sasvim dovoljni. Za Falcaoa bih još razmislio da li dati silne novce. Krivac za njihovu trenutnu formu je sam sistem i neuigranost ekipe, tu nema priče. To su ipak svjetske klase (Rooney, RvP i Falcao), koliko god to trenutno ne izgledalo tako. To je zadnje mjesto na kojem bi trebalo trošit novac, po mom mišljenju.UnitedWA je napisao/la: Treba bukvalno u svakom dijelu po jedan igrač. Jedan napadač u formi, vrhunsko krilo na desnoj strani, jedan kvalitetan dmf i naravno stoper. Doduše čak nam i desni bek škripi, jer LvG očito nema povjerenje u Rafaela, a Valencia ipak nije prava zamjena. I još najgore od svega ako DDG ode, trebaće i golman.
Što se krila tiče, to je upitno. Ako će se igrati 4-4-2 dijamant ili 3-5-2, onda takva kupovina nema logike. Za beka je slična situacija, sve zavisi od sistema, a to još uvijek ne znamo.![]()
Kakav Falcao,pi.čke materine, vraćajte nam Berbatova. 

United-Arsenal, koji ce to cirkus bit majko draga. 
PS: Nadam se da pratimo Calhanoglua.

PS: Nadam se da pratimo Calhanoglua.

- OnlyUnited
- Kontakt:
Dovesti tandem Moutinho/Kondogbia u paketu (ne mogu kostati vise od Angela), a Radamela poslati nazad.
Uzeti za Persija nesto novca, a dovesti mladjeg, ubitacnijeg napadaca poput Vollanda (Hoffenheim), Dosta, Jacksona M., Lacazeta,... Mada, moj izbor bio bi Dost ili Lacazet.
Uzeti za Persija nesto novca, a dovesti mladjeg, ubitacnijeg napadaca poput Vollanda (Hoffenheim), Dosta, Jacksona M., Lacazeta,... Mada, moj izbor bio bi Dost ili Lacazet.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Blackett produžio ugovor.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.