Tih 1500 clanskih ulaze u ovih 49% tako bez veze ti je ova prica.perodeformero je napisao/la:Da neko skrsi milione, a da gazdu glumi hiljadu i pol ljudi sa clanskim kartama jesi ti ludennis je napisao/la:Cuj to ako bude 51%- 49% nikada milione necemo vidjeti. Iskreno ako cemo to uraditi kao oni anamo, ne treba ni ici u DD ili kako vec upravljacke uloge svejedno. Ja prvi nisam za to da se vise od 49% daje na trziste, i sa 51% u svojim rukama treba biti preoprezan kada je statut u pitanju, posebno dio oko imovine.Zivo me zanima kako ce to statut tretirati, i naravno dio oko cijena tj. procjena na trzistu.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja sam mislio da je kontra, ali ovako ima više smisla.DANDY je napisao/la:Tih 1500 clanskih ulaze u ovih 49% tako bez veze ti je ova prica.perodeformero je napisao/la:Da neko skrsi milione, a da gazdu glumi hiljadu i pol ljudi sa clanskim kartama jesi ti ludennis je napisao/la:Cuj to ako bude 51%- 49% nikada milione necemo vidjeti. Iskreno ako cemo to uraditi kao oni anamo, ne treba ni ici u DD ili kako vec upravljacke uloge svejedno. Ja prvi nisam za to da se vise od 49% daje na trziste, i sa 51% u svojim rukama treba biti preoprezan kada je statut u pitanju, posebno dio oko imovine.Zivo me zanima kako ce to statut tretirati, i naravno dio oko cijena tj. procjena na trzistu.
To su tkz mali ulagaci.Postoji mogunost udruzivanja recimo 50 clanova koji bi izmedju sebe izabrali jednog predstavnika u skupstinu kluba.Ovaj broj clanova sam uzeo proizvoljno.ublehas je napisao/la:Ja sam mislio da je kontra, ali ovako ima više smisla.DANDY je napisao/la:Tih 1500 clanskih ulaze u ovih 49% tako bez veze ti je ova prica.perodeformero je napisao/la: Da neko skrsi milione, a da gazdu glumi hiljadu i pol ljudi sa clanskim kartama jesi ti lud
-
- Kontakt:
Onda je logicno pitanje, ko ce ciniti tih 51%?DANDY je napisao/la:Tih 1500 clanskih ulaze u ovih 49% tako bez veze ti je ova prica.perodeformero je napisao/la:Da neko skrsi milione, a da gazdu glumi hiljadu i pol ljudi sa clanskim kartama jesi ti ludennis je napisao/la:Cuj to ako bude 51%- 49% nikada milione necemo vidjeti. Iskreno ako cemo to uraditi kao oni anamo, ne treba ni ici u DD ili kako vec upravljacke uloge svejedno. Ja prvi nisam za to da se vise od 49% daje na trziste, i sa 51% u svojim rukama treba biti preoprezan kada je statut u pitanju, posebno dio oko imovine.Zivo me zanima kako ce to statut tretirati, i naravno dio oko cijena tj. procjena na trzistu.
E svasta.Logika ti ocito nije jaca strana.
Statut se radio dugo vremena, niko od nas ne zna ni kako izgleda ni detalje istog. Mogu reci ono sto znam, a to da ni jedan detalj nije prepusten slucaju te da je sve po ZAKONU. Na danasnji dan cemo vise toga znati. Ljudi u klubu su optimisti, jako su zadovoljni ovim uradjenim.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
-
- Kontakt:
Pa hajde ti mi reci, nisu investitori nisu navijaci, ko je onda?DANDY je napisao/la:E svasta.Logika ti ocito nije jaca strana.
Jesu clanovi kluba ali oni spadaju u tih 49%.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ovaj je ili Aldin ili pitar, vec duze vrijeme hocu to da napisem, procitan si uljezu... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- champions1921
To sam ja i mislio.. Ne mislim da ce nesto propasti zato sto se ovdje najavljuje ili da je i jedan dogovor sa igracima koje smo htjeli dovesti propao zbog pisanja po forumu ali ta pisanja i najave su, bar po meni, dijelom odgovorna za "razocarenja" mnogih navijaca koji onda u revoltu kritikuju sve zivo..ChWilla je napisao/la:neće nikakva ozbiljna priča propasti zbog foruma, portala i drugih medija. to ne. međutim kad se nešto izjalovi iz drugih razloga raja sleti još više nego da se ništa nije pominjalo.
ovo što se radi je u završnoj fazi, na samom kraju, i ljudi iz kluba su optimisti, ne bez konkretnih razloga. gotovo nije dok ne bude gotovo. ali bi trebalo biti. i šta god vi pisali lijepo ili ružno, neće promijeniti stvari u ovoj fazi.
BUDI ŽELJO !!!
Re: Odg: FK Željezničar
KO GOD MOZE NEK DODJE, CISTE SE TRIBINE I VJEROVATNO POSTAVLJA SLOVO O NA SJEVERU. KO NIJE U PRILICI DA RADI NEK DOBACI KOJI SOK, PIVU ILI STA ZA POJESTSouthboy je napisao/la:MOLIM VAS KO MOZE U 11 IZA ZAPADA DA SE SKUPIMO..JEST KASNO DODGOVORENA AKCIJA ALI HAJMO DOKAZATI DA SMO PRAVI I VJERNI NAVIJACI..SATAK NIKOME NISTA NEZNACI A KLUBU,STADIONU I NAMA NAVIJAČIMA MNOGO!!!Mudrac je napisao/la:Hajmo Manijaci manimo se foruma, nagađanja, maštanja, kritikovanja.. puna su nam usta radničke klase, svugdje se hvalimo da jedini imamo svoj stadion u državi, pa hajde onda da se i mi uključimo u njegov popravak koliko možemo. Sutra u 11h kod zapadne tribine Vas očekujemo, ponesite koju markicu za sokić, ili bar dobru volju za rad da popravimo slovo O na sjevernoj tribini, klub je obezbjedio par radnika ali i naše je da nas se što više je moguće priključi ovoj radnoj akciji..
Do petka idu neke dobre, radosne vijesti, koje će se nadam se nadopuniti pobjedom u nedjelju protiv Olimpica, a kao šlag na tortu, 4 marta završiti najbolje po nas u ovom trenutku..
Zato plava braćo, sutra radna akcija, a u nedjelju ludara na tribinama..
razglasite raji koja moze doci i pomoci ako vi niste u prilici..
1921-klasa radnička

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Naravno, sacekajmo jos sedam dana i znat cemo na koji nacin je napravljen ovaj statut. Pocinje se kritikovati, a skoro niko ne zna na koji nacin je to osmisljeno. Kad su komsije napravili statut dosta raja sa nase teme je ismijavala to, a pogotovo kad je malezijac otkupio njihove uloge.Medjutim sad kad se vidjelo da je to bio dobar potez ti isti ljudi se njima dive i govore kako rade strasan posao. E pa sacekajmo i mi da vidimo kako je sve to zamisljeno, pa da onda tek donosimo sud o svemu tome.tm8782 je napisao/la:Statut se radio dugo vremena, niko od nas ne zna ni kako izgleda ni detalje istog. Mogu reci ono sto znam, a to da ni jedan detalj nije prepusten slucaju te da je sve po ZAKONU. Na danasnji dan cemo vise toga znati. Ljudi u klubu su optimisti, jako su zadovoljni ovim uradjenim.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Osnove statuta se vec znaju.Princip je skroz drugaciji nego kao kod anamo onoh.Statut predvidja osnivanje firme koja bi radila u sklopu kluba kao udruzenja gradjana.Udjel u firmi bi bio 51% klub i 49% veliki i mali ulagaci.
Ma to se zna, ali unutar svega toga ima mnogo drugih stvari koje su morale da budu urađene kako bi se zaštitila imovina i sl stvari itd itdDANDY je napisao/la:Osnove statuta se vec znaju.Princip je skroz drugaciji nego kao kod anamo onoh.Statut predvidja osnivanje firme koja bi radila u sklopu kluba kao udruzenja gradjana.Udjel u firmi bi bio 51% klub i 49% veliki i mali ulagaci.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Mene interesuje hoce li se sad samo predstaviti statut, pa se zakazati nova skupstina kada ce biti usvajanje statuta?DANDY je napisao/la:Osnove statuta se vec znaju.Princip je skroz drugaciji nego kao kod anamo onoh.Statut predvidja osnivanje firme koja bi radila u sklopu kluba kao udruzenja gradjana.Udjel u firmi bi bio 51% klub i 49% veliki i mali ulagaci.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Govorim o sustini statuta.Normalno da ima jos jako puno stvari tipa broj clanova skupstine nacin odlucivanja u istoj.A svakako u narednim danima ocekujem po portalima detaljnije price o statutu.Jer mislim da su svima uz poziv za skupstinu i poslali radni materijal odnosno statut.
Po zakonu o fondacijama i udeuzenjima sazivac skupstine je obavezan uz poziv za skupstinu poslati i radni matetijal u ovom slucaju radnu verziju statuta.Clanovi skupstine imaju dosta vremena da ga prouce te se izjasne o istom.Schwarz je napisao/la:Mene interesuje hoce li se sad samo predstaviti statut, pa se zakazati nova skupstina kada ce biti usvajanje statuta?DANDY je napisao/la:Osnove statuta se vec znaju.Princip je skroz drugaciji nego kao kod anamo onoh.Statut predvidja osnivanje firme koja bi radila u sklopu kluba kao udruzenja gradjana.Udjel u firmi bi bio 51% klub i 49% veliki i mali ulagaci.
Jesu li izabrani clanovi Skupstine ispred udruzenja navijaca?Spominjalo se da ce 3 izabrati
Članovi Skupšine Fudbalskog Kluba Željezničar su: Dautbašić Bakir, Ermin Pešto, Arifović Midhat, Behmen Alija, Blažević Hajrudin, Branković Nedžad, Brković Nijaz, Čehajić Midhat, Čengić Hajrudin, Čatić Redžad, Ćuk Zoran, Dizdarević Ahmed, Džumhur Narcis, Delić Hasan, Gojer Gradimir, Grgić Mijo, Grcić Nedžad, Imširević Kasim, Hadžić Ismet, Hasanbegović Muhamed, Hodžić Tarik, Hrustanović Fejsal, Ibrahimović Esad, Idriz Salko, Jelić Izet, Jelić Zdenko, Jurišić Josip, Kamber Husein, Katica Ahmed, Kojović Milorad, Kozarić Kemal, Krupalija Suad, Letić Mirsad, Mahmutović Adnan, Muharemović Dželaludin, Landžo Samir, Rašidbegović Erbein, Robović Orhan, Sarač Enes, Silajdžić Samir, Smajlović Mišo,Sprečo Edin, Zaimović Senad, Šeta Abdulharis, Telibećirević Faruk, Terzić Enes, Terzić Midhat, Tihi Boris, Topić Hajrudin, Zlatar Muhamed, Žujo Sabahudin.
Zna li se ko ce od ovih clanova ispasti iz Skupstine?
Članovi Skupšine Fudbalskog Kluba Željezničar su: Dautbašić Bakir, Ermin Pešto, Arifović Midhat, Behmen Alija, Blažević Hajrudin, Branković Nedžad, Brković Nijaz, Čehajić Midhat, Čengić Hajrudin, Čatić Redžad, Ćuk Zoran, Dizdarević Ahmed, Džumhur Narcis, Delić Hasan, Gojer Gradimir, Grgić Mijo, Grcić Nedžad, Imširević Kasim, Hadžić Ismet, Hasanbegović Muhamed, Hodžić Tarik, Hrustanović Fejsal, Ibrahimović Esad, Idriz Salko, Jelić Izet, Jelić Zdenko, Jurišić Josip, Kamber Husein, Katica Ahmed, Kojović Milorad, Kozarić Kemal, Krupalija Suad, Letić Mirsad, Mahmutović Adnan, Muharemović Dželaludin, Landžo Samir, Rašidbegović Erbein, Robović Orhan, Sarač Enes, Silajdžić Samir, Smajlović Mišo,Sprečo Edin, Zaimović Senad, Šeta Abdulharis, Telibećirević Faruk, Terzić Enes, Terzić Midhat, Tihi Boris, Topić Hajrudin, Zlatar Muhamed, Žujo Sabahudin.
Zna li se ko ce od ovih clanova ispasti iz Skupstine?
Usvajanjem statuta ova bi se struktura skupstine znatno izmjenila.
Ali je odluka o usvajanju statuta u rukama ovih ljudiDANDY je napisao/la:Usvajanjem statuta ova bi se struktura skupstine znatno izmjenila.
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, rimljanin90 i 43 gosta.