Monako je dobro organizovana ekipa koja u principu više vodi brigu o svom golu nego li protivnickom pa s toga i ne cudi mal broj golova u gotovo svim njihovim utakmicama..
Primjera radi na gostovanjima u grupnoj fazi lige šampiona dali su jedan i primili jedan gol u tri utakmice..
Imaju dosta kvalitetan vezni red ali ne znam kakva je situacija kod njih što se tice suspenzija u LP,Moutinho-Toulalan-Condgobia,sva trojica su igrala u zadnjoj ligaškoj utakmici kontra Nice..
Napad im je sigurno slabiji dio ekipe,najveca opasnost ce nam prijetiti od Berbatova i to vrlo vjerovatno iz nekih prekida ili centaršuteva u naš kazneni prostor,Bugarin je u godinama i nema više kretnju i brzinu kao nekad ali još uvjek se jako dobro snalazi u šesnestercu,ima visinu i zna da zabije glavom i iz nekih na oko težih situacija a o zicerima da ne pricamo..
Recept za dobar rezultat po meni je agresivnost i jak presing,uciniti utakmicu dinamicnom i igru što bržom,to je nešto na što se Francuzi sigurno nisu navikli s obzirom da u onih par utakmica što sam ih upratio njiihove utakmice su djelovalo poprilicno"mrtvo" sa slabim tempom i velikom dozom taktiziranja..
Nadam se ofanzivnom pristupu od prve minute,izaci visoko na njihovu zadnju liniju i pokušati iskoristi otvaranje utakmice gdje bi veci pritisak trebali osjecati gosti kojima ce sigurno trebati dvadesetak minuta da se naviknu na teren Emiratesa ali i samu atmosferu,sigurno da ce u startu kod njih biti pristuna i nervoza s obzirom da ne igraju cesto utakmice sa ovakvim ulogom i na ovom nivou..
Utakmica kontra Napolija je idealan primjer ali i recept za Monako,.
Arsenal je u dobroj formi kod kuce,devet pobjeda u nizu od zadnjeg poraza kontra Uniteda,.Sve nekako miriše na pobjedu ali opreza nikad dosta,Monako je nugodna ekipa što su pokazali u gotovo svim "jacim" utakmicama ove sezone..