FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Lijepa analiza, ali ima jedna ključna stvar. Dobro je ovo ali za Islanda i Lilestrema. Drugim rječima, jesu bile i dobre partije ali i manje-više truba protivnici. Isto kao i pitarima da se trefi da mrtvi Genk bude prvak Belgije, a šta kad naletiš na Anderleht, prašku Slaviju, Zvezdu, Dinamo pa i Bazel, Salcburg itd. Sve ovo što kod nas igra pitanje je da li bi kod njih i na klupi sjedilo. Jest i Amar dobar i ekipa spremna, ali to je evropski minimum i nije nikakva prednost kad igraš sa gore navedenim i sličnim ekipama. Nemojte me krivo shvatiti, ali želim samo reči da ovo čime sad raspolažemo može proći u ovoj Ž ligi. Valjda su nam ciljevi u narednim godinama nešto krupnije. Za takve ciljeve Laze, Dake, Bučani, Bajići, Svrake i ostali su smješni. Naravno, idemo malo pomalo, ali treba biti realan i priznati da ovaj sadašnji tim u Evropi nema šta tražiti jedino da Trnava i Helsinborg budu prvaci svojih država i nas izvuku. Ako ćemo o željama, ja bih volio da Videoton bude prvak (trenutno je prvi) i da ga mi izvučemo u drugom predkolu. Što bi to tekme bile.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
djale je napisao/la:Borac do kraja prvenstva igra 5 kuci i ocekivati je 15 bodova( najtezi im je gost Olimpik) dok gostuju nama, Slobodi i Velezu i tu nemaju sta da traze te Sarajevu kojem bi to trebala biti utakmica sezone, tj 0 bodova na gostovanju=56 bodova na kraju( ujesenjem djelu su iz 8 utakmica osvojili 13 bodova a u proljetnom 1 bod iz 3 gost. utakmice). Mi igramo 4 kuci tj 12 bodova i 5 gostujemo, fakticki treba nam samo jedna pobjeda s obzirom da vec imamo +6 gol rez. u odnosu na Borac a Rudar je najlaksi protivnik mada mi i Leotar mirise na ekipu kojoj je Željo drazi od Borca mada bi mogli rjesiti prvenstvo do tada( od 10 gostovanja imamo 4 pobj. 3 remija i 3 poraza= 15 bodova sto je osvojenih 50% sa gostovanja) Ostaje zal za izgubljenim bodovima na Grbavici( Rudar jedini bod koji je osvojio na gostovanju uzeo je protiv nas) 7 bod. s kojim bi prvenstvo vec bilo rjeseno ali srecom na gostovanju smo se izvukli a ani ostale ekipe nisu nesto na domacem terenu osim naravno Veleza 8 7 1 0 , pa nam se nije obilo
druze + 6 trenutno (gol razlika) nam igra ulogu ako pobjedimo borac kuci JEDINO REZULTATOM 2-0, e tada bi se pratila gol razlika u odnosu na borac, prije toga nas u slucaju istog broja bodova zanima samo medjusobni omjer.
Napravili smo veliki skok u kvalitetu u ovoj sezoni u odnosu na prosle sezone,kada je Amar dosao ispisnicu je dobilo cini mi se 16 igraca,Amar je doveo 7-8 otprilike od kojih nekih 5-6 odmah igra u prvoj postavi...slazem se sa "nikad_izvini" u vecini njegove analize,ali u nekim stvarima ipak ne...tadasnja liga i ova liga se po meni ne mogu ni porediti..ova danasnja je kvalitetom daleko slabija po meni i oni igraci koji su tada igrali bi do sada imali rjeseno prvenstvo 100%...mi sada imamo odredjeni kvalitet i to je sasvim jasno i dokazano,odlicnu spremnost koju tada Zeljo nije imao,medjutim da bismo nesto uradili u evropi i da idemo na titulu iduce godine,potrebno je nalijepiti na ovu ekipu 3-4 prava igraca,od kojih jedan ofanzivni veznjak sa zadnjim pasom i najmanje jedan ili dva napadaca,isto toliko igraca otpustiti,eventualno jednog probati dobro prodati,pa da se zivi od toga...
Jedno je sigurno,a to je da idemo u dobrom pravcu,najvaznije je da Imamo Amara koji je apsolutno svjestan trenutne snage i onoga sta tek treba da se uradi...prva je sezona,niko nije ocekivao pa ni sam Amar ovakav pomak...uprava je pocela da prati ekipu,ali treba jos daleko vise da se uradi...opet imamo mladih i kvalitetnih igraca koji u ovoj ekipi mogu itekako napredovati dok se eventualno dobro ne prodaju,treba nastaviti sa tim,ukljuciti jednog ili dva juniora koji bi kao Colic mogli dati doprinos i gledati uvijek ima li u ovim selima neki mladi Visca i dovesti ga,a uz njih dogodine moraju doci dva ili tri igraca koja trebaju biti stvarna pojacanja...nastavi li se ovaj recept primjenjivati kroz par godina doci cemo na nivo onog Zelje kojeg je Osim imao u prvom mandatu...mislim da je jos rano porediti uspjehe one generacije,osvojene titule,tekme sa newcastleom itd. sa ovom generacijom koja tek stasava,igraci koji su tada igrali su ipak mahom kvalitetniji od ovih koje imamo danas...ima u ovoj ekipi igraca koji su i tada mogli igrati,kao sto je u onoj ekipi bilo igraca koji bi mozda danas bile rezerve,ali individualni kvaliteti jednog Hasagica,Bukija,Alihodzica,Dzele Muharemovica,Adzema,Karica,Guve itd. su ipak daleko ispred Laze,Rovcanina,Bajica,Kerle,Bekrica,Radovanovica itd...
Jedno je sigurno,a to je da idemo u dobrom pravcu,najvaznije je da Imamo Amara koji je apsolutno svjestan trenutne snage i onoga sta tek treba da se uradi...prva je sezona,niko nije ocekivao pa ni sam Amar ovakav pomak...uprava je pocela da prati ekipu,ali treba jos daleko vise da se uradi...opet imamo mladih i kvalitetnih igraca koji u ovoj ekipi mogu itekako napredovati dok se eventualno dobro ne prodaju,treba nastaviti sa tim,ukljuciti jednog ili dva juniora koji bi kao Colic mogli dati doprinos i gledati uvijek ima li u ovim selima neki mladi Visca i dovesti ga,a uz njih dogodine moraju doci dva ili tri igraca koja trebaju biti stvarna pojacanja...nastavi li se ovaj recept primjenjivati kroz par godina doci cemo na nivo onog Zelje kojeg je Osim imao u prvom mandatu...mislim da je jos rano porediti uspjehe one generacije,osvojene titule,tekme sa newcastleom itd. sa ovom generacijom koja tek stasava,igraci koji su tada igrali su ipak mahom kvalitetniji od ovih koje imamo danas...ima u ovoj ekipi igraca koji su i tada mogli igrati,kao sto je u onoj ekipi bilo igraca koji bi mozda danas bile rezerve,ali individualni kvaliteti jednog Hasagica,Bukija,Alihodzica,Dzele Muharemovica,Adzema,Karica,Guve itd. su ipak daleko ispred Laze,Rovcanina,Bajica,Kerle,Bekrica,Radovanovica itd...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Svim Željinovcima iz Sarajeva čestitam 6.April dan oslobođenja grada Sarajeva, ali i ostalim Sarajlijama 
Pošto ja nisam rođeni sarajlija, nego sam sarajlija po uvjerenju postavit ću jedan text, u kojem se često pronalazim i saznajem da je to istina. Nadam se da neće biti izbrisano
RajvoSa
Kada sam prije trideset i kusur godina isao od Bascarsije do Marindvora, ni sanjao nisam da ce Sarajevo biti mjesto svih mojih nesporazuma, da cu svih tih trideset i kusur godina biti u stalnom sukobu i grad sa mnom i ja sa gradom, jer Sarajevo ti je prijatelju k'o plaha i nezasita zenska, sto joj vise dajes ona vise trazi.
Kad mi se grlo osusi stanem pored Begove dzamije, napijem se hladne vode i onako tiho s noge na nogu nestanem niz Sarace, nestanem k'o sto su nestali mnogi putnici namjernici od Baseskije do Latasa i mnogi znani i neznani koji skoncase po brojnim grebljima sarajevskim. Eto i ja odlucih da budem jedan od njih. Odlucih u ovom gradu u kojem je sve u sukobu a sve se slaze.
Kad u podne cujes mujezina sa jedne od brojnijeh sarajevskih dzamija, u isto vrijeme cujes i zvona sa Katedrale i zvona sa Stare pravoslavne crkve. Ako bolje oslusnes, cujes i zveket para iz obliznjih ducana. Broje pare sarajevski trgovci: "Tri meni, jedan tebi, jedan njemu, a drzavi jok. Cetiri meni, jedan tebi, jedan njemu, a drzavi jok". Tako punih cetiristotine i pedeset godina. Neka brate i treba tako.
A kad se ja zazelim promjene, odem jal' lijevo prema Bistriku, jal' desno prema Sedreniku. Stojim pored stare bistričke stanice a dusa mi u grlu, ne od umora i brda, nego od neke cudne jeze koja mi nadire iz drobine, ama sta je? Podamnom je grad. To je pravi grad. To je moj grad. I evo vec punih trideset i kusur godina razmisljam: Koji je to grad u kojem nema sukoba? Koji je to grad kojeg volim vise od Sarajeva? Ima samo jedan grad. Taj grad je Rajvosa. Samo u Rajvosa sjedis u Vatrogasnom drustvu na Bistriku, sjedis sa poznatim sarajevskim lopinama. Prica jedan kako je neke davne jal' seset druge, jal' seset trece godine jedan od Pasine raje, poznati sarajevski dzeparos, izbunario jednog Svabu nasred carsije. Izvuk'o mu novcanik pa mu ga jope vratio, pa mu ga jope izvuk'o pa mu ga jope vratio, pa mu ga jope izvuk'o. Neka, mater mu debelguzu, kad ne osjeca. Onda otis'o na Slatko cose, istres'o novcanik pred noge i svu lovu udjelio nekoj sirotinji. Gledala murija pa mu oprostila, jer samo u Rajvosa nema sukoba. Tamo se i murija i lopovi slazu. Samo u Rajvosa vazi ona nasa stara bosanska: "Samo posteno, pa ko koga prevari".
Josip Pejakovic

Pošto ja nisam rođeni sarajlija, nego sam sarajlija po uvjerenju postavit ću jedan text, u kojem se često pronalazim i saznajem da je to istina. Nadam se da neće biti izbrisano

RajvoSa
Kada sam prije trideset i kusur godina isao od Bascarsije do Marindvora, ni sanjao nisam da ce Sarajevo biti mjesto svih mojih nesporazuma, da cu svih tih trideset i kusur godina biti u stalnom sukobu i grad sa mnom i ja sa gradom, jer Sarajevo ti je prijatelju k'o plaha i nezasita zenska, sto joj vise dajes ona vise trazi.
Kad mi se grlo osusi stanem pored Begove dzamije, napijem se hladne vode i onako tiho s noge na nogu nestanem niz Sarace, nestanem k'o sto su nestali mnogi putnici namjernici od Baseskije do Latasa i mnogi znani i neznani koji skoncase po brojnim grebljima sarajevskim. Eto i ja odlucih da budem jedan od njih. Odlucih u ovom gradu u kojem je sve u sukobu a sve se slaze.
Kad u podne cujes mujezina sa jedne od brojnijeh sarajevskih dzamija, u isto vrijeme cujes i zvona sa Katedrale i zvona sa Stare pravoslavne crkve. Ako bolje oslusnes, cujes i zveket para iz obliznjih ducana. Broje pare sarajevski trgovci: "Tri meni, jedan tebi, jedan njemu, a drzavi jok. Cetiri meni, jedan tebi, jedan njemu, a drzavi jok". Tako punih cetiristotine i pedeset godina. Neka brate i treba tako.
A kad se ja zazelim promjene, odem jal' lijevo prema Bistriku, jal' desno prema Sedreniku. Stojim pored stare bistričke stanice a dusa mi u grlu, ne od umora i brda, nego od neke cudne jeze koja mi nadire iz drobine, ama sta je? Podamnom je grad. To je pravi grad. To je moj grad. I evo vec punih trideset i kusur godina razmisljam: Koji je to grad u kojem nema sukoba? Koji je to grad kojeg volim vise od Sarajeva? Ima samo jedan grad. Taj grad je Rajvosa. Samo u Rajvosa sjedis u Vatrogasnom drustvu na Bistriku, sjedis sa poznatim sarajevskim lopinama. Prica jedan kako je neke davne jal' seset druge, jal' seset trece godine jedan od Pasine raje, poznati sarajevski dzeparos, izbunario jednog Svabu nasred carsije. Izvuk'o mu novcanik pa mu ga jope vratio, pa mu ga jope izvuk'o pa mu ga jope vratio, pa mu ga jope izvuk'o. Neka, mater mu debelguzu, kad ne osjeca. Onda otis'o na Slatko cose, istres'o novcanik pred noge i svu lovu udjelio nekoj sirotinji. Gledala murija pa mu oprostila, jer samo u Rajvosa nema sukoba. Tamo se i murija i lopovi slazu. Samo u Rajvosa vazi ona nasa stara bosanska: "Samo posteno, pa ko koga prevari".
Josip Pejakovic
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Čitavo me jutro trese ona naša sarajevska. Ne mogu ništa da radim. U klipu od 3 i po minute k'o da ti se čitav život izvrti. Zipa mahalaca na 2.06. K'o da sebe gledam u vratničkim mahalama nekad davno. Ko na kaldrmi nije igr'o lopte ne zna tonbe cijenit'.
Sretan nam svima 6. april - Dan oslobođenja Sarajeva - grada koji je svašta preživio u svojih haman 6 stoja.
[youtube][/youtube]
Sretan nam svima 6. april - Dan oslobođenja Sarajeva - grada koji je svašta preživio u svojih haman 6 stoja.
[youtube][/youtube]
sarajlije neka vam je hairli a i ovoj našoj državi takođe...AYAN jako lijep tekst
nije ni Josip sarajlija pa vidi šta napisa o Sarajevu 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
- bistrikboy
- Kontakt:
Na pocetku ovog klipa sto je camac postavio,vidi se kako gori zapadna tribina stadiona Grbavice!
Sretan nam 6.april!Baci bombu,goni bandu izvan Sarajeva!
Sretan nam 6.april!Baci bombu,goni bandu izvan Sarajeva!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Plavima za titulu potrebna cetri boda sa gostovanja!
Ovako nekako sam i ja juce razmisljao. Pobjeda na strani i neki bod uz sve pobjede kuci i titula bi bila vrlo blizu. Sve to uz poraz u Tuzli, Mostaru i na AFH obje vodece ekipe. Eventualna pobjeda u Prijedoru i bod u trebinju. Naravno, rano je o ovome jos razmisljati jer se za dva kola sve moze okrenuti naopako (gluho i daleko bilo ..
).
Ovako nekako sam i ja juce razmisljao. Pobjeda na strani i neki bod uz sve pobjede kuci i titula bi bila vrlo blizu. Sve to uz poraz u Tuzli, Mostaru i na AFH obje vodece ekipe. Eventualna pobjeda u Prijedoru i bod u trebinju. Naravno, rano je o ovome jos razmisljati jer se za dva kola sve moze okrenuti naopako (gluho i daleko bilo ..

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Slazem se kolega sa tobom,s tim da sam misljenja da sa ovim igracima mozda mozemo igrati varijante tipa San Marino ili Luksemburg,a sve iole ozbiljnije bi bilo busenje.Sa druge strane za neki veci iskorak bi trebala skoro cijela ekipa,malo je tu igraca za neke vece iskorake u Evropi,u sta ubrajam opciju proci dva predkola.poredjenje onih i ovih igraca nije realno,mi smo titulu trebali onda uzeti Leotaru,koji je imao strasnu ekipu,i samo spletom okolnosti nismo uspjeli.čamac je napisao/la:Lijepa analiza, ali ima jedna ključna stvar. Dobro je ovo ali za Islanda i Lilestrema. Drugim rječima, jesu bile i dobre partije ali i manje-više truba protivnici. Isto kao i pitarima da se trefi da mrtvi Genk bude prvak Belgije, a šta kad naletiš na Anderleht, prašku Slaviju, Zvezdu, Dinamo pa i Bazel, Salcburg itd. Sve ovo što kod nas igra pitanje je da li bi kod njih i na klupi sjedilo. Jest i Amar dobar i ekipa spremna, ali to je evropski minimum i nije nikakva prednost kad igraš sa gore navedenim i sličnim ekipama. Nemojte me krivo shvatiti, ali želim samo reči da ovo čime sad raspolažemo može proći u ovoj Ž ligi. Valjda su nam ciljevi u narednim godinama nešto krupnije. Za takve ciljeve Laze, Dake, Bučani, Bajići, Svrake i ostali su smješni. Naravno, idemo malo pomalo, ali treba biti realan i priznati da ovaj sadašnji tim u Evropi nema šta tražiti jedino da Trnava i Helsinborg budu prvaci svojih država i nas izvuku. Ako ćemo o željama, ja bih volio da Videoton bude prvak (trenutno je prvi) i da ga mi izvučemo u drugom predkolu. Što bi to tekme bile.
- TheManiacs
- Kontakt:
Stole iz Bora je napisao/la:Plavima za titulu potrebna cetri boda sa gostovanja!
Ovako nekako sam i ja juce razmisljao. Pobjeda na strani i neki bod uz sve pobjede kuci i titula bi bila vrlo blizu. Sve to uz poraz u Tuzli, Mostaru i na AFH obje vodece ekipe. Eventualna pobjeda u Prijedoru i bod u trebinju. Naravno, rano je o ovome jos razmisljati jer se za dva kola sve moze okrenuti naopako (gluho i daleko bilo ..).
Na derbiju se sigurno moze igrati pa tako ocekuj bodove na kosevu

Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Tek kada sam vidio TV snimak uocio sam da sam mogao dodati loptu Popovicu i to ne samo protiv Travnika, vec i protiv Zrinjskog. Neko ce pomisliti da imam nesto protiv njega, ali zaista nije tako. Odlicno se slazemo, ali zaista sam htio najbolje“, kaze nam Rovcanin
AMAR OSIM
Sretan ti praznik grade................
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
- jug je samo jedan
- Kontakt:
po meni bi popovic trebo igrat samo u gostima,jer se dobro gradi,spusta lopte,a rovcanin kuci bas zbog te njegove brzine i agilnosti,ali eto amar zna najboljeMandrak je napisao/la:Rovcanin je za Lazara igracina u svakom smislu.
Brzi,agilniji,prodorniji,konkretniji u napadu - to su sve odlike jednog napadaca.
Drag mi je Popović ali je spor opcenito,spor u reakcijama,ima neki školovanih poteza kad odigra na prvu odmah,kad primi loptu leđima okrenut gol odmah reaguje -svaka cast , ali malo je to.
Ima visinu ali skok igra (kao i citava motorika) su mu usporeni do bola...jedino što ima snagu , tu je u prednosti nad Rovcaninom.Ali pišemo o fudbalu a ne o hrvanju.
-----za želju se ne navija zeljo se voli-----
------------amar amar osim osim------------
----------------žeeeeeeljoooo--------------
------------amar amar osim osim------------
----------------žeeeeeeljoooo--------------
Rudar Prijedor-Željezničar 1-1 (ne očekujem pobjedu)
Željezničar-Borac 2-1 (bez obzira na ekipu, domaći teren bi trebao presuditi)
Sloboda-Željezničar 1-0 (treba im za opstanka)
Željezničar-Modriča 3-0 (sigurna pobjeda)
Velež-Željezničar 1-1 (Velež je jak, al očekujem da naši uđu motivisano i mislim da mogu izvuć remi, a očekujem i da nas Mostarci malo pomognu)
Željezničar-Olimpik 2-0 (sigurica)
Sarajevo-Željezničar 1-1 (na derbijima je uvijek neizvjesno, Sarajevo je u krizi, al mislim da će do tad proradit, tako da je remi realan)
Željezničar-Laktaši 2-1 (Laktaši se bore za opstanak, al nemaju šta tražit.Mislim rutinerski.)
Leotar-Željezničar 0-1 (Utakmica koja bi mogla odlučivati titulu i očekujem da dobijemo to)
OSVOJENIH BODOVA: 18
Borac-Slavija 2-0 (pokušat će im pomoći u pohodu za titulu,a i Borac jači)
Željezničar-Borac 2-1 (rekao sam već)
Borac-Rudar 2-0 (rutinski)
Borac-Travnik 0-0 (Travnik se zna braniti, pokazali su to i na Grbavici kad su slomljeni pred kraj, a očekujem i bod izvuku i tako nam pomognu)
Sloboda-Borac 1-0 (Sloboda osigurava opstanak)
Borac-Modriča 3-0 (sigurica)
Velež-Borac 2-0 (nemaju oni šta tražit tamo)
Borac-Olimpik 2-0 (teško da mogu šta ovdje vukovi )
Sarajevo-Borac 1-0 (bude li poštenje Sarajeva, nadam se da pobjede, jer bi im ova utakmica mogla biti ključ za Evropu, a ako im bude jača želja da ukopaju Želju onda će ovdje Borac izvući ili bod ili sva tri. Nadam se pomoći i komšija.)
OSVOJENIH BODOVA: 14 (dvije utakmice variraju)
Željezničar-Borac 2-1 (bez obzira na ekipu, domaći teren bi trebao presuditi)
Sloboda-Željezničar 1-0 (treba im za opstanka)
Željezničar-Modriča 3-0 (sigurna pobjeda)
Velež-Željezničar 1-1 (Velež je jak, al očekujem da naši uđu motivisano i mislim da mogu izvuć remi, a očekujem i da nas Mostarci malo pomognu)
Željezničar-Olimpik 2-0 (sigurica)
Sarajevo-Željezničar 1-1 (na derbijima je uvijek neizvjesno, Sarajevo je u krizi, al mislim da će do tad proradit, tako da je remi realan)
Željezničar-Laktaši 2-1 (Laktaši se bore za opstanak, al nemaju šta tražit.Mislim rutinerski.)
Leotar-Željezničar 0-1 (Utakmica koja bi mogla odlučivati titulu i očekujem da dobijemo to)
OSVOJENIH BODOVA: 18
Borac-Slavija 2-0 (pokušat će im pomoći u pohodu za titulu,a i Borac jači)
Željezničar-Borac 2-1 (rekao sam već)
Borac-Rudar 2-0 (rutinski)
Borac-Travnik 0-0 (Travnik se zna braniti, pokazali su to i na Grbavici kad su slomljeni pred kraj, a očekujem i bod izvuku i tako nam pomognu)
Sloboda-Borac 1-0 (Sloboda osigurava opstanak)
Borac-Modriča 3-0 (sigurica)
Velež-Borac 2-0 (nemaju oni šta tražit tamo)
Borac-Olimpik 2-0 (teško da mogu šta ovdje vukovi )
Sarajevo-Borac 1-0 (bude li poštenje Sarajeva, nadam se da pobjede, jer bi im ova utakmica mogla biti ključ za Evropu, a ako im bude jača želja da ukopaju Želju onda će ovdje Borac izvući ili bod ili sva tri. Nadam se pomoći i komšija.)
OSVOJENIH BODOVA: 14 (dvije utakmice variraju)
Zadnja izmjena: Željoman, dana/u 06 apr 2010, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO
Sve sam se dvoumio dal da cestitam jer kad cestitam onda moram i razmisljat o ovom vremenu.
Grbavica se jos nije skroz predala nama, al je u fazi predavanja bilo, i nas par hocemo da idemo na stadion (naravno skroz zabranjeno
). Zaputimo se mi drito dzadom prema stadionu, kad dvojica cetalja ispred lorisa, deveraju oko auta syebanih traze nekakve dijelove. Skontali nas i zovu nas...e haj sad stisni pa im pridji (bombe opasane itd), pridjemo mi i daju nam one bonove valjda se nekakav nas napio i ostavio u kafani. Neka prica sa njima (da ne govorim sve detalje) i govore nam da ne smijemo na stadion jer ima jos vojske tamo bla bla. Mi se vracamo i murija nas nasa pocne da ganja i mi kroz zgradu (paralelnu sa cestom preko puta pumpe sada) ulijecemo, bjezimo preko minskog polja (kad smo skontali kasnije noge nam se odsjekle) i preko trga na maltu. Kada je grbavica vracena, mi naravno odma na stadion. Lagano na juznu tribinu
, zapad syeban, sjever syeban, na terenu drvo raste, bunker ili samo velika rupa ne mogu se sjetit....popenjemo se u sumarak, puteljkom do gnjezda i vadimo onaj metalni sanduk municije...vadimo zrna i gomilamo barut
zapalili smo tu manju hrpu i pjevali pjesmu joint uniona, sigurno prvo navijanje i paljenje pirotehnike nakon rata na jugu
naravno cim su nas culi, istjerali nas neki ljudi i ibrete se kako smo zivi jer je gore sve minirano....jbg jes malo duzi post al et morao napisat prva iskustva sa stadionom nakon rata....
Sretan vam 6. april!
Zelim im svu nesrecu, dugu bolest blizim i daljim, zbog onoga sta su nam uradili!
Grbavica se jos nije skroz predala nama, al je u fazi predavanja bilo, i nas par hocemo da idemo na stadion (naravno skroz zabranjeno

Sretan vam 6. april!
Zelim im svu nesrecu, dugu bolest blizim i daljim, zbog onoga sta su nam uradili!
Zadnja izmjena: Seyo_TM, dana/u 06 apr 2010, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Sretan Vam 6. April.
[youtube][/youtube]
Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!!!
[youtube][/youtube]
Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!!!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Stole iz Bora je napisao/la:Tek kada sam vidio TV snimak uocio sam da sam mogao dodati loptu Popovicu i to ne samo protiv Travnika, vec i protiv Zrinjskog. Neko ce pomisliti da imam nesto protiv njega, ali zaista nije tako. Odlicno se slazemo, ali zaista sam htio najbolje“, kaze nam Rovcanin

Evo na TVSA, Zeljko Komsic govori da je Zeljo sampion 

Seyo_TM je napisao/la:Sve sam se dvoumio dal da cestitam jer kad cestitam onda moram i razmisljat o tom vremenu.
Grbavica se jos nije skroz predala nama, al je u fazi predavanja bilo, i nas par hocemo da idemo na stadion (naravno skroz zabranjeno). Zaputimo se mi drito dzadom prema stadionu, kad dvojica cetalja ispred lorisa, deveraju oko auta syebanih traze nekakve dijelove. Skontali nas i zovu nas...e haj sad stisni pa im pridji (bombe opasane itd), pridjemo mi i daju nam one bonove valjda se nekakav nas napio i ostavio u kafani. Neka prica sa njima (da ne govorim sve detalje) i govore nam da ne smijemo na stadion jer ima jos vojske tamo bla bla. Mi se vracamo i murija nas nasa pocne da ganja i mi kroz zgradu (paralelnu sa cestom preko puta pumpe sada) ulijecemo, bjezimo preko minskog polja (kad smo skontali kasnije noge nam se odsjekle) i preko trga na maltu. Kada je grbavica vracena, mi naravno odma na stadion. Lagano na juznu tribinu
, zapad syeban, sjever syeban, na terenu drvo raste, bunker ili samo velika rupa ne mogu se sjetit....popenjemo se u sumarak, puteljkom do gnjezda i vadimo onaj metalni sanduk municije...vadimo zrna i gomilamo barut
zapalili smo tu manju hrpu i pjevali pjesmu joint uniona, sigurno prvo navijanje i paljenje pirotehnike nakon rata na jugu
naravno cim su nas culi, istjerali nas neki ljudi i ibrete se kako smo zivi jer je gore sve minirano....jbg jes malo duzi post al et morao napisat prva iskustva sa stadionom nakon rata....
Sretan vam 6. april!