FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

perodeformero
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la perodeformero » 23 feb 2015, 15:40

Treba sacekati da se vidi koji su model odabrali, na osnovu ovog Gredicevog izlaganja kod Marijana tesko da se moze nesto konkretno reci, ima tu dosta i logicnih i nelogicnih stvari. Treba sacekati sljedecu sedmicu

fkzeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljo1921 » 23 feb 2015, 15:41

pile87 je napisao/la:
ublehas je napisao/la:
Ne bi bilo dosta raje koja bi to uplatila. Plafon 30ak ljudi. Pitarima su uplatila, čini mi se 22 čovjeka (po 1.500,00 KM). U ostalom nama je vaučer za tekmu koja se igrala bez publike (5 KM) kupilo ispod 50 ljudi, tako da su sve ove priče, ja bi dao milju, i ja, i ja samo šuplja. Čast izuzecima, ali takvih je jako malo.
Ne mislim ni da bi bilo puno raje bar ne u pocetku ali bi na taj nacin ponudio navijacima da odrze konekciju sa klubom mi imamo sigurno dosta vise nekih sitnih privatnika koji bi investirali na taj nacin.Samo treba pokazati da je to isplativo neki bi to uradili zbog nekih drugih razloga.
Sto se tice clanskih nije sve ni do raje pa nema broja koliko sam se puta vratio sa stadiona a da nisam mogao predati za novu clansku i isto tako vjerujem da se to nije samo meni desilo.Prosle godine sam otisao uzeo sa sebe i za bebu od nepun mjesec dana da zna gdje pripada.Clanarina bi trebala biti moguce uvijek i u svaka doba jer je to klubu u interesu oni se moraju prilagoditi onima koji bi htjeli uplatiti.
Nije istina to sto pricas,a i time odvracas raju da svrate do Kluba i uclane se. Zadnjih godinu dana se moze uclaniti svakim radnim danom od 9-16h u prostorijama kluba.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 23 feb 2015, 15:47

zaboljisportuBiH je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:politika u nas ne koči namjerno sport. ona ga "samo" ignoriše u potpunosti jer nema tala za političare. nema nikakvog razloga da se sjednice, komisije, kolegijumi posvećuju sportu i da se gubi vrijeme koje se može mnogo konstruktivnije iskoristiti na donošenje nekog propisa gdje ima tal, gdje će ovlaštene firme od jarana vršiti usluge, prodavati robu, praviti servise :zviz:
Vjeruj mi da bi bio itekakvog tala kroz sport i to se može vrlo lako provući lakše nego kroz druge firme. Politika to i radi ali sa manjim klubovima tipa ribolov itd, ali za ove velike klubove i popularne sportove opstruiraju i zbog velike medijske pažnje, ali prije svega što sport ujedinjuje ljude i pravi konekcije a nacionalistima to nije u interesu. Ja to ovim indijancima pokušavam objasniti kroz reprezentativne selekcije u košarci a kvarnjaci i ovi iz sportsport zbog svojih ličnih prepucavanja pljuju po recimo ligi mladih koju je savez formirao. Ima npr ona svojih falinki ali ne kontaju Jusuf i sl kakva je ovo država i šta sve treba da se poklopi da neka stvar prođe.
Zlatan bi nam dobro došao prije svega što privlači publiku. Garantujem da bi bilo 10.000 na Grbi protiv Olimpica zbog Zlaje. To ja stalno govorim. Trebaš uvijek nekog takvog pokušati dovesti ako možeš. Znam da je šuplja ali samo navodim razlog.
Haj ti objasni njima to, oni misle ljudi ce koji su navikli na ovu "dosadnu" ligu doci i bez ikakvog marketinga. Mozemo mi pricati kolko hocemo, ne valja to sto pale baklje, to stoji, ne valja sto prave nerede i to stoji, al brate mili ni marketing nam ne valja. Daj nesto sto ce privuci raju. Evo da se mi navijaci nismo angazovali nikad se sjever ocistio ne bi. Okreceni su ulazi i usminkani, klupe ociscene. Za sve je to trebalo 100, 200 KM materijala, sigurno bi raja se skupila i dzabe sve uradila. Gledam protiv Bratstva na Jugu jos snijega ima, a snijeg prestao padati ima mjesec dana :crazy: Trebas sebi dozvoliti da ti protiv Olimpika kazu ne moze se na Jug zbog snijega. To oko klupa je posebna prica. Ne mozes normalno sjesti, nego moram na onaj naslonjac, dodjem kuci ovako mi izgleda pozadina :guz: Ako vec nemamo neki extra stadion, daj da sredimo to sto imamo..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 23 feb 2015, 16:02

Minjore je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:politika u nas ne koči namjerno sport. ona ga "samo" ignoriše u potpunosti jer nema tala za političare. nema nikakvog razloga da se sjednice, komisije, kolegijumi posvećuju sportu i da se gubi vrijeme koje se može mnogo konstruktivnije iskoristiti na donošenje nekog propisa gdje ima tal, gdje će ovlaštene firme od jarana vršiti usluge, prodavati robu, praviti servise :zviz:
Vjeruj mi da bi bio itekakvog tala kroz sport i to se može vrlo lako provući lakše nego kroz druge firme. Politika to i radi ali sa manjim klubovima tipa ribolov itd, ali za ove velike klubove i popularne sportove opstruiraju i zbog velike medijske pažnje, ali prije svega što sport ujedinjuje ljude i pravi konekcije a nacionalistima to nije u interesu. Ja to ovim indijancima pokušavam objasniti kroz reprezentativne selekcije u košarci a kvarnjaci i ovi iz sportsport zbog svojih ličnih prepucavanja pljuju po recimo ligi mladih koju je savez formirao. Ima npr ona svojih falinki ali ne kontaju Jusuf i sl kakva je ovo država i šta sve treba da se poklopi da neka stvar prođe.
Zlatan bi nam dobro došao prije svega što privlači publiku. Garantujem da bi bilo 10.000 na Grbi protiv Olimpica zbog Zlaje. To ja stalno govorim. Trebaš uvijek nekog takvog pokušati dovesti ako možeš. Znam da je šuplja ali samo navodim razlog.
Haj ti objasni njima to, oni misle ljudi ce koji su navikli na ovu "dosadnu" ligu doci i bez ikakvog marketinga. Mozemo mi pricati kolko hocemo, ne valja to sto pale baklje, to stoji, ne valja sto prave nerede i to stoji, al brate mili ni marketing nam ne valja. Daj nesto sto ce privuci raju. Evo da se mi navijaci nismo angazovali nikad se sjever ocistio ne bi. Okreceni su ulazi i usminkani, klupe ociscene. Za sve je to trebalo 100, 200 KM materijala, sigurno bi raja se skupila i dzabe sve uradila. Gledam protiv Bratstva na Jugu jos snijega ima, a snijeg prestao padati ima mjesec dana :crazy: Trebas sebi dozvoliti da ti protiv Olimpika kazu ne moze se na Jug zbog snijega. To oko klupa je posebna prica. Ne mozes normalno sjesti, nego moram na onaj naslonjac, dodjem kuci ovako mi izgleda pozadina :guz: Ako vec nemamo neki extra stadion, daj da sredimo to sto imamo..
Marketing nije da ne valja, nego ga nemas. Ja kad sam pisao sta se moze sve uraditi, a da klub ne ovisi o nikome. Da ne moljaka okolo neke kompanije itd. jer sve to vec ima samo treba na pravilan nacin iskorisit. Proglasise me pljuvacem i pocese vrijedjati (a godisnje ostavim 200-300 KM klubu), ali hajde sve je to fino.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 feb 2015, 16:13

Elegant je napisao/la:Drzava tj. politka je glavni problem, nista klubovi ne mogu uz svu dobru volju ako nam politka ne dozvoli.
Ne mozemo uvijek traziti opravdanja. Drzava je **** i takva ce biti makar jos dvije generacije minimum.
Sta mozemo?
Mozemo usvojiti statut koji nam moze otvoriti mnoga vrata.

Tako, **** drzavu, svakako je nema, a mi se trebamo okrenuti sebi, isto kao sto su komsije to uradile.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 feb 2015, 16:28, ukupno mijenjano 2 puta.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 feb 2015, 16:17

DzoleZeljo je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Drzava tj. politka je glavni problem, nista klubovi ne mogu uz svu dobru volju ako nam politka ne dozvoli.
Ne mozemo uvijek traziti upravdanja. Drzava je **** i takva ce biti makar jos dvije generacije.
Sta mozemo?
Mozemo usvojiti statut koji nam moze otvoriti mnoga vrata.

Tako, **** drzavu, svakako je nema, a mi se trebamo okrenuti sebi, isto kao sto su komsije to uradile.
Slažem se. :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 feb 2015, 16:52

ma u suštini u pravu ste i jedni i drugi. tačno je da klub ne olakšava učlanjenje i ostalo, a također je tačno da bi onaj ko govori da stvarno voli klub svejedno trebao gledati da istom pomogne makar simbolično bez da ga iko mora vući za rukav. naš narod je prije svega povodljiv pa sve ostalo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 feb 2015, 16:57

perodeformero je napisao/la:Treba sacekati da se vidi koji su model odabrali, na osnovu ovog Gredicevog izlaganja kod Marijana tesko da se moze nesto konkretno reci, ima tu dosta i logicnih i nelogicnih stvari. Treba sacekati sljedecu sedmicu
Spominjao je neki "njemacki 51-49 %" , uglavnom samo stpljenja do sljedece sedmice gdje ce također pored statuta biti i stvari vezanih za stadion.

Meni sudeci po njegovom govoru djeluje optimisticno, nadamo se svi najboljem.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 feb 2015, 17:04

fkzeljo1921 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
ublehas je napisao/la:
Ne bi bilo dosta raje koja bi to uplatila. Plafon 30ak ljudi. Pitarima su uplatila, čini mi se 22 čovjeka (po 1.500,00 KM). U ostalom nama je vaučer za tekmu koja se igrala bez publike (5 KM) kupilo ispod 50 ljudi, tako da su sve ove priče, ja bi dao milju, i ja, i ja samo šuplja. Čast izuzecima, ali takvih je jako malo.
Ne mislim ni da bi bilo puno raje bar ne u pocetku ali bi na taj nacin ponudio navijacima da odrze konekciju sa klubom mi imamo sigurno dosta vise nekih sitnih privatnika koji bi investirali na taj nacin.Samo treba pokazati da je to isplativo neki bi to uradili zbog nekih drugih razloga.
Sto se tice clanskih nije sve ni do raje pa nema broja koliko sam se puta vratio sa stadiona a da nisam mogao predati za novu clansku i isto tako vjerujem da se to nije samo meni desilo.Prosle godine sam otisao uzeo sa sebe i za bebu od nepun mjesec dana da zna gdje pripada.Clanarina bi trebala biti moguce uvijek i u svaka doba jer je to klubu u interesu oni se moraju prilagoditi onima koji bi htjeli uplatiti.
Nije istina to sto pricas,a i time odvracas raju da svrate do Kluba i uclane se. Zadnjih godinu dana se moze uclaniti svakim radnim danom od 9-16h u prostorijama kluba.
@minjore, @lazar morao sm se ovdje nadovezati a slažem se sa vama mada opet moram reći da nam je problem to što neki koji su u klubu ne rade i da bi to sve bilo bolje kad bi se angažovali jer ne mogu Greda i Mirso sve.
Evo ovo što @pile govori sam isto doživio, a pošto me @fkzeljo1921 dirnuo u bolnu tačku da se nadovežem mada sam već pričao o ovome sto puta. Taj što tamo sjedi sjedi bezveze jer ja ne mogu nikako doći od 9-16 koliko god volio klub. Bilo je prije do 17h koliko se sjećam pa ja došao dva puta ranije pobjegao sa posla kad ono ključ kljač.
Taj lik koji je zadužen za članske treba da bude i mimo redovnog radnog vremena, dalje, treba da se sa tim parama uradi nešto vidljivo npr da se okreči stadion pa da se to obznani u medijima pa bi onda bilo više članova. Zatim treba taj lik da hoda i da promoviše tu člansku jer ima raje koja ne prati po portalima i ne znaju da imamo članstvo, a i ovi što znaju zaborave jer ih nema ko napomenuti. U mojoj firmi ima desetak Željovaca koji bi sigunro uplatiti da im se da neki transakcijski račn na koji mogu uplatiti jer ne mogu doći dole. Isto bi to uradili i ovi iz vana. Moraš biti stalno u kontaktu sa članovima u budućnosti da im omogućiš da produže članstvo. Ima milion mali opcija i mogućih rješenja ali jok on sjedi od 9-16 i to je to. Zanima me ko to radi i radi li išta drugo. Promoter može biti i neki student kojeg će taj što sjedi samo kontrolisati, a on da radi na procenat od novih članarina itd itd. Nije to problem samo se neko treba pozabaviti time. Kad dođep do dovoljnog borja onda se može krenuti u one famozne popuste u radnjama i kod sponzora.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 feb 2015, 17:15

Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!
slika
" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 23 feb 2015, 17:22

bagrcavi je napisao/la:Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!
slika
Jel makar GOLD clansku uzeo :lol: :lol:
Btw, pravi primjer svima nama treba gospodin Baždarević biti.. Mozel mi neko odgovoriti jesu li pustili te polugodisnje u prodaju ? :crazy:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 feb 2015, 17:54

Minjore je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!
slika
Btw, pravi primjer svima nama treba gospodin Baždarević biti.. Mozel mi neko odgovoriti jesu li pustili te polugodisnje u prodaju ? :crazy:
Vala mu ništa ne bi falilo :mrgreen: :lol:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 feb 2015, 18:38

Minjore je napisao/la:
slika
Govorili su ljetos da nece biti polugodisnjih u prodaji, cak ni za clanove kluba

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 23 feb 2015, 19:04

Uozbiljimo se svi vrijeme nije isteklo, ali stojimo pored puta dok drugi piče sto na sat i ovo vise nije zahebancija. Sve sto Zeljo ima treba upregnuti maksimalno, ne treba vise ni o cemu ozbiljno ni razmisljati dok se statut ne izglasa, a njemu pristupiti kao da je smrtna u pitanju

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 feb 2015, 19:09

Joj ova tema je ludnica u zadnjih 15, 20 dana. Kada se piše o igračima i taktici dođe jedan dio forumaša i kaže da se ostavimo toga da je to Odin posao i da se uhvatimo nekih drugih stvari...

Onda se priča o statutu dođu drugi forumaši govore kako ni to nije naš posao i kako treba raspravljati o nečemu drugom.

Ljudi, definitivno vam je ova pauza udarila u glavu al' neće još dugo :D :opaopa:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 feb 2015, 19:47

fkzeljo1921 je napisao/la: Nije istina to sto pricas,a i time odvracas raju da svrate do Kluba i uclane se. Zadnjih godinu dana se moze uclaniti svakim radnim danom od 9-16h u prostorijama kluba.
Sta ba nije istina :crazy: :crazy: :crazy: Ovo oko clanskih je uradjeno na nivou organizacije skupljanja para za iftar u 5 osnovne... Kao da smo neki livada klub a ne najveci u BiH... :zzz:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 feb 2015, 20:44

Konacno je uradio nesto za klub koji ga je proslavio :thumbup:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 23 feb 2015, 21:35

@bistrikboy, I prije je Meša radio u korist Želje samo nije želio da se prica puno o tome, igrači sa strane su boravili u njegovom stanu , nije marke uzeo klubu za to, par puta je pomogao našim mlađim kategorijama u onim kriznim vremenima, itd..
Mehmed Meša Baždarević :tokralju:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 23 feb 2015, 21:47

Cak nam je jedne sezone sufinacirao pripreme cini mi se

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 23 feb 2015, 22:38

Ma dodje covjek i lupi glupost,Mesa je ljudina koji je uvijek davao sve Zelji.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Redfire16, Stole i 29 gostiju.