FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Treba sacekati da se vidi koji su model odabrali, na osnovu ovog Gredicevog izlaganja kod Marijana tesko da se moze nesto konkretno reci, ima tu dosta i logicnih i nelogicnih stvari. Treba sacekati sljedecu sedmicu
-
- Kontakt:
Nije istina to sto pricas,a i time odvracas raju da svrate do Kluba i uclane se. Zadnjih godinu dana se moze uclaniti svakim radnim danom od 9-16h u prostorijama kluba.pile87 je napisao/la:Ne mislim ni da bi bilo puno raje bar ne u pocetku ali bi na taj nacin ponudio navijacima da odrze konekciju sa klubom mi imamo sigurno dosta vise nekih sitnih privatnika koji bi investirali na taj nacin.Samo treba pokazati da je to isplativo neki bi to uradili zbog nekih drugih razloga.ublehas je napisao/la:
Ne bi bilo dosta raje koja bi to uplatila. Plafon 30ak ljudi. Pitarima su uplatila, čini mi se 22 čovjeka (po 1.500,00 KM). U ostalom nama je vaučer za tekmu koja se igrala bez publike (5 KM) kupilo ispod 50 ljudi, tako da su sve ove priče, ja bi dao milju, i ja, i ja samo šuplja. Čast izuzecima, ali takvih je jako malo.
Sto se tice clanskih nije sve ni do raje pa nema broja koliko sam se puta vratio sa stadiona a da nisam mogao predati za novu clansku i isto tako vjerujem da se to nije samo meni desilo.Prosle godine sam otisao uzeo sa sebe i za bebu od nepun mjesec dana da zna gdje pripada.Clanarina bi trebala biti moguce uvijek i u svaka doba jer je to klubu u interesu oni se moraju prilagoditi onima koji bi htjeli uplatiti.
Haj ti objasni njima to, oni misle ljudi ce koji su navikli na ovu "dosadnu" ligu doci i bez ikakvog marketinga. Mozemo mi pricati kolko hocemo, ne valja to sto pale baklje, to stoji, ne valja sto prave nerede i to stoji, al brate mili ni marketing nam ne valja. Daj nesto sto ce privuci raju. Evo da se mi navijaci nismo angazovali nikad se sjever ocistio ne bi. Okreceni su ulazi i usminkani, klupe ociscene. Za sve je to trebalo 100, 200 KM materijala, sigurno bi raja se skupila i dzabe sve uradila. Gledam protiv Bratstva na Jugu jos snijega ima, a snijeg prestao padati ima mjesec danazaboljisportuBiH je napisao/la:Vjeruj mi da bi bio itekakvog tala kroz sport i to se može vrlo lako provući lakše nego kroz druge firme. Politika to i radi ali sa manjim klubovima tipa ribolov itd, ali za ove velike klubove i popularne sportove opstruiraju i zbog velike medijske pažnje, ali prije svega što sport ujedinjuje ljude i pravi konekcije a nacionalistima to nije u interesu. Ja to ovim indijancima pokušavam objasniti kroz reprezentativne selekcije u košarci a kvarnjaci i ovi iz sportsport zbog svojih ličnih prepucavanja pljuju po recimo ligi mladih koju je savez formirao. Ima npr ona svojih falinki ali ne kontaju Jusuf i sl kakva je ovo država i šta sve treba da se poklopi da neka stvar prođe.ChWilla je napisao/la:politika u nas ne koči namjerno sport. ona ga "samo" ignoriše u potpunosti jer nema tala za političare. nema nikakvog razloga da se sjednice, komisije, kolegijumi posvećuju sportu i da se gubi vrijeme koje se može mnogo konstruktivnije iskoristiti na donošenje nekog propisa gdje ima tal, gdje će ovlaštene firme od jarana vršiti usluge, prodavati robu, praviti servise
Zlatan bi nam dobro došao prije svega što privlači publiku. Garantujem da bi bilo 10.000 na Grbi protiv Olimpica zbog Zlaje. To ja stalno govorim. Trebaš uvijek nekog takvog pokušati dovesti ako možeš. Znam da je šuplja ali samo navodim razlog.

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Marketing nije da ne valja, nego ga nemas. Ja kad sam pisao sta se moze sve uraditi, a da klub ne ovisi o nikome. Da ne moljaka okolo neke kompanije itd. jer sve to vec ima samo treba na pravilan nacin iskorisit. Proglasise me pljuvacem i pocese vrijedjati (a godisnje ostavim 200-300 KM klubu), ali hajde sve je to fino.Minjore je napisao/la:Haj ti objasni njima to, oni misle ljudi ce koji su navikli na ovu "dosadnu" ligu doci i bez ikakvog marketinga. Mozemo mi pricati kolko hocemo, ne valja to sto pale baklje, to stoji, ne valja sto prave nerede i to stoji, al brate mili ni marketing nam ne valja. Daj nesto sto ce privuci raju. Evo da se mi navijaci nismo angazovali nikad se sjever ocistio ne bi. Okreceni su ulazi i usminkani, klupe ociscene. Za sve je to trebalo 100, 200 KM materijala, sigurno bi raja se skupila i dzabe sve uradila. Gledam protiv Bratstva na Jugu jos snijega ima, a snijeg prestao padati ima mjesec danazaboljisportuBiH je napisao/la:Vjeruj mi da bi bio itekakvog tala kroz sport i to se može vrlo lako provući lakše nego kroz druge firme. Politika to i radi ali sa manjim klubovima tipa ribolov itd, ali za ove velike klubove i popularne sportove opstruiraju i zbog velike medijske pažnje, ali prije svega što sport ujedinjuje ljude i pravi konekcije a nacionalistima to nije u interesu. Ja to ovim indijancima pokušavam objasniti kroz reprezentativne selekcije u košarci a kvarnjaci i ovi iz sportsport zbog svojih ličnih prepucavanja pljuju po recimo ligi mladih koju je savez formirao. Ima npr ona svojih falinki ali ne kontaju Jusuf i sl kakva je ovo država i šta sve treba da se poklopi da neka stvar prođe.ChWilla je napisao/la:politika u nas ne koči namjerno sport. ona ga "samo" ignoriše u potpunosti jer nema tala za političare. nema nikakvog razloga da se sjednice, komisije, kolegijumi posvećuju sportu i da se gubi vrijeme koje se može mnogo konstruktivnije iskoristiti na donošenje nekog propisa gdje ima tal, gdje će ovlaštene firme od jarana vršiti usluge, prodavati robu, praviti servise
Zlatan bi nam dobro došao prije svega što privlači publiku. Garantujem da bi bilo 10.000 na Grbi protiv Olimpica zbog Zlaje. To ja stalno govorim. Trebaš uvijek nekog takvog pokušati dovesti ako možeš. Znam da je šuplja ali samo navodim razlog.Trebas sebi dozvoliti da ti protiv Olimpika kazu ne moze se na Jug zbog snijega. To oko klupa je posebna prica. Ne mozes normalno sjesti, nego moram na onaj naslonjac, dodjem kuci ovako mi izgleda pozadina
Ako vec nemamo neki extra stadion, daj da sredimo to sto imamo..
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ne mozemo uvijek traziti opravdanja. Drzava je **** i takva ce biti makar jos dvije generacije minimum.Elegant je napisao/la:Drzava tj. politka je glavni problem, nista klubovi ne mogu uz svu dobru volju ako nam politka ne dozvoli.
Sta mozemo?
Mozemo usvojiti statut koji nam moze otvoriti mnoga vrata.
Tako, **** drzavu, svakako je nema, a mi se trebamo okrenuti sebi, isto kao sto su komsije to uradile.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 feb 2015, 16:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Slažem se.DzoleZeljo je napisao/la:Ne mozemo uvijek traziti upravdanja. Drzava je **** i takva ce biti makar jos dvije generacije.Elegant je napisao/la:Drzava tj. politka je glavni problem, nista klubovi ne mogu uz svu dobru volju ako nam politka ne dozvoli.
Sta mozemo?
Mozemo usvojiti statut koji nam moze otvoriti mnoga vrata.
Tako, **** drzavu, svakako je nema, a mi se trebamo okrenuti sebi, isto kao sto su komsije to uradile.

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
ma u suštini u pravu ste i jedni i drugi. tačno je da klub ne olakšava učlanjenje i ostalo, a također je tačno da bi onaj ko govori da stvarno voli klub svejedno trebao gledati da istom pomogne makar simbolično bez da ga iko mora vući za rukav. naš narod je prije svega povodljiv pa sve ostalo.
Spominjao je neki "njemacki 51-49 %" , uglavnom samo stpljenja do sljedece sedmice gdje ce također pored statuta biti i stvari vezanih za stadion.perodeformero je napisao/la:Treba sacekati da se vidi koji su model odabrali, na osnovu ovog Gredicevog izlaganja kod Marijana tesko da se moze nesto konkretno reci, ima tu dosta i logicnih i nelogicnih stvari. Treba sacekati sljedecu sedmicu
Meni sudeci po njegovom govoru djeluje optimisticno, nadamo se svi najboljem.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
@minjore, @lazar morao sm se ovdje nadovezati a slažem se sa vama mada opet moram reći da nam je problem to što neki koji su u klubu ne rade i da bi to sve bilo bolje kad bi se angažovali jer ne mogu Greda i Mirso sve.fkzeljo1921 je napisao/la:Nije istina to sto pricas,a i time odvracas raju da svrate do Kluba i uclane se. Zadnjih godinu dana se moze uclaniti svakim radnim danom od 9-16h u prostorijama kluba.pile87 je napisao/la:Ne mislim ni da bi bilo puno raje bar ne u pocetku ali bi na taj nacin ponudio navijacima da odrze konekciju sa klubom mi imamo sigurno dosta vise nekih sitnih privatnika koji bi investirali na taj nacin.Samo treba pokazati da je to isplativo neki bi to uradili zbog nekih drugih razloga.ublehas je napisao/la:
Ne bi bilo dosta raje koja bi to uplatila. Plafon 30ak ljudi. Pitarima su uplatila, čini mi se 22 čovjeka (po 1.500,00 KM). U ostalom nama je vaučer za tekmu koja se igrala bez publike (5 KM) kupilo ispod 50 ljudi, tako da su sve ove priče, ja bi dao milju, i ja, i ja samo šuplja. Čast izuzecima, ali takvih je jako malo.
Sto se tice clanskih nije sve ni do raje pa nema broja koliko sam se puta vratio sa stadiona a da nisam mogao predati za novu clansku i isto tako vjerujem da se to nije samo meni desilo.Prosle godine sam otisao uzeo sa sebe i za bebu od nepun mjesec dana da zna gdje pripada.Clanarina bi trebala biti moguce uvijek i u svaka doba jer je to klubu u interesu oni se moraju prilagoditi onima koji bi htjeli uplatiti.
Evo ovo što @pile govori sam isto doživio, a pošto me @fkzeljo1921 dirnuo u bolnu tačku da se nadovežem mada sam već pričao o ovome sto puta. Taj što tamo sjedi sjedi bezveze jer ja ne mogu nikako doći od 9-16 koliko god volio klub. Bilo je prije do 17h koliko se sjećam pa ja došao dva puta ranije pobjegao sa posla kad ono ključ kljač.
Taj lik koji je zadužen za članske treba da bude i mimo redovnog radnog vremena, dalje, treba da se sa tim parama uradi nešto vidljivo npr da se okreči stadion pa da se to obznani u medijima pa bi onda bilo više članova. Zatim treba taj lik da hoda i da promoviše tu člansku jer ima raje koja ne prati po portalima i ne znaju da imamo članstvo, a i ovi što znaju zaborave jer ih nema ko napomenuti. U mojoj firmi ima desetak Željovaca koji bi sigunro uplatiti da im se da neki transakcijski račn na koji mogu uplatiti jer ne mogu doći dole. Isto bi to uradili i ovi iz vana. Moraš biti stalno u kontaktu sa članovima u budućnosti da im omogućiš da produže članstvo. Ima milion mali opcija i mogućih rješenja ali jok on sjedi od 9-16 i to je to. Zanima me ko to radi i radi li išta drugo. Promoter može biti i neki student kojeg će taj što sjedi samo kontrolisati, a on da radi na procenat od novih članarina itd itd. Nije to problem samo se neko treba pozabaviti time. Kad dođep do dovoljnog borja onda se može krenuti u one famozne popuste u radnjama i kod sponzora.
Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!

" onclick="window.open(this.href);return false;

DRUG NEBI TI PUNCA
Jel makar GOLD clansku uzeobagrcavi je napisao/la:Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!

Btw, pravi primjer svima nama treba gospodin Baždarević biti.. Mozel mi neko odgovoriti jesu li pustili te polugodisnje u prodaju ?

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Vala mu ništa ne bi faliloMinjore je napisao/la:Jel makar GOLD clansku uzeobagrcavi je napisao/la:Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!
" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
![]()
Btw, pravi primjer svima nama treba gospodin Baždarević biti.. Mozel mi neko odgovoriti jesu li pustili te polugodisnje u prodaju ?

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Govorili su ljetos da nece biti polugodisnjih u prodaji, cak ni za clanove klubaMinjore je napisao/la:Jel makar GOLD clansku uzeobagrcavi je napisao/la:Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!
" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
![]()
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
Uozbiljimo se svi vrijeme nije isteklo, ali stojimo pored puta dok drugi piče sto na sat i ovo vise nije zahebancija. Sve sto Zeljo ima treba upregnuti maksimalno, ne treba vise ni o cemu ozbiljno ni razmisljati dok se statut ne izglasa, a njemu pristupiti kao da je smrtna u pitanju
Joj ova tema je ludnica u zadnjih 15, 20 dana. Kada se piše o igračima i taktici dođe jedan dio forumaša i kaže da se ostavimo toga da je to Odin posao i da se uhvatimo nekih drugih stvari...
Onda se priča o statutu dođu drugi forumaši govore kako ni to nije naš posao i kako treba raspravljati o nečemu drugom.
Ljudi, definitivno vam je ova pauza udarila u glavu al' neće još dugo

Onda se priča o statutu dođu drugi forumaši govore kako ni to nije naš posao i kako treba raspravljati o nečemu drugom.
Ljudi, definitivno vam je ova pauza udarila u glavu al' neće još dugo

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Sta ba nije istinafkzeljo1921 je napisao/la: Nije istina to sto pricas,a i time odvracas raju da svrate do Kluba i uclane se. Zadnjih godinu dana se moze uclaniti svakim radnim danom od 9-16h u prostorijama kluba.

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- bistrikboy
- Kontakt:
Konacno je uradio nesto za klub koji ga je proslaviobagrcavi je napisao/la:Mehmed Meša Baždarević, bivši igrač FK Željezničar i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je posjetio naš stadion i postao član Kluba. Mi smo Željini, Željo je naš!

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
@bistrikboy, I prije je Meša radio u korist Želje samo nije želio da se prica puno o tome, igrači sa strane su boravili u njegovom stanu , nije marke uzeo klubu za to, par puta je pomogao našim mlađim kategorijama u onim kriznim vremenima, itd..
Mehmed Meša Baždarević
Mehmed Meša Baždarević

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Cak nam je jedne sezone sufinacirao pripreme cini mi se
Ma dodje covjek i lupi glupost,Mesa je ljudina koji je uvijek davao sve Zelji.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !