Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Format
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Format » 22 feb 2015, 21:14

Daj im Roo-a za Nanija do kraja sezone :-D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 22 feb 2015, 21:21

Ima matori Louis sreće koliko je težak... Taman nam se spremilo ispadanje iz Fab 4, kad ono mačke kiksaše doma protiv Poola. Ipak kako ovdje većina lijepo primjeti, ne sviđa mi se sad što su se i Scouseri trznuli. Nije to bilo ništa "vele", iskoristili su jednostavno ono što im je Southampton ponudio i to je to. Mislim da je krajnji čas da i mi krenemo, jer kako stvari stoje, pitanje je vremena kada ćemo ispasti iz top 4 sa ovakvom formom koja je, blago rečeno, taraba, a raspored je bar u 50% utakmica pravo zeznut. Iskreno ne znam da kada bi sutra bio duel sa bilo kojim od direktnih konkurenata za LP da li bi smio staviti smio staviti na nas na kladari (osim iz patriotskih razloga). Već se ponavljam po stoti put, ali se iskreno nadam da je matori svjestan šta je u igri od finansija do reputacije kluba, a iskreno i njegovog statusa u klubu, te da će se manuti ćorava eksperimentisanja i odigrati na siguricu. Nadati se najboljem, ali bogami...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 feb 2015, 21:24

Kardinalna greska je bila pustit Nania. Jedna od mnogih.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 feb 2015, 21:27

Realno gledajući, jučer smo pokazali više u napadu, negoli Liverpool danas, dominirali smo većim dijelom tekme, za razliku od Liverpoola koji je iz dva šuta zabio 2 gola danas. Razlika je ta što je njihova odbrana zaustavila svaki pokušaj Svetaca i nije radila greške (fantastična tekma njihove trojke nazad, kasnije 5 ulaskom Morena), dok smo mi tu zakazali, prvi napad domaćina u drugom pol je jučer završio u našoj mreži i to da bude gore nakon sretnog odbitka i to je prelomilo tekmu :|

Ne pravdam poraz, već samo govorim da razlika između nas i njih nije tolika kao što pojedinci ovdje naglašavaju, nijanse će odlučivati o tom putniku u LP, a obzirom da ja po prirodi nisam optimista rekao bih da oni imaju više šanse zbog toga jer nas dočekuju na Anfieldu, a gledajući našu formu u gostima ove sezone neće nam biti nimalo lako.

Najpoštenije bi bilo kad bi Liverpool uzeo EL, a mi 4 mjesto :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 22 feb 2015, 22:10

Jos jedna bomba momcine koje se pak nerado sjecamo :mrgreen:
[youtube][/youtube]

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 feb 2015, 22:44

Format

Liverpul ima dosta rezerve u igri. Kada proradi Staridz, proradit ce kompletna navala, koja je veci dik sezone stekala. Uz Staridza Sterling izgleda puno bolje. Ocigledno je da hvataju formu i da vrhunac tek slijedi.

Fakat nisam optimista. Bice jako tesko,gusto...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 22 feb 2015, 22:47

Naravno da ce biti tesko,nek i bude kad ovakav raspored neiskoristis da imas koliku toliku zalihu a tek prave utakmice dolaze,sad nek se holandski klaun drzi za glavu i pocinje strahovat za 4 mjesto :twisted:

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 22 feb 2015, 23:49

sto se tice Nania mjenjate misljenje na mjesecnoj bazi

dobar los dobar los dobar los :crazy: :crazy: odlucite se vise dal je za United ili ne
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 feb 2015, 03:29

Tako ti je to ovdje. Samo si ipak pretjerao, mjesec je puno, mijenja se na sedmicnom nivou.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 feb 2015, 09:21

Luj od Angela, Rooneya,... pravi prosjecne igrace, tako da ni jedan Nani u odlicnoj formi ne bi mnogo toga promjenio.

Problem je sto ekipa, djeluje dezorijentisano, dobar dio sezone, bez obzira na formaciju, pogotov kada gubimo. Ima tu i nekog pritiska, ponekad i finih kombinacija, al' pred protivnickim sesnestercom gubimo plan.

Cini se da Angel upravo zbog pomenutog cesto proba da centrira/suta.

Igra ne moze uvijek biti na nivou, ali za takve meceve trebas imati klasu u ekipi, prije svih top strikera te jednog(dva) stopera u stilu Ria/Nemanje, da nose odbranu. RVP/Falcao bez obzira na takticke errore nisu ni sjene onih igraca, a Rooney ubijen u pojam.

Od Herrere se ocekuju neka cuda, a decko poceo svega 7 meceva (ostalih 7 sa klupe).

Onda, protiv Swansea, trebas Antonia od pocetka, jer je ofazivno (a i def) bolji od McNaira, sto je samo jedan u nizu blago receno, cudnih poteza, kojih ima na pretek.

Postavlja se pitanje, da li treba ovog strucnjaka trpiti do kraja sezone, jer ce vjerovatno ostati i iducu u slucaju da izbori lp, sto bi naravno bilo cistom srecom, bez pomaka u igri, a posljedice toga bi mogli osjecati i naredni period, jer mislim da nije postavio nikakav temelj za dalji razvoj, bar ne za sada, a imao je vremena.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 23 feb 2015, 16:37

Sad nam slijedi stvarno opasna i grčevita borba za top4,sami smo sebi zakomplikovali situaciju ovim kiksevima kojih nije smjelo biti,moramo se probudit kad idemo nekom u goste i počet uzimati bodove na strani jer ako ovako nastavimo nećemo imati ni nadu za konačan plasman u top4
Slijede nam još teža gostovanja a polako i derbiji sa direktnim konkurentima za top4(ovdje mislim najviše na Liverpool),mišljenja sam da ce ovi direktni susreti mnogo toga otkriti za daljnji tok prvenstva a magični Luj ako nešta konta sa ovom ekipom nek ih sad pripremi na najbolji mogući način da konačno proigramo i uzmemo zalet za ove sljedeće tekme.Smatram da su toga svjesni,ostaje nam da ih pratimo i podržavamo kao što smo to dosad radili :D

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 23 feb 2015, 18:04

Problem je sto smo mi pred ove teze utakmice MORALI stvoriti neku vecu prednost nad konkurentima. Nismo a mogli smo, to bi nas vrlo lako moglo kostati plasmana u LP na kraju.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 23 feb 2015, 18:18

Rooney88 je napisao/la:Problem je sto smo mi pred ove teze utakmice MORALI stvoriti neku vecu prednost nad konkurentima. Nismo a mogli smo, to bi nas vrlo lako moglo kostati plasmana u LP na kraju.
Spomenuo sam to Rooney,i ja smatram da smo trebali uzeti vise bodova do ovog trenutka(najvise se to odnosi na gostujuce tekme gdje nikog harnog ne mozemo dobit)
Nismo to iskoristili i ne preostaje nam nista drugo nego direktna borba sa konkurentima a realno mi smo u podredjenom polozaju

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 feb 2015, 19:00

Rooney88 je napisao/la:Problem je sto smo mi pred ove teze utakmice MORALI stvoriti neku vecu prednost nad konkurentima. Nismo a mogli smo, to bi nas vrlo lako moglo kostati plasmana u LP na kraju.
Istina, ali isto tako mislim da necemo lose proc protiv jakih ekipa. Imamo fantasticnog golmana prije svega, i iako me van Gaal strasno iritira mjesecima, zna postavit pragmaticnu taktiku koja ce donjet rezultat. Moze se rec i da imamo vrlo borbenu ekipu sa dobrim moralom, niko nas nije ponizio rezultatski, a sjetimo se prosle sezone.

Neke od najboljih partija sezone smo pruzili protiv Liverpoola i Chelsea, cak i protiv Citya nije bilo lose. I ono prvo poluvrijeme protiv Spursa je bilo odlicno. Protiv Arsenala dosta srece, ali tako je protiv njih uvijek. Opet kazem, treba nam Di Maria ili Rooney u top formi. Mislim da bi to bilo dovoljno za top 4. Mi smo nekako navikli na borbu za titule pa nam se svaki kiks cini katastrofalnim, ali u borbi za top 4 nam to moze proc.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 23 feb 2015, 19:21

Cartman je napisao/la:
Istina, ali isto tako mislim da necemo lose proc protiv jakih ekipa. Imamo fantasticnog golmana prije svega, i iako me van Gaal strasno iritira mjesecima, zna postavit pragmaticnu taktiku koja ce donjet rezultat. Moze se rec i da imamo vrlo borbenu ekipu sa dobrim moralom, niko nas nije ponizio rezultatski, a sjetimo se prosle sezone.

Neke od najboljih partija sezone smo pruzili protiv Liverpoola i Chelsea, cak i protiv Citya nije bilo lose. I ono prvo poluvrijeme protiv Spursa je bilo odlicno. Protiv Arsenala dosta srece, ali tako je protiv njih uvijek. Opet kazem, treba nam Di Maria ili Rooney u top formi. Mislim da bi to bilo dovoljno za top 4. Mi smo nekako navikli na borbu za titule pa nam se svaki kiks cini katastrofalnim, ali u borbi za top 4 nam to moze proc.
Nadati se ovome,slozio bi s tobom da nema neke razlike u igri i kada igramo derbi utakmice a tu LvG ima dosta iskustva.Igra na rezultat i dosad nije grijesio u taktici
Mislim da cemo tako igrat i u predstojecim tekmama gdje bi trebali forsirat kontre i oslanjat se na individualni kvalitet
Zavisimo od pojedinih igraca koje si naveo a molit Boga da oni budu na visokom nivou

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 feb 2015, 19:31

Sta sad treba odati priznanje Luju sto nas niko nije ponizio, a ulozeno toliko da se samo od tih ulaganja moze napraviti solidan tim za epl.

Prosla sezona ne smije biti mjerilo u bilo kakvom pogledu.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 feb 2015, 19:53

OnlyUnited je napisao/la:Sta sad treba odati priznanje Luju sto nas niko nije ponizio, a ulozeno toliko da se samo od tih ulaganja moze napraviti solidan tim za epl.

Prosla sezona ne smije biti mjerilo u bilo kakvom pogledu.
Pricam o tome da je vracen onaj ponos, moral i borba u ekipu. Igramo ko qurac, ali je borba tu. I dosta smo poena uzeli na osnovu toga. Mislim i da smo vratili tvrdjavu Old Trafforda, i donekle taj strah ekipa kad dodju nama u goste. Ni blizu kao pod Fergusonom, ali je bolje.

Slazem se da ne smije bit mjerilo, ali na nasu zalost ipak mora bit. Ekipa je bila na dnu psihicki, za sezonu smo otisli od straha i trepeta za svakog protivnika do cirkus ekipe protiv koje je WBA i Newcastle vjerovao u pobjedu u gostima. Za to mu dajem malo priznanje.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 feb 2015, 19:57

:rol:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 feb 2015, 20:00

Istina, forma na OT je odlicna (rezultatski gledano) al' znamo da je protiv iole jacih ekipa, David u prvom planu.

Najjace od svega, Luj ide u goste sa dva spica, kao da nema nekog plana, pa gura najzvucnije u pocetni sastav.:crazy: Da bi igrao sa dva napadaca na strani, moras imati najmanje dva odlicna defanzivca na sredini, te jednog kreatora (koji radi u oba pravca). Zato i gubimo bodove, a tu je i katastrofalna odbrana, koju cine stakleni Phil, Small koji odigra odlicno svaki peti mec te Evans, majstor svog zanata. A vrhunac svega, pravi na pola sezone novog beka.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 23 feb 2015, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 23 feb 2015, 20:19

slika

:cry:

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.