Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

jestamaji
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la jestamaji » 21 feb 2015, 18:19

e moj freund, nije mu palo napamet da čestita velti, okrenuo se na drugu stranu i izignorisao ga

ne znam da li je tu šta bilo u prošlosti između njih dvojice, ali to se ne radi

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 21 feb 2015, 18:26

iako navijam za Freunda zasluzeno zlato za Veltu, presudna je bila prva serija i telemark od Freunda, sto se tice velike skakaonice Freund je prvi favorit mada to ce biti drugacije takmicenje od ovog gdje je u borbi i branioc zlata Stoch, jako uzbudljivo prvenstvo

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 feb 2015, 18:28

da, očito je da ova skakaonica velti izrazito leži, od početka do kraja je bio ispred ostalih!

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 21 feb 2015, 18:31

kako tako pricas pa covjek mu je odmah prisao i cestitao jos dok je bio unutar takmicarskog djela skakaonice i to prvi je prisao, poslije su ovamo na pobjednickom postolju i ostali takmicari njemackog tima cestitali Velti

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 21 feb 2015, 18:48

thomashasler je napisao/la:kako tako pricas pa covjek mu je odmah prisao i cestitao jos dok je bio unutar takmicarskog djela skakaonice i to prvi je prisao, poslije su ovamo na pobjednickom postolju i ostali takmicari njemackog tima cestitali Velti
Stvarno? Ako je tako u dure je.
Nisam to vidio, vidio sam samo da se okrenuo na drugu stranu kad je ovaj ušao tamo gdje vodeći stoji

Vako ili nako, Velta skroz zasluženo

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 21 feb 2015, 18:58

pa da prisao mu je cim je proglasilo da je prvi ovaj nakon ocjena, a zasluzeno je a i da je Freund pobjedio ne bi bilo nezasluzeno. Nadam se na velikoj da ce Freund uzet zlato da krunise sjajnu formu

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 feb 2015, 18:09

Uskoro počinje druga serija timskog miksa, nakon prve vodi Norveška ispred Njemačke i Japana. Austrija i Slovenija još mogu da se uključe u borbu za neku od medalja.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 22 feb 2015, 18:41

Pošto sam se tek uključio , da li i cure i momci skaču sa istog zaletišta ?
Cure skaču duže od momaka , pa mi malo čudno.. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 feb 2015, 20:00

Maestro^^ je napisao/la:Pošto sam se tek uključio , da li i cure i momci skaču sa istog zaletišta ?
Muškarci su skakali sa 11. i 12. a dame s 25. i 26. Naravno da je razlika ogromna.

Njemačka ispred odlične Norveške za dlaku uzima zlato, Japan komotno treći. Odlično takmičenje.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 22 feb 2015, 20:13

DukeOfWellington je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la:Pošto sam se tek uključio , da li i cure i momci skaču sa istog zaletišta ?
Muškarci su skakali sa 11. i 12. a dame s 25. i 26. Naravno da je razlika ogromna.

Njemačka ispred odlične Norveške za dlaku uzima zlato, Japan komotno treći. Odlično takmičenje.
A vidio sam 2 zadnje serije i bilo je odlično.
Freund i Velta odlični. :thumbup:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 24 feb 2015, 15:06

Hayböck Austrijancima vec na pocetku oduzeo svaku nadu za medalju. Imaju je privilegiju nad Schlierenzauerom i Diethartom jer je u sezoni dominirao do Zakopanea, i u pojedinacnom takmicenju imao koliko toliko dobar skok u zadnjoj seriji. U treningu, kvalifikacijama, itd. on inace nikad nije vise skocio od 87, 88 metara. Cak je jedan Diethart znao u treningu ili u probnoj seriji skociti 93 m, i ko zna, da je on skako mozda bi s njim imali vise srece. Inace, Diethart ove sezone skace dosta lose na osnovu prosle sezonu, ali u treninzima koliko toliko solidno skace, i to mu jos ne uspjeva u takmicenju.
Na velikoj skakaonici jucer je Poppinger pobjedio drugi skok u treningu. Ako bude dalje dobro skakao u treninzima, sigurno da ce imati mjestu u ekipnom takmicenju. Cak bi i Diethartu dao mjestu umjesto Hayböcka ili Schlierenzauera, jer inace Austriju vidim kako autsajdera za jedno od prva tri mjesta u ekipnom takmicenju.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 14:43

U jučerašnjim kvalifikacijama na LH trijumfovao je Freitag, dok je Ammann vrlo problematično doskočio gdje je ličilo da bi mogao ponovo pasti, ali srećom sve je prošlo kako treba. Inače je među kvalifikantima Ammann bio najduži sa 130.5 metara, dok je ako računamo i pretkvalifikovane skakače najduži bio pobjednik sa NH Rune Velta, skočio je 135 metara sa kraćeg zaletišta od kvalifikanata, nema nikakve sumnje da je u životnoj formi. Odličan je bio i Kraft sa 132 metra i to sa za dvije pozicije kraćim zaletištem i za razliku od Velte doskočio je u telemarku. Nije bilo nekih senzacionalnih ispadanja, a i kako bi u ovakvoj konkurenciji.

Prva serija na rasporedu je danas u 17:00, prijenos od 16:35 na Eurosportu.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 26 feb 2015, 16:35

DukeOfWellington je napisao/la:

Ako se uzme u obzir da je mala skakaonica ne moze se reci da je za dlaku 2.5 poena prednosti to je solidna prednost, a jucer u kvalifikacijama Freund nije skakao al je na treninzima bio najbolji tako da danas ocekujem mrtvu borbu izmedju Freunda, Velte i dodao bih jos tu Krafta, Stocha, Freitaga i Prevca

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 16:38

Freitag, iako odlican, nema jos taj mentalitet za sami vrh. Mislim da nije u stanju odraditi dva top skoka.
- Ed Woodward for Prime Minister !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 16:59

thomashasler je napisao/la:Ako se uzme u obzir da je mala skakaonica ne moze se reci da je za dlaku 2.5 poena prednosti to je solidna prednost, a jucer u kvalifikacijama Freund nije skakao al je na treninzima bio najbolji tako da danas ocekujem mrtvu borbu izmedju Freunda, Velte i dodao bih jos tu Krafta, Stocha, Freitaga i Prevca
Uzmi ti u obzir da se radi o osam skokova.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 17:32

Kao sto rekoh za Freitaga, vec zaostaje 14 poena za vodecim, a imao odlican vjetar.

Freund 134m, 5 bodova ispred Bardala. :tokralju: Ova dva skakaca ce da se bore za zlato.

Borba za trece mjesto vjerovatno od Kasaija do Schlirija.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 26 feb 2015, 17:57, ukupno mijenjano 2 puta.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 feb 2015, 17:57

Slabo da će se iko boriti za zlato, Freund je toliko dobar da ne vjerujem da mu Bardal može napraviti pet bodova u drugoj seriji, tim prije što je ovo bio za Bardalove uzuse odličan skok. Freund bi morao da debelo podbaci kako bi se bilo ko uključio u borbu za zlato, ali postavlja se pitanje kakva je šansa da Freund podbaci. Moglo bi biti zanimljivo za ostale medalje, nisu velike razlike.

nelinho
Kontakt:

Post Postao/la nelinho » 26 feb 2015, 18:01

pozdrav svima! ja sam novi ovdje... pratim ski skokove jos od vremena dominacije Primoza Peterke... danas ga pratim nazor. :) sto se tice ovog danas... pa i ptice na grani vide da se pomaze Freund, bez razloga, jer je covjek odlican u zadnje vrijeme. :) vidjeli smo skok Prevca koji je bio duzi bar metar od Freunda (usporeni snimak je to najbolje pokazao) i ocijene od 16 do 19... :) pa stvarno smijesno! :) ovaj sport je na zalost vec 3, 4 godine postao smijesan i pratim ga samo zbog neke tradicije pracenja i sto je to stvarno bio jedan lijep sport. :)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 18:01

Da, al' cini se da je 134/35 m plafon. Mnogo toga ce zavisiti od vjetra (jer oba skakaca imaju identicno jake stilove). Bardal je preiskusan skakac, cini se u top formi.

@nelinho Prevc je mozda mal' pokraden sa 16-kom, ali realno nije zaluzio vise od 3 x po 17.5 (u konacnici). Skocio je 134 kao i Frenud a imao bolje uslove. ;)

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 26 feb 2015, 18:04

DukeOfWellington je napisao/la:Slabo da će se iko boriti za zlato, Freund je toliko dobar da ne vjerujem da mu Bardal može napraviti pet bodova u drugoj seriji, tim prije što je ovo bio za Bardalove uzuse odličan skok. Freund bi morao da debelo podbaci kako bi se bilo ko uključio u borbu za zlato, ali postavlja se pitanje kakva je šansa da Freund podbaci. Moglo bi biti zanimljivo za ostale medalje, nisu velike razlike.
Po meni Freundovo je sigurno zlato dok za ostale dvije medalje ce biti dosta borbe.Steta za ovaj Prevcov skok, dosta minus bodova na vjetar a i lose ocjene.Nadam se da ce uspjeti da uzme jednu medalju
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.