FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AsharaK
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 22 feb 2015, 10:09

Kolike su sanse da se izglasa taj statut?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 22 feb 2015, 10:26

AsharaK je napisao/la:Kolike su sanse da se izglasa taj statut?
Smijem se kladiti da ni na ovoj predstojećoj, ako je uopće i bude, skupštini statut neće biti razmatran jer ga neće završiti.. Nije to tek tako lahko napraviti kao što mnogi misle.. Pitarima je bilo lakše prodati klub jer oni ništa osim imena nisu imali da zaštite.. Mi imamo vrijednu imovinu i ne možemo raditi kao što su oni radili. I bez statuta se mogu zaštititi ulaganja investitora i formulisati na koji način da zaštite svoje interese i želje.. To se može raditi sastavljanjem ugovora koji bi to precizirali.. Koliko sam ja shvatio naši bi dali 49% upravljačkih prava na raspolaganje tako da opet ne bi bilo većinskog vlasnika a većina koja daje veliki novac hoće da o svemu odlučuje.. Ne znam, neće biti jednostavno..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 22 feb 2015, 10:33

Hoće li se igrati još kakva pripremna utakmica ?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 22 feb 2015, 10:40

champions1921 je napisao/la:
Smijem se kladiti da ni na ovoj predstojećoj, ako je uopće i bude, skupštini statut neće biti razmatran jer ga neće završiti.. Nije to tek tako lahko napraviti kao što mnogi misle.. Pitarima je bilo lakše prodati klub jer oni ništa osim imena nisu imali da zaštite.. Mi imamo vrijednu imovinu i ne možemo raditi kao što su oni radili. I bez statuta se mogu zaštititi ulaganja investitora i formulisati na koji način da zaštite svoje interese i želje.. To se može raditi sastavljanjem ugovora koji bi to precizirali.. Koliko sam ja shvatio naši bi dali 49% upravljačkih prava na raspolaganje tako da opet ne bi bilo većinskog vlasnika a većina koja daje veliki novac hoće da o svemu odlučuje.. Ne znam, neće biti jednostavno..

ja mislim da na taj način funkcionišu španski i njemački klubovi

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 22 feb 2015, 10:43

champions1921 je napisao/la:

Prema mojim informacija, statut je pripremljen za skupštinu

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 feb 2015, 10:47

U svakom slučaju bi bilo ekstra da se napravi statut koji bi privukao investitore samo meni je malo čudno da se pomoću statuta može poništiti trenutna zakonska regulativa koja reguliše privatizaciju sportskih kolektiva.. Pitarima je prošlo pa će vjerovatno proći i nama kada statut bude spreman..

@mavi
Super ako je tako..

BUDI ŽELJO !!!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 feb 2015, 10:51

champions1921 je napisao/la:U svakom slučaju bi bilo ekstra da se napravi statut koji bi privukao investitore samo meni je malo čudno da se pomoću statuta može poništiti trenutna zakonska regulativa koja reguliše privatizaciju sportskih kolektiva.. Pitarima je prošlo pa će vjerovatno proći i nama kada statut bude spreman..

@mavi
Super ako je tako..

Ne moze se odmah nakon izglasavanja statuta, krenuti i potragu za investitorima. Treba sud da ga odobri, a to ne traje brzo

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 feb 2015, 10:53

Znam da treba sud da odobri i tu treba dosta lobiranja s tim da odmah možeš sa eventualnim investitorima potpisati ugovore i uspostaviti saradnju te im nakon što sud odobri statut njihova ulaganja regulisati na način na koji to statut predvidja. Na to odobrenje sam i mislio kada sam rekao da je pitarima prošlo..

Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 22 feb 2015, 11:03, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 feb 2015, 11:03

Kako sam ja cuo zavrsen je statut i obavljenji su jos neki razgovori sa eventualnim ulagacima osim onih koji su se pominjali.Ono sto je bitno je priliv novca da bi se oslobodili obaveza placanja dugova od ovog kostantnog sto imamo. Vjerujem da ce uspjeti u prvi mah upumpati novac u klub ali da bi to postalo dugorocno i uspjesno potrebna je transparentnost u klubu.Isto se nadam da ce omoguciti malim ulagacima da sudjeluju ljudi koji bi investirali po 1000 do sta ja znam 10000 prvi bi uplatio a bilo bi dobro dosta bi ljudi dalo novac a stekao bi se osjecaj pripadnosti jer bitno je da i navijaci mogu ucestvovati veca bi bila neka moralna sadisfakcija i povjerenje nego dobit ali bi bilo dobro i pametno.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 22 feb 2015, 11:06

pile87 je napisao/la:Kako sam ja cuo zavrsen je statut i obavljenji su jos neki razgovori sa eventualnim ulagacima osim onih koji su se pominjali.Ono sto je bitno je priliv novca da bi se oslobodili obaveza placanja dugova od ovog kostantnog sto imamo. Vjerujem da ce uspjeti u prvi mah upumpati novac u klub ali da bi to postalo dugorocno i uspjesno potrebna je transparentnost u klubu.Isto se nadam da ce omoguciti malim ulagacima da sudjeluju ljudi koji bi investirali po 1000 do sta ja znam 10000 prvi bi uplatio a bilo bi dobro dosta bi ljudi dalo novac a stekao bi se osjecaj pripadnosti jer bitno je da i navijaci mogu ucestvovati veca bi bila neka moralna sadisfakcija i povjerenje nego dobit ali bi bilo dobro i pametno.
Baš tako, i ja bih to uradio, ima dosta raje, nas "običnih navijača", koji bi to isto uradili :thumbup:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 22 feb 2015, 11:14

Pa super ako je statut zavrsen. I drago mi je zbog 49%. Tako funkcionisu danas najveci klubovi. Mislim da je sada mnogo toga na Manijacima. Nisam bas toliki optimista, mislim da ako se to pusti kraju, tesko ce se to izglasati. Mislim da je vrijeme da Manijaci pocnu praviti pritisak na skupstinu i da se taj statut mora izglasati, nema druge...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 22 feb 2015, 11:17

Odmah se moze ici sa upisanim a neuplacenim kapitalom cim to prodje na skupstini kluba, sto je najvaznije da se osiguramo tj da se odmah nadju investitori, a ne da se ceka zadnji momenat pa da nam neke ublehe udju u skupstinu koje nemaju veze sa Zeljom.. Ne treba cekati odluku suda jer kad tad oni je moraju donijeti, i odmah nakon tog ici sa uplatom uloga ili eventualno isknjizavanjem ako neko ne ispuni uslove, pa traziti onda zamjenske ulagace....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 feb 2015, 11:46

ne ide ništa na sud, nego u ministarstvo pravde. suda nema i kapitala u pravom smislu riječi nema dok klub ne bude mogao stvarno postati d.d. ali ovo je neophodno u ovom trenutku i veliki korak naprijed.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 22 feb 2015, 13:08

Je li Jošida dobio papire? :evil: :evil:

Mudrac
Kontakt:

Post Postao/la Mudrac » 22 feb 2015, 13:38

Super se usutio, nesto se veliko sprema :) ZM je u opciji da pojaca nas klub, ali ima jos par jacih ponuda.. Vidjecemo sve je na njemu, nadam se da ce umjesto crno belih odabrati plavo bijele...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 feb 2015, 13:46

Nepotreban igrač skroz, da je bar neki defanzivac pa hajde ali napadač nam u ovom trenutku ne treba zaista.

A šta rekoste, kada je ta skupština?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 22 feb 2015, 13:50

04.03 je skupstina,
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 22 feb 2015, 13:52

Moze li objasnjenje ko je ZM za nas malo "sporije"? :mrgreen:

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 22 feb 2015, 13:54

Imamo li se čemu nadati od skupštine?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 feb 2015, 13:55

fcz je napisao/la:Moze li objasnjenje ko je ZM za nas malo "sporije"? :mrgreen:
Zlatan Muslimovic. Ma nigdje veze...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D i 23 gosta.