Fútbol Sudamericano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

ASD
Kontakt:

Re: Fútbol Sudamericano

Post Postao/la ASD » 21 feb 2015, 11:25

Rooney88 je napisao/la: Pa , manje-vise, i svi klubovi i JESU u "pet deka", sto kvalitetom sto finansijama. Koga imas od bogatijih? Brazilce i to je to, i to ne sve ucesnike jer i oni cesto kubure sa finansijama. Copa je kvalitetno i jako interesantno takmicenje, necu se sloziti da kvalitet ispasta jer je isti sigurno iz godine u godinu sve veci i veci ali da se neka pravila mogu mijenjati komotno to da, a i proizvod da se moze "skuplje" prodati, takodjer da ali nisu svi Englezi jbga.
Juznoamerickom fudbalu trenutno prijeti situacija da ih Azijati presisaju.
Pokupovali su im najbolje igrace, imaju bolje strucnjake, imaju daleko bolji rad i organizaciju.

Urugvajci, Paragvajci ili Cileanci jesu u par deka ali oni nisu ni blizu najjacih Argentinskih ili Meksickih klubova, a pogotovo najjacih Brazilskih klubova ali mogu im parirati zato sto zbog pregustog rasporeda kvalitet opada pa su im konkurentniji i to cini takmicenje zanimljivijim.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 feb 2015, 12:02

po meni je Cortinthians prvi favorit' za osvajanje Copa Libertadores, ljudi izgledaju moćno na svakom dijelu terena! oni kad se brane, čovjek stekne dojam da su prisiljeni na to, međutim, Tite taktički odlično postavi ekipu, a ima i strategiju, iz kontre su ubojiti, sve tehnički potkovani igrači, baš ljudi znaju da napadaju i da se brane!

ruku na srce, ovo tekmi što sam gledao, River mi ne djeluje odlično kao prošle sezone, da l' je to do opuštanja, il' šta već, ne znam, al' ne djeluju mi isto :roll: ako ne podignu nivo igre, neće osvojit' Copa Libertadores, a moguće ni Argentinsku ligu, no, tek je počekat' sezone, pa prepišimo slabije igre tome

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 21 feb 2015, 12:42

ASD je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: Pa , manje-vise, i svi klubovi i JESU u "pet deka", sto kvalitetom sto finansijama. Koga imas od bogatijih? Brazilce i to je to, i to ne sve ucesnike jer i oni cesto kubure sa finansijama. Copa je kvalitetno i jako interesantno takmicenje, necu se sloziti da kvalitet ispasta jer je isti sigurno iz godine u godinu sve veci i veci ali da se neka pravila mogu mijenjati komotno to da, a i proizvod da se moze "skuplje" prodati, takodjer da ali nisu svi Englezi jbga.
Juznoamerickom fudbalu trenutno prijeti situacija da ih Azijati presisaju.
Pokupovali su im najbolje igrace, imaju bolje strucnjake, imaju daleko bolji rad i organizaciju.

Urugvajci, Paragvajci ili Cileanci jesu u par deka ali oni nisu ni blizu najjacih Argentinskih ili Meksickih klubova, a pogotovo najjacih Brazilskih klubova ali mogu im parirati zato sto zbog pregustog rasporeda kvalitet opada pa su im konkurentniji i to cini takmicenje zanimljivijim.
Azijati ih nikada nece presisati, to je kao da tvrdis da ce PSG jednog dana biti slavan i planetarno popularan kao Real Madrid jer trenutno zaboga ima novce. Azijati imaju domace trziste koje ne funkcionise nikako, njihovi domaci fudbaleri su, uz duzno postovanje nekolicini, sve losiji i losiji te dovodjenjem stranaca pokusavaju rijesiti goruci problem, nedostatak kvalitete u impresivnoj infrastrukturi koju imaju. Azijati imaju novce a Latini talenat, zar u zivotu ove dvije stvari redovno ne idu jedna uz drugu? ;)

Nemaju bolje strucnjake nego dovode Evropske/Juznoamericke strucnjake, naravno ako mislis na trenere. Ako mislis na briljantne arhitekte i inzinjere ciji umovi stoje iza futuristickih stadiona onda sigurno DA, tu su bolji od Latina ali ih nikada ne mogu "presisati" jer jednostavno nemaju potrebni kvalitet niti ce ga ikada imati. Jedan kontinent koji cijeli zivi za fudbal je izvor talenta koji nikada nece presutiti, dok drugi moraju izdvajati milione i milione da bi doveli jednog kvalitetenog Brazilca u svoju ligu a na tog jednog u Brazilu ide 20 drugih. Nadam se da shvatas poentu, to je krug koji se uvijek zatvara u korist Juznoamerikanaca.

Argentinski klubovi nisu ni blizu Brazilskim ili Meksickim, ni liga nije ni priblizno bogata. Ne znam koliko pratis ali jednostavno finansijski ne mozes porediti Argentinu sa Meksikom sto se tice fudbala i ulaganja u isti, pogotovo ne sa Brazilom koji iz godine u godinu postaje prilicno ozbiljna prica, nesto nalik Evropi da se tako izrazim. Cileanski fudbal je takodjer u usponu sto se tice ulaganja, nadam se da ce i klubovi pratiti taj razvoj jer Cileanska privreda je sve mocnija i mocnija sto i zemlju cini bogatijom a samim tim i fudbal bogatijim tako da ih ja ne bih bas poredio sa Urugvajcima, pogotovo ne s Paragvajcima koji su u totalnom finansijskom kolapsu i nekim klubovima prijeti Parmin scenario.

I da, opet ponavljam da kvalitet Juznoamerickog fubala uopste nije u padu kako tvrdis, siguran sam da ne pratis uopste njihove lige kada tako govoris jer je iz godine u godinu sve bolje i bolje. Kvalitetnije ako vec zelis, nema para kao u Evropi ali kvaliteta i odlicnog fudbala ima na pretek.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 feb 2015, 14:24

Rooney88 je napisao/la:

Azijati ih nikada nece presisati, to je kao da tvrdis da ce PSG jednog dana biti slavan i planetarno popularan kao Real Madrid jer trenutno zaboga ima novce. Azijati imaju domace trziste koje ne funkcionise nikako, njihovi domaci fudbaleri su, uz duzno postovanje nekolicini, sve losiji i losiji te dovodjenjem stranaca pokusavaju rijesiti goruci problem, nedostatak kvalitete u impresivnoj infrastrukturi koju imaju. Azijati imaju novce a Latini talenat, zar u zivotu ove dvije stvari redovno ne idu jedna uz drugu? ;)
Nisam mislio na slavu i popularnost nego na kvalitet, Mislim da je Guangzhou Evergrande prethodnih sezona bio jaci nego li ijedan klub u Juznoj Americi, pravili su odlican presing po terenu, a ima li su sjajan napadacki potencijal sa Muriquiem, Elkesonom i Concom kasnije Diamantijem i GIlardinom.
Latini imaju talenat ali dzaba im kada im najveci talenti odlaze, pogledaj samo koliko ih je otislo u Aziju.

Elkeson, Goulart, Montillo, Tardelli, Moreno, Conca, Barcos, Lanzini, Everton RIbeiro...
Rooney88 je napisao/la: Nemaju bolje strucnjake nego dovode Evropske/Juznoamericke strucnjake, naravno ako mislis na trenere. Ako mislis na briljantne arhitekte i inzinjere ciji umovi stoje iza futuristickih stadiona onda sigurno DA, tu su bolji od Latina ali ih nikada ne mogu "presisati" jer jednostavno nemaju potrebni kvalitet niti ce ga ikada imati. Jedan kontinent koji cijeli zivi za fudbal je izvor talenta koji nikada nece presutiti, dok drugi moraju izdvajati milione i milione da bi doveli jednog kvalitetenog Brazilca u svoju ligu a na tog jednog u Brazilu ide 20 drugih. Nadam se da shvatas poentu, to je krug koji se uvijek zatvara u korist Juznoamerikanaca.
Ti Evropski strucnjaci i jesu ti koji prave razliku, Guangzhou Evergrande je imao Lippija za trenera.
Shandong Luneng ima osvajaca Cope Libertadores sa Atleticom Mineirom itd.
Rooney88 je napisao/la: Argentinski klubovi nisu ni blizu Brazilskim ili Meksickim, ni liga nije ni priblizno bogata. Ne znam koliko pratis ali jednostavno finansijski ne mozes porediti Argentinu sa Meksikom sto se tice fudbala i ulaganja u isti, pogotovo ne sa Brazilom koji iz godine u godinu postaje prilicno ozbiljna prica, nesto nalik Evropi da se tako izrazim. Cileanski fudbal je takodjer u usponu sto se tice ulaganja, nadam se da ce i klubovi pratiti taj razvoj jer Cileanska privreda je sve mocnija i mocnija sto i zemlju cini bogatijom a samim tim i fudbal bogatijim tako da ih ja ne bih bas poredio sa Urugvajcima, pogotovo ne s Paragvajcima koji su u totalnom finansijskom kolapsu i nekim klubovima prijeti Parmin scenario.
Naravno da nisu ali svakako su bogatiji Argentinski klubovi ti koji odskacu zajedno sa Brazilom i Meksikom od ostalih Liga pa sam ih zato zajedno naveo.
Chile je mozda bogatija zemlja i imaju nesto jacu ligu od ovih ali sve je to u pet deka zato sam ih svrstao u ovu drugu grupu, ne znam koliki su im budzeti ali sumnjam da prelaze 10 miliona.
Rooney88 je napisao/la: I da, opet ponavljam da kvalitet Juznoamerickog fubala uopste nije u padu kako tvrdis, siguran sam da ne pratis uopste njihove lige kada tako govoris jer je iz godine u godinu sve bolje i bolje. Kvalitetnije ako vec zelis, nema para kao u Evropi ali kvaliteta i odlicnog fudbala ima na pretek.
Pratim aktivno brazilsku i argentinsku Ligu, pogledam nekad meceve meksicke Lige, prije par sezona sam pratio aktivno i CIleansku ligu ali u zadnje vrijeme je ne pratim, pogledam samo meceve njihovih klubova u Libertadoresu i Sudamericani.
Argentinska liga je prije 5,6 sezona bila puno jaca, ne vidim nikakav napredak iako i tad nije bila nesto, River imao Gallarda, a Boca Riquelmea koji su odskakali, ocekujem da ce ovo prosirenje dodatno za par sezona smanjiti kvalitet.
Brazilska liga u zadnje vrijeme puno napreduje, imaju i jace igrace nego prije nekoliko sezona.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 21 feb 2015, 17:52

ASD je napisao/la:
Nisam mislio na slavu i popularnost nego na kvalitet, Mislim da je Guangzhou Evergrande prethodnih sezona bio jaci nego li ijedan klub u Juznoj Americi, pravili su odlican presing po terenu, a ima li su sjajan napadacki potencijal sa Muriquiem, Elkesonom i Concom kasnije Diamantijem i GIlardinom.
Latini imaju talenat ali dzaba im kada im najveci talenti odlaze, pogledaj samo koliko ih je otislo u Aziju.

Elkeson, Goulart, Montillo, Tardelli, Moreno, Conca, Barcos, Lanzini, Everton RIbeiro...
cista glupost, ti kinezi prosle sezone nisu bili u stanju da osvoje afc CL(jedan sydney ih izbacio) a kamoli da nesto naprave na internacionalnoj sceni i kad su osvojili taj turnir(u maroku bili 4. na fifa club world cupu). toliko o tome.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 feb 2015, 18:13

STEVIE je napisao/la:
ASD je napisao/la:

cista glupost, ti kinezi prosle sezone nisu bili u stanju da osvoje afc CL(jedan sydney ih izbacio) a kamoli da nesto naprave na internacionalnoj sceni i kad su osvojili taj turnir(u maroku bili 4. na fifa club world cupu). toliko o tome.
Porazi se desavaju svima, taj Sydney nije samo njih uspio iznenaditi nego i Seoul i Al Hilal.
Pogledaj kako su prije dvije sezone ubijali do finala AFC-a, prava dominacija, a u SP klubova su imali tu nesrecu da su u polufinalu isli na Bayerna.
Nije isto igrati za trece mjesto poslije Bayerna i poslije Raja Casablance, iako je i ta utakmica za trece mjesto bila bara bara.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 21 feb 2015, 18:14

Na koji fazon meksicki klubovi igraju Copu?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 21 feb 2015, 18:16

ASD je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Porazi se desavaju svima, taj Sydney nije samo njih uspio iznenaditi nego i Seoul i Al Hilal.
Pogledaj kako su prije dvije sezone ubijali do finala AFC-a, prava dominacija, a u SP klubova su imali tu nesrecu da su u polufinalu isli na Bayerna.
Nije isto igrati za trece mjesto poslije Bayerna i poslije Raja Casablance, iako je i ta utakmica za trece mjesto bila bara bara.
ako cemo tom logikom onda je i sydney bolji od svih timova u juznoj-americi.. u ovoj diskusiji se slazem s @rooney88, azija nikad nece biti na nivou juzne-amerike, dzaba sav silni novac kad im nogomet nije u dusi jednostavno.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 feb 2015, 18:17

Chinaglia je napisao/la:po meni je Cortinthians prvi favorit' za osvajanje Copa Libertadores, ljudi izgledaju moćno na svakom dijelu terena! oni kad se brane, čovjek stekne dojam da su prisiljeni na to, međutim, Tite taktički odlično postavi ekipu, a ima i strategiju, iz kontre su ubojiti, sve tehnički potkovani igrači, baš ljudi znaju da napadaju i da se brane!

ruku na srce, ovo tekmi što sam gledao, River mi ne djeluje odlično kao prošle sezone, da l' je to do opuštanja, il' šta već, ne znam, al' ne djeluju mi isto :roll: ako ne podignu nivo igre, neće osvojit' Copa Libertadores, a moguće ni Argentinsku ligu, no, tek je počekat' sezone, pa prepišimo slabije igre tome
I meni je Corinthians prvi favorit najvise zbog trenera.Lik je ko Mourinho u Evropi.Ne mozes im zabiti gol nema sanse,ko i uspije zabije jedva jedan.Ne sjecam se kad ih je neko nakantao.Sto se tice Rivera ja sam ubjedjen da ce osvojiti Argentinsku ligu ako ne bude prodaje preko ljeta a sto se tice Cope vjerujem da ce izboriti makar polufinale ako ne i finale.Brate Riveru je tek pocela sezona tako da ne mozes reci da su losi.Malo dok se uigraju i bit ce to dobro.Izgubili su u Copi samo zato sto su igrali na nadmorskoj visini od 3750 m.Pa tamo Real ne bi dobio.Osvajamo ove godine titulu 100%.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 feb 2015, 18:23

STEVIE je napisao/la:
ako cemo tom logikom onda je i sydney bolji od svih timova u juznoj-americi.. u ovoj diskusiji se slazem s @rooney88, azija nikad nece biti na nivou juzne-amerike, dzaba sav silni novac kad im nogomet nije u dusi jednostavno.
Nije bolji kada su osvojili turnir bunkerom, a Guangzhou je jeo protivnike.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 feb 2015, 00:19

Kakvi crni Azijati, pa ovi idu tamo cisto sa namjerom da zgrnu novac, zalganjem im nije ni ta qurca plus Juzna Amerika a narocito Brazil i Argentina su pretalentovane sredine koje ce produkcijom igraca iz vlastitih pogona jednostavno uvijek imati veci kvalitet od azijskih ekipa. To je to, vrlo jednostavno. Eh druga je sad prica recimo sa MLS.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 feb 2015, 00:59

Sabinho je napisao/la:Kakvi crni Azijati, pa ovi idu tamo cisto sa namjerom da zgrnu novac, zalganjem im nije ni ta qurca plus Juzna Amerika a narocito Brazil i Argentina su pretalentovane sredine koje ce produkcijom igraca iz vlastitih pogona jednostavno uvijek imati veci kvalitet od azijskih ekipa. To je to, vrlo jednostavno. Eh druga je sad prica recimo sa MLS.
Fudbal im je posao, logicno da gledaju da zgrnu sto vece pare.
Brazil i Argentina jesu sredine koje proizvode odlicne igrace ali cinjenice su da su najkvalitetniji igraci iz tih sredina zadnjih godina cesto u Aziji.

StA si htio reci ovim boldanim?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 feb 2015, 01:01

ASD je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Kakvi crni Azijati, pa ovi idu tamo cisto sa namjerom da zgrnu novac, zalganjem im nije ni ta qurca plus Juzna Amerika a narocito Brazil i Argentina su pretalentovane sredine koje ce produkcijom igraca iz vlastitih pogona jednostavno uvijek imati veci kvalitet od azijskih ekipa. To je to, vrlo jednostavno. Eh druga je sad prica recimo sa MLS.
Brazil i Argentina jesu sredine koje proizvode odlicne igrace ali cinjenice su da su najkvalitetniji igraci iz tih sredina zadnjih godina cesto u Aziji.

Ma druze gledao sam dosta puta Brazilce po tim klubovima, pa to je bruka, da sam trener uletio bih sa palicom na teren. Doslovno nezainteresovano izgledaju, takvo im je i zalagaje. Tu i tamo bljesak i to je to. :puke: Dok kad igraju za brazilske klubove nema vise toga, zna se rezim i red.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 feb 2015, 01:03

joj ove budale iz Tigrea, nokautira igrača Rosaria, krvari frajer :rol:

hvala arenasport što nam je omogućila da gledamo Argentinsku ligu :bow:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 feb 2015, 01:14

Sabinho je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Ma druze gledao sam dosta puta Brazilce po tim klubovima, pa to je bruka, da sam trener uletio bih sa palicom na teren. Doslovno nezainteresovano izgledaju, takvo im je i zalagaje. Tu i tamo bljesak i to je to. :puke: Dok kad igraju za brazilske klubove nema vise toga, zna se rezim i red.
Lol
Pogledaj ponovo ove jace klubove (pogotovo u Kini).
Kinezi dobro placaju ali Kinezi ne zele zabusavanje, doslovno moraju da jedu teren, nesto sto u Brazilu nisu navikli.
Sta mislis zasto ovi jaci klubovi dovode igrace sjajnih fizikalija, a ne stare i istrosene poput MLS-a?
U Brasileirau jaci igraci nisu navikli igrati organizovanu odbranu ali kod Kineza toga nema.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 feb 2015, 02:01

Sarajlijc@ je napisao/la:Na koji fazon meksicki klubovi igraju Copu?
Princip wild-carda iliti pozivnice. Ali ne mogu najbolji u Copu, najbolji idu u CONCACAF LP, a onda sljedeća tri u Copu.

Složio bih se s ASD-om oko azijske LP, ali djelomično. Organizacijom su prvi iza UEFA-e i daleko ispred ostalih - raspored, struktura natjecanja, licence, od ove godine i koeficijenti, ali Copa ima bolje igrače i vjerojatno će uvijek imati, a na renome natjecanja značajno utječu navijači i spektakl koji rade - Arapi i Kinezi bi ubili da osim južnoameričkih igrača mogu dovesti i njihove tifoze :urnebes:.
Hayley <3

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 feb 2015, 02:14

Kakva bolesna utakmica u Rosariju

Zabise ga domacini u 112 minuti :mrgreen: za veliku pobjedu pred oko 45 hiljada ludih navijaca :)
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 feb 2015, 09:08

badblueboylivno je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Na koji fazon meksicki klubovi igraju Copu?
Princip wild-carda iliti pozivnice. Ali ne mogu najbolji u Copu, najbolji idu u CONCACAF LP, a onda sljedeća tri u Copu.

Složio bih se s ASD-om oko azijske LP, ali djelomično. Organizacijom su prvi iza UEFA-e i daleko ispred ostalih - raspored, struktura natjecanja, licence, od ove godine i koeficijenti, ali Copa ima bolje igrače i vjerojatno će uvijek imati, a na renome natjecanja značajno utječu navijači i spektakl koji rade - Arapi i Kinezi bi ubili da osim južnoameričkih igrača mogu dovesti i njihove tifoze :urnebes:.
Copa ima bolje igrace ako bismo gledali u klubovima prosjecne igrace ali ako bismo gledali ove top klase mislim da je ocigledno da ih je AFC zadnjih godina presao tako sto im je pokupovao najbolje igrace.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 feb 2015, 11:07

Vrtimo se non-stop u krug, Azijati nikada nece biti nivo Latinosa, to vecina misli, ti ne i imas pravo na to. Bogatiji jesu ali nema tu ni blizu kvaliteta kao kod Juznoamerikanaca.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 feb 2015, 11:23

Rooney88 je napisao/la:Vrtimo se non-stop u krug, Azijati nikada nece biti nivo Latinosa, to vecina misli, ti ne i imas pravo na to. Bogatiji jesu ali nema tu ni blizu kvaliteta kao kod Juznoamerikanaca.
Pa pazi, kada kazem da Azijati imaju:
-Bolju organizaciju
-Bolju disciplinu
-Bolje trenere (strucnjake)
-Kvalitetnije pojedince

To nije misljenje nego cinjenice koje se lako mogu dokazati.

Ja sam recimo rekao da je Guangzhou Evergrande bio bolji nego ijedan klub u Juznoj Americi, to je moje misljenje i to tesko mogu dokazati jer je tebi dovoljno reci bubam da je River Plate bolji i onda ni ja ni ti ne mozemo jedan drugog ubijediti jer se ti klubovi nikada ne sastaju.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.