Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bordobijeli
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la bordobijeli » 21 feb 2015, 23:13

ako gledamo Juka ili Haun naravno Juka je potrebniji al s druge strane bazz mi je od Juke sto je izricit u tome da ne zeli igrati za reprezentaciju dok je Harun tu . to mi nije ok nikako narocito sto Harun sasvim korektno obavlja svoj psao i javno je rekao da je ovo reprezentacija JUSUFA NURKICA

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 21 feb 2015, 23:16

Glupo je uopšte raspravljati o relaciji Haruna i Jusufa.Naša saznanja po tom pitanju su veoma ograničena,a svaka strana tjera svoj inat.
Bolje da se skoncentrišemo na druga pitanja :cool:

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 21 feb 2015, 23:18

Ja licno ne bih pravio nekakav mit niti oko Jusufa niti oko sekretara. Ruku na srce sekretar KS i Aco su posjetili Juku i Emira i dogovorili da ce ih pozvati, ali se do tada Juka nije odazvao Sloveniji za kadete i juniore.Prethodna tvrdnja da danas igra vise momaka i djevojaka iz RS je svaku pohvalu, ali bi ona mogla biti uvjetovana i time da se popravio imidz BiH kosarke u 2012 ulaskom U -18 u A diviziju, pa je interes igraca koji nisu dobili poziv iz Srbije ili Hrvatske postao veci sto je po meni opet dobro. Volio bih upoznati mladog igraca koji je dobio poziv iz Srbije ili Hrvatske a da je ovaj odbio i izabrao BiH. Ako neko poznaje takvog molim da mi kazete njegovo ime.

Mirza1990
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Mirza1990 » 21 feb 2015, 23:20

emil02in je napisao/la:
Mirza1990 je napisao/la:Jusuf je na glasu kao izuzetan dobar lik u svlacionici i odlican prijatelj tako barem svi govore isto tako i profesionalac sto se tice treninga tako da ce se on zakaciti sa trenerom ili igracima pada u vodu odma..
Procitaj sta sam napisao !I ti mislis da ovo sto rade ne utice na druge igrace, da oni ne znaju za ovaj sad vec rat Juke i njegovog menadzera sa jedne i saveza sa druge strane?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
hahahahahah cemu uzvicnici? hahahahahah nemoj da se nerviras samo kazem Juka ja poznat kao raja i odlican suigrac kako na terenu tako i u svlacionici...

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 21 feb 2015, 23:24

Ne mogu da vjerujem da vi ovdje pričate o spasu košarke, o ogromnim stvarima koje su urađene za bh. košarku, a niste ni spomenuli domaće prvenstvo, ne znate ni koliko ekipa igra u ligi, kada počinje, kad se završava, koliko ekipa ispada, kojim danima su utakmice... :roll: :roll:[/quote]

e upravo to! sve tacno od rijeci do rijeci al kakvi Konakovic i Mahmutovic su "spasili" nasu kosarku e majko mila.....ja se iskreno nadam ako sam ja budala i pisem ovde besplatno da ovi ostali koji kuju Mahmutovica i kompaniju u zvijezde i prave od njih neke borce za Bosnu da su barem placeni za to i da imaju neku korist.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 feb 2015, 23:35

Mirza1990 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da vi ovdje pričate o spasu košarke, o ogromnim stvarima koje su urađene za bh. košarku, a niste ni spomenuli domaće prvenstvo, ne znate ni koliko ekipa igra u ligi, kada počinje, kad se završava, koliko ekipa ispada, kojim danima su utakmice... :roll: :roll:
e upravo to! sve tacno od rijeci do rijeci al kakvi Konakovic i Mahmutovic su "spasili" nasu kosarku e majko mila.....ja se iskreno nadam ako sam ja budala i pisem ovde besplatno da ovi ostali koji kuju Mahmutovica i kompaniju u zvijezde i prave od njih neke borce za Bosnu da su barem placeni za to i da imaju neku korist.[/quote]
sekretar je zaduzen za reprezentacije a komesari za lige ,ovdje se sad stavlja na teret sve i svaste :crazy: :crazy: rasprava ide u bezz smjeru jasni je ako gledamo sukob juka- harun da ce tu Juka imati vecu podrsku od javnosti i navijaca jel Harun se gleda kao politicar ,foteljas koji samo zeli pare i koristi kosarku i juku za svoju dobit ,sto po meni nije tacno covjek se puno bori narocito za nasu djecu i mlade selekcije .pozzz :salut: na kraju svako ima svoje misljenje

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 feb 2015, 23:37

Mirza1990 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da vi ovdje pričate o spasu košarke, o ogromnim stvarima koje su urađene za bh. košarku, a niste ni spomenuli domaće prvenstvo, ne znate ni koliko ekipa igra u ligi, kada počinje, kad se završava, koliko ekipa ispada, kojim danima su utakmice... :roll: :roll:
e upravo to! sve tacno od rijeci do rijeci al kakvi Konakovic i Mahmutovic su "spasili" nasu kosarku e majko mila.....ja se iskreno nadam ako sam ja budala i pisem ovde besplatno da ovi ostali koji kuju Mahmutovica i kompaniju u zvijezde i prave od njih neke borce za Bosnu da su barem placeni za to i da imaju neku korist.[/quote]

Pa da, ja to i kažem, treba Haruna i svitu oko njega otjerati i postaviti Jusufa i njegovu ekipu....al brate javno to kaži.....a mogao bi i ovaj portal onako javno da stane iza Jusufa a ne ovako, nekako hinjski, preko foruma....

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 21 feb 2015, 23:44

sekretar je zaduzen za reprezentacije a komesari za lige ,ovdje se sad stavlja na teret sve i svaste :crazy: :crazy: rasprava ide u bezz smjeru jasni je ako gledamo sukob juka- harun da ce tu Juka imati vecu podrsku od javnosti i navijaca jel Harun se gleda kao politicar ,foteljas koji samo zeli pare i koristi kosarku i juku za svoju dobit ,sto po meni nije tacno covjek se puno bori narocito za nasu djecu i mlade selekcije .pozzz :salut: na kraju svako ima svoje misljenje[/quote]

Prijatelju oni se kite time da su spasili BH kosarku i doveli je na visoke grane a NISU, e kad vec mozes da uzimas takve zasluge onda mozes i sve kritike da dobijes. Mahmutovic i Konakovic su dvije glavne licnosti u nasoj kosarci koliko se spominju a Haruna najvise vidimo ko da igra za Lejkerse a ne ko da je sekretar saveza i neozibljno je reci da oni bas nemaju nikave veze sa klupskom kosarskom ili mozda stvarno nemaju ali bi trebali da imaju. Iskreno se nadam da ce Juka dobit podrsku javnosti jer izmedju 3 covjeka uvijek u birati onog koje svojim trudom i zalaganjem dosao tamo gdje jest a ne one koji su postavljeni na pozicijie za koje nisu ni kvalifikovani ni zasluzili a pogotov ne na stranu dokazanog grobara Konakovica

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 feb 2015, 23:52

brkamo stvari vi opravdavate momka od 19 god koji hoce da mjenja celne ljude u savezu zato sto se njemu ne svidjaju ili imaju neki nesporazum ,daje ultimatum da ne zeli igrati dok su oni tu :crazy: a zna da nam je potreban jako u reprezentaciji i dace svi stati uz njeg .meni nije uredu to od njeg ja nisam vidjeo iz izjave Haruna da on ne zeli da JUka ne igra za repku

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 21 feb 2015, 23:54

Raziju za predsjednicu saveza, Nurkicu svaka cast jer je digao glas iako po tudjim instrukcijama ali nema veze lopovima se mora stati u kraj taman da mi je rodjeno dijete u pitanju. Jos nesto Juka ako zelia da postanes NBA Superstar mijenjaj menadzera, ipak ne ide da ti isti bude neka bosanska seljacina, ukoliko zelis uspjeh drzi se nekog americkog zidova.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 21 feb 2015, 23:58

bordobijeli je napisao/la:brkamo stvari vi opravdavate momka od 19 god koji hoce da mjenja celne ljude u savezu zato sto se njemu ne svidjaju ili imaju neki nesporazum ,daje ultimatum da ne zeli igrati dok su oni tu :crazy: a zna da nam je potreban jako u reprezentaciji i dace svi stati uz njeg .meni nije uredu to od njeg ja nisam vidjeo iz izjave Haruna da on ne zeli da JUka ne igra za repku
Pa nije ni Juka rekao u posljednoj izjavi da nece da igra vec da hoce da mu je vrlo vazno da igra za reprezentaciju da imamo jaku grupu itd al da se moze sa svima igrati.. kad bi uspjeo svojim pritiskom da skine grobara kosarkaskog Konakovica koji vec sad ima dvije funkcije a sumnjam da je kvalifikovan da i jednu ima ja bi mu skinuo kapu a dok je Harun na strani istog grobara treba i on da ide

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 feb 2015, 00:06

Mirza1990 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:brkamo stvari vi opravdavate momka od 19 god koji hoce da mjenja celne ljude u savezu zato sto se njemu ne svidjaju ili imaju neki nesporazum ,daje ultimatum da ne zeli igrati dok su oni tu :crazy: a zna da nam je potreban jako u reprezentaciji i dace svi stati uz njeg .meni nije uredu to od njeg ja nisam vidjeo iz izjave Haruna da on ne zeli da JUka ne igra za repku
Pa nije ni Juka rekao u posljednoj izjavi da nece da igra vec da hoce da mu je vrlo vazno da igra za reprezentaciju da imamo jaku grupu itd al da se moze sa svima igrati.. kad bi uspjeo svojim pritiskom da skine grobara kosarkaskog Konakovica koji vec sad ima dvije funkcije a sumnjam da je kvalifikovan da i jednu ima ja bi mu skinuo kapu a dok je Harun na strani istog grobara treba i on da ide
politika -sport ne ide zato toliko ljudi pljuju po Konakovicu a poceli su i po Harunu

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 22 feb 2015, 00:22

politika -sport ne ide zato toliko ljudi pljuju po Konakovicu a poceli su i po Harunu[/quote]

ne pljuje se po Konakovicu samo zbog toga...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 feb 2015, 00:40

Mirza1990 je napisao/la:politika -sport ne ide zato toliko ljudi pljuju po Konakovicu a poceli su i po Harunu
ne pljuje se po Konakovicu samo zbog toga...[/quote]
otisli smo predaleko tema jer Jusuf Nurkic a ako toliko rade lose u ks BIH onda to trebaju rijesiti ljudi koji poznaju tu materiju ja stvarno ne znam ni ko radi u savezu ono sto vidim da smo u posljednjim godinama digli reprezentaticije na puno veci nivo kao i organizacije omladinski takmicenja ono sto je lose to je liga odnosno klubovi su nam loši .

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 22 feb 2015, 01:43

Mislim da je u svemu ovome ključno da se napokon svi akteri i naredni koji se budu javljali ( vidim naša slavna Razija se također uključila u ovu polemiku KS BiH- Ostali) drže svog posla i svoje avlije. Jusufovo je da igra košarku, trenira i da se bavi svojim napretkom i ekipom, Harunovo je da se bavi radom Saveza i općenito košarkom u BiH, za Enesa se nema šta reći posebno on ovo svakako dobro koristi i možemo reći slobodno ima odličan PR i ostvaruje nove kontakte i poštovanje pojedinaca jer se hvata navodno u koštac sa problemima u KS BiH. Dobro je neko rekao Enesu su nažalost mnoga vrata zatvorena dolaskom Haruna i vjerovatno sad ne može da neke igrače odvodi tako lako kako je to mogao i planirao da radi jer treba biti realan pa reći da Nurkića ima još u BiH možda su neki u pelenama, možda su tek krenuli u školu i trebali bi da se rode u budućnosti nove nade po uzoru na Delibašića, Teletovića, Nurkića, Đedovića i ostale. Zna Enes da je našao dobru područje sa nadarenom djecom i da bi mogao da stvori još desetak Nurkića i dobru lovu okrene jer bez laganja on je omastio brkove na Jusufu i namirio sebe i svoje potomstvo finom novčanom nagradom. E sad je tu nastao problem Harun kao Sekretar ne daje ispisnice pa nema ni njemu baš sad mogućnosti da uzima kao prije. Što se tiče Haruna i njegovog rada cijenjeni @Admin je dobru stvar rekao previše se zavaramo sa reprezentacijama, a niko ne spominje domaće prvenstvo redovno se dešava da u toku sezone jedna od ekipa samo odluči radi nekih određenih razloga ( najčešće su to finansijske prirode) da istupi iz takmičenja i onda umjesto Lige 13 imamo Ligu 12 pa se komplet raspored mijenja itd. Ženska košarka i liga su za posebne priče koliko me pamćenje služi skoro dva mjeseca se nije ni znalo kada će liga-sezona 2014/2015 i da li će uopšte da starta, o formatu da ne govorimo ( novinari SS.ba i MOD-ovi da me isprave ako sam pogrešno napisao zadnji dio za žensku košarku), ženske selekcije skoro da nemamo. Sve su to stvari o kojima treba otvoreno pričati i govoriti, nažalost Harun nije zlato ima i on svojih mana i nedostataka pa čak i malverzacija ( možda se sada ne zna, ali kad tad će isplivati kao što neki spominju ispisnice za momke koji sada igraju za Qatar kako i šta ne znam, samo kažem nekima se daju nekima ne za mene to nisu čista posla). Međutim sa druge stane ima i Harun dobrih zasluga jer nažalost u BiH je najgore biti pošten, fin i dobričina jer te sila prilika i razni uticaju tjeraju da igraš i radiš ponekad mimo pravila i Statuta da bi neke stvari napravio i uradio za dobrobit nečeg kao što je Harun posudio od Nihada Đedovića lovu za pripreme koliko je smiješno toliko je i žalosno i to je problem našeg društva što da bi nešto uspio moraš se boriti i rukama i nogama ponekad po cijenu da si na granici zakona. Ko misli da jedna Razija može biti predsjednica KS BiH ili neka igračka legenda Sekretar bez da ne bude nekih manipulacija i zavlačenja da bi se dobila koja marka od Države vjerujem da su takvi u zabludi. Ivica Osim je najbolje pokazao koliko se moraš napatiti da bi neki napredak ostvario, po cijenu da je Dodiku na noge išao i i razgovarao i lobirao za glasove IO. Tako je i u košarci i u drugim sportovima, moraš biti mangup i moraš se truditi, folirati i šta sve ne da bi neke stvari uspio. Harunu možda najviše zamjeram što nije neke stvari krenuo sistemski raditi i riješavati tako što mu je domaće prvenstvo i omladinske lige trebale da budu prioritet, da rukama i nogama upire da nađe jake sponzore pa neka se i liga zove "Modriča Optima" ako će Rafinerija da snosi troškove službenih lica, opremu za klubove, lopte i šta sve ne kako je to odrađeno sa BH Telecom u fudbalu. Ovako smo se plasirali na EP, mlađe selekcije su ušle u A divizije, ali smo zato doživjeli fuziju poznatih klubova kao što su Sloboda Dite, Bosne. Ekipa kao što sam gore redovno istupao, ženske ekipe koje ostvare plasman u regionalna takmičenja na kraju ne nastupe jer nemaju dovoljno novca da pokriju domaće i Balkansko i svaki dan novi problemi se nagomilavaju i onda koliko se radujem nastupu Mirze, Juke i drugih toliko me tuga uhvati kad vidim da jedna Skenderija na utakmici Sparsa ima više posjetilaca od utakmica KK Bosne ( odmah da naglasim nemam ništa protiv Sparsa samo dajem poređenje kao da Olimpica gleda više raje nego Željezničar ili Sarajevo). Ponavljam što sam i napisao prije dan-dva jako me nerviraju postupci pojedinaca kada neku pravdu tjeraju preko novina, portala, otvorenih pisama. Ako imaš dokaze, imaš papire, račune iskaze ljudi koji će svjedočiti lijepo se obrati nadležnom tužilaštvu prijavom priloži dokaze i na Sudu sve to ostvari, ovako Jusuf pošalje otvoreno pismo, Razija izjavi da joj je traženo 100.000 km, Harun odgovori preko stranice Saveza ili nekim saopštenjem i gdje to vodi i dokle ja ne znam.

Možda ja pogrešno shvatam neke stvari, ali mi ovo sve više liči na dječija posla i neke igre bez granica pa dokle nekom ne dosadi. Najlakše je ostavku podnijeti, odbiti nastupati za repku ili nešto treće, ali to nije lijek za problem. Iza Jusufa će biti Jusuf sa pismima, iza Haruna će biti Harun, iza Konakovića Dino II, nakon Enesa neki će novi menadžer nanjušiti dobru lovu i zaradu preko naše djece i za pola godine, godinu dvije eto nam istih stvari i dešavanja, samo drugi akteri i imena. Suština je da se treba i u Savezu napraviti ozbiljna čistka, da Jusuf podhitno mora smanjiti prozivanja, Harun se uhvatiti ozbiljnog posla i rada mimo FB statusa sa naglaskom na domaće klubove i ne dozvoliti da se radi nekih sitnih interesa i problema sveti nekom klubu iz Tuzle jer je tu Juka ponikao i treneru tog kluba puno duguje koliko sam shvatio to je i povod ovog pisma. Manje se svetiti, više raditi svako svoj posao i podhitno onog Enesa ignorirati i ne davati mu medijskog prostora, ako nešto ne štima u Savezu imaju domaći mediji, iskreni novinari koji će progovoriti i iznijeti sve što ne valja. :thumbup: ;)

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 22 feb 2015, 03:13

Posto je ova tema najaktuelnija od kosarkaski. Zanima me u vezi ove lige mladi, za koju se je i Nurkić nesto zalio. Da li neko zna kako se vrsio odabir ti ekipa. I kako je moguće da nema nijedne ekipe iz Unsko-Sanskog kantona.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 22 feb 2015, 04:01

Rafael30 je napisao/la:Posto je ova tema najaktuelnija od kosarkaski. Zanima me u vezi ove lige mladi, za koju se je i Nurkić nesto zalio. Da li neko zna kako se vrsio odabir ti ekipa. I kako je moguće da nema nijedne ekipe iz Unsko-Sanskog kantona.
Realno gledajuci USK je u sustini skroz distanciran od KSBIH a gledajuci situaciju u mnogo ozbiljnijim klubovima koje koliko toliko savez prati i opet je katastrofa onda mozes zamisliti kakva je tek situacija u USK. USK trenutno nema ama bas ni jednog ozbiljnog kluba u kojem se ozbiljno radi sa mladima, nekada je to bila Bosna XXL(u kojem je zapoceo nas veliki talenat Dzanan Musa) iz Bihaca i Limometal iz Cazina ali zbog financijskih situacija oni se nisu mogli odrzati tako da danas u ovim timovima imas dosta zainteresovane djece koja sigurno imaju talenta ali zbog neadekvatnih uslova ti talenti propadaju. Navest cu ti samo jedan primjer, djeca u Bihacu znaju po zimskom vremenu trenirati u dvorani na minus 2 stupnja. Sve dok se Savez i gradovi Bihac i Cazin ne ukljuce u ovaj problem nema napretka u USK u kosarci a velika je steta da mladi igraci propadaju jer sigurno ima i bit ce jos Musa po USK.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 22 feb 2015, 10:47

sigurnoable je napisao/la:
Rafael30 je napisao/la:Posto je ova tema najaktuelnija od kosarkaski. Zanima me u vezi ove lige mladi, za koju se je i Nurkić nesto zalio. Da li neko zna kako se vrsio odabir ti ekipa. I kako je moguće da nema nijedne ekipe iz Unsko-Sanskog kantona.
Realno gledajuci USK je u sustini skroz distanciran od KSBIH a gledajuci situaciju u mnogo ozbiljnijim klubovima koje koliko toliko savez prati i opet je katastrofa onda mozes zamisliti kakva je tek situacija u USK. USK trenutno nema ama bas ni jednog ozbiljnog kluba u kojem se ozbiljno radi sa mladima, nekada je to bila Bosna XXL(u kojem je zapoceo nas veliki talenat Dzanan Musa) iz Bihaca i Limometal iz Cazina ali zbog financijskih situacija oni se nisu mogli odrzati tako da danas u ovim timovima imas dosta zainteresovane djece koja sigurno imaju talenta ali zbog neadekvatnih uslova ti talenti propadaju. Navest cu ti samo jedan primjer, djeca u Bihacu znaju po zimskom vremenu trenirati u dvorani na minus 2 stupnja. Sve dok se Savez i gradovi Bihac i Cazin ne ukljuce u ovaj problem nema napretka u USK u kosarci a velika je steta da mladi igraci propadaju jer sigurno ima i bit ce jos Musa po USK.
Bilo je velikih talenata i prije Muse, koji su stagnirali i nisu se mogli dalje razvijati baš zbog loše razvijenog sistema. Godinama je u Cazinu organizovana završnica prvenstva kadeta/juniora, gdje je baš taj Limometal pokazivao svoje talente, međutim ostajalo je na tome. Prije godinu i pol je otišao jedan igrač (kadet/junior već) u Šibenik, a znam da je imao više klubova iz Hrvatske "na stolu". Nažalost, ne radi se sa djecom kao nekad, kad su samo u Cazinu bila tri kluba/škole košarke. Nadam se da će se poraditi na tome i da će i poslije Muse biti igrača iz USK na čijima će krilima igrati BiH.

Što se Jusufa tiče (sad vidim da je ovo njegova tema :mrgreen: ), meni je ovo sve čudno i ne zna se ko tjera kakav inat. Jasno je da je ovo neki viši rat, ali sasvim pogrešan način vođenja, ako ikako postoji pravi.
I dalje se nadam da će Jusuf igrati, kako je i rekao, bez obzira na sve literarne radove koje objavljuje. :bih:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 23 feb 2015, 00:42

Uskoro utakmica! Juka protiv Kantera! :D bit ce ludo ako bog da opet double double

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 23 feb 2015, 00:48

Vozdra raja :kafa:
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], BobRock, Google Adsense [Bot] i 25 gostiju.