RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Enver Maric je imao neki intervju na tv1 i na pitanje voditelja o Velezu je rekao da se tu radi jakl zdravo i da mu se pravo svidja na koji nacin to sve ide. Spomenuo je da je gledao 7-8 utakmica u prosloj sezoni, ali i prije i na pitanje voditelja za misljenje o reprezentaciji, enver kaze da po njegovom misljenju sefko i ostrakovic su kalibri za reprezentaciju. istina da nisu vise u Velezu, ali znaci da smo u ekipi imali 2 potencijalna reprezentativca, a cijenjeci misljenje njegovo, sigurno da je tako
Re: FK Velež: Igrački kadar i transferi
BMV 22 To je to brat moj crveni. Ista smo mostarska generacija mislim ona 60-ih i slozio bi se s tobom svaku rijec. Pozdrav i od mene iz najsuncanijeg a najmracnijeg grada na svijetu
From father to son
Brato moj fini Alem je naš drug, treba spustiti loptu na zemlju i mi između sebe se najbolje razumijemo.Drago mi je što si ti sličnih godina pa nekad i kad pišem ne razumljivo ili kad nemam dovoljan vokabular riječi ili kad ne znam izraziti pravilno svoje misli čini mi se da ti jako dobro razumiješ šta sam htio reći ili napisatiCernica je napisao/la:BMV 22 To je to brat moj crveni. Ista smo mostarska generacija mislim ona 60-ih i slozio bi se s tobom svaku rijec. Pozdrav i od mene iz najsuncanijeg a najmracnijeg grada na svijetu

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!
Zato sam brato i napisao ono jutros. Jest da je kap u moru ali opet daje neku nadu ako nista nasoj djeci ili unucima. Ja i ti brat moj to sigurno necemo docekat ali ne zalim prozivili smo djetinjstvo i mladost u najljepsi vakat. Ante je jedan obican momak kojem je mozak filovan filom torte koju nikad nije okusio. Mostar je vazda bio simbol multietnicnosti zato me raduju ova desavanja i preokreti kpd razmisljanja omladine. Sto se tice Veleza i nase omladine bit ce je brato vazda. Ovo je podneblje takvo da djeca sa 5 godina narandzu pepaju na nozi po 100 puta
samo im treba uslova na cemu se radi . Yebiga usrasmo temu ali pozitivno me pogodi Ante sinoc. Nek nam zivi Velez,Mostar i Crvena Armija Forza

From father to son
Bola hoce li potpisivat Sale aka Dikembe Mutombo 

From father to son
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Bogami neka pozure jer sve da sutra potpise nece biti vremena da ga registruju za Zvornik. Kako ga tata zabi Sirokom ko da ih je 1000 nakih zabio.
Prkosni i Ponosni od 1922
Cernica je napisao/la:Jest da nije pdf za to ali posto je nas mostarski(dat cu sebi za pravo da napisem) nakon sprdancija na Antin racun nakon njegovih nepromisljenih izjava. Nakon odgledanog dijela od sinoc moram priznati da sam dirnut i ponosan sto je decko okrenuo neku novu stranicu koja je kap u moru ali daje nadu da ce sutra nas prelijepi grad disati nekim normalnim zivotom. Nije Ante sam ima ih i "tamo i vamo" i vrijeme je vise da se skidaju predrasudi kojima se pune glave ove napacene djece. Kao pravi mostarac jos jednom ponosan i poziv Anti neka seta slobodno i uzdignute glave svojim gradom jer je on svih nas. Kao sto sam davno napisao mi mostarci smo odgojeni uz zvona sa crkvi,ezane sa dzamije i nedjeljne orgulje i ne dopustimo da nas neki njonjaši zavađaju i pokušavaju napravit kasabi od naseg prelijepog grada Brato ako te vidim imas pice od mene

Jbte. Toliko mudrosti na ovoj temi i

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Re: Odg: FK Velež: Igrački kadar i transferi
Ko zna mozda nije zadovoljio treb'o je jos jedan zabit:mrgreen:SipakUlicar1922 je napisao/la:Bogami neka pozure jer sve da sutra potpise nece biti vremena da ga registruju za Zvornik. Kako ga tata zabi Sirokom ko da ih je 1000 nakih zabio.
Ma vikend je ne mogu ga registrovati prije ponedjeljka.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Ako si pratio onu manifestaciju oo knjige rođeni za vječnost mogao si primijetiti da će se legende kluba malo po malo početi česće uključivati u rad u i oko kluba. Mene ne čudi ova Marina izjava.shaman7 je napisao/la:Enver Maric je imao neki intervju na tv1 i na pitanje voditelja o Velezu je rekao da se tu radi jakl zdravo i da mu se pravo svidja na koji nacin to sve ide. Spomenuo je da je gledao 7-8 utakmica u prosloj sezoni, ali i prije i na pitanje voditelja za misljenje o reprezentaciji, enver kaze da po njegovom misljenju sefko i ostrakovic su kalibri za reprezentaciju. istina da nisu vise u Velezu, ali znaci da smo u ekipi imali 2 potencijalna reprezentativca, a cijenjeci misljenje njegovo, sigurno da je tako

BrateCernica je napisao/la:Jest da nije pdf za to ali posto je nas mostarski(dat cu sebi za pravo da napisem) nakon sprdancija na Antin racun nakon njegovih nepromisljenih izjava. Nakon odgledanog dijela od sinoc moram priznati da sam dirnut i ponosan sto je decko okrenuo neku novu stranicu koja je kap u moru ali daje nadu da ce sutra nas prelijepi grad disati nekim normalnim zivotom. Nije Ante sam ima ih i "tamo i vamo" i vrijeme je vise da se skidaju predrasudi kojima se pune glave ove napacene djece. Kao pravi mostarac jos jednom ponosan i poziv Anti neka seta slobodno i uzdignute glave svojim gradom jer je on svih nas. Kao sto sam davno napisao mi mostarci smo odgojeni uz zvona sa crkvi,ezane sa dzamije i nedjeljne orgulje i ne dopustimo da nas neki njonjaši zavađaju i pokušavaju napravit kasabi od naseg prelijepog grada Brato ako te vidim imas pice od mene

hehe to legendo

Dobra je stara Mahala, ali ipak su raja sa Luke, od svake ruke
:-D

Dobra je mahala ljeti. Prvo tu Sunce za Hum zađe. Ali zimi..Cernica je napisao/la:vm22
![]()

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Evo da se samo kratko nadovežem na brata BMV22, jer sam i ja iz generacije 60-i neke , I napomenem da je u Mostaru prije rata i desavanja prije 1992 godine u Mostaru bilo 80% mješanih brakova.BMV22 je napisao/la:Dragi kolega nisam ja nikakav idealista ni zanesenjak ni slijepac, rođen sam nekih 60-ih godina u centru Mostara država SFRJ.Neću reći niti tvrditi bio bi budala da tada nije bilo lopovluka i nekih drugih ružnih stvari.Ali do kraja 80-ih pa na ovamo moja raja i ja nismo znali štaje fašizam,nacionalizam, odnosno vrlo dobro smo to znali ali hvala bogu stanovalo je to daleko od nas.U naše vrijeme nije bilo dvije škole pod jednim krovom, imena ulica iz aveti prošlosti nije bilo ovoliko sirotinje, nije bilo otimanja, nije bilo sto bogatih familija a ostali da umiru nego je bila jaka srednja klasa malo ko je bio da nije vozio auto a ako se ne sjećaš ili to nisi doživio nije bilo kutka u SFRJ gdje nisi mogao zaspati na klupi a da te niko ne ometa a kamoli da ti nešto uradi.Za današnje vrijeme mislim da nikom ne moram solit pamet kakvo je i osim svih ovih gluposti i zla koji nam se dešavaju ipak mislim da je najgore djelidba po strogo nacionalnoj pripadnosti uvijek nešto dijelit na tri uvijek nešto množit sa tri i uvijek i svugdje da je najvažnije gotovo pitanje života ili smrti samo jedno-koje si vjere.Ne znam ja ni Kur'an ni Bibliju ne interesuje me ni crkva ni džamija a čini mi se da nikad nije bilo više vjernika u ovoj zemlji a nikad više zla u istoj.Ko voli nek izvoli nek ne izlazi ni iz crkve ni iz džamije ali to nek ostavi u svojoj kući i nek ne nameća drugima.Meni ni jedan iskren vjernik ne smeta čak šta više ali brate malo se okrenimo oko sebe pretjerali su s tom vjerom. Rado bih prodao ovaj današnji život za jedan dan života prije rata, pozdrav iz mračnog Mostara i ako ti ovo sve nije dovoljno pogledaj jedan od simbola grada partizansko groblje, a sada se vratimo temi transferi i igrački kadar.
Naime tada je Mostar bio bukvalno operisan i od nacionalizma i od radikalizacije bilo koje vjere i da se ovi njonjaši, kikaši i dziberi ne pojaviše i ne pohebase životnu harmoniju koja je tada vladala na ovim prostorima, Mostar bi sada bio jedan od najvecih multietničkih gradova na prostorima i Evrope.
Pa usudio bi se reći da je u to vrijeme tolerancija među religijama bila veca nego u samom Sarajevu kao glavnom gradu BiH.
I sto kaze nas brat Pastrmka, možda mi necemo docekati normalna desavanja kao sto je bilo prije rata, ali ce abd to docekati nasa djeca i unuci.

Pozdrav iz Sarajeva za /ne mracni Mostar kako navodi brat BMV22/ nego naljepsi, najsunčaniji i najveci ponos Hercegovine , kako Zapadne tako i Istocne.
Mostar u srcu , Velež do groba, Forzaaaaaaaaaaaaaaa Rodjeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

FK..VELEZ - Semir Tuce :)
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Samo da pozdravim moju braću crvenu...lagano se budimo iz međeđeg sna.
Juriiiiiiššššš!!!!!
Juriiiiiiššššš!!!!!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
- tepsija
- Kontakt:
Mahala je uvijek dobra.zizu1991 je napisao/la:Dobra je mahala ljeti. Prvo tu Sunce za Hum zađe. Ali zimi..Cernica je napisao/la:vm22
![]()
Mahala je srce ponosno!

Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
- tepsija
- Kontakt:
Re: FK Velež: Stadion i infrastruktura
Ovo će biti.Kad-tad!I stadion okrenut kako i treba sjever-jug.Pa kao nekad,kad je bura,uzeti prvi loptu s centra,pucati s 40 metaraarius je napisao/la:
evo jedna za mastanjapostojeci regulacioni plan sjevernog logora sa stadionom

A ovdje osjetno jače puše bura nego pod BB.Tu buru nikad u Vrapčićima nismo i ne možemo iskoristiti jer je stadion postavljen naheravo.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Ti jesi a mi nismotepsija je napisao/la:Samo da pozdravim moju braću crvenu...lagano se budimo iz međeđeg sna.
Juriiiiiiššššš!!!!!

From father to son
Brato ovu podrsku kad su me banovali s foruma ti nikad necu zaboravit

From father to son
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.