RK Bosna

radeon
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la radeon » 07 jan 2015, 19:26

Ja sam cuo da ce Fudo igrati ...a jbt sprdacine od kluba...bolje je ugasiti nego ovako...

poderanatena
Kontakt:

Post Postao/la poderanatena » 14 jan 2015, 03:32

Ima li informacija o novim igracima u klubu, jesu li uspjeli dovesti ikoga do sada? Jesu li pocele pripreme znali itko, ako se imaju s kim i zapoceti uopste?? Nadam se da su ovo ciste gluposti oko ovih davno penzionisani igraca, jer bi to bilo jako ponizavajuce za Rk Bosna!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 jan 2015, 15:37

Ma kakve pripreme..

Iz Bosne su otišli SVI igrači koji nisu iz Sarajeva, ali baš svi.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 14 jan 2015, 19:33

Steph je napisao/la:Ma kakve pripreme..

Zar i Mehinagić,Džinović,Bečić?

salihaga
Kontakt:

Post Postao/la salihaga » 15 jan 2015, 23:09

brzi je napisao/la:
Steph je napisao/la:Ma kakve pripreme..

Zar i Mehinagić,Džinović,Bečić?
Nisu bas svi
http://rsbih.com/dokumenti/takmicenja/1 ... spisak.pdf

poderanatena
Kontakt:

Post Postao/la poderanatena » 05 feb 2015, 01:52

Zna li se tacan termin utakmice sa Vogoscom, i da li se igra u maloj dvorani u Skenderiji ili u velikoj?

Bez pertli naravno!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 feb 2015, 03:09

Po sportsport.ba sutra u 7,velika dvorana
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

poderanatena
Kontakt:

Post Postao/la poderanatena » 05 feb 2015, 11:32

Ok, nisam procitao al u svakom slucaju hvala;)

Bez pertli naravno!

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 05 feb 2015, 13:01

Na Ilidži se igra :crazy:

poderanatena
Kontakt:

Post Postao/la poderanatena » 06 feb 2015, 11:07

Cuj na Ilidji, pa jos malo pa ce ko i Rk Zeljeznicar prije par godina u Vojkovicima igrati utakmice! Bruka i sramota!!

Bez pertli naravno!

radeon
Kontakt:

Post Postao/la radeon » 15 feb 2015, 00:19

Eh da se i ja malo dotaknem ove teme i napravim mini rezime ove dvije utakmice...
Kao prvo ono što sam očekivao je da će Bosna izgubiti trenutno i objektivno jače ekipe Vogošće.
A drugo ono što me stvarno interesuje jeste to kakoje moguće da Bosna izgubi od onako kilavog Zrinjskog,da je pobjedi Delić,Mandarić i pivot(ne znam mu ime)... Šta ćeš sada dragi Zuhdija dati u obrazloženju,veliki stručnjače,ku.čio si se sa ekipom koja je mogla osvojiti sve moguće i nemoguće u BiH,ajde sad treneru svih trenera pokaži se,nemaš lošu ekipu...Mehinagić,Bračković,Memić,Zulfić,Efendić...za mene i za ovu ligu je ovo još uvijek respektabilna ekipa,šta je sad u pitanju...Eto pomirio si se i sa Zulfićem (nakon tuče u svlačionici,poslije utakmice Bosna -Vogošća) ,i on ti odigra večeras odlično,daj nam rezime,znaš pisati statuse na FB-u i psovati sudijama majku na svjetskom prvenstvu,ti i Marković stručnjaci... Ali opet kontam s druge strane,možda i jesi stručnjak,možda si stvarno doktor rukometa kako sebe nazivaš,jer više nego očigledno je da ste večeras dali utakmicu Zrinjskom...e sad ti odluči ili si K..ac od trenera ili si stvarno ovu utakmicu prodao...Kako ćeš sada ekipama na oči poputa Visokog,Gradačca,Krivaje,Gračanice ?...koje se bore za opstanak,a ti tako olako daješ bodove,mislim prodaješ bodove. Razmisli,prespavaj moj Zule,uništio si sve ,uništio si Bosnu u kratkom vremenu,otjerao si sve što je valjalo u Bosni,jer imaš pozadinu SDP-a ali eto i to će uskoro završiti ako do tada joj ne kažeš AMIN...ej moja Bosno na šta si spala,da te Zuhdija i Fuad M.,prodaju za 1.000,00 KM... Jasno ko dan,možda misliš da smo mi budale,i ne vidimo to... Ja sam samo objektivan,a večeras mi je bilo svejedno ko će pobjediti,ali tvoje postavke i odnos,ukazuju na to da jeutakmica prodana...do tada,pozdrav sramoto BH rukometa... :pinokio:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 15 feb 2015, 00:32

radeon je napisao/la:Eh da se i ja malo dotaknem ove teme i napravim mini rezime ove dvije utakmice...
Kao prvo ono što sam očekivao je da će Bosna izgubiti trenutno i objektivno jače ekipe Vogošće.
A drugo ono što me stvarno interesuje jeste to kakoje moguće da Bosna izgubi od onako kilavog Zrinjskog,da je pobjedi Delić,Mandarić i pivot(ne znam mu ime)... Šta ćeš sada dragi Zuhdija dati u obrazloženju,veliki stručnjače,ku.čio si se sa ekipom koja je mogla osvojiti sve moguće i nemoguće u BiH,ajde sad treneru svih trenera pokaži se,nemaš lošu ekipu...Mehinagić,Bračković,Memić,Zulfić,Efendić...za mene i za ovu ligu je ovo još uvijek respektabilna ekipa,šta je sad u pitanju...Eto pomirio si se i sa Zulfićem (nakon tuče u svlačionici,poslije utakmice Bosna -Vogošća) ,i on ti odigra večeras odlično,daj nam rezime,znaš pisati statuse na FB-u i psovati sudijama majku na svjetskom prvenstvu,ti i Marković stručnjaci... Ali opet kontam s druge strane,možda i jesi stručnjak,možda si stvarno doktor rukometa kako sebe nazivaš,jer više nego očigledno je da ste večeras dali utakmicu Zrinjskom...e sad ti odluči ili si K..ac od trenera ili si stvarno ovu utakmicu prodao...Kako ćeš sada ekipama na oči poputa Visokog,Gradačca,Krivaje,Gračanice ?...koje se bore za opstanak,a ti tako olako daješ bodove,mislim prodaješ bodove. Razmisli,prespavaj moj Zule,uništio si sve ,uništio si Bosnu u kratkom vremenu,otjerao si sve što je valjalo u Bosni,jer imaš pozadinu SDP-a ali eto i to će uskoro završiti ako do tada joj ne kažeš AMIN...ej moja Bosno na šta si spala,da te Zuhdija i Fuad M.,prodaju za 1.000,00 KM... Jasno ko dan,možda misliš da smo mi budale,i ne vidimo to... Ja sam samo objektivan,a večeras mi je bilo svejedno ko će pobjediti,ali tvoje postavke i odnos,ukazuju na to da jeutakmica prodana...do tada,pozdrav sramoto BH rukometa... :pinokio:

Bio sam na utakmici i gledao istu, mislim da je prodata utakmica protiv zrinjskog, gledajuci igru protiv Vogošće i protiv Zrinjskog je razlika. Samim tim na njihove reakcije tokom utakmice odnosno na primljene golove tj greske, sasvim jasno da je prodato ko je bio na tekmi mislim da ce isto reci. Zulfic jeste dao par golova ali i ono sto je odigrao nije se ni vidio, kao ni protiv Vogošće. Sto se tiče Efendica odbranio je nesto ali nije to to opet kazem kao na Ilidzi, Ispucavanje Memića, Mehinagića ako se ne varam igrač s brojem 4, Džinovica kojeg ja nisam vidio da je nesto odigrao i njegove pokukotre i kontre isto tako. Poređenje utakmice s Ilidze ogromna razlika u igri. Eh sad šta je u svlacionici bilo to ne znam. Ali mislim da ova ekipa Bosne moze jos mnogo toga odraditi, ili su lako digli ruke da prodaju utakmice i uzimaju sitnu lovu. :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :!: :!: :!: :!: :!: :?: :?: :?: :?: :?: :o :o :o :o :o
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 15 feb 2015, 02:01

Mislim da ce kod nas sljedece kolo da bude svasta...cuvajte se ;)

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 17 feb 2015, 10:06

Zaista mi je žao šta se desilo u Bosni S.Možemo mi prićati,raspravljati o ovoj temi ali glavni krivac za ovakvo stanje u "našem" rukometu je definitivno RUKOMETNI SAVEZ BIH...ZAŠTO:
1)RUKOMET SE IGRA ISKLJUCIVO ZA SUDIJE I UPSLENIKE SAVEZA(samo oni imaju korist od toga)
2)SAVEZ NI JEDNOG JEDINOG IGRACA NIJE ZASTITIO A NI KLUB
3)DA LI SE U HRVATSKOJ(ZAGREB),SLOVENIJI(CELJE)MAKEDONIJI(VARDAR) I TD SUSREO SA SITUACIJOM KO NAŠA BOSNA S.DA NEMA SRESTAVA ZA NASTAVAK TAKMICENJA A DA NE GOVORIMO O TOME DA SU DO JUCE DOVODILI U SARAJEVO EKIPE POPUT BARCELONE,VESPREMA,VARDARA I DR....SRAMOTA ZA RUKOMET,SPORT I VRIJEME JE DA SE TA GOSPODA IZ SAVEZA ZAPITA STA SU DOBROG URADILI DA RUKOMET KRENE BILJIM PUTEM ;)...SRETNO

poderanatena
Kontakt:

Post Postao/la poderanatena » 18 feb 2015, 19:40

Slazem se s tobom da je rukometni savez donekle krivac za pad kvaliteta lige i "tabu tema" oko sudjenja, sudaca i delegata, ali ne mozes ih kriviti za trenutno financijsko stanje u klubovima, specijalno u Rk Bosna! Bosna je imala jako kvalitetnu ekipu zadnjih par sezona ali nista nisu napravili, kako i zasto treba pitati dva rukometna "strucnjaka" koji su tu vec predugo! Koliko su oni krivi toliko su i bivse uprave kluba sto su to dozvolile i prepustile ovo dugododisnje ludilo u klubu...Mislim da se o ovome jako dugo moze pisati ali cinjenica je da jako tesko vrijeme ocekuje Rk Bosnu ako ne i sudbina KK Bosne:(

Bez pertli naravno!

pep3
Kontakt:

Post Postao/la pep3 » 20 feb 2015, 16:40

balkanac198 je napisao/la:Zaista mi je žao šta se desilo u Bosni S.Možemo mi prićati,raspravljati o ovoj temi ali glavni krivac za ovakvo stanje u "našem" rukometu je definitivno RUKOMETNI SAVEZ BIH...ZAŠTO:
1)RUKOMET SE IGRA ISKLJUCIVO ZA SUDIJE I UPSLENIKE SAVEZA(samo oni imaju korist od toga)
2)SAVEZ NI JEDNOG JEDINOG IGRACA NIJE ZASTITIO A NI KLUB
3)DA LI SE U HRVATSKOJ(ZAGREB),SLOVENIJI(CELJE)MAKEDONIJI(VARDAR) I TD SUSREO SA SITUACIJOM KO NAŠA BOSNA S.DA NEMA SRESTAVA ZA NASTAVAK TAKMICENJA A DA NE GOVORIMO O TOME DA SU DO JUCE DOVODILI U SARAJEVO EKIPE POPUT BARCELONE,VESPREMA,VARDARA I DR....SRAMOTA ZA RUKOMET,SPORT I VRIJEME JE DA SE TA GOSPODA IZ SAVEZA ZAPITA STA SU DOBROG URADILI DA RUKOMET KRENE BILJIM PUTEM ;)...SRETNO
Ne bi se druze slozio s tobom da je savez iskljucivi krivac za stanje u rukometu. Ti kazes da se rukomet igra iskljucivo radi sudija i uposlenika saveza, mada ako uporedis takse koje sudije dobijaju kod nas s taksama u regionu vidjet ces da i tu nisu neki basnoslovni iznosi. Jedino sto sudije uzimaju vise novca na troskove goriva, ali tu su po meni krivci celni ljudi klubova. Umjesto da se oni fino organizuju, oforme udruzenje i postave zahtjeve to bi se moglo rijesiti tako sto bi sudije dolazile zajedno s delegatom, a ne kako se sad radi kad se utakmica igra npr. u Zenici a sudije iz Banja Luke a delegat iz Mostara. Moraju biti ogromni troskovi, ali ponavljam po mom misljenju su tu klubovi krivi. Kad sudije mogu uslovljavati raznim stvarima, mogu i klubovi traziti da se i njima izadje u susret.
Sto se tice druge stvari, kazes da savez nije zastitio nijednog igraca. Kako ce da ih zastiti, opet dolazimo na klubove, vecina ovih igraca igra bez ugovora i lako se desi da ode kad go zeli. Tu nema nikakvog reda. I na kraju ovo za Bosnu, svaka cast za sve rezultate ali po cemu im treba savez ili drzava da pomogne da se nadju sredstva za nastavak takmicenja?! Pa za sta sluzi uprava kluba nego da se pobrine da se svi troskovi mogu platiti. Problem Bosne se vuce duzi niz godina, najlakse je dovesti 15 igraca i napravit dug a onda trazit da te neko drugi spasava. Mene iskreno nerviraju vise ove price, konkretno mogu reci za RK Celik, uprava kluba se oslanja na opcinu i sve je ok dok se nadje neki novac ali sta kada sutra kazu nema. Kako onda dalje, a uprava kluba nije u stanju vec par godina pronaci nekog jaceg sponzora. Tu se pokazuje nesposobnost ljudi koji vode klub, lako je kad dobijes pare na ruke ali budi od koristi pa ih sam pronadji. Dosta je problema, ali ne treba samo na savez sve prebacivat, ima i kod njih i previse gresaka u radu, prvenstveno sto se tice omladinskih takmicenja i mladih reprezntacija ali za ovo gore navedeno su po meni najveci krivci ljudi koji vode klubove.
RZ88!

poderanatena
Kontakt:

Post Postao/la poderanatena » 20 feb 2015, 19:56

Like;)

Bez pertli naravno!

bik
Kontakt:

Post Postao/la bik » 21 feb 2015, 09:38

Evo ga,sad se dokazuje kakav otpad o trenera vodi ovu Bosnu!!!Pa covjek je imao pola A reprezentacije i cijelu mladu reprezentaciju u ekipi i NISTA,frajer zavrsi...ne znam,cetvrti,ja mislim!!!!Hajde sad se dokazi STRUCNJACE!!!I sad ekipu kakvu imas treba da sasvim,sasvim,sasvim solidne rezultate postizes,jer igraci poput Efendica,Brackovica,Zulfica,Dzinovica,Memica,Alibegica...ni sekunde nisu za baciti,cak su i sad po imenima u vrhu lige nase.Ali ne moze neko ko je trenersko totalno limitiran,njemu nije dovolnjo 5 reprezentativaca...njemu treba njih 15...da bude cetvrti,naravno!!!On ruke u dzepove,stomacinu razvali i glupira se na klupi tamo.A o onom majmunu Malagicu nema potrebe stvarno ni pisat.Sa ovakvom sad ekipom,sa nabrojanim igracima,svaki prosjecan,ali prosjecan trener,bi dobio vecinu utakmica u polusezonu,ali sadasnji trener Bosne je daleko ispod trenerskog prosjeka...isto k'o i onaj kreten od Markovica(koji sa onakvim jakim Borcem nije mogao titulu uzet,pa dobop nogu,pa ode u Poljsku,pa dobije nogu...ne znam gdje je nije dobio,osim u reprezentaciji!!).

radeon
Kontakt:

Post Postao/la radeon » 21 feb 2015, 22:53

bik je napisao/la:Evo ga,sad se dokazuje kakav otpad o trenera vodi ovu Bosnu!!!Pa covjek je imao pola A reprezentacije i cijelu mladu reprezentaciju u ekipi i NISTA,frajer zavrsi...ne znam,cetvrti,ja mislim!!!!Hajde sad se dokazi STRUCNJACE!!!I sad ekipu kakvu imas treba da sasvim,sasvim,sasvim solidne rezultate postizes,jer igraci poput Efendica,Brackovica,Zulfica,Dzinovica,Memica,Alibegica...ni sekunde nisu za baciti,cak su i sad po imenima u vrhu lige nase.Ali ne moze neko ko je trenersko totalno limitiran,njemu nije dovolnjo 5 reprezentativaca...njemu treba njih 15...da bude cetvrti,naravno!!!On ruke u dzepove,stomacinu razvali i glupira se na klupi tamo.A o onom majmunu Malagicu nema potrebe stvarno ni pisat.Sa ovakvom sad ekipom,sa nabrojanim igracima,svaki prosjecan,ali prosjecan trener,bi dobio vecinu utakmica u polusezonu,ali sadasnji trener Bosne je daleko ispod trenerskog prosjeka...isto k'o i onaj kreten od Markovica(koji sa onakvim jakim Borcem nije mogao titulu uzet,pa dobop nogu,pa ode u Poljsku,pa dobije nogu...ne znam gdje je nije dobio,osim u reprezentaciji!!).
Čemu se i ti čudiš...odkad ja to govorim...Zuhdija i Fuad su jedni poltroni...rastjerali su sve što valja u i oko kluba... Evo ona moja se ostvaruje,Zrinjski ih klepi glat u Sarajevu a ta ista BOsna ode i pofajta se sa Gradačcem i teško ih ljudi pobijediše 2 razlike..Znači utakmica protiv Zrinjsko prodana iz 1/1

djecko
Kontakt:

Post Postao/la djecko » 01 mar 2015, 01:30

Kako je Bosna odigrala veceras protiv Celika

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.